Problem 6630 Vs. N70

ne možete da se odlučite koji tačno model da kupite iz Vašeg užeg izbora?
ibrak
Banned
Pridružio se: Uto, 21. Feb 2006. 04:13
:: --

Problem 6630 Vs. N70

Post od ibrak »

Pozdrav svima!!!!!

ovako stoji situacija, imam nokiu 6630 koristim je 4 mijeseca vec i prezadovoljan sam :)

i svidjela mi se nokia N70 na izgled :)

i sad ev citao karakteristike da ne vrijedi uzimati nokiu n70 ako vec imas 6630,

koje je pozitivna stvar na nokiji n70 nasprem sto nema 6630 ???

javite sto prije ako mozete, posto za 2 ili 3 dana bi trebao prodati mobitel, da znam ocu prodavati svoj stari 6630 ili ne, da ga sacuvam i dalje koristim dok ne izadje neki koji je bolji od njega naravno s nekom normalnom cijenom :)

unaprijed

hvala

mozete i na mail odgovoriti: naja.shop@gmail.com

pozdrav

veliki iz SARAJEVA
sss

Del Boy
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Pet, 20. Jan 2006. 12:30
Kontakt:

Post od Del Boy »

glavne razlike su .
malo manje dimenzije i tezina nokie n70 (skoro pa se ne primjeti)
bolji displej n70
bolja polifonija (ali svi stavljaju mp3 kao zvono)
n70 ima 20 mb vishe interne memorije
n70 ima 2mpx kameru , naspram 1.3 mpx
ima i drugu vga kameru (skoro pa neupotrebljivo u bih)
n70 ima symbian v8.1 , a 6630 v8.0

ja da sam na tvom mjestu i da imam kesha ja bih ga zamijenio , jer je n70 odlichan telefon , ali i 6630 je odlichan telefon , pa je na tebi da odluchish da li da sada uzmesh n70 ili da sachekash da izadje neki novi , bolji.

stefank
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 10. Okt 2004. 16:00

Post od stefank »

Pa dobro moga si i sam da otvoris specifikacije i jednog i drugog i uporedis? :roll:
A to normalna cijena, do kolko mislis otprilike?

blade_bre
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Uto, 24. Jan 2006. 23:34
Kontakt:

Post od blade_bre »

Ako ti telefon treba da guras aplikacije,i radis na njemu (znaci da ga korisno upotrebljavas) definitivno 6630. A ako zelis samo da gledas i slusas (i da se hvalis i prikazujes kao neki) onda N70,jer koliko ja znam u svim testovima brzine i grafike prvo mesto zauzima 6630.

Bolja kamera na N70 (najveca prednost)
Razlike u Symbianu su minimalne.

Pozdrav.
...shit happens... keep d smile!

Lomnica_city
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 22. Avg 2005. 03:48
:: Alcatel Idol Ultra
:: Nokia N82

Post od Lomnica_city »

Slazem se,isuvise su male razlike da bi se isplatila takva zamena!Prednja kamera ni kod nas nece jos dobar deo godine (mozda i godina) biti upotrebljiv pa sumnjam i kod vas a ostale razlike su suvise sitne da bi vredele par stotina evra razlike (prodajes polovnu a kupujes novu,ako sam dobro razumeo)!!
Pozdrav 8)

Dream Weaver
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 10. Nov 2004. 02:45
:: Xiaomi Mi Max 2

Post od Dream Weaver »

Ne spomenuste jos jednu razliku N70 ima blic a 6630 nema. Iz licnog iskustva za fon je jako bitno da ima blic (ako neko uzima fon da bi slikao :roll: ) po gotovu kada se slika u uslovima slabijeg i slabog osvetljenja, da ne kazem mraka.
Imam 6630 a moj drug ima 6681 i kad smo slikali po mraku na mom fonu se nista nije videlo dok na njegovom se dosta dobro vidi sta je uslikano. ne pomaze najt mod jedino blic moze pomoci kad slikas po mraku. Gledao sam slike koje je drug napravio po mraku u klubu i sroz su solidne.
Ja sam u istoj dilemi da li da menjam 6630 i sta uzeti. Dugo sam se lomio izmedju N70 i W800i i odlucio sam uzeti W800 koji cu koristiti dok se ne pojavi N80 i naravno cena joj ne padne bar na nekih 400 e.
and justice for all...

Sasa_NS
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Čet, 22. Jul 2004. 15:57

Post od Sasa_NS »

Zaboravili ste i još jednu važnu stvar: FM RADIO

Ako ti pare nisu problem, kupi N70, dosta je bolji fon od 6630... Da je pitanje bilo 6630 vs 6680/81, rekao bih ti da se ne isplati preći na 6680, ali ovako...

Da rezimiramo: N70 u odnosu na 6630 ima...

- Manje dimezije i težinu
- Bolji displej
- Više memorije
- Bolju kameru
- Blic (kakav-takav)
- Drugu kamericu (potencijalni video razgovori)
- FM radio
- Noviji softver

Po meni, to je i više nego dovoljno razloga za kupovinu...

Lomnica_city
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 22. Avg 2005. 03:48
:: Alcatel Idol Ultra
:: Nokia N82

Post od Lomnica_city »

Ali Sasa,on svoju 6630 nemoze da proda za bogza koje pare,180-190 evra a N70 kosta oko 200 evra vise!! :o Zar mozete stvarno mirna srca da mu predlozite da doda 200 evra za radio,blic,poklopac kamere i ekran sa vise boja!? :?
P.S.Mislim da ovo treba da se prebaci u poredjenje modela!
Pozdrav 8)

Sasa_NS
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od Sasa_NS »

Moram da citiram sam sebe: :roll:
Sasa_NS napisao: Ako ti pare nisu problem...
Ako će gledati ekonomski aspekt kupovine, onda je malo drugačija priča...

Dario
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sub, 05. Nov 2005. 14:51

Post od Dario »

Definitivno se ne isplati da dash josh 200 evra za bolju kameru, bolji display (internu memoriju, poklopac kamere, radio i blic ne racunam > jer interna memorije je nebitna jer ima prosirivu memoriju, poklopac kamere nije toliko potreban, radio niko ne slusa u ovim danima, blic vise sluzi kao lampa a manje kao blic). Sve u svemu bitnije inovacije su DISPLAY i KAMERA sto nije vredno 200 evra.

Da sam na tvom mestu, koliko god da sam pun para ne bih dao josh 200 evra za to nego bih te pare "bacao" za neke druge stvari. Ti najbolje znas u kakvom si stanju (sa parama mislim) i sta ti se svidja pa vidi, ako ti se bash menja onda menjaj ga mada ja ne bih to radio da sam na tvom mestu. Ti odluci, poz 8)
gallee said: Da li postoji mogucnost da se napravi java aplikacija koja moze da instalira sis i sisx fajlove?
Program bi bio najprodavaniji svih vremena i totalno bi pregazio prednost simbijan modela.

miljex
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Čet, 23. Sep 2004. 09:50

Post od miljex »

Prešao sam sa 6630 na n70, prije neka 3mj. 6630 je definitivno nasljednik stare dobre 6600, tako da ima osnovnu karakteristiku DAJE NAJVIŠE ZA TE PARE :D , što se tiče karakteristika nisi nepismen pa da ti ja to prepričavam. Ono što sam ja primjetio je da kamera jest bolja ali ne mnogo, sve dok ne snimiš video :) , format mp4 je ekstra dobar, imam prodavnicu mobilnih telefona i bolji video nisam vidio.
Druga bitna stvar je to da n70 ima šmek jednog šminkerskog telefona, dok je 6630 viče cigla, da ne kažem malo je i ružan, ali to je opet stvar ukusa.
Treće, 6630 je brža i ima stabilniji sistem, veći broj programa koji ti odgovara.
četvrto, i ne manje bitno je to da n70 nakon nekog vremeva bude prilično rasklimana.

vrijedi li pomena: radio, blic, odbijanje poziva uz poruku, za nijansu ljepši ekran....

Stvar je u tome, ako imaš love uzmi, ako nemaš ne uzimaj, N serije su luksuz, a luksuz nije mnogo vezan za razum, poz iz B. Luke

Nikola Vapa/CA
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sub, 24. Sep 2005. 20:19

Post od Nikola Vapa/CA »

Dario i Lomnica su potpuno u pravu.Imam slican problem.Prodajem svoju 6630 i sad ne znam sta da kupim posle nje.N-70 ima vrlo mala poboljsanja tako da bi mozda za to valjalo doplatiti najvise 100 eura i nimalo vise.Displej ne racunam u poboljsanje jer bi vise voleo da su stavili od 65000 boja,bar mi manje trosio energije za isti prikaz na ekranu.Takodje memorija nije od nekog velikog znacaja jer volim da koristim kartice veceg kapaciteta i na nju skladistim.Blic,smesno kao i druga kamera,stvarno mi ne treba,noviji softver-mana,malo ce aplikacija imati za isti.E sad, izgled i kamera to vradi 100 eura vise,ali 200 previse.

nikoola
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Pet, 10. Jun 2005. 02:06

Post od nikoola »

Dada... Fm radio, neki malo bolji 10eura i digitalac 150 i eto FM i kamere od 3-4 a mozda i 5 Mpix!!! za iste pare!
iPhone 3G[s] 16GB

b_udder
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Čet, 15. Dec 2005. 02:33
:: iPhone 3GS

Post od b_udder »

ili upaljac sa LE diodom umesto blica :lol:

miljex, odbijanje poziva uz poruku ima i 6630 .... ali i nije neka preterano korisna opcija ..... mislim, ne odbijas poziv svakome iz istog razloga :D

Sasa_NS
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od Sasa_NS »

miljex napisao:Stvar je u tome, ako imaš love uzmi, ako nemaš ne uzimaj, N serije su luksuz, a luksuz nije mnogo vezan za razum, poz iz B. Luke
Suština svega. Pogodak u centar...

Layne_Staley
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 16. Feb 2006. 18:41
:: iPhone 6 64gb SG
Kontakt:

Post od Layne_Staley »

ma kakav n 70... ja chim sakupim neke pare, kupujem 6630... telefon je extra... i nemoj ga menjati za n 70... :D
There are 10 types of people in the world: Those who understand binary, and those who don't...
-- iPhone 6 space gray, 64 GB --

ibrak
Banned
Pridružio se: Uto, 21. Feb 2006. 04:13
:: --

Post od ibrak »

PUNO PUNO HVALA NA SAVIJETIMA I ODGOVORIMA,

nokia 6630 je ZAKON, jedan od najboljih koji sam do sad imao, cijena je realna kod njega (kad pogledamo kakvih ima mobitela) sad u zadnje vrijeme mi se trazi neka promijena to jeste da nesto bolje uzmem od nokie 6630, al kad malo vise prokontam to nesto bolje je preko 1000 KM ili 500 eura, a to mi je previse dati za mobitel, pa tako da cu ostaviti ovaj 6630 i kupiti sebi plocu i procesor novi :) i jos koji sitnica :)

rado bih neku promijenu napravio al sad zasad treba cekati da padne cijena tih ko bi va LUKSUZNIH MOBITELA :)
sss

zeemax
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Ned, 08. Jan 2006. 04:09

Post od zeemax »

kupi si i novu masku neke druge boje za 6630 i promijeni themu i evo novog mobitela :lol:

La Dur
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Ned, 05. Dec 2004. 01:26

Post od La Dur »

DEL BOY napisao: n70 ima 2mpx kameru , naspram 1.3 mpx
E sa ovim imam problema!
Imam već dugo Nokiu 6630 sve čekajući da se pojavi prvo N91, pa sada N80. Ali danas mi poprilično jeftino naletila Nokia N70. Uzeo sam malo da je testiram, napravim nekoliko slika istovremeno sa N70 i 6630, i primetim da slike koje sam napravio sa 6630 su za oko 30% "teže" u KB od slika koje sam napravio sa N70.
Slikao sam vitrinu sa oba telefona nastojeći da slike budu iste. Slika uslikana sa 6630 je imala 571 KB, a ona uslikana sa N70 je imala 382 KB. Onda sam napravio još par slika i na otvorenom i na zatvorenom prostoru, i uvek je situacija bila ista. Slike uslikane sa 6630 su imale puno više KB od onih slikanih sa N70.
Napominjem da sam sve podesio na najkvalitet na oba telefona.
Prebacio sam slike na računar, i stvarno su slike uslikane sa 6630 bile puno kvalitetnije, jasnije i oštrije od onih uslikanih N70.

Da li je moguće da je kamera možda oslabila kod N70 ili da nešto drugo nije u redu?
(N70 nije puno korištena. Verzija je iz novembra prošle godine: V 3.0546.2.3, i ima svega 12h razgovora.

Zoka
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sub, 18. Jun 2005. 15:07

Post od Zoka »

ibrak, ja imam 6630, čačkala sam n70 više puta, tako da, moj lični savet da nije velika razlika i da sačekaš n80 :wink: :)

Odgovori