Telefon do 600e

ne možete da se odlučite koji tačno model da kupite iz Vašeg užeg izbora?
Odgovori
dusan87vr
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Sre, 02. Feb 2011. 09:01
:: Galaxy Note10+ N975F
:: Nokia 2626

Telefon do 600e

Post od dusan87vr »

Pozdrav drugari, zanima me sta je po Vama najbolja kupovina do 600e ?

Do pre neki dan sam koristio Note 3 i posle 3 godine koriscenja, otisao je kod drugog vlasnika, iskreno prezadovoljan sam telefonom, ali mislim da je bilo vreme da se malo promeni.

Ja licno se dvoumim izmedju :

Samsung galaxy Note 5,

Samsung galaxy S7 edge i

Apple Iphone 6s plus od 16gb

znemanja
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
:: Samsung S20 Ultra
:: Samsung A52

Re: Telefon do 600e

Post od znemanja »

Definitivno S7 edge.

Sent from my Galaxy S7 edge using Tapatalk
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)

kvaka33
Expert
Expert
Pridružio se: Sub, 11. Sep 2010. 19:34
:: Samsung S6 Edge Plus

Post od kvaka33 »

Hm luda cifra za telefon ,bespotrebna,ali lepo je kada moze da se odvoji
Sve navodi na s7edge toliko vec napisano o njemu da ne znam sta bih pametno dodao
Pretpostavljam da ides na novije modele,da ja baratam sa tolikom cifrom ne bih uzeo ni jedan trenutno,vec bih sacekao nove modele par meseci i onda odlucio

Послато са SM-G935F уз помоћ Тапатока
Ono sto WP nema,znaci da ti i ne treba

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

Moj izbor bi bio iPhone ali 7, uz mali dodatak u novcima.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

sugarcoated_ass
Sertifikovani Trol
Sertifikovani Trol
Pridružio se: Pet, 05. Nov 2010. 08:36
:: Samsung Galaxy A52s
:: Nokia 8.1

Post od sugarcoated_ass »

Huawei Honor 8 ili P9 plus. [emoji38]

Sent from HUAWEI P9 lite (VNS-L21) via tapatalk

Drakenzen
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 08. Dec 2013. 23:54
:: 00

Post od Drakenzen »

kvaka33 napisao:Hm luda cifra za telefon ,bespotrebna,ali lepo je kada moze da se odvoji
Sve navodi na s7edge toliko vec napisano o njemu da ne znam sta bih pametno dodao
Pretpostavljam da ides na novije modele,da ja baratam sa tolikom cifrom ne bih uzeo ni jedan trenutno,vec bih sacekao nove modele par meseci i onda odlucio

Послато са SM-G935F уз помоћ Тапатока
Najbolji savet....

Zemun
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Sub, 28. Feb 2009. 22:02

Post od Zemun »

Inace svi cekaju po par meseci, ja gluplje savete nisam cuo od tih cekaj par meseci, kupi sada tetris pa kada izadje novi model ti kupi.
Imas pare, hoces da potrosis, kupi s7e il ip 7 koji ti se vise svidja i cao, zdravo.

Послато са SM-G930F уз помоћ Тапатока

antec
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pet, 11. Jul 2008. 03:32
:: LG G Flex 2

Post od antec »

Huawei jedino mate 9 ako ćeš da čekaš, svi pređašnji modeli su inferiorni u odnosu na ostale flagship-ove. Moja preporuka za S7 edge, telefon je bez konkurencije.

Sent from my LG-H850 using Tapatalk

somi92
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Sre, 30. Jul 2014. 03:15
:: xperia p

Post od somi92 »

Iphone 7 i miran si, nov model, dugo ce imati podrsku, slabo ce mu cena padati i sto se tice performansi nema mu ravnog.

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

Azimuth
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
:: Note 8 DS

Post od Azimuth »

Sa ovim da će mu cena slabo padati se ne slažem.
Ip7 će držati cenu do kraja leta i onda će biti problem jer je praktično samo prelazno rešenje. Prelazno rešenje je zato što je najava da će za 10. godišnjicu izbaciti redizajniran telefon i mnogo toga promeniti, počev od amoled panela, preko bežičnog punjenja itd.
Imaš izbor, za tu neku cifru imaš ip7+ (običan ip7 ne bih razmatrao da sam na tvom mestu), S7 edge (ni ovde ne bih običan S7 razmatrao), možda Pixel (onaj veći) i Huawei Mate 9 (redovan model)... na tebi je da prelomiš šta ti se sviđa jer će svaki završiti posao, ali si ti taj koji će nositi telefon godinu dana ili koliko već.

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Alsap
Banned
Pridružio se: Sub, 24. Maj 2014. 12:05
:: iphone 6S

Post od Alsap »

Sa ovim bi se slozio, od kada su kod nasih operatera stigli iphoni pada mu cena isto kao i svim ostalim, mozda za nijansu manje.Mozes bez problema da uzmes 6s+ (i ustedis lepih para) koji je i dalje izuzetan telefon(fablet) mada su i svi ostali koje si nabrojao odlicni.

dusan87vr
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Sre, 02. Feb 2011. 09:01
:: Galaxy Note10+ N975F
:: Nokia 2626

Post od dusan87vr »

E ljudi, hvala na pomoci, videcu, prelomicu ovih dana.. Vidim sad po oglasima se vec javljaju 7plus za 700e na MTS mrezi (sto meni odgovara jer sam u MTS-u), mada to prelazi taj neki moj budzet a gledam u odnosu na 6s plus, razlika je samo u ramu od3gb i procesoru, sve ostalo je isto.. Iskreno, nikad do sad nisam koristio IOS I Iphone, mnogi kazu da taj telefon nije za nase trziste, da skroz drugacije funkcionise od androida, kazu i cak da je dosta ogranicen u odnosu na android, ali s' obzirom da samsungu pada cena neverovatno brzo, jer realno izbacuje non-stop neke nove modele, razmisljam se iz tog razloga da predjem na Iphone, cisto kad ga budem prodavao za nekih godinu dana,dve godine, da ne izgubim dosta na ceni.. Sa druge strane s7 edge je dosta dobar telefon, huawei znam da je mozda i najbolji, ali mi ne odgovara, probao sam p7 i nije mi to to..

Hvala u svakom slucaju na savetima, moracu da prelomim sto pre.. :)

Azimuth
Moderator
Moderator

Post od Azimuth »

I tu grešiš. Samsung jeste nekada gubio na ceni brzo, ali ako si pratio oglase u poslednjih 6-8 meseci mogao si da vidiš da nenormalno drže cenu. Evo za primer pogledaj taj S7, još uvek mu je cena oko 450€, retko koji bude ispod toga, S7 edge je oko 500-550€. Istina, debakl sa Note 7 ima dobrog udela u tome, ali tako je kako je.
Što se iOS-a tiče, istina je funkcioniše drugačije od Androida, ali nije to ništa strašno i nikakav bauk. Ako prihvatiš njihovu filozofiju, ostaje jedino ono da li ti je legao ili nije kao takav.
Razlika između 6s i 7 je veća nego razlika između 6 i 6s. 6s jeste dobra kupovina, ali samo ako planiraš da ga koristiš narednih do godinu dana. Menja se sve, tako da će i on vrlo brzo biti "zastareo" model sa nekom starom tehnologijom.

Alsap
Banned
Pridružio se: Sub, 24. Maj 2014. 12:05
:: iphone 6S

Post od Alsap »

Tu vec gresis, najveca razlika je izmedju 6 i 6s, prvenstveno mislim na 1gb rama koji se itekako oseca.

fannY
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 01. Jun 2009. 21:31
:: Redmi Note 7

Post od fannY »

A sto ce 6s da postane zastareo?

znemanja
Moderator
Moderator

Post od znemanja »

Ako zeliš iPhone mislim da je bolja kupovina iP6s plus em je jeftiniji em nema neke veće razlike između iP7 plus i iP6s plus. Što se tiče padanja cene upravo se događa suprotna situacija. iPhone-u cena brže pada dok cena Samsung premium modela stagnira. U julu cena S7 edge nov, sim free iz mts-a je bila oko 560-580€, u novembru cena za S7 edge, kada sam ga i ja pazario, za nov model sa dve godine garancije cena je oko 530€.
Zbog problema sa Note serijom cena S7/S7 edge se stabilizovala jer je to i dalje aktuelni flagship model i neće osteno padati do proleća tj. dok se ne pojavi S8.

Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)

Azimuth
Moderator
Moderator

Post od Azimuth »

Ram je manji problem, ali baterija cpu i gpu, novi home taster, kamera...ima tu dosta toga ispod haube što utiče na ukupne performanse uređaja. Pričamo o + verziji, ne o malom. I oni su počeli da prave razliku, taj veći im je flagship, manji je samo jeftiniji i za neke stvari uskraćen model.
6s će sad polagano da kaska, baš kao što je ip6 počeo od ovog iOS-a. Neminovno je to, prosto moraju da te nateraju da zavučeš ruku i kupiš novi model. Prvo ram, pa onda 3d tač, pa će sad verovatno home taster biti razlika... ko prati tu scenu, tačno se vidi kako softverski upropaste neki telefon koji radi više nego lepo, pod izgovorom da nema odgovarajući hardver. A sa druge strane, ako ne ostaneš na nekom iOS-u, nema igranja pa vraćanja na stariju verziju.
Apple je čudo, treba biti u tom svetu neko duže vreme da bi se video put i filozofija kojom se vode. Da su im dobri telefoni, jesu, imaju isto ili čak i više problema u odnosu na druge, ali imaju svoj ekosistem koji radi fantazija. Ko ima i može da sve to finansijski isprati, mislim da za tu osobu nema bolje opcije trenutno.
Sa druge strane imaš Android koji ide ka tome da napravi isto to, i na dobrom su putu, ali su na početku i trebaće im još koja godina da sve dođe na svoje.

Ja sam 18 meseci koristio ip6, sviđa mi se dosta toga, ali mi se isto tako neke stvari ne sviđaju ili fale, a koje mi Android pruža.
Npr., a da pomognem istovremeno i autoru teme, ja sada mogu da isprobam neki novi softver na Androidu, ali mogu da se vratim i na onaj od pre 6 meseci iako je u međuvremenu bilo 5-6 verzija. Isto ću moći i za godinu dana. Na iPhone toga nema. Digneš na poslednji, i ako se ne vratiš nazad na poslednji pre tog najnovijeg, ostaješ zaglavljen i osuđen na to kako radi, a na nekim uređajima prosto ne radi kako treba. Meni je ovde jednostavnija manipulacija fajlovima, ali da imam macbook onda bi mi bio egal. Razlika je u tome što macbook košta od 1500 pa do u nebesa, a pandan na win-u mu je 500€.

kutijagreha
Banned
Pridružio se: Uto, 05. Jul 2011. 21:41
:: Telefon na pipanje
Kontakt:

Post od kutijagreha »

znemanja napisao: Zbog problema sa Note serijom cena S7/S7 edge se stabilizovala jer je to i dalje aktuelni flagship model i neće osteno padati do proleća tj. dok se ne pojavi S8.

S8 dolazi u februaru na Barselona kongresu. Ajfon standardno septembra meseca. Ako mislis da se zadrzis na telefonu barem do jeseni,svakako ce ajfon 7 duze da zadrzi cenu u odnosu na S7edge

znemanja
Moderator
Moderator

Post od znemanja »

Nema jos tačnog datuma predstavljanja S8, kruže glasine da će Samsung predstavitii S8 nesto malo kasnije, jer, zbog problema sa Note 7, žele da pojačaju kontrolu kvaliteta. Čak i da bude najavljen, kada se pojavi na našem trzištu cena će biti oko 1000€ a to neće uticati na neki značajan pad cene S7 edge. Tek početkom leta cena S8 će se polako stabilizovati i tada će cena S7 edge da ide osetnije nadole.
Nisam siguran koliko će regularni iP7 držati cenu jer je to bukvalno prelazni model i mislim da će mu cena osetno pasti kako se bude približavao septembar jer iP8 bi treblo da bude neka mala revolucija i svi će želeti da se otarase iP7 kako bi bili spremni za kupovinu iP8.

kutijagreha
Banned
Pridružio se: Uto, 05. Jul 2011. 21:41
:: Telefon na pipanje
Kontakt:

Post od kutijagreha »

Gledano sa tog aspekta i S7edge je telefon za prelazni period. Potpunu revoluciju najavljuju sa S8 modelom. Bez home dugmeta,izbacivanje 3.5 mm dzeka,dve kamere. Ako tako gledamo,poslednjih godina,bar po njihovim najavama,svi su telefoni prelazni.
Uvek obecaju kule i gradove sa narednim verzijama,a u stvari je sve to blagi pomak. Uostalom videcemo

Dakle,ako zelis za godinu dana da ga promenis (ako toliko imas na umu da koristis telefon) bolje uzmi ajfon,manje ces para izgubiti

Odgovori