6630, problem sa kamerom

Pravila foruma
Symbian deo foruma posvećen je uopštenoj priči o svemu vezanom za operativni sistem.
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni model telefona, možete to uraditi preko sledećih prečica:
NokiaSamsungSony Ericsson
promonte
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Sub, 28. Jan 2006. 01:34
:: Sony Xperia XZ
:: Sony Xperia Z2

6630, problem sa kamerom

Post od promonte »

Uzeo sam TIM ov tel, pre par dana i mislim da je ok za sada, ali kada korisnim cameru(fotografije) pojavljuje mi se u donjem levom uglu crvena tacka...Nisam siguran da je bash uvek. Da li da vracam tel ili je to normalno?
Znam da je neko vec pricao o tome ali nisam uspeo da nadjem :smutny:

Hvala i Pozdrav,
JONY

b_udder
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Čet, 15. Dec 2005. 02:33
:: iPhone 3GS

Post od b_udder »

je l ta tacka uvek na istom mestu? u uslovima slabijeg osvetljenja se pojavljuje sum na slikama u vidu tacaka razlicite boje.... najbolje da probas da slikas po danu kad ima vise svetla i to napolju da proveris da li se i onda pojavljuje. u svakom slucaju, sada sam pogledao slike koje sam ja slikao tim telefonu u kaficu i na ostalim tamnim mestima i primetio da mi je raspored suma na slikama uvek isti i u istoj boji tako da je veoma moguce da nemas razloga za brigu - ipak je to telefon, a ne fotoaparat i ima CMOS umesto CCD senzora, tako da... :)

promonte
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od promonte »

tackica je crvene boje od sredine ekrana, malo levo udole...I uvek je tu :unsure: takodje kada aktiviram sequence mode pa slikam, pola slika memorise i onda kaze da je memorija puna, da nesto obrisem...

Sada sam primetio da mi ni gprs ne radi :smutny: dobio sam podesavanja od mobtela i kad akrenem da se zakacim na bilo koju stranicu dobijam porukuWeb: Page not found. Check web address... Ajde da pokusamo da resimo ovo???
Hvala

Del Boy
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Pet, 20. Jan 2006. 12:30
Kontakt:

Post od Del Boy »

i ja nekada kada sam imao memorije izbacivalo mi je memory full , samo restartujesh telefon , i onda ce sve biti ok.
a sto se tice gprs-a moguce je ili da nisi dobro uneo adresu , ili gprs trenutno ne radi.
probaj i sa nekog drugog mobitela.
a sto se tice crvane tackice , da li je ona tu uvijek tj. i kada ne udjes u kameru , ukoliko jeste , to se zove "mrtav pixel" tj. displej ti je ostecen pa na tom mjestu gdje je ostecen su pixeli crveni.

b_udder
Ex-Moderator
Ex-Moderator

Post od b_udder »

pa ako je ta tacka bas velika onda moze biti da nesto nije u redu ..... mogu ti poslati neku moju sliku u losim uslovima pa da uporedis?
a sto rece Del Boy, da li si siguran da nije mrtav pixel?

sto se tice gprs podesavanja i mene je zezalo - ili mogu da koristim internet, ili da skidam postu.... sve dok nisam napravio razlicite A.Pointe za postu i wap

Del Boy
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Pet, 20. Jan 2006. 12:30
Kontakt:

Post od Del Boy »

najvjerovatnije ti je displej ostecen , znam kada se meni na k700 ostetio displej , bilo je mnogo crvenih tackica, i kada god se osteti displej , osteceni pixeli postanu crveni.
to ces najlakse da provjeris ako stavis neku bijelu podlogu , i ako ti budu te crvene tackice , znaci ostecen ti je displej.

promonte
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od promonte »

b_udder, e ovako, resio sam problem mms i gprs, bateriju formiram jos uvek pa cuu da vidim...posle prvog formiranja mi je trajala pola dana...videcu jos.Sto se tice one tackice ona je uvek tu-jedino ponekad ali samo ponekada kada slike otvaram iz onog programa za slike tada je nema ili kada je tel u onom pocetnom meniju kada je wallpaper na ekranu...Hteo sam jos da pitam, kada snimam nesto kamerom imam utisak da, ako se nesto brzo pomera ili ako nije dnevno osveteljenje, malo kasni snimak za realnim snimanjem?I da li je normalno da su tasteri 2580 malo udubljeniji od ovih sa strane, to osetim prilikom kuckanja sms-a, malo smeta...?POZDRAV, JONY

Lomnica_city
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 22. Avg 2005. 03:48
:: Alcatel Idol Ultra
:: Nokia N82

Post od Lomnica_city »

Baterija se ne formira tako da dzabe cekas da"stekne kapacitet" :roll: a normalno je da se primeti neko (minimalno) zakasnjenje slike za pokretom.Za tastere nebih znao jer sam samo malo cackao devojcin telefon i nisam primetio da su udubljeni!
Pozdrav 8)

Miškoni
Administrator
Administrator
Pridružio se: Pet, 30. Jul 2004. 07:08
:: Samsung S7
:: Huawei Y6

Post od Miškoni »

promonte, ako ti se ta crvena tačkica javlja samo na slikama i kada ih gledaš, a u ostalim aplikacijama je nema, onda je u pitanju mrtav pixel ali u senzoru same kamere i tu leka nema. U svakom slučaju menjaj telefon za drugi.

volim sony
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Pon, 19. Sep 2005. 00:01

Post od volim sony »

probaj prebaciti sliku na komp pa ces znati vise ako je slika ok (onda nije tako strasno) mada telefon je skup i ja bih ga odmah vratio... ti si verovatno platio nov telefon i ocekuje da je ispravan, ne?

promonte
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od promonte »

Da, nov tel sam kupio... kad aprebacim na comp, nema tih tackica i u svakom meniju koji nije vezan za slike...i u onom progaramu z fotografije.Jedino kada slikam i snimam i gledam slike ili snimke preko one prve galerije...U svakom slucju idem danas da pokusm da ga menjam, valjda ce upaliti jer je kupljen 27.01. Sto se baterije tice uz sve stvari za smanjenje potrosnje traje dan i po i to uz malo koriscenja... Neraspoložen sam!
Hvala svima koje sam udavio da mi pomognu...
JONY

Lomnica_city
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 22. Avg 2005. 03:48
:: Alcatel Idol Ultra
:: Nokia N82

Post od Lomnica_city »

Jesi li iskljucio u network settings opciju Dual network a ukljucio GSM only?To bi trebalo da popravi stanje baterije i do pola dana,mada u pocetku baterija manje traje jer se telefon ne ispusta iz ruku,dok se proba ovo i ono,nije ni meni trajala duze od dan-dan i po na 6680 a u zadnje vreme tera 3 dana,naravno stoji na GSM only i podesen da gasi svetlo ekrana posle 10 sekundi,osvetljenje displeja ipak drzim na 5 ali i sa 4 moze lepo da se vidi i ustedi jos par sati,cisto da znas a posto se ne formiraju li-ion baterije neces moci bolje od toga sto teras sad+ova podesavanja!
Pozdrav 8)

promonte
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od promonte »

Juce sam zamenio tel, koji je bio pun br tel i poruka, pa sam ga opet vratio i dobio tel koji je ok...Jedino sto ne uspevam da konfigurisem mail i pored svih podesavanja mi prijavljuje da *header* nije ukljucen...i kad aga ukljucim opet mi prijamvi da nije...krene da se povezuje i stane...
Hvala jos jednom na svim savetima...
JONY

b_udder
Ex-Moderator
Ex-Moderator

Post od b_udder »

ne znam da li je u pitanju isti problem ali ja nisam mogao da lepo podesim access point.... ako ga podesim da dobro radi sa wap-om, onda nece da skida e-mail i obratno, pa sam zato napravio
dva - jedan za wap, drugi za email ...... razlika je u advanced settings:
(e da, ja sam na 063)

za wap imam "name servers", "proxy serv. adress" i "proxy port number" podesene kako kazu ovi iz mobtela

a za email mi je to "automatic" "none" i "0"

pozdrav

zeemax
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Ned, 08. Jan 2006. 04:09

Post od zeemax »

mislima da je najjednostavnije skinuti postavke sa nokia stranice.odabereš mobitel,zemlju,operatera,upišeš broj mobitela u internacionalnom obliku i pošalješ.
kad dodje ukucaš pin koji ti ispiše na stranici i save-aš postavke u phone.
tako sam si poslao za wap/gprs,mms i za internet i radi.

Odgovori