Pozdrav svima!
Nameravam da se malo pozabavim izradom aplikacija za Android. Nisam početnik u programiranju (daleko od toga) ali se programiranjem mobilnih telefona uopšte nisam bavio. Pretpostavljam da se aplikacije ne razvijaju na samom telefonu nego na PC-ju, koristeći neki emulator ili neki sličan alat, a da se zatim prenose na telefon i testiraju. Do sada nisam ni imao smart telefon niti mi je trebao (NOKIA 3110 bio sasvim dovoljan za telefoniranje i SMS). Dakle moram da nabavim neki Android telefon. Moje pitanje je da li svaki Android telefon omogućava učitavanje i pokretanje aplikacija, i koji bi bio najbolji za početak da se na njemu testiraju aplikacije? Kvalitet fotoaparata, zvuka... nije bitan, ali pretpostavljam da je na primer veličina memorije važna i možda još neke stvari. Budžet oko 200 evra.
Koji Android telefon za programiranje.
- Bogdan2015
- Entuzijasta
- Pridružio se: Uto, 19. Maj 2015. 11:00
- :: Samsung Galaxy S7
- :: Xiaomi Redmi N3 Pro
Re: Koji Android telefon za programiranje.
Trenutno mi stvarno ništa specijalno ne pada na pametvmada mislim da za su za tvoje prioritete dobri izbori LG G2,Sony Xperia Z 2 i možda neki Lenovo sa velikom memorijom.
Polovan Nexus 5, za te pare moze lepo ocuvan primerak da se nadje
- MilanNBA23
- Redovni učesnik
- Pridružio se: Sre, 22. Apr 2015. 20:24
- :: Samsung Galaxy S8
Za programiranje ti je najbolji Nexus. Možeš za te pare da uzmeš i 4, 5, 7. Neki Sony Xperia Z, Z1 pa i Z2. Ovo ti pišem zbog čistog Androida. Na Nexusima developeri najčešće testiraju aplikacije. Sony nema čist Android, ali je skoro čist.
"hard work beats talents, when talents fail to work hard"
- Kevin Durant
- Kevin Durant