Koji biste mi preporučili od ova 2 modela? Treba sestri da izaberem neki od ponudjenih iz mts-a pa se dovumim.
Hvala
XPERIA E5 ili HUAWEI Y6 II COMPACT
XPERIA E5 ili HUAWEI Y6 II COMPACT
xperia arc s, galaxy S5, S6,S8,S10+
- гари
- V.I.P. MobilniSvet.com
- Pridružio se: Uto, 13. Sep 2016. 17:04
- :: Xiaomi Mi A2 Lite
Re: XPERIA E5 ili HUAWEI Y6 II COMPACT
Moj izbor je bio E5. Ima manje RAMa, ali noviji softver, ima NFC... Ne znam kakva je kamera na tom Havajcu, ali na Sonyju sporije fokusira nego na telefonima s kojima sam imao prilike da ga poredim.
Meni je presudilo to što noviji softver, i što kamera nije mami mnogo bitna. A i mama je više naginjala ka tome da ima Sony nego Havajca.
Sonijem skroz zadovoljni.
E sad, oba imaju prednosti i mane, pa ti odluči.
Ali obrati pažnju na kameru na E5. Na Y II ne znam kakva je.
Sent from mTalk on Windows 10 phone
Meni je presudilo to što noviji softver, i što kamera nije mami mnogo bitna. A i mama je više naginjala ka tome da ima Sony nego Havajca.

Sonijem skroz zadovoljni.
E sad, oba imaju prednosti i mane, pa ti odluči.

- Evindzer
- Prijatelj foruma
- Pridružio se: Ned, 24. Avg 2014. 20:07
- :: Samsung Beleška 10
- :: Široka Noklica
NFC je s***e, bukvalno ne znam ni jednu jedinu osobu koja to koristi. Štaviše, 90% njih nikad nije čulo za NFC, niti zna šta je to.
PS: Gari, izveštavaj u adekvatnoj temi šta se dešava sa E5, ja svake nedelje skoro da očekujem da napišeš kako je u servisu.
PS: Gari, izveštavaj u adekvatnoj temi šta se dešava sa E5, ja svake nedelje skoro da očekujem da napišeš kako je u servisu.

- гари
- V.I.P. MobilniSvet.com
Reko da te demantujem i da probam da prebacim nešto sa svog telefona na mamin.
Pa koje je to sr***e, tu nešto hvatam ta dva telefona, pa ih naslanjam jedan na drugog, wtf... 
Doduše, ne znam, valjda i to ima neku budućnost. Što se prebacivanja sa telefona na telefon tiče, mislim da treba da postoji tako nešto, a ne da se samo na wifi oslanjamo, a dobro - tu je i ona priča oko korišćenja NFC za plaćanje, ali kod nas to niko živ ne koristi.
A za E5, radi kao sat.
Mada, i ovaj koji je tvoja sestra imala nije ipak baš da se uzme zdravo za gotovo da je taj telefon bio loš, više je problem što ga je tvoja sestra bacila. Kao i moj brat što ima naviku da razbije telefon o patos, mada moj brad je drastičniji primer. 
Sent from mTalk on Windows 10 PC

Doduše, ne znam, valjda i to ima neku budućnost. Što se prebacivanja sa telefona na telefon tiče, mislim da treba da postoji tako nešto, a ne da se samo na wifi oslanjamo, a dobro - tu je i ona priča oko korišćenja NFC za plaćanje, ali kod nas to niko živ ne koristi.
A za E5, radi kao sat.

Sent from mTalk on Windows 10 PC
гари, da li može neka fotka sa E5 u odgovarajućoj temi?
- гари
- V.I.P. MobilniSvet.com
Može, naravno. Mislim da ću sutra biti kod kuće u toku dana, pa bih mogao malo da slikam po dvorištu, i po kući. 
Možete mi reći i za neke konkretne situacije za koje biste da vidite kako se telefon snalazi.

Možete mi reći i za neke konkretne situacije za koje biste da vidite kako se telefon snalazi.
Ne mora ništa posebno, po jedna fotkana napolju, unutra, makro... Koliko sam video po testovima ispada da fotke budu malo tamnije. Ne znam da li bi neka druga aplikacija za kameru bila malo bolja.
- гари
- V.I.P. MobilniSvet.com
Važi, napraviću par fotki, pa ću ih okačiti u temi za slike sa mobilnog telefona.
- Evindzer
- Prijatelj foruma
- Pridružio se: Ned, 24. Avg 2014. 20:07
- :: Samsung Beleška 10
- :: Široka Noklica
U pravu si, preterao sam kad sam rekao da je s***e.гари napisao:Reko da te demantujem (...) koje je to sr***e, tu nešto hvatam ta dva telefona, pa ih naslanjam jedan na drugog, wtf...![]()

Ideja nije loša, ali je realizacija nezgrapna. Treba da lepim kojekakve nalepnice na zid, ispod stola, na krov kola, ili da pljeskam telefone jedan od drugi...

U svakom slučaju, potencijal je postojao, ali očigledno da je ideja propala pre nego što je uspela da zaživi, korisnici je prosto nisu prihvatili onako kako je očekivano.
- гари
- V.I.P. MobilniSvet.com
Da, što se prebacivanja fajlova i slika tiče, ljudi su prosto lenji. Uzmu pa šalju slike jedni drugima preko Vibera recimo.
Mada, kad je NFC u pitanju, zaista to radi mnogo nezgrapnije nego i bluetooth recimo. Nije to to, iako je sigurno brže (kad proradi).
Ipak, dobro je to da sad skoro svaki novi telefon ima NFC, pa ko hoće može, ko neće ne mora da ga koristi. Moguće ipak da ta ideja tek treba da zaživi, između ostalog i za plaćanje, i tako neke slične stvari.
Eh, mada ovo sa plaćanjem može biti i malo opasno, ali šta znam... U Češkoj kad sam bio pre mesec dana primetio sam da oni svuda izgleda imaju takve aparate da mogu ljudi da plaćaju tako što samo primaknu karticu.
Mislim da ne grešim? Ne znam na koju je to foru. I ne znam jel bi sa tim sistemom moglo da se plaća i telefonom preko NFC...

Ipak, dobro je to da sad skoro svaki novi telefon ima NFC, pa ko hoće može, ko neće ne mora da ga koristi. Moguće ipak da ta ideja tek treba da zaživi, između ostalog i za plaćanje, i tako neke slične stvari.
Eh, mada ovo sa plaćanjem može biti i malo opasno, ali šta znam... U Češkoj kad sam bio pre mesec dana primetio sam da oni svuda izgleda imaju takve aparate da mogu ljudi da plaćaju tako što samo primaknu karticu.

Misliš na beskontaktno plaćanje karticama? Pisali smo o tome, ima tema u kafiću, pa gvirni.