Japanska cuda...

opušteno ćaskanje o mobilnim telefonima
$h@de
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Ned, 29. Jan 2006. 20:43

Japanska cuda...

Post od $h@de »

E ovako na netu se mogu naci mnogi telefoni koji nisu za nase(evropsko) trziste. Medju njima najzanimljiviji [najbolji] su oni pravljeni za japan. Nemogu da se setim koji su to modeli ali spec. su im extra dobre. Tipa telefon ima 4Gb micro drive 3,2 MP cameru TV tjuner...
.:Mess with the best, die like the rest:.

nbnebojsa
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Uto, 27. Jul 2004. 13:24

Post od nbnebojsa »

evo ispravka posto nje dozvoljena velicina slike :wink:

Slika

IDzO
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Čet, 30. Jun 2005. 11:01
Kontakt:

Post od IDzO »

pa sta si ti ocekivao od Japanaca pa tamo kad odes vidis razna cuda od tehnike koja ce se kod nas pojaviti ili nikada ili mozda za 1-2 godine!!! :D :smutny: :shock: :shock: :shock:

mitar
Banned
Pridružio se: Ned, 23. Jan 2005. 15:45
Kontakt:

Post od mitar »

pa to je njima jedini izvoz.(japancima).kad ne bi imali razvijenu tehniku oni bi bili jedna od najsiromasnijih zemalja na svetu.
The Bloody Alboz

altas
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Čet, 19. Jan 2006. 15:39

Post od altas »

www.newgmobile.com - sajt na engleskom, ali pisu sve o Japanskim telefonima i tehnologijama u Japanu. Samo nemojte kao ja da padate u nesvest... Kad se setim onoga sto sam cuo... Da je ova sje***a drzava 1952. imala isti standard kao Japanci :cry:

Del Boy
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Pet, 20. Jan 2006. 12:30
Kontakt:

Post od Del Boy »

evo jos jedno japansko cudo , telefon koji se za par sekundi pretvori u mis (eh sta sve nece izmisliti ti japanci) , samo nisam siguran koliko je ovaj telefon dobar tj. da li je dobar po funkcijama i da li bi vrijedilo uzeti ovo cudo kada bi se pojavilo na nasem trzistu (a sigurno nece ni za 100 godina)

http://img90.imageshack.us/my.php?image ... bgm8je.jpg
http://img419.imageshack.us/my.php?imag ... oly1dg.jpg

Drobnjak81
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pon, 28. Feb 2005. 15:15

Post od Drobnjak81 »

Nikada ga nebi kupio ni za 100 godina, tako lepe funkcije imaju danasnji telefoni i sad da kupis tel koji je mis :P i nista vise!Mozda prakticno izgleda ali je mnogo ruzan!

Green
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Pon, 05. Jul 2004. 18:20
:: ...

Post od Green »

Altas,nemas razlog da padas u nesvest :) :) ,jer ionako ti telefoni nece nikad stici u ostatak sveta zbog toga sto i nisu namenjeni ostatku sveta.Japanci su posebna nacija sto se tice elektronike.Njihove mreze su "malo" drugacije od ostalih,pa su i telefoni prilagodjeni tome.Negde sam procitao da recimo NTTDoCoMo mreza ima cak 40 miliona pretplatnika :o :blinky:
Kad bih bio u mogucnosti,skoknuo bih do Tokia da pazarim nesto(ako bi uopste radilo na "obicnoj" mrezi) :D :D

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sub, 11. Jun 2005. 22:52

Post od araphel »

ma 90% njihovih telefona su iskljucivo 3g fonovi,bez opcije rada na obichnim mrezama,oni su tu "starudiju" napustili odavno!!!!A ljudi su nevidjeni robovi tehnike,pa zato i izmishljaju takve stvari!Imam jednu poznanicu japanku koja mi je prichala kakve sve gluposti imaju tamo,ni sam nisam pola skapirao,nekakve bankovne transakcije,kupovina u radnjama i placanje preko mobilnog,nemam pojma!Over the air download pesama i videa je kod njih vec dobar dan,a video pozivi najnormalnija stvar!Kazu da su toliko optereceni mobilnima i zavisni od njih,da roditelji decu kaznjavaju tako shto im oduzimaju mobilni! :D

inache kad vec prichate o tehnoloshkim chudima,chudo da niko nije pomenuo Neonode N1m???

bacite oko na www.neonode.com

Del Boy
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Kontakt:

Post od Del Boy »

evo neki dan citam Mobih - bosanske novine o mobitelima i cujem kako NTTDoCoMo razvija novi umts , tzv. FASTUMTS koji je 10x brzi od obicnog umts- a i da ce se slijedece godine pustiti u probni rad.
mogu zamisliti brzinu tog umts-a , skines pjesmu za sekundu. 8) :wink: :) :D :lol:

mitar
Banned
Pridružio se: Ned, 23. Jan 2005. 15:45
Kontakt:

Post od mitar »

d aali i skines racun za sekundu.nama je ovde skup cak i gprs a zamisli kad bi to bilo i kod nas koja bi mu bila cena.
The Bloody Alboz

Del Boy
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Kontakt:

Post od Del Boy »

mitar napisao:d aali i skines racun za sekundu.nama je ovde skup cak i gprs a zamisli kad bi to bilo i kod nas koja bi mu bila cena.
tu si upravu , mada imaju oni kesha , da ga nemaju , ne bi oni imali tako razvijenu tehnologiju i ne bi bili jedna od najrazvijenijih zemalja azije.
ono sto se kod njih koristi sad , kod nas ce mozda doci za 5 god. , a mozda nikada, japan je to!!! 8) ;) :) :D :lol:

christofer
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pet, 30. Sep 2005. 18:19

Post od christofer »

@green sto se tice te kupovine mobilnih telefona u tokiu, to bas i nije isplativo , ja recimo letos sam bas to planirao ali nije bilo nista od toga :cry: :cry: :cry: 95 % telefona je vezano za mrezu (nttdocomo, vodaphone...) a ostali koje mozes kupiti u radnji bez ugovora su uglavnom bili klasicni evropski modeli koji su tri-band. mos misliti kad je u to vreme najbolji tamo bio 6630 i to za oko 100 eura skuplji nego kod nas. a ovde se vec uveliko prodavao 6680
druga stvar je to sto su skoro svo modeli na preklop, mozda je bilo 2 ili 3 koji nisu ( jedan od tih je bila motorola a1000 , ali se tamo slabo prodavala) naime vole japanci da sve na telefonu rade jednom rukom a i da imaju velik ekran tako da im je to idealno resenje 8)
poruke skoro i da ne salju posto im je E-mail jeftiniji, a i pozivi za njihove uslove bas i nisu skupi
a sto se tice za umts usluga njih uglavnom mladji korisnici upotrebljavaju. mada je i tamo bilo slucajeva da ni ne znaju za 3g usluge :o :o :o sto je meni bilo skoro neverovatno , ali to su bile neke devojke pa im je valjda oprosteno 8)
screw u guys I'm going home

$h@de
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Ned, 29. Jan 2006. 20:43

Post od $h@de »

Dobro ih nisu spalili na trgu zbog toga :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Inace cuo sam da oni i nemaju SIM kartice nego to nekako radi "suplje"[boga pitaj kako, ako i on zna]! Sto se tice email-ova, oko 65% ljudi ih koristi ISKLjUCIVO preko mobilnih telefona! :o :o :o
Sta reci dalje kad za samo 50 USD mesecno imaju non-stop internet brzine 1 Gigabit/sec
.:Mess with the best, die like the rest:.

Green
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od Green »

Christofer,naravno,nisam mislio bukvalno ici u Japan u shoping,ali ko zna,mozda nesto dospe i do petog kontinenta gde sam ja.Ehhhh.......taj Japan :roll: :roll:

christofer
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od christofer »

da, da , shvatam da nisi bukvalno mislio, ali nije lose cuti iz prve ruke kakvo je stanje tamo , cisto da znas ako te put slucajno odnese tamo..... ;)

mihajlovic
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Uto, 27. Dec 2005. 13:39

Post od mihajlovic »

NTTDoCoMo trenutno testira mrezu 4g (cetvrte generacije) pa zamislite kakvi ce se telefoni TEK pojaviti... 8)
Тренутно вршим дужност председника. Мада имам запажене улоге и у другим комедијама.

Green
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od Green »

@ chris,iskreno,da imam priliku skoknuti do Japana,sutra bi se ukrcao na avion!Na tv-u sam gledao dovoljno emisija o tehnologiji koja vlada tamo,ma cuda nevidjena,sta da vam pricam....... :ohmy: :ohmy: :ohmy:

altas
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Čet, 19. Jan 2006. 15:39

Post od altas »

U koreji npr. sim kartice dolaze integrisane u telefone, pa da ga kupis za neku drugu mrezu, to je malo morgen. Valjda je tako i kod Japanaca

christofer
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od christofer »

da , tako je i kod japanaca, ali kao sto sam vec i napisao postoje i telefoni koji nisu vezani za mrezu

Odgovori