HTC One m8 vs. LG G3

ne možete da se odlučite koji tačno model da kupite iz Vašeg užeg izbora?
Pera Detlic
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 21. Dec 2009. 13:45
:: HTC One [m8]

HTC One m8 vs. LG G3

Post od Pera Detlic »

Drugari, potrebna mi je pomoc, vec par meseci sam se zalepio za m8, otkad sam prodao moj divni Note I, i potpuno sam se zaljubio u taj telefon, kompletan dizajn prvenstveno, sto spolja sto unutra, po meni sjajno, zvuk isto tako i taj nahvaljeni boomsound, i sve... kamera mi nije toliko bitan faktor, cak sta vise, dopada mi se izrazen kontrast na kameri htc-a, megapikseli su nesto sto gledam poslednje... e sad, doslo je vreme kada sam skapirao da jednostavno novih i dalje nema ispod 400€, sto je malo preterano za ovoliko "star" model, a dobro ocuvanih sa ful legalnim papirima i opremom nema ispod 360-370... cak sam i podigao svoj budzet sa 300 na 350€ i i dalje ne mogu da nadjem dobar primerak...
i onda se zapitam sta radim i ima li uopste smisla da pazarim taj telefon u ovom trenutku za te novce, kada mi se za oko 300 po oglasima nudi nov ili maltene nov G3... :? sad da li da odustanem od m8ice kad sam se toliko zalepio za njega?
sto se dizajna tice, sam telefon mi izgleda vise nego dobro, ne kao m8 ali zadovoljavajuce dobar dizajn... e sad, mene kopkaju neke stvari oko ge trojke, pre svega vidim po review-ovima da se zale na pregrevanje, jel ume neko iz svog iskustva da kaze nesto o ovome? drugo, jedan od razloga sto mi se m8 toliko svidja je htc-ov sense, zbog koga sam racunao da cu napokon uzeti telefon kome ne treba menjati rom i da se necu zezati s tim... ako uzmem G3 kapiram da mu ne gine neki cist android posle dve nedelje... sta jos.. baterija, jeste da je veca za 400mAh, al vidim da na htc-u ljudi izvlace i po 6 sati screen-on time.. sto je... :blinky: ne znam sta jos da vas pitam, toliko se dvoumim da sam morao da otvorim temu, pa ako se setim jos nesto pitacu usput, ali glavno pitanje je da li da preskocim m8, uzmem G3 pa ko zna mozda taman posle da ga zamenim sa m9 za godinu-dve-tri...?
ajde pucajte da vas cujem..? :D
Samo nek se rolaju....sarme.

mare-ss
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pet, 16. Okt 2009. 18:18

Re: HTC One m8 vs. LG G3

Post od mare-ss »

Узми сони з2. Ја сам сељачина и волим кад нешто купим да видим за шта сам дао паре и то мора да буде добра цигла или фосна од телефона те ми је сулудо да дајем 450 еура за било шта што нема димензије катодног телевизора :D

Bošković
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Čet, 29. Jan 2015. 10:52
:: iPhone 6S 32GB

Post od Bošković »

Nemoj odustajati od M8 ukoliko ti nije toliko bitna kamera. Jeste M8 bezobrazno skup, a već je predstavljen M9.
Em osmica se ističe na nekoliko polja a to su kvalitet izrade kućista, zvučnik, HTC sense i izgled. Mislim da je to dovoljno da bibse opredelio za njega, ostalo je tu i tamo sa G3...

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
:: Ivan I. na Kupujem
:: Prodajem

Post od Baraba »

Podigni budžet i kupi M8. Ako ti s već toliko sviđa, šta god da uzmeš neće ti biti to to, jer si se već zalepio za taj telefon. Držaće još M8 cenu. I ko kupi nov u radnji za 440e, neće ga prodavati za 300e, nema logike.

mare-ss
Mobil fan
Mobil fan

Post od mare-ss »

znemanja
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
:: Samsung S20 Ultra
:: Samsung A52

Post od znemanja »

Po mom mišljenu ako ti se neki uređaj baš sviđa, nema zamene. Drugim rečima G3 će ti savršeno odraditi posao, ali neće biti to što tražiš. Bolje se stpri još neko vreme, izdvoji još keša i pazari ono što ti se zaista sviđa.
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)

Pera Detlic
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Pera Detlic »

nema sanse da idem preko 350€, iz principa, i 300 je meni puno za fon, al reko ajde se izbahatim malo, dok mogu. al preko nema teorije...
ne znam, privuklo me kod htc-a sto je softver tako optimizovan da leti, koliko sam primetio, jeino sense i cist android mogu ovako da klize... nemam pojma, jesam se za m8 zalepio bas, al gledam ga vec mesecima, i pre par dana je trebalo da ga uzmem, al lik mi u poslednjem casu kaze da nema racun za garanciju... mozda sam se zato malko ohladio... a msm nije ni G3 los uopste...

mare-ss, dopada mi se stil pisanja tvojih postova, samo bahato.. 8) a sto se sony-ja tice, imam neku odbojnost ka njemu, iako mi sam dizajn telefona ok, generalni utisak sonijevih telefona mi je meh... a i sto se velicine tice, dosao sam sa samsung Note-a i to prvenca, 5.3 inca, i dopalo mi se sto cu uzeti nesto manji telefon, iako sam se brzo navikao na njega i dugo ga koristio ipak bi mi prijalo nesto malo manje... sad to sto htc pakuje 5 ince u dimenzije u koje LG smesti 5.5.. jos jedan plus za G3...

p.s. kakva je podrska za romove na G3?

p.p.s. ako imate mozda jos neki predlog, izvol'te slobodno.. al mislim da je g3 najbliza zamena?

Yoht90
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Uto, 16. Dec 2014. 00:05
:: LG G2 32gb

Post od Yoht90 »

Z2nov..

bata bogdan
Banned
Pridružio se: Pet, 16. Dec 2011. 03:33
:: Huawei X2 7.0 LTE
:: Huawei M2 10.1 LTE

Post od bata bogdan »

Sto se tice M8,mozda da sacekas jos malo da izdaje zvanično M9 u prodaju, pa mozda jos malo ode cena dole za M8.
Velik izbor ima za 350e e sad sta tebi bas tacno odgovara, navesti neke primere pa ti vidi
1. G3
2. Note3
3. LG g pro2
4. Sony z2
5.Samsung S5
Sve su to odlicno telefoni a sad izbor je saren :)
Huawei

Re_EDuCaTiON
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Uto, 26. Feb 2013. 16:30
:: LG G7 ThinQ

Post od Re_EDuCaTiON »

Ako ti se svidja M8 onda M8, kako kazu, uzeces G3, ali to ti nrce biti to, ako ti se bas toliko svidja M8, sacrkaj malo da cena padne ako ti se ne daje toliki kes, pa pazari. Mada ako bi ja birao izmedju G3 i M8, uzeo bi G3 bez razmidljanja, ali to je moje misljenje. Ti sad vidi sam kako ces i sta zi odgovara, ti sam najboljr znas. :)

Pera Detlic
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Pera Detlic »

bata bogdan, pisao sam gore, dosao sam sa Note1, i ipak bih bar malo manje dimenzije telefona, sto znaci da Note3 i G pro 2 otpadaju, sony mi je sve nesto mnjeh sta znam, nista me tu ne privlaci ama ni malo... e sad, S5 mi je i ok, msm kompletan telefon nema sta, sve na mestu sem dizajna i touchwizzaa... jedino mi G3 tu nekako iskace iz mase...

Re_EDuCaTiON, pa pazi jeste da bi mi m8 lego ko budali samar, al ubija me vise cekanje to, cekam od skoro pocetka decembra... furam neki samsung qwerty idiot, moram praznim inbox svaki drugi dan... :shock:
da ne pricam sto nemam normalan plejer da pustam ziku po folderima, neko pustam jednu po jednu iz fajl menadzera... [doduse iznenadio me sto moze da cita microSD od 32gb...] e sad, reko bi covek kad si ceko toliko sacekaj jos malo, a ja imam osecaj da cu jos mesec dana sigurno da cekicam za normalan m8 po toj ceni... a G3 mi sve vise vise deluje kao skroz ok resenje... ali najvise me brine to pregrejavanje o kom pricaju ljudi, za razliku od m8 koji zacudjujuce dobro rasporedjuje toplotu po celom fonu uprkos metalu... i ta bespotrebna nenormalna rezolucija koju mora da gura hteo ne hteo...

kvaka33
Expert
Expert
Pridružio se: Sub, 11. Sep 2010. 19:34
:: Samsung S6 Edge Plus

Post od kvaka33 »

Pa da ne bi cekao i pustao "ziku" po folderima, kupi G3 i uzivaj, telefonu ne fali ama bas nista posebno, pogotovo za te novce
Ono sto WP nema,znaci da ti i ne treba

El Laki
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Uto, 18. Mar 2014. 18:37
:: Xiaomi Redmi Note 4

Post od El Laki »

M8 naiđe po oglasima nov za 380. I kad stigne M9 kod nas, neće to nešto mnogo uticati na cenu osmice, tako da se po meni ne isplati dodatno čekanje. Ako ti se sviđa, kupi ga i kraj priče. Jedino šta je slabije je kamera. Ako je stalno koristiš i voliš fotke, odustani. Ako samo povremeno slikaš za uspomene i socijalne mreže, uzimaj i vozi. Zver od telefona, vredi svaki dinar. A i manje će gubiti vrednost ako ti to znači.

Joxy
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Uto, 25. Feb 2014. 13:31
:: Samsung & Apple
:: Spajamo nespojivo :D

HTC One m8 vs. LG G3

Post od Joxy »

И та камера на М8 није уопште толико лоша како се прича, барем по неким примерима које сам гледао по нету, оно заиста делује јако добро, посебно ноћне фотке.

Pera Detlic
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Pera Detlic »

El Laki, Joxy, sto se kamere tice stvarno mi je nebitna rezolucija i ovih 4mpix mi je ok, moglo bi bolje, ali ok, skroz, i gledao sam kakve fotke pravi, po meni ima jako dobar kontrast i fokus...
sto se tice drzanja cene, ne znaci mi posebno ali svakako je plus...

sto se g3-ojke tice... https://www.youtube.com/watch?v=FNYNOyynmlE ??? msm ne koristim video zapis skoro uopste, ali desava se ljudima i samo od dugog koriscenja ekrana na malo veci brightness... to mi je bas onako jeziva cinjenica, verovatno jedina mana tog telefona...

Joxy
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Uto, 25. Feb 2014. 13:31
:: Samsung & Apple
:: Spajamo nespojivo :D

Post od Joxy »

Једно је сигурно а то је да су оба телефона одлична. Е сад, све је на теби. Видим из првог поста да ти се М8 баш допада, и некако је логично да њега и узмеш уколико налетиш на одговарајућу цену. Мислим да нећеш погрешити за који год да се одлучиш, али ето пошто ти је М8 прирастао срцу, можда ипак њега да одабереш. :)

mare-ss
Mobil fan
Mobil fan

Post od mare-ss »

А можеш из ината лепо да пазариш пластични г2 са 32гб, гледам сад по огласима крећу се око 280-90 еура

El Laki
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od El Laki »

Ima i jeftinije samo treba imati strpljenja. ;)

Pera Detlic
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Pera Detlic »

znas da ga do sad nisam ni gledao jer me odbijao taj njegov galaxy-like look... al kad bolje pogledam pa i nije g3 nesto sad mnogo unapredjen, noviji i malko brzi procesor, vecu pikselazu na ekranu, sto mi i nije neka prednst ~ baterijaa... ali nema sd slot :uhuh:

p.s. dizajn ne moze da im se poredi, g3 ga lomi samo tako...

El Laki
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od El Laki »

Imas u G3 temi sta je kutija pisao, on je danas presao sa G2 na G3, pa mozda ti pomogne da se odlucis.

Odgovori