Problem Nokia 6680,molim vas pomoc :(

Pravila foruma
Symbian deo foruma posvećen je uopštenoj priči o svemu vezanom za operativni sistem.
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni model telefona, možete to uraditi preko sledećih prečica:
NokiaSamsungSony Ericsson
Maverick_
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Pet, 28. Okt 2005. 22:06

Problem Nokia 6680,molim vas pomoc :(

Post od Maverick_ »

Eh ovako,sve je pocelo jutros,posto mi je baterija nova. Baaterija mi se od sinoc formirala i jutros sam prije nego sto cu ga skinuti s punjaca,izvadio MMC i ubacio par tema koje sam sinoc skinuo s neta(tacnije s mobile9.co.uk). Vratio sam karticu i ukljucio telefon,medjutim nista mi se od programa koje imam instalirane na kartici nije pojavilo u meniju,kao da nema MMC. U galeriji su nestale skoro sve slike koje sam imao. Opet sam izvadio karticu i ubacio u card readed da vidim u kompu sta je s njom posto mi ni FExplorera vise nije bilo u telefonu. Eh sad ono,meni barem,najcudnije. Kad je ubacim u card reader i otvorim folder gdje sam ubacio teme koje sam ranije bio ubacio,stajalo je nesto ovako: ~nČĆŠ)~ tako neki mali kvadratici umjesto pravih imena tih foldera,tema i programa. Ista stvar je i u System folderu ..ne znam sta se desava posto i nisam bas toliko strucan,al da nisam pokupio kakav virus? Da nije razlog sto sam ubacio neke nove fajlove na MMC prije paljenja moba,lupam malo sada? Teme sam skinuo sa mobile9 sajta,ne bi trebalo valjda. Ako moram formatirati MMC i mob,pomoc molim vas jer ne znm bas kako se to radi.

b_udder
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Čet, 15. Dec 2005. 02:33
:: iPhone 3GS

Post od b_udder »

potrazi malo po forumu, cini mi se da je bilo reci o tome. vrlo je verovatno da ti je card-reader napravio problem i mislim da je najbolje da formatiras karticu - to radis tako sto odes u "Organiser" -> "Memory" -> "Options" -> "Format mem. card"

pozdrav

Boris Bila
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Pet, 25. Feb 2005. 19:00

Post od Boris Bila »

U sustini savetujem ti da kad instaliras neki program, igru, temu (sis ili jar) to radis preko Nokia PC Suite ili da preko Bluetooth-a posaljes sis ili jar fajl na fon pa da instaliras iz inbox-a.

Nego u vezi tvog problema:
Mislim da je najbolje da formatiras memorisku karticu, ovako idi na Organiser -> Memory -> Options -> Format mem. card. Ali to neces moci da uradis ako tvoj tel tripuje da MMC nije ubacena, samo ce da kaze no memry card... Ima jedna fora, barem kod 6630 kad ubacujes MMC karticu: moras da je gurnes do kraja, ali bukvalno do kraja i onda pustis (najbolje da to uradis noktom). Aj probaj pa javi sta se desilo...

Maverick_
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od Maverick_ »

Saznao sam da je to ustvari korumpirana MMC i formatirao sam i nju i telefon. Sad je sve OK,samo sto eto neke sam podatke izgubio,a programe moram opet ubaciti. Hvala vam puno :)

b_udder
Ex-Moderator
Ex-Moderator

Post od b_udder »

imam neki program "repair corrupted mmc" ali ga nisam isprobao ..... medjutim ti si vec formatirao karticu... ako ti treba za ubuduce, javi se

pozdrav

b_udder
Ex-Moderator
Ex-Moderator

Post od b_udder »

Boris Bila, poslato :)

p.s. ovo samo da popunim prostor do 100 karaktera ..... je l dosta? :D

mkvb
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Uto, 07. Feb 2006. 15:46

Post od mkvb »

Maverick kada koristis card reader na PCu jel samo vadis karticu ili ides prvo na ono "Safely remove hardware", meni se to isto desilo kada sam samo iscupao MMC iz citaca kartica, od tada idem sigurnim putem i nije mi se to vise ponovilo, mozda je zbog toga :)
HOX Titanium gray

b_udder
Ex-Moderator
Ex-Moderator

Post od b_udder »

mkvb, vrlo moguce da je to u pitanju ..... jos ako je "usb storage" u xp-u podesen na "optimize for performance" umesto "optimize for quick removal" onda su sanse jos vece

pozdrav

mkvb
Mobil fan
Mobil fan

Post od mkvb »

To znaci da ako je to bilo u pitanju dzaba si formatirao telefon, ali nema veze, ja sam na mojoj 6630 odmah drugi dan uradio hard reset!!!
HOX Titanium gray

b_udder
Ex-Moderator
Ex-Moderator

Post od b_udder »

mkvb, je l se hard resetom vrati POTPUNO na pocetak? .... tj. svi programi se "reinstaliraju"? .... cak i ako je neki obrisan (ne sa kartice, vec telefona)?

pozdrav

Layne_Staley
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 16. Feb 2006. 18:41
:: iPhone 6 64gb SG
Kontakt:

Post od Layne_Staley »

ne verujem da se toliko bash hard core resetuje telefon... :D iako se zove hard reset... ali ajde mkvb, reci nam , PROSVETLI NAS :D
There are 10 types of people in the world: Those who understand binary, and those who don't...
-- iPhone 6 space gray, 64 GB --

Maverick_
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od Maverick_ »

Eh sad sam i ja to skontao,izvadio sam karticu samo iz card readera nisam isao na safetly :unsure: ...al dobro,nisam imao bitnih podataku u telefonu...ovaj put :dry: :? ....inace obicna mi je MMC,a saznao sam da kod vecine 6680 modela prije ili kasnije dodje do problema sa tom MMC,pa planiram kupovinu druge, RS DV MMC.

Lomnica_city
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 22. Avg 2005. 03:48
:: Alcatel Idol Ultra
:: Nokia N82

Post od Lomnica_city »

Nije ti obicna MMC,da jeste nebi mogla da stane u slot,i tvoja je takodje RS MMC DV a kad budes kupovao kupi MMC Mobile,ista je ali brza!
Pozdrav 8)

mkvb
Mobil fan
Mobil fan

Post od mkvb »

Prvo sam cackao u FEx-u i obrisao nesto sto nije trebalo da se brise, telefon nije hteo da se upali, hard reset je resio sve, e drugi put sam radio hard reset kada sam instalirao neke glupe programcice za screensaver, pa mi je telefon prebutao font i nikako nisam mogao da obrisem taj program, probao sam soft reset ali font se nije vratio na fabricki a posle hard reseta sve se vratilo na stanje kakvo je bilo kad sam kupio telefon, sve TIM slicice koje sam obrisao su se vratile tako da pretpostavljam da bi se i programi vratili
HOX Titanium gray

Odgovori