Novi tel..

ne možete da se odlučite koji tačno model da kupite iz Vašeg užeg izbora?
Antaeus
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Sub, 24. Dec 2016. 07:45
:: Huawei
:: Alcatel

Novi tel..

Post od Antaeus »

Pozdrav svima.E ovako,trenutno posedujem Huawei Ascend Y330 i za moje osnovne potrebe je sasvim ok,znam ja da je to uveliko zastareo tel ali meni radi posao.Jedini razlog i zaista jedini je zelim tel sa dobrom kamerom.Takodje bih da tel ima kolilko toliko dobar video.Hardverski sasvim dovoljan za rad bez seckanja u aplikacijama itd,igre me ne zanimaju.Takodje tel ne mora da bude veliki,tj mozda malcice veci od Y330 jer mi je on taman za nosenje,bez optercivanja.,takodje bih voleo da je malo bolje izdrade..to mi se uvek svidjalo kod Y330 stvarno je veoma dobre izrade.Takodje voleo bih da bude android ne iskljucujem ni windows mada kazu da "umire"gubi bitku..budzet 20000 denara :).
Hvala unapred

srđan obradović
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Uto, 13. Maj 2014. 15:35
:: microsoft lumia 532

Re: Novi tel..

Post od srđan obradović »

NE CITIRAJ POST NEPOSREDNO IZNAD TVOG, PODRAZUMEVA SE DA NA NJEGA ODGOVARAŠ! PROČITAJ PRAVILA FORUMA!
Imas opet huawei y5-6... Ne znam kakva im je kamera ali izrada mi za te pare deluje ok. Inače se i meni svidja izrada kod huawei, imam tablet njihov, jako dobra izrada. Za polovnjake ne znam.

Lumia 532ds Win10 continum carl zeis 256gb Grand surface
lumia-lumia-lumiaaaaa-lumia-lumia-lumiaaaaa

Azimuth
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
:: Note 8 DS

Post od Azimuth »

@Srđan, sledeći put ću ti obrisati post. Pročitaj pravila foruma.

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

rock9855
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 15. Jan 2014. 20:23
:: MS Lumia 950
:: OnePlus 7T

Post od rock9855 »

Za do 200e mozesda uzmes odlican P9l iz oglasa ili ako naletis nekom kome je hitno za 180€ bilo bi extra

znemanja
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
:: Samsung S20 Ultra
:: Samsung A52

Post od znemanja »

Za cifru od oko 150€ možeš da pazariš J5 prošlogodišnji model koji svakako ima odličnu kameru i u foto i video segmentu. Za manje para tu je P8 lite, ali one se nije proslavio sa kvalitetom kamere kao ni sa kvalitetom video snimaka.

Sent from my Galaxy S7 edge using Tapatalk
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)

rock9855
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od rock9855 »

Ja p8 lite ne bi razmatrao. Kamera ispodprosecna, baterija slaba, ekran taman. P9L je bas veliki upgrade ako je spreman da izdvoji 20-30€ vise od budzeta

Dejan69
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Sub, 01. Jan 2011. 22:07

Post od Dejan69 »

Ne bih se složio savama, p8l ima odličnu kameru, baterija ako ne koristiš podatke i wifi traji i tri dana, izrada odlična, lepog izgleda, ekran ja mu ne nadjoh manu, vidjiv na suncu, senzor osvetljenja lepo radi.
P8l ima drugi problem, pojedine serije imaje problem sa wifijem, crkne.

Huawei P8l.

Azimuth
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
:: Note 8 DS

Post od Azimuth »

Pa koja je poenta imati pametni telefon na kojem neće biti interneta i samim tim od njega dobiti samo one bazične funkcije tj onemogućiti mu sve ono što ga čini pametnim?
Logikom kojom ideš možeš onda napisati i kako baterija traje mesec dana, ali ako telefon pališ samo kad imaš potrebu nekoga da nazoveš.

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

ciklon
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Sre, 03. Sep 2014. 07:03
:: Mi Note 10 Lite

Post od ciklon »

Ne bih se složio savama, p8l ima odličnu kameru, baterija ako ne koristiš podatke i wifi traji i tri dana, izrada odlična, lepog izgleda, ekran ja mu ne nadjoh manu, vidjiv na suncu, senzor osvetljenja lepo radi.
Da nemam P8 Lite, pa da ti poverujem, ali kamera je daleko od odlične; jednostavno je suvi prosek, ali je vadi kamkoder koji ima neku svoju suspenziju buke, tako da i u bučnom okruženju "uhvati suštinu". Baterija je slaba, jedan dan nekog normalnog korišćenja može, a ta tri bez neta (WiFI i mobnet) su teoretski moguća samo ako nimalo ne čačkaš fon. Na suncu nije vidljiv preterano dobro, jer je ekran taman i previše, tako da senzor osvetljenja tu ne pomaže ič. P9 lite je za P8 lite pojam. Ipak, nisam razočaran telefonom koji sam uzeo i koji koristim - vrši mi posao i to je ono najbitnije.

Evindzer
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Ned, 24. Avg 2014. 20:07
:: Samsung Beleška 10
:: Široka Noklica

Post od Evindzer »

Antaeus, u tom cenovnom rangu, J5 2015 za odličnu kameru, ili P9L za odličnu izradu i završnu obradu. Nećeš moći i jare i pare - za male pare. ;)

rock9855
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od rock9855 »

P9L nema nista losiju kameru od J5 2015. Oba telefona imaju ok kamere za taj cenovni rang

Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sre, 24. Feb 2010. 23:51
:: one+ nord2

Post od Deksi »

ciklon napisao: P9 lite je za P8 lite pojam.
Recega pa ostade ziv.
A dali si imao nekad prilike da ih stavis jedan pored drugog i testiras. Brat ima p9l, sem tog malo svetlijeg ekrana ja ne videh nikakvu prednost kod p9l a koji je lepsi i da ne pricam. Koji je brzi ni tu razlike nema, licno sam ih probao jedan pored drugog. Imas na youtube pa pogledaj poredjenja kojije brzi. P9l je ponegde brzi za pola sekunde a negde se desi i da okasni.

rock9855
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od rock9855 »

Kamera dosta bolja, ekran svetliji i bolje se vidi, baterija dosta bolja na p9l dok je kod p8l jedva prosecna u najmanju ruku, noviji cipset koji ce imati duzu podrsku, apdejr p8l ne dobija vise dok se N na p9l ocekuje. Sad koji je lepai to je stvar ukusa. Ne bi pogledao p8l pored p9l koji za oko 200e nudi dosta toga. Pozz

Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sre, 24. Feb 2010. 23:51
:: one+ nord2

Post od Deksi »

Ma da je bolji p9l to stoji, taman posla da nije a noviji je model ali ni p8l nije toliko u minusu koliko ovde napisaste, poredio sam ih jedan pored drugog. Ja nikad da ga kupujem za keš ne bih platio tu razliku u ceni p8l za p9l, kod operatera je druga priča, razlika u ceni je dosta manja.
To da neće dobiti Nugat je i normalno, p8l je telefon iz 2015. Ažuriranjaa dobija i dalje, skoro je bio neki update od 270 mb.
Već ima najava za novi P10 videćemo kakav će biti.

Huawei P8l.

ciklon
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Sre, 03. Sep 2014. 07:03
:: Mi Note 10 Lite

Post od ciklon »

A dali si imao nekad prilike da ih stavis jedan pored drugog i testiras. Brat ima p9l, sem tog malo svetlijeg ekrana ja ne videh nikakvu prednost kod p9l a koji je lepsi i da ne pricam. Koji je brzi ni tu razlike nema, licno sam ih probao jedan pored drugog. Imas na youtube pa pogledaj poredjenja kojije brzi. P9l je ponegde brzi za pola sekunde a negde se desi i da okasni.
Naravno da sam imao prilike: ja imam P8 Lite, a cura moja P9 Lite. P9 Lite je i definitivno bolji: ekran, baterija, izgled. U radu se i ne primećuje razlika toliko, sem kada baš naguraš previše aplikacija u pozadini tokom multitastinga, pa onda kada uporediš ekran koji je na P8 Lite previše taman čak i kada je na maksimumu. Sam dojam je takav da je P9 Lite zaokruženiji proizvod.

Odgovori