xperia sp ili lg l9 ili lg optimus 4x hd
xperia sp ili lg l9 ili lg optimus 4x hd
istice mi ugovor u telenoru pocetkom septembra i trebalo bih da potpisem novi,i tamo su mi u opticaju xperia sp ili lg l9, s tim sto sam video ponudu u mts gde uz mixnet L dobijam lg optimus 4x hd?? koji telefoj je najbolji od ponudjenih??
prihvatam i nove predloge
prihvatam i nove predloge
Re: pomoc pri odabiru,hvala unapred
Bananamen,kolika ti je doplata kad bi uzimao Xperiu SP?
LG4X je proveren model,a i doplata za njega uz MixNetL je simbolicna.
LG4X je proveren model,a i doplata za njega uz MixNetL je simbolicna.

Samsung S8,Sennheiser CX300 II
- znemanja
- Moderator
- Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
- :: Samsung S20 Ultra
- :: Samsung A52
Re: Одг: pomoc pri odabiru,hvala unapred
LG je jako dobar model, a doplata na MixNet L paketu je zaista odlicna. Sony Xperia SP je takodje dobar model, ali je doplata uz pomenuti paket dosta veca u odnosu na LG.
Mislim da, kada se sagleda odnos dobijenog i ulozenog, LG najbolja kupovina.
Mislim da, kada se sagleda odnos dobijenog i ulozenog, LG najbolja kupovina.
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)
- Bandicoot
- Mobil poznavalac
- Pridružio se: Sub, 29. Sep 2012. 12:21
- :: S6 edge plus
- :: S9 plus
Moj izbor je xperia SP, ali ako je velika doplata za nju, onda uzmi Lg optimus 4x HD.
u mom paketu bi doplata za xperiu sp bila 2.940...tako da me zanima koji telefon je bolja opcija jer ga ne bih menjao bar godinu dana jer trenutno nisam u lovi
xperia sp ako imas love, konacno fon sa pristojnom baterijom. ako ne, neces se pokajati ni sa 4x sigurno, odlican fon za male pare. l9 nema razloga da gledas pored ova dva
- DukeofSerbia
- Redovni učesnik
- Pridružio se: Pon, 15. Okt 2007. 19:32
- :: ZTE V987
Hm, izbor između dva ne baš dobra telefona.
4X HD ima đubre od čipa (Tegra 3).
Xperia SP ima problema sa baterijom i dodirom.
4X HD ima đubre od čipa (Tegra 3).
Xperia SP ima problema sa baterijom i dodirom.
ZTE V987 Grand X Quad + SanDisk Ultra microSD 8 GB
- skar
- Mobil manijak
- Pridružio se: Ned, 17. Jan 2010. 22:07
- :: nobody know
- Kontakt:
Ne znam šta znači djubre od čipa,moj HOX radi perfektno,znači 4x bez brige,po mom izboru
- DukeofSerbia
- Redovni učesnik
@skar
Tegra 3 jeste smeće jer je doživeo neuspeh na tržištu, što u pametnim telefonima, što u tabletima, a neuspeh je doživeo jer debelo kaska za konkurencijom (Qualcomm na prvom mestu). Taj čip je samo dobar u Nvidijinom marketingu. Vidimo da i ono malo proizvođača što je ugrađivalo Tegru 3, nemaju nameru da nastave sa 4. Toliko o tome.
Mada iskreno, i ja više naginjem ka 4X HD ako ništa drugo, a ono zbog ROM podrške.
@Bandicoot
Ne radi se o autonomiji već baš o problemima (punjenje i pražnjenje).
Tegra 3 jeste smeće jer je doživeo neuspeh na tržištu, što u pametnim telefonima, što u tabletima, a neuspeh je doživeo jer debelo kaska za konkurencijom (Qualcomm na prvom mestu). Taj čip je samo dobar u Nvidijinom marketingu. Vidimo da i ono malo proizvođača što je ugrađivalo Tegru 3, nemaju nameru da nastave sa 4. Toliko o tome.
Mada iskreno, i ja više naginjem ka 4X HD ako ništa drugo, a ono zbog ROM podrške.
@Bandicoot
Ne radi se o autonomiji već baš o problemima (punjenje i pražnjenje).
DukeofSerbia, šta meni kao prosečnom korisniku znači u svakodnevnom radu to što je Tegra3 doživela neuspeh na tržištu?
Kako se to odražava u upotrebi telefona?
- DukeofSerbia
- Redovni učesnik
Tegra fail
Objašnjenje.
Tegra 2 je bila sprdačina od čipa jer nije imao NEON, a masovno se ugrađivao u tablete, pa su se kupci šokirali kada su saznali da ne mogu gledati HD video. Tegra 3 je samo nastavila. Kad je izašao, čip je već bio zastareo po svemu:
1. 40 nm proces izrade – samo koji mesec kasnije, konkurencija na 32nm (Samsung) i 28nm (Qualcomm). Ne trebam valjda kucati šta ovo praktično znači.
2. GeForce ULP zaostaje za konkurencijom (Adreno, PowerSGX, Mali) plus brljotine i lag u igrama koje nisu THD (naravno, ne sa svim, al' u zahtevnim 3D igrama da).
3. 5. jezgro se pokazalo uglavnom kao običan marketing i samo su upropastili efikasnu implementaciju glavnih Cortex-A9 jezgara.
4. Ispodprosečan radio modem u čipu.
5. Izuzetno loš audio deo čipa (da ne otkucam krš).
6. Sporiji memorijski intefejs od konkurencije (usko grlo).
Nvidia je uhvaćena da konstantno laže i da isporučuju stalno manje od obećanog (naveo sam gore) i sad su izduvana muštikla na mobilnom tržištu. To su indirektno i priznali u poslednjem finansijskom izveštaju.
Tegra 4 još više kaska za konkurencijom, naročito GeForce ULP koji je postao lakrdija od mobilnog GPU (trenutno ubedljivo najgori mobilni GPU).
I za one koji ne znaju, BMW, najveći svetski proizvođač premijum automobila je raskinuo saradnju sa Nvidijom (Tegra čipovi) i prešli su na Freescale.
Tegra 2 je bila sprdačina od čipa jer nije imao NEON, a masovno se ugrađivao u tablete, pa su se kupci šokirali kada su saznali da ne mogu gledati HD video. Tegra 3 je samo nastavila. Kad je izašao, čip je već bio zastareo po svemu:
1. 40 nm proces izrade – samo koji mesec kasnije, konkurencija na 32nm (Samsung) i 28nm (Qualcomm). Ne trebam valjda kucati šta ovo praktično znači.
2. GeForce ULP zaostaje za konkurencijom (Adreno, PowerSGX, Mali) plus brljotine i lag u igrama koje nisu THD (naravno, ne sa svim, al' u zahtevnim 3D igrama da).
3. 5. jezgro se pokazalo uglavnom kao običan marketing i samo su upropastili efikasnu implementaciju glavnih Cortex-A9 jezgara.
4. Ispodprosečan radio modem u čipu.
5. Izuzetno loš audio deo čipa (da ne otkucam krš).
6. Sporiji memorijski intefejs od konkurencije (usko grlo).
Nvidia je uhvaćena da konstantno laže i da isporučuju stalno manje od obećanog (naveo sam gore) i sad su izduvana muštikla na mobilnom tržištu. To su indirektno i priznali u poslednjem finansijskom izveštaju.
Tegra 4 još više kaska za konkurencijom, naročito GeForce ULP koji je postao lakrdija od mobilnog GPU (trenutno ubedljivo najgori mobilni GPU).
I za one koji ne znaju, BMW, najveći svetski proizvođač premijum automobila je raskinuo saradnju sa Nvidijom (Tegra čipovi) i prešli su na Freescale.
DukeofSerbia, i nije ti neko objašnjenje, to sam i sam mogao da izguglam
.
Pitao sam te sledeće :

Pitao sam te sledeće :
cvoruga napisao:DukeofSerbia, šta meni kao prosečnom korisniku znači u svakodnevnom radu to što je Tegra3 doživela neuspeh na tržištu?
-
- Redovni učesnik
- Pridružio se: Pon, 30. Jan 2012. 02:53
- :: lumia 625
To sto je BMW raskinuo ugovor sa njima uopste ne mora da znaci da oni prave lose cipove, mozda nisu ispostovali kolicinu koju je BMW trebovao. Samo jedan od mogucih scenaria.
@dukeofserbia neke stoje ali mi se cini da je sve to trazenje dlake u jajetu. sigurno je tegra 3 losija od qualcommovih top procesora ali ne toliko da to primeti prosecan korisnik. stavljati tegra 2 i tegra 3 u isti kontekst tek nema veze s vezom, to je nebo i zemlja
-
- Sertifikovani Trol
- Pridružio se: Pet, 05. Nov 2010. 08:36
- :: Samsung Galaxy A52s
- :: Nokia 8.1
Nemijte tako... zato je MTK6589 jaci od bilo kog Qualcomm-a ili Tegre! 

- ~Arkan~
- Mobil manijak
- Pridružio se: Čet, 12. Jul 2012. 16:06
- :: Xiaomi Mi A1
- :: Gsmart Aku A1
- Kontakt:
a mtk6577 jači od tegre 2 i snapdragon s4 procesora