Izvrnuta rasprava

teme koje ne spadaju ni u jednu od postojećih kategorija
Pravila foruma
Teme koje ne spadaju ni u jednu od postojećih kategorija.
Postovi napisani u ovom delu foruma ne ulaze u ukupan broj korisničkih postova.
Ninolina
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sre, 07. Dec 2005. 08:42
:: Galaxy Note 9 White
:: Galaxy Watch Active2

Izvrnuta rasprava

Post od Ninolina »

Miškoni:: Da ne objašnjavam mnogo i da ne radim bespotrebne izmene, tema je odvojena od "Moneybookers"...

Ivan Cirkovic, a kakve to veze ima sa mobilnim telefonima? Verujem da nema nikakve veze tako da joj na Forumu i nije mesto...:)
*** ALL WHITE with Teddy *** GALAXY NOTE 9 White Snapdragon *** GALAXY WATCH ACTIVE 2 Aluminum 44mm ***

sugarcoated_ass
Sertifikovani Trol
Sertifikovani Trol
Pridružio se: Pet, 05. Nov 2010. 08:36
:: Samsung Galaxy A52s
:: Nokia 8.1

Post od sugarcoated_ass »

Ninolina, kao ni cestitanju bozica, nove godine i ostalih gluposti pa teme i dalje stoje na forumu. x)
Covek se lepo obratio za pomoc pa posle nekog vremena ako ne dobije odgovor ili se problem resi obrise se tema. :)

Miškoni
Administrator
Administrator
Pridružio se: Pet, 30. Jul 2004. 07:08
:: Samsung S7
:: Huawei Y6

Post od Miškoni »

psyhound, koje su to još "gluposti" sem navedenih?

Evo, recimo da meni treba pomoć oko podešavanja i korišćenja tokena za Poštansku štedionicu. I, kakve to ima veze sa forumom? Dajte ljudi, pa nećemo ovde da se bavimo svakakvim problemima samo zato što smo članovi foruma.

Ivan Cirkovic
Banned
Pridružio se: Sre, 19. Jul 2006. 08:49
:: LG G5 SE
Kontakt:

Post od Ivan Cirkovic »

Ljudi zamolio bih vas da ne spamujete temu i da se ova tema svodi samo na resavanje problema moneybookers...Otvorio sam temu ovde,jer nema poseban pod-forum gde se moze diskutovati u vezi off-topic tema :| :?

Miškoni
Administrator
Administrator

Post od Miškoni »

Ivane, mi spamujemo? :? Mora da se šališ, zar ne? Ili ne kapiraš neke stvari... Odakle ti uopšte ideja da otvaraš ovakvu temu? A nije ti prvi put (da upravo ti spamuješ), i još se buniš! Kako se zove ovaj sajt i čime se bavi? Svašta...

Tema će leteti u kantu, samo da čujem da li još neko ima nešto da kaže...

Ivan Cirkovic
Banned
Kontakt:

Post od Ivan Cirkovic »

Da li moze te da otvorite pod-forum gde ce moci da se kace off-topic teme koje nisu vezane za mobilne telefone?Bio bih vam zahvalan na tome...

Miškoni
Administrator
Administrator

Post od Miškoni »

Zašto bismo to radili? Postoji gomila drugih foruma koji se bave svim i svačim i na kojima može da se raspravlja o čemu god. Odavno je odlučeno da ovde nećemo izlaziti iz okvira mobilne telefonije i srodnih priča. Tu i tamo može da se provuče nešto ako se proceni da bi moglo da bude interesantno i na neki način povezano sa tematikom sajta. Ali ovo tvoje definitivno nije.

Pera Detlic
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 21. Dec 2009. 13:45
:: HTC One [m8]

Post od Pera Detlic »

slazem se.
Ivan Cirkovic, uostalom, i da postoji off-topic podforum, pre bi dobio odgovor na nekom drugom forumu [npr. burek, serbianforum, itd...] nego ovde...
clan si od 2006, kao da ne znas politiku i pravila ovog foruma... :chytry:
Samo nek se rolaju....sarme.

sugarcoated_ass
Sertifikovani Trol
Sertifikovani Trol

Miškoni, cestitanje uskrsa, mozda? Ova tema ima bar neke veze sa tehnikom... Sta bi bilo da ja lepo 29. novembra napravim temu sa tekstom "Drugarice i drugovi, sretan vam bivsi dan republike"? I ja svakog 29. novembra sa familijom i drustvom obrcem prase pa ne opterecujem nikoga sa tim. Zato ako ova tema nema veze sa ovim forumom (a nema) molio bih onda da se poskidaju i ostali spamovi.

Lobachewsky
Gatekeeper
Gatekeeper
Pridružio se: Uto, 30. Avg 2005. 07:56
:: Huawei P20 lite DS

Post od Lobachewsky »

Miškoni napisao: Dajte ljudi, pa nećemo ovde da se bavimo svakakvim problemima samo zato što smo članovi foruma.
Ivan Cirkovic napisao:Da li moze te da otvorite pod-forum gde ce moci da se kace off-topic teme koje nisu vezane za mobilne telefone?Bio bih vam zahvalan na tome...
Miškoni napisao:Zašto bismo to radili? Postoji gomila drugih foruma koji se bave svim i svačim i na kojima može da se raspravlja o čemu god. Odavno je odlučeno da ovde nećemo izlaziti iz okvira mobilne telefonije i srodnih priča.
Nevezano za ovo konkretno, ali nekako je prirodno da kada se ljudi dugo druze zajedno pozele nekada da pricaju i o drugim stvarima koje nisu bas vezane strogo za mobilne telefone - to mogu da budu drugi gadgeti, saveti za kupovinu i IT tehnologija uopste, ali i neka druga razmena misljenja, automobili, hobiji... Mozda ljudi zele jos vise da se zblize i cuju savet od nekoga kome veruju, sa kim se znaju godinama, to je valjda sustina svega. Kazu da internet zbog toga i postoji, da ljudi budu blizi nego ikad, a ne da tek tako odemo na Burek ili Elitesecurity ili Bench i pitati nekog tamo napaljenog klinca od 14 god koji se potpisuje sa Lazar27. Treba da cekam tri dana samo da utvrdim da li mi je odgovorio neki saban koji nas lozi da mu je to velicina pe.... ili autoritet koji stvarno nesto zna. Otici na drugi forum jednostavno nije pravo resenje (a ni izgovor) i kosi se sa sustinom.
Ako bismo gledali smo po toj nekoj hladno-racionalnoj/poslovno-korporacijskoj/kapitalisticko-efikasnoj logici, komotno mozemo da ugasimo ovaj forum jer za svako pitanje Google moze za 0,9 s da ti da odgovor bez ikakve bespotrebne interakcije sa ljudima, bez trosenja tudjeg vremena, a i svog cekajuci sate da ti neko odgovori. To je Brze. Pametnije. Jeftinije. Moje misljenje.
Ovde se lepo svi poznajemo. Jedan podforum na dnu ne bi ugrozio postojanje ovog foruma, ne moze lose da ispadne pa ne znam, jednostavno ne moze da krene naopako.
Znam da smo o tome vec pricali, ali zasto bre nema bar jedan podforum koji ce se zvati itsvet ko vas sajt?
Potreban je nama clanovima sa mobilnog sveta, nikakve navale Marsovaca koja ce srusiti sajt nece biti samo zbog njega, takvi ce pre otici na Burek ili SK...
Slazem se da disciplina treba ostati jer ona garantuje kvalitetan sadrzaj foruma, ali itsvet podforumcic bi se tu savrseno uklopio.
Vip Neo 3 + Vip Net 100 GB, dual sim

Ivan Cirkovic
Banned
Kontakt:

Post od Ivan Cirkovic »

Uvek bih postavio temu na ovaj forum i ne bih lutao na druge,bas iz razloga koji je naveo Lobachewsky.Ovde svaki dan ulazim,pisem,pomazem,nalazim sebi neke odgovore i sto je najbitnije ljudi koji su na ovom forumu imaju iskustvo i uvek ce vam izaci u susret sa 99% tacnim odgovorom.Volim ovaj forum i izvinjavam se ako sam prekrsio pravila ovog foruma.Vi obrisite temu slobodno,ali se nadam da ce se nekad otvoriti mesto i za ovakve teme,jer cemo time imati vecu posecenost foruma i vise ljudi...Hvala na razumevanju :wink: :roll:

Lobachewsky
Gatekeeper
Gatekeeper

Post od Lobachewsky »

Ovaj podforum je po meni totalno bespotreban, bolje bi bilo da se zove Upoznavanje ili nesto slicno, mislim kada vec postoji. Razumem zasto je uprava kruta, ali nista se znacajno nece promeniti iz njihovog ugla, a iz naseg ce postati bolje.

Miškoni
Administrator
Administrator

Post od Miškoni »

Lobachewsky, sve to stoji, mi smo ovde jedna mala zajednica koja funkcioniše. Najmanji problem je dodati nove kategorije, pitanje je gde podvući crtu. Ako se dozvoli jedno, zašto nije drugo a jeste treće? Uvek će se neko žaliti i teško bismo mogli da se dogovorimo oko tema. A da se dozvoli sve - ne dolazi u obzir.

psyhound, Nova godina, Božić i Uskrs su veliki praznici i skoro da je postao običaj da se i ovde čestita, čak i nečiji rođendan može da prođe. A ostatak - nit' neko traži, nit' neko nudi.

Ok, da čujem neke konstruktivne predloge, iskoristite priliku dok sam raspoložen... :wink:

Lobachewsky
Gatekeeper
Gatekeeper

Post od Lobachewsky »

Miškoni napisao:A da se dozvoli sve - ne dolazi u obzir.
Daleko od toga da se dozvoli sve, niko to ne trazi. Ja sam prvi koji podrzava specijalizovane sajtove, pun mi je vise internet sajtova za sve i svasta samo da bi nagruvali posetu. Znam par krasnih specijalizovanih sajtova sa specijalizovanim forumima koji su upropastili svoje forume prosirivsi ih u opste. Internet je prezasicen njima i zaista nikom ne trebaju novi takvi.

sugarcoated_ass
Sertifikovani Trol
Sertifikovani Trol

Miškoni, aj' jedan predlog. Lepo da se napravi jedna IT sekcija nevezana za telefone gde bi moglo da se pise o raznoraznim stvarima vezanim za tehnologiju jer pretpostavljam da ovde ima dosta sto gejmera, tako i ljudi koji se bave racunarima i sl. :)
Isto sam na jednom forumu, koji na zalost vise ne funkcionise iz nekih razloga, a koji je bio vezan za muziku, video sekciju u koju su se trpali raznorazni spamovi. Bas ta razna cestitanja, nevezana pitanja za sam forum i sve su se te teme, posle odredjenog vremena neaktivnosti ili cim vise nisu bile aktuelne, brisale da se nebi zagusila sekcija. :)

Vlada Zem
Expert
Expert
Pridružio se: Ned, 14. Maj 2006. 13:25
:: N9

Post od Vlada Zem »

Lobachewsky, svaka ti je kao i uvek - na mestu. Ne slažem se jedino za pomenute forume, nije baš tako, barem moja iskustva.
Ipak, ako je ideja ovog foruma "uska specijalizacija", so be it. Mobilne možemo priključiti na komp, TV, automobil itd, ne vidim razlog proširivanja na sve to. Da ne idemo dalje šta bi kome palo napamet.
Moje mišljenje,
pozz
zvezde granda ne mogu u mp3 ali mogu u 3pm

Lobachewsky
Gatekeeper
Gatekeeper

Post od Lobachewsky »

Vlada Zem, ne znam da li sam te bas dobro razumeo za gore pomenute forume (ili da li si ti mene), ali moja jedina poenta je da je mnogo lepse kada ucestvujemo u diskusiji sa nekim koga poznajemo. Ja sam clan svih tih gore foruma (uglavnom sam tamo bio aktivniji kao mladji) i pokupio sam dosta korisnih stvari, ali desilo se eto da na jednom nisam bio dve godine i skroz ispadnes iz koloseka nekako kad se tamo opet pojavis. Na jednom sam bio 4 godine mod, od njegovog nastanka, i nije me bilo godinu dana, clanstvo se dupliralo, stari otisli, dosli novi... Novo okruzenje, novo upoznavanje... Mozes ti da pitas nepoznatu osobu da ti pomogne (iz mog iskustva i u zivotu uzivo, lakse ti pomognu nepoznate osobe nego poznate), ali nekako je bolje ako tu osobu dobro poznajes, ako imas poverenja u nju. Zasto sve ovo pricam kada svi to znaju. :?
Miškoni napisao:Ok, da čujem neke konstruktivne predloge, iskoristite priliku dok sam raspoložen... :wink:
Moj predlog je sledeci. Forum treba da ostane usko specijalizovan i da se bavi mobilnim telefonima (i tabletima). Dakle, ne siriti njegovu tematiku, ali je zaokruziti. To je jako vazno, da nesto sto smo poceli zaokruzimo.
Ako [b]Vlada Zem[/b] kaze napisao:Ipak, ako je ideja ovog foruma "uska specijalizacija", so be it. Mobilne možemo priključiti na komp, TV, automobil itd, ne vidim razlog proširivanja na sve to. Da ne idemo dalje šta bi kome palo napamet.
Ja se sa tim slazem jer niko nije ni rekao da treba otvoriti poseban podforum Automobili, poseban podforum PC, poseban TV, poseban Kamere, poseban Laptopovi samo zato sto nekada imaju nekakvu dodirnu tacku sa mobilnim telefonima. To je, naravno sirenje, a onda sektor o mobilnim telefonima tu gubi udela i znacaja i postaje samo delic jednog novog veceg IT foruma, a takvih ima koliko hoces (na kraju krajeva i nek ih ima, ali nasa ideja je da ovaj forum bude specijalizovan za mobilne telefone, i na neki nacin tako bude jedinstven na ovim prostorima).
Medjutim, sta je problem ovog naseg foruma? Problem je to sto za vreme neke diskusije o mobilnom telefonu nama dodje da prodiskutujemo o necem drugom, nesto sto nije vezano konkretno za telefone, a opet nam tema stavlja na vrh jezika i posle svega ostane nekako praznina, rupa.
Dakle, potrebno je zaokruziti ponudu ali tako da udeo diskusija o mobilnim telefonima ostanu ubedljivo dominantne jer je to pocetna i glavna ideja ovog sajta.
Predlazem otvaranje jednog podforuma ITsvet i u njemu ce se pisati izmedjuostalog o svemu sto je ostalo nedoreceno u dominantnom delu foruma. U formi da bude nesto kao kombinacija Kafica ovg naseg i svih ostalih specijalizovanih podforuma. Znaci kad smo ozbiljni ozbiljni smo, kad se razlabavimo uz neku temu, razlabavljeni smo, ali idalje ista logika moderisanja.
Koliko god da itsvet postane popularan ne treba ga prosirivati dalje jer na njega treba posmatrati kroz prizmu Mobilnog Sveta, znaci on je tu kao dopuna, zaokruzivanje diskusija mobilnog sveta, on je tu podcinjen. Sirenje dakle ne zavisi od popularnosti necega i broja tema u podforumu, vec od ideje sajta i smera u kom vodimo sajt. I onda nema brige dal ce taj novi podforum progutati ceo forum o mobilnim telefonima.
Ili da kazem ovako - koliki cemo broj kojih podforuma otvarati ne zavisi od udela uredjaja u realnom svetu (pa ako su PC-jevi najpopularniji, hajde sada da otvorimo 15 podforuma samo o njima za svaku komponentu posebno, pa onda umrezavanje, pa softver, jer smo situaciju prepustili "liberalnom trzistu"), vec odnos medju podforumima zavisi od toga sta mi zelimo da favorizujemo i cime zelimo da se nas forum bavi - a to su mobilni telefoni. Dakle, oni ce u svakom slucaju dominirati jer mi smo ti koji favorizujemo i navodimo u kom pravcu ide ovaj sajt, a ITsvet ce ostati tako mali ma koliko bio popularan jer on nije ideja sajta, on je tu samo da zaokruzi. I tako treba da ostane. Nadam se da me razumete.
Glavno sam izlozio... e sada da i ja zaokruzim upotpunosti i moje izlaganje.
Ako dodjemo u iskusenje da se ITSVET podforum prosiri, mislim da to treba uraditi jedino ovako - kada budete konacno nabavili neki funckionalniji forum, u podforumu ITsvet, treba otvoriti jos dva podpodforuma - "saveti za kupovinu" i "kvarovi", a do tada tu funkciju mogu da vrse lepljive teme. Mislim da nista drugo ne moze naterati da se itsvet podforum prosiri jer u glavi uvek treba da imamo u vidu cime se zapravo bavi ovaj sajt i u kom pravcu ga vodimo. Zapravo, vi to odlicno radite, cak i vise nego sto treba :P
I evo jos ovo - podforum Proba po meni je visak, bolje da je tu neki podforum Upoznavanje ili nesto slicno - tu mozemo pisati o nasim hobijima, cime se bavimo, pricamo o nekim manje ozbiljnijim temama, filmovima, muzici, mozete recimo u njemu iskljuciti brojanje postova, da neko ne bi postao ekspert zajebavajuci se. Ima mnogo kul likova vode, ako zelim da malo bolje upoznam i drugu stranu njihove licnosti ne mogu da odem na drugi forum da to uradim.
Ali dobro... za to upoznavanje, to je vec stvar vaseg ukusa (iako bi bilo lepo), dok itsvet mislim da je zaista potreban.

Lobachewsky
Gatekeeper
Gatekeeper

Post od Lobachewsky »

Je*ote, al se raspisa! :wacko:

Pera Detlic
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 21. Dec 2009. 13:45
:: HTC One [m8]

Post od Pera Detlic »

Lobachewsky, podrzavam.
U krajnjem slucaju, ako se taj podforum ITsvet izmakne kontroli, a ako bi se vodio na nacin na koji si objasnio, ne bi trebalo da se to dogodi, moze da se zakljuca, ne da se obrise, da se zakljuca i tacka, bez ikakve rasprave. Trazili ste, dobili ste, sj*bali ste, nema vise! Tacka.
Samo nek se rolaju....sarme.

Miškoni
Administrator
Administrator

Post od Miškoni »

Dobro, videćemo šta bi bilo interesantno da se uradi. Evo vam jedan "sneak peek" za ono što se sprema, ništa nije konačno ali čisto da vam zagolica maštu... ;)

Slika

Odgovori