Samsung Galaxy S4 vs LG G2

ne možete da se odlučite koji tačno model da kupite iz Vašeg užeg izbora?
pero0000
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pet, 23. Jul 2010. 10:02
:: Samsung S10
:: Nokia 6210

Samsung Galaxy S4 vs LG G2

Post od pero0000 »

Da sad kupujete telefon, koji bi od dva navedena uzeli i sašto?

Behemoth
Expert
Expert
Pridružio se: Sub, 10. Okt 2009. 13:59

Re: Samsung Galaxy S4 vs LG G2

Post od Behemoth »

G2.
Imao sam istu dilemu,iako sam imao jos par telefona u opticaju,ali sam uzeo G2.
Zasto,jer telefon ima jaci procesor,veci i bolji ekran,nije napunjen bloatwareom kao S4 i ne laguje kao S4.
Nema onih screen lock,calls i contacts laga.Baterija izuva koliko traje,kamera je vrhunska,telefon odlicnog kvaliteta.
Causing heavy casualties, clear opposing nests. Overpower outposts, seizing the crest.
Rushing on to Longarone, speed means surprise. Whole brigades surrender, vanquished at sunrise.

pero0000
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od pero0000 »

I sam sam bliži kupovini G2. Reci mi koliko ti traje baterija? Ako kao na Note 2 može da "izvuče" dva dana(naravno da zavisi od načina korišćenja) uz oko 7h screen on, onda je odlično.

Martin Mystere
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Ned, 20. Okt 2013. 11:10
:: Samsung Galaxy Note8
:: LG G2, HTC HD2

Post od Martin Mystere »

U svakom slucaju G2 posto po hardveru i specifikacijama em sto je prilicno bolji u odnosu na S4 sto je i sasvim normalno obzirom da je izasao prilicno kasnije, em sto je i jeftiniji (govorim generalno). Mozda ce/verovatno ce S5 da bude isto toliko bolji od G2 ali sada, realno stvari apsolutno idu u prilog G2.

Meni je veca dilema Nexus 5 ili G2 posto se ovom prvom priblizava dan izlaska, ali to ce pre svega zavisiti od cene N5 i toga da li ce ga i ko od provajdera imati u ponudi, s obzirom da mi uskori istice ugovor u Telenoru...

Behemoth
Expert
Expert

Post od Behemoth »

Meni traje 2 dana,i ostane jos 30% za trec dan sigurno.
Ekran upaljen 6 ipo sati,verujem da moze da izgura i 7.
Causing heavy casualties, clear opposing nests. Overpower outposts, seizing the crest.
Rushing on to Longarone, speed means surprise. Whole brigades surrender, vanquished at sunrise.

AnGeL oF LoVe
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Čet, 23. Mar 2006. 22:18
:: Note 4
:: Note 10 lite

Post od AnGeL oF LoVe »

Pero0000.SG4 ima nizu cenu,prosirivu memoriju,zamenjivu bateriju,bolju podrsku,bolji zvuk a slicnu kameru(u nekim aspektima bolju u nekim slabiju) a i ekrani su podjednako dobri tj.oba su vrhunska(nekom se vise svidja amoled nekom ips).G2 je noviji,ima bolji,noviji procesor,bolju bateriju....Ja cu kupiti,verovatno G2 mada, ne svidja mi se sto nema dovoljno memorije,fiksiranu bateriju al nema idealnog telefona.Ostaje,jos da sacekamo,sta ce nam doneti nexus 5.Bilo koji telefon da kupis,posle nekoliko meseci ce biti zastareo kao sto je sada sg4 i na prolece g2.
LG G2 Black,16GB

Martin Mystere
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od Martin Mystere »

Odakle sad Galaxy S4 ima nizu cenu? Mozda se preko oglasa i nadje jeftiniji, to ne sporim ali ako neko zeli da kupi telefon u nekoj od radnji ili preko provajdera mobilne telefonije onda je S4 svakako doooobrano skuplji nego G2... A kupovina telefona preko oglasa iako ima svoju prednost u nizoj ceni opet cesto zna da bude i kupovina macke u dzaku sa tesko ostvarivom garancijom i brojnim problemima oko toga - ne kazem uvek i kod svakog ali zna poprilicno puta da bude i to...

pero0000
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od pero0000 »

Sad cu vam objasniti zasto vise naginjem LG G2 telefonu. Ne volim TW :disgust: na Samsung telefonima, vise mi se svidjaju IPS ekrani od Amoleda (volem prirodne boje :) ), LG ima onu opciju (da sad ne trazim preko Neta kako se to strucno zove :oops: ) da dva puta kucnes na ekran i on se upali, bolju izradu (mada to nije presudno). Uzecu sa 32GB (meni i vise nego dovoljno, a tu je i dropbox, gdrive,... a da, svidja mi se sto mu je power dugme pozadi(verovali ili ne, ali sam se stalno pitao kada ce tako nesto da implementiraju na Android telefonima).

Uzecu ga od coveka od koga od 2007 kupujem telefone, koji uvek ima povoljne cene i maksimalno je posten, fer i korektan prodavac.

AnGeL oF LoVe
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Čet, 23. Mar 2006. 22:18
:: Note 4
:: Note 10 lite

Post od AnGeL oF LoVe »

Martin Mystere napisao:Odakle sad Galaxy S4 ima nizu cenu? Mozda se preko oglasa i nadje jeftiniji, to ne sporim ali ako neko zeli da kupi telefon u nekoj od radnji ili preko provajdera mobilne telefonije onda je S4 svakako doooobrano skuplji nego G2... A kupovina telefona preko oglasa iako ima svoju prednost u nizoj ceni opet cesto zna da bude i kupovina macke u dzaku sa tesko ostvarivom garancijom i brojnim problemima oko toga - ne kazem uvek i kod svakog ali zna poprilicno puta da bude i to...
Ne znam gde kupujes telefone,ali je suludo ako neko gleda(plati)cenu sa sajta.Ovde pise da SG2 kosta 405 a SG4 preko 700 e.U prodavnicama sa 6 meseci garancije je cetvorka je 410-430 e.Ako se ne pokvari za sest meseci malo je verovatno da ce i kasnije.
LG G2 Black,16GB

Martin Mystere
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od Martin Mystere »

Ne gledam ni slucajno ove cene na mobilnom svetu ali ako pitas gde kupujem, moram da odgovorim da iskljucivo sve kupujem u prodavnicama a telefone uz ugovor... Zasto? Garancija od dve godine na sve sto se kupi, i sto je jos bitnije mogucnost kupovine na rate cekovima ili kreditnim karticama, bez kamate a ne da se iskesira odmah etc. Telefone kupujem uz ugovor zato sto i pored realno gledano vise cene kada sve saberem i oduzmem, uz pravilan izbor tarifnog paketa, to me opet izadje jeftinije nego kupovina samog telefona plus koriscenje usluga jer ja njih placam pa placam.

To sto neko daje 6 meseci garancije je OK ali ja to ne bih zvao prodavnicama ili bih napisao "prodavnice" jer se dobro zna koliko su prave prodavnice duzne da daju garanciju na bilo koji uredjaj.

Na kraju krajeva, to je sve nebitno, nemam ja nista protiv ni kupovine preko oglasa, kupinda ili limunda, samo kada se desi da neko posle nije siguran sta je kupio i da li je na neki nacin zavrnut, odnosno kada nesto rikne nakon isteka tih 6 meseci (a desavalo se i znam poprilicno takvih primera), nece mene da boli glava...

znemanja
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
:: Samsung S20 Ultra
:: Samsung A52

Post od znemanja »

Lično smatram da je G2 odlična kupovina, po sepcifikacijam je za nijansu bolji od S4, no ni S4 nije loš, daleko od toga. G2 ima IPS ekran dok S4 ima AMOLED, ukusi su različiti pa ko preferira AMOLED onda će S4 biti bolji izbor. Oba modela su plastična, s tim što, po mom mišljenju, S4 izgleda malo bolje, ali to je isključivo subjektivno mišljenje. Ogromna prednost G2 je cena kod operatera koja je odlična, kome ističe uskoro ugovor, G2 može da kupi po odličnoj ceni uz normalna tarifni paket, dok je cena S4 kod operatera ipka previsoka.
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)

pero0000
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od pero0000 »

Stigao malopre LG G2. Na prvi pogled i "dodir" :wink: telefon je izuzetan 8) i nema potrebe više pisati o tome, ko ga ima zna o čemu je reč, a ko ga nema treba da ga vidi i proba.

Naručio sam sa ebay silikonsku oblogu za njega, pošto je telefon pomalo klizav pa je imperativ da se stavi u neki case.

Behemoth
Expert
Expert

Post od Behemoth »

Svaka cast,kolega po telefonu :grin:

kizami88
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Sre, 13. Nov 2013. 11:09
:: samsung galaxy s4

Post od kizami88 »

Ja se izvinjavam, ako nije dopusteno pravilima foruma, ali sam mislio da otvorim istu ovu temu pa kada sam video da vec postoji, reko da ne dupliram teme.

Evo proslo je par meseci od kada je kolega, ciji je ovo post, kupio telefon, pa reko da pitam sta bi sada preporucio i on a i ostali forumasi s4 ili g2?

Hvala :)

weska88
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pet, 18. Okt 2013. 21:59
:: iP11pro

Post od weska88 »

Pa G2 svakako ima bolji hardver,noviji je telefon samim tim i bolji,jos ako je model sa 32gb to je pun pogodak...Ja sam jednom uzeo lg 2x i tako sam bio razocaran da sam rekao nikada vise LG i koliko god da je bolji g2 ja bih uvek uzeo S4,znam da svi mislite da gresim ali stvar principa :)

kizami88
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od kizami88 »

E da napomenuo bih da cu najverovatnije, ako se odlucim za S4 uzeti verziju i9506, tako da bih voleo savete i poredjenja tog modela s4 i g2.

Hvala

Cooomi
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 23. Jul 2008. 16:28
:: iPhone 13 mini

Post od Cooomi »

Samsung ima bolju podršku, evo S3 će dobiti update za KitKat, a telefon je star evo već 2 godine dok se o LG G2 i dalje raspravlja i razvlači, tako da ako S4 uzmeš duže ćeš biti IN... po specifikacijama su isti, s tim da LG ima veći ekran, ali Samsung zato ima SD slot, zamenjivu bateriju, zanemarljivo jače klokovan procesor ali i dosta više bloutwarea, i smart i air funkcije.. Kamera predpostavljam da je bolja na S4 zato što je video na LG G2, koliko čitam, u uslovima smanjenog osvetljenja očajan ali to je softwareski problem i trebalo bi da bude ispeglan na novom updateu... Ali opet, i9506 je skuplji od G2 pa bih se u odnosu cene i kvaliteta ipak odlučio za G2 - moje lično mišljenje... I da, i9506 ima slabiju podršku na xda ako ti to nešto znači...

kvaka33
Expert
Expert
Pridružio se: Sub, 11. Sep 2010. 19:34
:: Samsung S6 Edge Plus

Post od kvaka33 »

Nisi u pravu note 2 je posle 6 meseci dobio apdejt isto tako i S3
Porediti G2 sa nekim drugim modelima LG je totalno pogresno ,posto je ocigledno da su se poprilicno promenili a i koliko vidim cak ce i neki telefoni nizeg ranga dobiti kit kat
Ono sto WP nema,znaci da ti i ne treba

kizami88
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od kizami88 »

Cooomi napisao:Samsung ima bolju podršku, evo S3 će dobiti update za KitKat, a telefon je star evo već 2 godine dok se o LG G2 i dalje raspravlja i razvlači, tako da ako S4 uzmeš duže ćeš biti IN... po specifikacijama su isti, s tim da LG ima veći ekran, ali Samsung zato ima SD slot, zamenjivu bateriju, zanemarljivo jače klokovan procesor ali i dosta više bloutwarea, i smart i air funkcije.. Kamera predpostavljam da je bolja na S4 zato što je video na LG G2, koliko čitam, u uslovima smanjenog osvetljenja očajan ali to je softwareski problem i trebalo bi da bude ispeglan na novom updateu... Ali opet, i9506 je skuplji od G2 pa bih se u odnosu cene i kvaliteta ipak odlučio za G2 - moje lično mišljenje... I da, i9506 ima slabiju podršku na xda ako ti to nešto znači...
Ja se malo slabije razumem u telefone, pa me zanima znacenje ovog xda, i pojasnjenje cemu to sluzi ili za sta je bitno? :roll:

Hvala

Cooomi
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 23. Jul 2008. 16:28
:: iPhone 13 mini

Post od Cooomi »

xda-developers ti je zajednica programera koji pružaju neoficijalnu podršku raznim mobilnim telefonima tako što članovi izbacuju romove koji su sami napravili, znači ne od Samsunga ili LGa, već ispod ruke.. Oni uglavnom ispravljaju neke greške koje proizvođač napravi, ali da bi se to primenilo mora složen proces rutovanja i raznoraznog modifikovanja sistemskih fajlova da se odradi što ti poništava garanciju uređaja, a i to se ne preporučuje za novajlije jer neiskusan čovek može da brikuje telefon - da pokvari telefon da ne može da se upali... Telefoni naravno rade odlično i bez toga, ali ako si baš perfekcionista ili želiš da se oslobodiš okova koje su proizvođači stavili na tvoj džepni računar onda mnogi korisnici traže rešenje na njihovom sajtu... Na primer, tamo već sada može da se nađe KitKat romovi za S4 iako ih Samsung još uvek nije objavio... Sve u svemu zanemari to ako se nikad nisi petljao sa tim ili nemaš želju...

Odgovori