Naplatili bi toliko, jer u tih 600e ulaze troskovi servisa, podrske, marketinga, placas njihov logo, reputaciju, plus zarada uvoznika i prodavca i to je onda to

Elephone telefone porucujes direktno od njihovih ovlascenih internet prodavnica (na njihovom zvancnom sajtu postoji spisak istih), tako da zapravo placas ono sto bi kod Samsunga, platila firma uvoznik, a to je 10% carine i 20% PDV-a. Kranja cena bi bila oko 250e, sto je opet puno jeftinije od Samsungovih modela slicnih specifikaija. Medjutim, s druge strane, softverski kvar moze da otkloni bilo koji servis, ali ako ti se fizicki osteti telefon, npr razbije se ekran, onda je komplikovana procedura oko slanja uredjaja nazad u Kinu, popravljanja i vracanja istog. Neces imati problema oko garancije koja vazi godinu dana, nego sto ce taj proces da traje po mojoj proceni izmedju mesec i po i dva meseca. Ja sam bas probao pre nedelju dana da ih iscimam za G4. Poslao sam im mail da mi satro ne radi mikrofon i da ne mogu da cujem sagovornika. Sutradan su mi odgovorili da probam da skinem neki programcic za test mikrofona i ako vidim da ne daje znake zivota, da im ga posaljem nazad na popravku. Sto se toga tice, stvarno maksimalno korektno i profesionalno. Sad, na svakom od nas, preostaje da odluci sta je bolje, da rizikuje i plati manje ili da ide na sigurno i plati vise. Nadam se da ce uskoro i taj problem biti resen, jer je Elephone otvorio predstavnistva u Portugalu, Spaniji i Italiji, koja bi trebalo da razviju prodajnu i servisnu mrezu, tako da evropski kupci nece vise morati da salju tel u Kinu, sto ce ceo proces popravke smanjiti sigurno za pola. Cenim da ce se to desiti za jedno godinu dana sigurno, jer tamo postoji ogromna traznja za njihovim telefonima, pa da bi izasli u susret kupcima, morace da razviju dobru prodajnu i servisnu mrezu.