Koji telefon sa dobrom kamerom?

ne možete da se odlučite koji tačno model da kupite iz Vašeg užeg izbora?
Xenon
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Pon, 12. Nov 2012. 11:50
:: Nokia 808 PureView
:: HTC One X

Post od Xenon »

Pozdrav svima.Ovo je moje prvo obracanje na forumu pa mi nemojte zameriti ako nesto lose uradim.Moj problem je sledeci.Od telefona trenutno posedujem S3 i One X.I jedan i drugi su odlicni telefoni ali kvalitet kamere ne mogu da im oprostim s obzirom da se profesionalno bavim fotografijom i kamera mi je najbitnija stavka na mobilnom telefonu.Razmisljao sam koji od ova dva modela koje imam da prodam i odlucio sam se za S3,jer slozicete se samnom One X izgleda mnogo lepse i kvalitetnije je odradjen a pored toga na S3 se javljaju neka kocenja koja ne bih ocekivao od takvog telefona ali to je vec prica za neku drugu temu.Znaci zanima me koji je telefon sa trenutno najboljom kamerom?Posto sam izasao iz ovih voda pre oko 2 godine uopste neznam sta se desavalo u medjuvremenu,i da vam ne bude cudno kako neznam sta se desavalo a posedujem ovakva dva telefona to je zato sto sam njih dobio u nekim nagodbama i izasli su me bas jeftino.Znam da je svojvremeno Nokia N8 bila najbolja,sto se tice kamere,kada se pojavila i otprilike u vreme njenog izlaska na trziste sam prestao da pratim mobilnu scenu.Cena nije ogranicavajuci faktor,jedino sto je bitno je to da je telefon kvalitetno odradjen i da ima odlicnu vidljivost na suncu zato sto dosta fotografisem u spoljnim uslovima i znam koliko sunce ume da zasmeta prilikom pregleda fotografija.Znaci molim za predloge pa bih se malo vise informisao po netu o predlozenim modelima.Hvala unapred i jos jednom se izvinjavam ako nesto nisam dobro odradio.

acamatic
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 10. Okt 2011. 12:24

Re: Koji telefon sa dobrom kamerom?

Post od acamatic »

Xenon, pre svega dobrodosao na forum..Sto se tice tvoje odluke da prodas s3 i zadrzis one x,to je tvoja stvar i u to necu da ti se mesam,jer ti znas sta je najbolje za tebe.E sada idemo na onaj deo sto si trazio pomoc od nas,rekao si da se bavis profesionalno fotografijama,hmm malo mi ne ide da neko trazi telefon za to,jer iskreno ako se vec bavis time,onda lepo sto ne uzmes neki dobar fotoaparat i da te briga,ako hoces mogu cak i neki da ti preporucim za ove pare koje ces dati za telefon.Jer ti iskreno imas sada trenutno najbolje telefone,ako tako mogu reci i trazis jos jedan telefon da ti bude samo kao fotoaparat,sto mislim da to nije uopste pametna solucija,ali dobro kako hoces to je tvoja stvar..Znaci sem N8 imas naslednika njegovog(kako se ja salim sina) Nokia 808 puerview sa famoznih(brutalnih) 41mpx.Mozes pogledati u kaficu tema,slike sa mobilnih telefona,neki clanovi su okacili slike sa tog telefona i stvarno su brutalne kako dobro izgledaju,pa tamo mozes videti sta to cudoviste malo radi.Ali ja i dalje ostajem da profesionalni aparat uzmes..

Xenon
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Post od Xenon »

Hvala na dobrodoslici.Posedujem naravno i profesionalni aparat s obzirom da se bavim poslom u kome je glavno fotografisanje.U pitanju je Canon 5D mark III koga sam podosta platio ali iskreno mi je dosadilo da ga vucem svuda sa sobom jer je zaista preveliki,ne toliko sam aparat koliko razni objektivi i filteri.A posao od mene zahteva sa svakog trenutka budem spreman za slikanje,i upravo zbog toga trazim i telefon sa kolko-tolko dobrom kamerom,koliko god je to moguce u toliko malom uredjaju.Pogledacu ovaj 808,samo da li si ti ovo napisao 41mpx?

iamivan
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 12. Jul 2012. 11:11
:: Sexus 6P Graphite
Kontakt:

Одг: Koji telefon sa dobrom kamerom?

Post od iamivan »

Prvo i ja da ti pozelim dobrodoslicu. :)
Da, 41 Mpx. Citao sam negde da je 41 Mpx na papiru, a u praksi je 39 Mpx, sto je opet ogromna brojka za tako nesto. :)

~Arkan~
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 12. Jul 2012. 16:06
:: Xiaomi Mi A1
:: Gsmart Aku A1
Kontakt:

Post od ~Arkan~ »

Dobrodosao Xenon! Telefon sa najboljom kamerom je definitivno Nokia 808 i da ona ima 41mpx! :) Posle nje sledi Nokia N8. ;)

Behemoth
Expert
Expert
Pridružio se: Sub, 10. Okt 2009. 13:59

Post od Behemoth »

Da,41 mp ima kameru i stvarno pravi prejake slike.
To je trenutno najbolji camera phone na trzistu,iako i to nije ni blizu nekom ozbiljnijem digitalcu svakako je bolje od ostalih telefona sa "jakim" kamerama.
Causing heavy casualties, clear opposing nests. Overpower outposts, seizing the crest.
Rushing on to Longarone, speed means surprise. Whole brigades surrender, vanquished at sunrise.

VeNoM
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Čet, 06. Jul 2006. 20:36
:: Sony Xperia Z5P
:: Sony Xperia Z

Post od VeNoM »

Dobro došao...
Imas mark 3??? Ni jedan mob ne može onda da te zadovolji. Ja sam iz alpha klana ali druga marka mi je ta.
Kao sto su drugovi članovi napisali ta 808 je odličana i to je mob koji je pre svega aparat pa mob. Video sam slike na koncertima sto pravi i ima veoma dobru optiku i senzore. Ako cena ne smeta bolje nema.
Nokia:2X7110,7650,2X3310,N95-8GB,X6!
Motorola:MpX200,MpX220! SonyEricsson:T28,P910,W950,X1,X Z, XZ5 Premium!Asus T101, zENpAD7!

Xenon
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Post od Xenon »

Citam i ne mogu da verujem,izgleda da sam bio i vise van svega ovoga u poslednje dve godine nego sto sam mislio.Senzor od 41mpx,i jos u mobilnom telefonu :blinky: Razmisljam koji je OS u stanju ta pogura takav hardver kamere i vidim da je to Symbian koji je proglasavan mtrvim jos 2010. godine a sada je taj sistem u stanju sve to da podrzi,obradi i,meni najneverovatnije,vrsi interpolaciju piksela. :blinky: Ugradjen mehanicki ND filter :blinky: Jos danas idem da pogledam telefon i nadam se da cu ga odmah uzeti.Recite mi samo kakav je kvalitet izrade i vidljivost ekrana na suncu?

RandjaPO
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sre, 07. Jul 2010. 09:53
:: iPhone 6

Post od RandjaPO »

Za telefon sve pohvale a o kameri bi trebale da govore slike tako da ako hoces posalji mi u privatnoj poruci mail i dobices nekoliko slika u punoj rezoluciji.Kvalitet izrade je vrhunski i telefon je veoma otporan pa je ocigledno i predvidjen za spoljne uslove.Evo ti jedan grafik sa GSM Arene koja govori o tome koliko je displej citljiv na suncu u odnosu na konkurentne modele.
Slika
Pitaj slobodno ukoliko te interesuje jos nesto.

Xenon
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Post od Xenon »

Hvala RandjaPO na slikama,neverovatan kvalitet je u pitanju a kada sam video koliko je detalja prisutno prilikom zumiranja ostao sam bez reci.Idem u toku dana da uzmem telefon jer mislim da je potraga zavrsena.I ako neko zna neki test gde je ova Nokia uporedjivana sa nekim malo ozbiljnijim digitalce neka pusti link,jer mislim da moze da se nosi rame uz rame i sa opremom od 1000e pa mozda i vise.15 godina se bavim fotografijom i nikada nisam ovoliko bio iznenadjen mogucnostima nekog uredjaja,zaista neverovatna inovacija.Hvala svima na odgovorima i vidimo se u nekoj drugoj temi.

acamatic
Expert
Expert

Post od acamatic »

Xenon, tu smo da pomognemo,kao sto su kolege rekle od 808 trenutno nema telefon sa boljom kamerom,a ja garantujem da i neki digitalci ne prave sliku kao sto on pravi..Za sve sto ti treba to sam odmah zaboravio da ti kazem,ali se kolega javio RandjaPO, on ima 808 i sigurno moze da ti pomogne oko svega,kao i mi ostali..
Evo ti nekoliko testa sa primerima kako je uporedjivan 808 sa drugim aparatima Test1 i Test2

Xenon
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Post od Xenon »

Evo da ispostujem sve koji su pomogli i da vam javim da sam uzeo 808 i za sada sam odusevljen.Pored kvaliteta slike odusevilo me je i to sto su slike slikane u pureview modu u rezoluciji 8mpx ''teske'' svega 2,5 do 3,5 megabajta.Optika je verovatno najkvalitetnija na svetu,racunajuci i sve profesionalne aparate,i upravo zbog toga je i moguce praviti ovakve slike a da je uredjaj tezak manje od 200g.Cena jeste malo jaca ali bogami i vredi naplatiti ovakvu inovaciju,zanima me samo od kada su razvijali ovu tehnologiju jer ovako nesto nije sigurno sklepano preko noci.Hvala svima jos jednom.

RandjaPO
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sre, 07. Jul 2010. 09:53
:: iPhone 6

Post od RandjaPO »

Cestitam na kupovini i da te sluzi dugo vremena.Napisi neka zapazanja u temi o ovom modelu.

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Ned, 11. Nov 2007. 17:35
:: Note 4 N9100 dual

Post od toda81 »

Pridruzujem se cestitkama, pozdravima i malim oglasima ;) Ocekujemo neke produbljene utiske uskoro
Note IV N9100 dual

janka_88
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 25. Avg 2005. 12:14
:: Samsung S21 Ultra 5G

Post od janka_88 »

Xenon, kako sam čitao ta pureview tehnologija se razvija već 5 godina (pureview na modelu 808). Takođe se pridružujem čestitkama i sa željom da napraviš bezbroj savršenih fotografija uz 808 Pureview telefon... ;)

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
:: Ivan I. na Kupujem
:: Prodajem

Post od Baraba »

Pridruzujem se cestitkama, nema bolje kamere na trzistu u mobilnom od 808.

acamatic
Expert
Expert

Post od acamatic »

Cestitam i ja,da te dugo i odlicno sluzi,i nadam se da ces posle nekoliko dana koriscenja da nam izbacis utiske zajedno sa slikama.. :) :wink:

znemanja
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
:: Samsung S20 Ultra
:: Samsung A52

Post od znemanja »

Cestitke i od mene, korisitm N8 i svaki put kada napravim neku fotografiju sa svojom N8, oduševim se kvalitetom slike, mogu samo da zamislim koliko je dobra fotografija na PureView808.
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)

Zaključana tema