Zastita od kradje za S60

Pravila foruma
Symbian deo foruma posvećen je uopštenoj priči o svemu vezanom za operativni sistem.
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni model telefona, možete to uraditi preko sledećih prečica:
NokiaSamsungSony Ericsson
mkvb
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Uto, 07. Feb 2006. 15:46

Zastita od kradje za S60

Post od mkvb »

Da li neko ima iskustva sa programima za zastitu od kradje i gubitka telefona? Ja imam instaliran Theft i interesuje me da li postoji neki program koji je otporan na hard reset i koji trosi najmanje resursa. Inace ovo je vrlo korisna stvar, Pozdrav ;)
HOX Titanium gray

nbnebojsa
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Uto, 27. Jul 2004. 13:24

Post od nbnebojsa »

instaliras phone secure na memoriju telefona i on se blokira i ne moze hard format, ali moze flash :cry:

mkvb
Mobil fan
Mobil fan

Post od mkvb »

A jel ima mogusnost slanja SMSa na broj koji mu ja odredim kada se ubaci nova sim kartica?
HOX Titanium gray

nbnebojsa
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Uto, 27. Jul 2004. 13:24

Post od nbnebojsa »

ima, salje sms sa brojem kartice koja je u njemu i blokira telefon... 8)

Oljica
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Ned, 14. Nov 2004. 17:11

Post od Oljica »

O kom se programu radi? Moze li nesto malo vise o tome?

mkvb
Mobil fan
Mobil fan

Post od mkvb »

Moze naravno, ja sam probao Theft i Guardian, program detektuje promenu Sim kartice, ti lepo namestis na koji broj da ti posalje sms, ukoliko izgubis telefon ili ti ga ukradu, cim se stavi nova kartica u telefon program automatski blokira telefon i salje sms sa tog novog broja koji je ubacen u fon, i ti imas broj telefona lopova ili postenog nalazaca...
HOX Titanium gray

Lomnica_city
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 22. Avg 2005. 03:48
:: Alcatel Idol Ultra
:: Nokia N82

Post od Lomnica_city »

Posteni nalazac ne stavlja svoju karticu i ne koristi nadjeni telefon nego da oglas da je nasao taj i taj telefon i da mu se javi vlasnik,pa ako se javi neko ko pogodi IMEI telefona onda da vrati telefon!
Ali u svakom slucaju je dobro imati nesto takvo,koji li je najbolji softver za to,sa najvise opcija!?
Pozdrav 8)

mkvb
Mobil fan
Mobil fan

Post od mkvb »

To i mene interesuje, cini mi se da Guardian nije los, evo opis

SMS Notification

Guardian signals with an SMS the changing of the SIM, and will send informations as: the phone number of the new owner, the identification number of the GSM cell the phone is connected to at the moment, the country ID code and the phone operator used. The SMS is sent without any knowledge by the new owner.

Autostart

Guardian automatically starts every time the phone is turned on. All you have to do is installing it configuring it to do so.

AutoHiding

At the replacing of the SIM with an unauthorized one (or when the phone is turned on without any SIM inserted) the application will conceal its presence, and will be no longer accessible. Therefore the new owner will have no knowledge of the presence of the program. When an authorized SIM will be reinserted, Guardian will be visible again.

Multilanguage

Guardian is multilingual: at the moment the program is available in 7 languages - English, Italian, French, Spanish, German, Greek and Maltese.

Uninstall protection

Guardian offers protection against unauthorized disinstallations. The program does not even appear in the list of installed programs, to remove it a special procedure is available from inside the application itself.

Hard reset protection

Nowadays cell phones allow a special procedure (hard-reset) to restore the phone at the state it came out of the factory (removing all installed software). Guardian has a new and special copy protection system that allows it to "survive" to a hard-rest 90% of the times.

Low Overhead

During the day-to-day usage of the phone with an authorized SIM, Guardian will not use any memory resource, and it will not even run in the backround. The program will start every time the phone is turned on and if the SIM is authorized it will simply turn off without wasting any resource.

Remote Control plugins

After a SIM changed is reported is possible to send Guardian some commands via SMS: For example, it's possible to erase your sensitive data as SMS/photos/contacts/video clip/audio clip, all just sending one SMS. For a more detailed explanation just check the plugin section.

Sim White List

Possibility to register as authorized a number up to ten SIM cards.
HOX Titanium gray

ad_insane
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Ned, 11. Sep 2005. 14:39

Post od ad_insane »

Ovaj Guardian je najbolji od svih antitheft programa, ali nije potpuno funkcionalan dok se ne donira nesto love... Ima plugine (Delete, LockPhone, Config, FakeSms) pomocu kojih saljete poruke na ukradeni telefon pa mozete da izbrisite vas imenik, video, muziku ili sve. Npr posaljete //YOURPASSWORD//DELETE//IMAGES CONTACTS ili ALL... Mozete da posaljete poruku da promijenite LockCode, ili FakeSMS... Zgodna stvarcica, zlu ne trebalo...

miljex
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Čet, 23. Sep 2004. 09:50

Post od miljex »

gdje mogu da ga nabavim, mnogo mi treba :wink:

mmiroslav@blic.net :wink:

to sa sms-om je super stvar, ho'e li raditi na n70 :(

ad_insane
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Ned, 11. Sep 2005. 14:39

Post od ad_insane »

miljex napisao:gdje mogu da ga nabavim, mnogo mi treba :wink:

mmiroslav@blic.net :wink:

to sa sms-om je super stvar, ho'e li raditi na n70 :(
Kompatibilnost:
Nokia: 3230 / 6260 / 7610 / 6600 / 6620 / 6630 / 6670 / 6680 / 6681 / 6682 / n70 / n90
Panasonic: X700 / X800
Samsung: SGH-D720 / SGH-D730
Lenovo: P930

Sasa_NS
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Čet, 22. Jul 2004. 15:57

Post od Sasa_NS »

Ja sam se svojevremeno "opekao" sa tim programom (Phone Secure) i rekao nikad više...

Vama na volju...

viewtopic.php?t=3006&highlight=Phone+secure

zeemax
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Ned, 08. Jan 2006. 04:09

Post od zeemax »

i ja instalirao guardian-a neki dan
pisalo da u 90% slučajeva preživi hard format

mkvb
Mobil fan
Mobil fan

Post od mkvb »

Sasa tebe je bas namucio taj programcic, :( meni se ovaj svidja i kako izgleda a i kako radi, ok mi je to sto nije stalno aktivan, ne zauzima resurse i ne trosi bateriju, registruje samo promenu sim kartice a moze se definisati do 10 sim kartica koje cesto menjas :D
HOX Titanium gray

Lomnica_city
Expert
Expert

Post od Lomnica_city »

Jel mogu da pitam ja vas nesto,meni sasvim normalno sto jos niko ne pomenu!Kao sto znate Symbian ima i ponesto od svojih funkcija i aplikacija i jedna od njih je bas za to korisna a to je... najobicniji SIM lock,tacnije opcija se zove Lock if SIM changed!
ZA - Ne kosta NISTA,NE mora da se juri po netu,NE mora naravno ni da se"trazi prava verzija" :wink: i NE zauzima dodatni prostor u memoriji a radi skoro isto,odnosno kad se zameni SIM kartica,telefon se zakljuca i otljucava se preko security koda!
PROTIV - I on se lako sredi ako se telefon flesuje kao i ovi vasi third party programi i onda opet ostajete bez telefona ali ovo je svima pred nosom jer ga svi vec imate,samo treba ukljuciti! :wink:
P.S.Izgleda da,ako mi ne ode neki post sutra u kantu,tvoja tema ima tu cast :wink: da ima moj post #1000! :D
Pozdrav 8)

mkvb
Mobil fan
Mobil fan

Post od mkvb »

:lol: :lol: :lol: Cestitam za 1000ti post!!! Tacno vidis toga se uopste nisam setio ali kod ovih programa mi se svidja sms sa novog broja, cisto da znam koga da jurim
HOX Titanium gray

miljex
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Čet, 23. Sep 2004. 09:50

Post od miljex »

Hvala svima koji su mi poslali mail :)

Da da to sa sms-om je super, iako vjerovatno nema vajde, ne vjerujem da će neko ubaciti karticu na predplatu, ali ima idiota, u svakom slučaju zapisao bi broj, pa imam i neke prijatelje u mobilnoj telefoniji :wink:

Lomnica_city
Expert
Expert

Post od Lomnica_city »

A on onda baci karticu i sta si uradio!?Jer je u 99% slucajeva post paid kartica i za nju nema podataka o vlasniku koji bi ti mogli dati iz Mobtela ili Telekoma tako da ti ni to ne znaci mnogo sem ako je neki bilmez pa stavi post paid karticu ili ga proda nekom ko ima post paid ali to je vec naucna fantastika!A kad vidim sta je Sasa preziveo bolje da ni ne instaliram kad imam"skoro"isto to za dzabe vec u telefonu!
Pozdrav 8)

Obren
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Čet, 15. Dec 2005. 09:47
Kontakt:

Post od Obren »

Pa nije baš ni tada beznadežna situacija, ako je mobilni operater spreman da sarađuje sa policijom, a policija spremna da se cima zbog ukradenog mobilnog telefona ;) No, ako imaš vezu u barem jednoj od ove dve institucije, stvar ide daleko lakše :)

Elem, scenario je sledeći:

1) Ako si ikada, barem jednom u životu telefonirao sa svog aparata i svoje SIM kartice, u logu (sistemskom dnevniku) mobilnog operatera postoji zapis koji sadrži IMEI broj telefona i IMSI broj kartice.

2) Kada ti nestane telefon, sve i da ne znaš koji je bio njegov IMEI, mobilni perater može to da pogleda u logu, samo treba da mu kažeš koji ti je bio broj mobilnog telefona dok si ga koristio (to bar svako zna).

3) Ako lopov baci tvoju karitcu i ubaci novu u telefon, on i dalje pri svakom pozivu šalje operateru IMEI broj telefona, pa je opet jednostavno da se iz sistemskog dnevnika pogleda koja kartica se sad nalazi u tvom ukradenom telefonu.

4) Ako je u pitanju postpaid broj, policija odmah može da ga hvata za gušu. Ako nije, može da se pogleda koji brojevi su pozivani sa tog ukradenog telefona i onda kada se bilo koji od njih pozitivno identifikuje, pokuca mu policija na vrata, uhvati ga za gušu i kaže "ko te je zvao sa ovog broja tada i tada i gde stanuje" 8)

Jedini problem je ako se istovremeno promeni kartica i telefon flashuje sa sve promenom IMEI broja (stavi se neki bezveze IMEI broj). Tada je stvar na žalost gotova...

djolem89
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Sre, 12. Okt 2005. 11:15

Post od djolem89 »

E ne pada mi ni na kraj pameti da instaliram ovaj program kad vidim kakva je iskustva sa njim imao Sasa_NS. Sanse da povratim ukradeni telefon su skoro iste sa ili bez programa.Sta mi to sve vredi kad ce u policiji reci da ce "pokusati" da mi nadju telefon i nece ni prstom mrdnuti (nemam nikakvu vezu u policiji), bar sam takva iskustva imao sa njima. :disgust:

pozdrav :)
HTC Desire S

Odgovori