LG Nexus 4 / LG Optimus GJ / Galaxy S3 / HTC One X
LG Nexus 4 / LG Optimus GJ / Galaxy S3 / HTC One X
Postovani, razgledao sam malo vas sajt sa zeljom da kupim jedan od vasih telefona koji bih da mi traje bar 2-3god. Naisao sam na 4 modela koji mi se svidjaju i volim karakteristike. Problem na koji nailazim je sledeci: Ne znam koji da odabrem.
Buduci da se vi time bavite i imate mnogo iskustva kao i povratne informacije korisnika zamolio bih vas da mi pomognete u izboru.
Dakle, rec je o:
1. LG Nexus 4 E960
2. LG Optimus GJ E975W
3. Samsung Galaxy S3 i9300
4. HTC One X
Svaki od telefona po meni ima prednosti i mane u odnosu na ovaj do njega i stoga je odluka teza. Problem otezavaju i stvari koje se cuju od strane drugih, prijatelja i poznanika. Recimo za S3 kazu da mnogi imaju problema sa baterijom i da se mora 2x dnevno puniti, drugi kazu da LG bas i nije nesto preterano kvalitetan ako zelim da mi traje, za Nexus kazu da je to sto nema mesta za memorijsku i jako malo prostora ogroman hendikep, za htc nisam cuo nista lose sto ne znaci da nema losih strana.
Hvala vam unapred na odgovoru.
Buduci da se vi time bavite i imate mnogo iskustva kao i povratne informacije korisnika zamolio bih vas da mi pomognete u izboru.
Dakle, rec je o:
1. LG Nexus 4 E960
2. LG Optimus GJ E975W
3. Samsung Galaxy S3 i9300
4. HTC One X
Svaki od telefona po meni ima prednosti i mane u odnosu na ovaj do njega i stoga je odluka teza. Problem otezavaju i stvari koje se cuju od strane drugih, prijatelja i poznanika. Recimo za S3 kazu da mnogi imaju problema sa baterijom i da se mora 2x dnevno puniti, drugi kazu da LG bas i nije nesto preterano kvalitetan ako zelim da mi traje, za Nexus kazu da je to sto nema mesta za memorijsku i jako malo prostora ogroman hendikep, za htc nisam cuo nista lose sto ne znaci da nema losih strana.
Hvala vam unapred na odgovoru.
Re: potrebna pomoc oko odabira modela
Otpisi odmah S3 i One X.Nexus 4 ce ti imati duze update-ove,a i meni je iskreno lepsi,dok Optimus G ima bolju kameru barem po specifikacijama.E sad sta ti je prioritet.
ako nije problem da mi kazes zasto da otpisem ova 2?
pa ono ako vec dajem novce ja bih da uzmem najbolje sto mogu za te pare sto ce me sluziti par godina jer nam je drzava takva kakva je pa se pare za ovako neki luksuz skupe svakih nekoliko godina, a ne od jedne plate kao na zapadu
pa ono ako vec dajem novce ja bih da uzmem najbolje sto mogu za te pare sto ce me sluziti par godina jer nam je drzava takva kakva je pa se pare za ovako neki luksuz skupe svakih nekoliko godina, a ne od jedne plate kao na zapadu
Zato sto su to stariji modeli.One X sam imao i ima uzasno slabu bateriju.S3 je super,ali duze ce ti trajati Nexus.Njegova mana je tih 16GB i ako ti je to dovoljno onda je pun pogodak.
on ima 8 i predpostavljam (ne znam nisam pre nikad imao smartphone) da ce biti moguce koristiti svega 4-5gb. uzeo bi ja nexus bez oklevanja samo da ima prostor za memoriju :S
kazi mi jos nesto da je pozeljno kod telefona da ima bateriju koja se skida il ne posto i sta to uopste znaci? ako rikne baterija moras menjati telefon ili?
kazi mi jos nesto da je pozeljno kod telefona da ima bateriju koja se skida il ne posto i sta to uopste znaci? ako rikne baterija moras menjati telefon ili?
kurcubic, postoji verzija Nexus 4 sa 8 i 16GB
.

aha, da, sad videh, izvinjavam se.
pa fino i ona mi ulazi u budzet (oko 300 e) nisam ranije video pravila da treba da se navede to sve. inace sad malo vise o tome treba bi dakle, smartphone, da traje par godina, da je pouzdan dobar, da moze baterija bar ceo dan da izdrzi sa puno koriscenja, koristio bih ga najvise za net, razgovore i ponekad razonodu(igre i to).
eto pitao sam za bateriju da li je dobro i pozeljno da moze da se skida il je svejedno?
ako se setim jos neceg pitacu ako nije problem

eto pitao sam za bateriju da li je dobro i pozeljno da moze da se skida il je svejedno?
ako se setim jos neceg pitacu ako nije problem
- znemanja
- Moderator
- Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
- :: Samsung S20 Ultra
- :: Samsung A52
Od navednih modela definitivno Nexus 4. Sve je o njemu već rečeno, stock android, najfluidnije radi od svih navedenih, plus imaće redovne update, mogućnost ubacivanja paraandroid ROM-a.....Što se tiče baterije, svejedno je da li može da se menja ili ne, sve više telefona ima nepromenljivu batriju i na to korisnik posle nekog vremena i ne obraća pažnju.
Moj glas ide za nexus 4.
Moj glas ide za nexus 4.
Poslednja izmena od znemanja u Pon, 30. Sep 2013. 12:48, izmenjeno 1 put ukupno.
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)
znemanja svi imaju mogucnost ubacivanja paranoid rom-a samo je pitanje kako kos koga on radi... Inace kao sto sam ti napisao na drugom forumu Nexus 4 je najbolji izbor, One X i S3 su proslost, ja sam pre nexus 4 koristio S3 i jedva cekao da ga se ratosiljam... I kada uporedim njega sa nexus 4 smesno je kolko lose radi S3... A One X je lutrija kakav ces model da zabodes jer nisu ispravili sve hardverske kvarove na njemu, pritom ga vise i ne vredi uzimati ako imas budzet za nexus 4. I da ako se odlucis za Nexus samo verziju od 16gb jer se prostor na telefonu ocas posla napuni..
- slavisaj
- Mobil poznavalac
- Pridružio se: Čet, 22. Dec 2005. 22:58
- :: Huawei Mate 10 Pro
I ja preprucujem nexus 4, ali ako mozes obrati paznju da revizija maticne ploce bude rev10, a ne rev11. Rev 11 ima problem sa gasenjem sam od sebe, zbog google servisa, i kako sam primetio dok je wifi ukljucen, ponekad se to gasenje odvija i dva puta nedeljno, a ponekad jednom u par meseci, nista preterano strasno ali npr moze se desiti da te alarm ne probudi kao i mene jer se telefon ugasio sam od sebe a bio je na punjacu. Ovo nije samo moj slucaj vec i mnogo drugih sa xda sajta, i tamo sam saznao od korisnika koji su slali telefon lg na popravku i problem je bio u ploci i wifi
ja u karakteristikama ne vidim nigde reviziju maticne ploce. kako bih mogao da znam koja je revizija? zovem njih pa pitam il postoji neki drugi nacin?
Hvala vam svima na odgovorima pomogli ste mi mnogo sa odabirom tj suzenjem na s3 ili nexus 4 al i dalje nisam siguran sta cu. gledacu jos po netu mozda nadjem nesto sto ce presuditi.
Hvala vam svima na odgovorima pomogli ste mi mnogo sa odabirom tj suzenjem na s3 ili nexus 4 al i dalje nisam siguran sta cu. gledacu jos po netu mozda nadjem nesto sto ce presuditi.
- znemanja
- Moderator
- Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
- :: Samsung S20 Ultra
- :: Samsung A52
lesa0208, Nisam znao da može da se paraandroid ubaci i na druge modele, tj. imao sam prilike da vidim kako taj ROM radi na N4 i oduševio sam, kao da je drugi telefon u pitanju.
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)
ako nije problem da mi objasnite sta je taj ROM, sta radi, koje su prednosti-mane i gde mogu to da nabavim?
- slavisaj
- Mobil poznavalac
- Pridružio se: Čet, 22. Dec 2005. 22:58
- :: Huawei Mate 10 Pro
To, tu reviziju mozes da vidis ako upalis telefon u rekoveri mod, i onda dole imas razne brojeve i slova, od tog koji je uredjaj, maticna ploca i revizija (to ti je ovo HW version). U recovery mod ulazis tako sto kad je telefon ugasen pritisnes zajedno power dugme i volume down i drzis dok se ne pojavi ovakav ekran kakav vidis na slici