MOMO12
Display:
10.1 inch(16:10)
Resolution:1280*800,IPS Screen,10 Points Multi-touch
CPU:
Rockchips-RK3066,Cortex-A9*2(Dual-Core),1.6GHz
RAM&Storage:
DDRIII 1GB
Built-in 16GB(8GB,16GB optional)
External Micro-SD card is extendable from 512MB to 32GB
System:
Google Android 4.1 OS(Jelly Bean)
Network:
Wifi:Built-in Wifi Module,IEEE 802.11b/g/n
3G:External USB Dongle,WCDMA/TD-SCDMA/EVDO
Camera:
Front Camera:0.3 Mega
Rear Camera:2.0 Mega
Game:
3D Games are supported
Video:
Supports 1080P Video
Battery:
6,000 mAh(working time:5-6 hours)
Special Design:
Ultra-thin,IPS Screen,Dual-core,HDMI Output,High Resolution,Dual Camera
Ovo su zvanične specifikacije, a sada i utisci iz prve ruke :
Najpre tablet je jako dobre izrade, da ne kažem odlične, ali vrlo dobre, deluje mi dosta bolje od Samsungovih tableta.
Završna obrada nije na nivou iPad-a ili Asusa, ali je sve u svemu jako dobro sklopljen. Leđa su od aluminijuma, a ostatak od dosta dobre plastike. Ne greje se preterano pri dužem radu.

Lepo je i što su svi ulazi i dugmad obeleženi na samim leđima uređaja :

Ekran je odličan. Uglovi vidljivosti takođe i dobro je osvetljen :

Težina je oko 600 grama, i nije najzgodniji za duže držanje jednom rukom. Ali je na nivoi drugih 10-inčnih tableta.
Ima HDMI izlaz, ali ga nisam probao, kao i port za Micro Sd kartice. Uzeo sam jednu od 32 Gb i lepo radi. Signal Wi-Fi- ja je možda malo slabiji, ali meni ne predstavlja problem, jer na jednoj etaži sasvim lepo radi...
Što se tiče baterije, to je možda i jedina mana ovog uređaja, jer mi u proseku izdrži 4 sata sa upaljenim ekranom :

U ovakvom korišćenju mi izdrži ceo dan, mada mislim da bi tablet trebalo da izdrži nekih 7-8 sati rada.
Jako jepo radi i sve trenutno otvara, ne secka i ne koči, ne restartuje se. Na njemu je Android 4.1.1.
Probao sam jedan benchmark test koji je bio na tabletu, mada to me ne interesuje preterano, važnije mi je kako se ponaša u realnom radu :

Ono što mi se sviđa generalno kod tableta je da dosta zgodniji za korišćenje i pregledniji od telefona i UI mu je uglavnom drugačiji nego na telefonima :

To bi bilo za početak, nemam baš puno vremena. Pitajte ako vas nešto interesuje.
Za one koji hoće jeftinu ulaznicu u svet tableta, a da opet nemaju nekih značajnijih problema u korišćenju istog ovo može biti odlična sprava. Za ovu cenu (180€ : 19.ooo dinara), teško da kod nas ima nešto bolje. Naravno ne očekujte sam komfor i kvalitet jednog iPad-a ili Asusovih tableta, kao i završnu obradu Samsunga i podršku zajednice i dodatni software. Ali za osnovne stvari ovo je odlična sprava.
+ Izrada - Baterija
+ Ekran - Odziv ekrana( bolji nego kada sam počeo da koristim, ali nije na nivou Nexusa)
+ Cena
+ Brzina