siemens vs sony ericsson
siemens vs sony ericsson
U velikoj sam dilemi , jer se bas ne razumem u telefone pa kontam da ovde vecina ljudi zna o ovome mnogo vise nego ja . Dvoumim se izmedju 4 modela , 2 Siemensa S65 i ME75 i 2 SE V 6000i i T 630 . Kao zadnja opcija mi pada na pamet i Sony Ericsson K608i .Mada mi je malo bezveze da na nekih 150 jura dodajem jos 30ak evra . Hvala vam unapred!
- Dexter
- Expert
- Pridružio se: Pon, 23. Avg 2004. 12:06
- :: Samsung S21+
Pa pazi,nisi nam rekao shta ti ochekujesh od fona ? Ae da ti skratimo odmah listu u startu otpadaju Siemens ME75 i SE T630...E sad ostaje S65 i V600,ne volim bash siemens i mnjihov softver al ovaj model je ok i prednost mu je shto ima proshirivu memoriju,SE je dobar ima radiomnego shteta shto nema proshirivu memoriju...Eto ja sam ti sve sad na ta dva telefona za sada,sada se ti izjasni pa cemo da vidimo... 

- Del Boy
- Mobil stručnjak
- Pridružio se: Pet, 20. Jan 2006. 12:30
- Kontakt:
slazhem se sa tobom S65 je bolji od ME75 , znachi ME75 otpada , a V600i je bolji od T630 i onda ostaju S65 i V600 eh sada shto se tiche ova dva telefona ja dajem glas za V600i , razlozi su ti shto ne volim siemens i mislim da pravi loshe telefone
kamera s65 iako je 1.3 mpx veoma je losha , slike su tamne .... uglavnom ne valja mu kamera , v600 ima bolji displej , ima bolju polifoniju iako svi stavljaju mp3 kao zvono (e u vezi ovga nisam siguran , jer je telefon skinud sa mrezhe pa mozhda neche moci mp3 kao zvono ali i to se da rijesiti) , ima umts i 2. kameru(skoro pa neupotrebljivi) , bolji bluetooth , jachu bateriju , ali nema proshirivu mem. dok s65 ima.
sve u svemu meni je bolji v600i i ja ti preporuchujem da njega uzmesh , bila je jedan ovakva slichna tema u kojoj se covjek dvoumio izmedju ova 2 telefona , ali je ipak uzeo v600i
viewtopic.php?t=4796
V600i

kamera s65 iako je 1.3 mpx veoma je losha , slike su tamne .... uglavnom ne valja mu kamera , v600 ima bolji displej , ima bolju polifoniju iako svi stavljaju mp3 kao zvono (e u vezi ovga nisam siguran , jer je telefon skinud sa mrezhe pa mozhda neche moci mp3 kao zvono ali i to se da rijesiti) , ima umts i 2. kameru(skoro pa neupotrebljivi) , bolji bluetooth , jachu bateriju , ali nema proshirivu mem. dok s65 ima.
sve u svemu meni je bolji v600i i ja ti preporuchujem da njega uzmesh , bila je jedan ovakva slichna tema u kojoj se covjek dvoumio izmedju ova 2 telefona , ali je ipak uzeo v600i
viewtopic.php?t=4796
V600i

Što se tiče Siemens telefona, naprosto su loši i nepouzdani, oni služe, nije da ne služe ali naprosto često se kvare, odlazi im džojstik, uštopavaju se, softver je nula krade memoriju, brišu liste poziva..... govorim naravno o ovim novim modelema m65, s65 i onim cx, cfx ili kako su im već oznake
Siemens ne radi posao do kraja, za razliku od SE koji ako je uradio jeftiniji model to se vidi, ako je skuplji i to se vidi bar znaš na čemu si, ako uzmeš k500 vidiš da je "socijalan" model, a kad uzmeš k700 vidiš da je top model, kod Siemensa naprosto tih top modela i nema, uzmimo sx1 trebao je da bude extra, ravan 6600, karakteristike na papiru iste a u stvarnosti nije tako.
Tako je i sa s65 kad gledaš karakteristike na papiru sve je ok, ali kad uzmeš u ruku, priključiš na računar vidiš da te neko dobro slagao
najbolji primjer kamera, svi su anemični crnci koji imaju žuticu i to bukvalno, a displej, to je posebna priča piksel mu 2 milimetra.........
Simens ne preporučujem nikome

Siemens ne radi posao do kraja, za razliku od SE koji ako je uradio jeftiniji model to se vidi, ako je skuplji i to se vidi bar znaš na čemu si, ako uzmeš k500 vidiš da je "socijalan" model, a kad uzmeš k700 vidiš da je top model, kod Siemensa naprosto tih top modela i nema, uzmimo sx1 trebao je da bude extra, ravan 6600, karakteristike na papiru iste a u stvarnosti nije tako.
Tako je i sa s65 kad gledaš karakteristike na papiru sve je ok, ali kad uzmeš u ruku, priključiš na računar vidiš da te neko dobro slagao

Simens ne preporučujem nikome

uh jedva sam cekao ovu temu da gledam i da uzivam u pobedi SE-a...
za konkretni model ne znam,moras nam reci sta ocekujes od telefona i najvaznije koliko para ces moci dati,tako da cekamo jos neku informaciju sa tvoje strane pa cemo ti konkretnije pomoci...inace,ne da ne volim siemens telefone nego nikad nisam se nisam ni usudio da ih kupim...imao sam prilike da se "upoznam" sa nekim modelima tako da nisam bas subjektivan u ovoj prici...pozz 

Hvala vam ljudi . Prosto ni sam ne znam koji fon bih uzeo . Primao sam se vec neko vreme da uzmem SE T610 ali sam shvatio da je uslovno receno "prevazidjen" . Mislim ja nisam sklon menjanju telefona i prosto kad kupim fon ocekujem da cu ga koristiti bar dve godine tako da sam zabatalio pricu o 610 i 630 . Taman sam bio u fazonu da se utalim za jos 20ak ,30 evra i uzmem Sony Ericsson
V600 i eventualno K608 ili kad sam naleteo ovde u oglasima na Siemens M75 za 160 jura . Koliko sam shvatio on je savrsenija verzija S 65ice (za koju sam iz prve ruke cuo da nije losa ) pritom je veoma otporan i jak na mehanicke ozlede: ) Sad tek nemam pojma sta da radim? : ) Kontam da sam ja sad vas ubacio u zbun ali jebiga . U svakom slucaju HVALA VAM PUNO SVIMA!!!!
V600 i eventualno K608 ili kad sam naleteo ovde u oglasima na Siemens M75 za 160 jura . Koliko sam shvatio on je savrsenija verzija S 65ice (za koju sam iz prve ruke cuo da nije losa ) pritom je veoma otporan i jak na mehanicke ozlede: ) Sad tek nemam pojma sta da radim? : ) Kontam da sam ja sad vas ubacio u zbun ali jebiga . U svakom slucaju HVALA VAM PUNO SVIMA!!!!
- Nikola Vapa/CA
- Mobil fan
- Pridružio se: Sub, 24. Sep 2005. 20:19
Taj V600 nije neki izbor i nebi ti ga preporucio,kao ni S-65 koji objektivno ne vredi tu cenu.Razmisli o LG 8360,8380.Nisi naveo sta zelis od telefona ali ako si lovac,ribolovac,planinar i sl.onda m75 nema konkurenciju.Nikada nije napravljen tako zasticen telefon.Telefon koji nema prosirivu memoriju ne treba racunati za slusanje mp3 melodija.
- Lomnica_city
- Expert
- Pridružio se: Pon, 22. Avg 2005. 03:48
- :: Alcatel Idol Ultra
- :: Nokia N82
Ne mora da znaci,ja sam imao K700 devet meseci iako je imao samo 42MB memorije,ali sasvim dovoljno za 10-15 mp3 pesama (smanjis bitrate i stane vise) i apsolutno je bio upotrebljiv za mp3 a kad one dosade,tu je radio!A jos davno je napravljen telefon BOLjE zasticen od M75,i to je bio Ericsson R310 a za njega je M75 igracka ali valjda nije tako ekstreman tip da mu treba tako nesto!
Sasvim ce ti zadovoljiti potrebe BOLjI telefon,a u ovom slucaju mislim da je SE bolji iz vise razloga tako da ne bi trebala da te zavara memorijska kartica kod S65,sem ako ti nije aaapolutno potrebna!
Bolje Merdza sa rezervoarom od 40l nego Kadet sa 100l,ako znas na sta mislim!
Pozdrav
Sasvim ce ti zadovoljiti potrebe BOLjI telefon,a u ovom slucaju mislim da je SE bolji iz vise razloga tako da ne bi trebala da te zavara memorijska kartica kod S65,sem ako ti nije aaapolutno potrebna!
Bolje Merdza sa rezervoarom od 40l nego Kadet sa 100l,ako znas na sta mislim!

Pozdrav

- Del Boy
- Mobil stručnjak
- Pridružio se: Pet, 20. Jan 2006. 12:30
- Kontakt:
ja ipak ostajem pri onome da je v600i bolji telefon od svih koje si naveo ali i od m75 , ipak sony ericsson je sony ericsson i ja bi ga uvijek uzeo prije siemensa , jer siemens uvijek prati pricha da je nekvalitetan , da se kvari mnogo.....
ali slazhem se sa NIKOLA VAPA/CA, da bi trebao da pogledash i LG modele poput U8360 , dok mislim da U8380 josh nema u prodaji , ali ako ima i to je odlichan telefon.
ja ti preporuchujem v600i ili josh bolje ukoliko ti se svidja U8360 , onda njega.

ali slazhem se sa NIKOLA VAPA/CA, da bi trebao da pogledash i LG modele poput U8360 , dok mislim da U8380 josh nema u prodaji , ali ako ima i to je odlichan telefon.
ja ti preporuchujem v600i ili josh bolje ukoliko ti se svidja U8360 , onda njega.

- Layne_Staley
- Mobil manijak
- Pridružio se: Čet, 16. Feb 2006. 18:41
- :: iPhone 6 64gb SG
- Kontakt:
k700 ili v600, definitivno nema boljeg izbora. v600 ima bolju kameru a k700 ima vecu memoriju i manji je. Uzmi sta se tebi vishe svidja, tako je najbolje da birash telefone, definitivno (moze telefon da ima rogove, ako ti se ne svidja, necesh da uzivash i necesh biti zadovoljan).
POz
POz

gallee said: Da li postoji mogucnost da se napravi java aplikacija koja moze da instalira sis i sisx fajlove?
Program bi bio najprodavaniji svih vremena i totalno bi pregazio prednost simbijan modela.
Program bi bio najprodavaniji svih vremena i totalno bi pregazio prednost simbijan modela.
- Nikola Vapa/CA
- Mobil fan
Kada se prica o memoriji i kaze se da u 42 mb(a ima manje)stavim 15 mp3 pesama,znaci li to da za video i slikanje ne ostaje nista ili vrlo malo.Znaci,nemas prosirivu memoriju,hoces mp3 nemas kameru,igrice,programe ili hoces sve to ali nema mesta za mp3.Lomnica bi trebalo malo bolje da prati testove pa bi znao vise o izdrzljivosti telefona(za m-75 kazu da je ubedljivo najzasticeniji telefon i nema konkurenciju).Posto je to telefon za ekstremne uslove verovatno ti nije potreban a s-65 je solidan telefon,ali spada u klasu poslovnih telefona,nema mp3,tako da memoriska kartica nece doci do izrazaja.Nije bitno ko se skim udruzio i Soni se udruzio sa Eriksonom ili obrnuto,i Simensi su mnogo zastupljeni na nasem i istocnim trzistima,prvenstveno zbog niske cene a solidnih mogucnosti.SE u toj cenovnoj klasi nema dobar telefon.Pogledaj specifikaciju telefona LG8360 pa odluci sta je bolje i da li su mu ostali proizvodjaci dorasli.
- Lomnica_city
- Expert
Pratim ja sta treba,ne brini ti za mene!
Nisam ja rekao da je lose zasticen,samo sam odgovorio na tvrdnju da nikad do sada nije napravljen tako zasticen telefon,sto naravno nije tacno jer je pre dosta godina napravljen i bolje zasticen,nista vise!
Nema K700 manje od 42MB (moj je sa cistim softverom imao 43MB a dok je bio sa O2 imao je 42MB) i za slike i ostale gluposti je dovoljno da se ostavi par MB,ne treba vise jer su slike koje pravi male velicine i na 2-3 MB ih stane ohoho kao i dovoljno igrica i neznam cega!
Ako vecina kaze da je S65 lose uradjen telefon,ja moram sa tim da se slozim,a za M75 nemoj da mi stavljas svoje reci u usta,sta sam rekao stojim iza toga,ono sto nisam rekao,nisam i tacka!
Pozdrav

Nema K700 manje od 42MB (moj je sa cistim softverom imao 43MB a dok je bio sa O2 imao je 42MB) i za slike i ostale gluposti je dovoljno da se ostavi par MB,ne treba vise jer su slike koje pravi male velicine i na 2-3 MB ih stane ohoho kao i dovoljno igrica i neznam cega!
Ako vecina kaze da je S65 lose uradjen telefon,ja moram sa tim da se slozim,a za M75 nemoj da mi stavljas svoje reci u usta,sta sam rekao stojim iza toga,ono sto nisam rekao,nisam i tacka!
Pozdrav

- Nikola Vapa/CA
- Mobil fan
- Lomnica_city
- Expert
Jao nemoj opet o tim"strucnjacima za mobilnu telefoniju",koji su to strucnjaci kod nas,koje su skole zavrsili za to!?To su najobicniji novinari,a sumnjam da cak i sami pisu sve svoje tekstove jer sam vec negde napisao da sam dao doooosta vise para pre 7 meseci za 6680 jer su ti"strucnjaci"u tekstu o 6680/81 napisali da IMA radio i da NE koristi DV kartice koje je tada bilo nemoguce naci a mogao sam lepo da uzmem 6630,da sam znao naravno da nemaju pojma!
Nema nista lose u mom odgovoru da nije tacno da nikad do sad nije napravljen tako zasticen telefon kad je jos davno napravljen,po mom misljenju i bolje zasticen telefon,Ericsson R310!
Sto se memorije tice ja sam samo tebe ispravio da nije tacno da ima manje od 42MB (a posle je moje znanje o tome na klimavim nogama)
i da je vecini dovoljno to jer su slike male,ko ne veruje neka ispuca slike do 1MB,da vidi koliko ce da stane slika (jos cuvam neke slike sa K700,u VGA idu od 20-25kb velicine,znaci bar 40 slika stane u 1MB)!
Pozdrav
Nema nista lose u mom odgovoru da nije tacno da nikad do sad nije napravljen tako zasticen telefon kad je jos davno napravljen,po mom misljenju i bolje zasticen telefon,Ericsson R310!
Sto se memorije tice ja sam samo tebe ispravio da nije tacno da ima manje od 42MB (a posle je moje znanje o tome na klimavim nogama)

Pozdrav

E , ljudi hteo bih da vas se zahvalim na dobronamernim savetima . Na kraju sam se ipak odlucio za M75
. Kontam da su SE modeli bolji bar sto se tice memorije i displeja ali ovaj Simens je neunistivo cudo... sto je za mene veoma bitno jer su mi prethodni telefoni stalno ispadali i raspadali se . U svakom slucaju vam hvala!!!

- Lomnica_city
- Expert