Problem sa memorijskom karticom na 6600

Pravila foruma
Symbian deo foruma posvećen je uopštenoj priči o svemu vezanom za operativni sistem.
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni model telefona, možete to uraditi preko sledećih prečica:
NokiaSamsungSony Ericsson
budababa
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Pet, 21. Apr 2006. 09:46

Problem sa memorijskom karticom na 6600

Post od budababa »

Prijatelju se desio problem, krenuo je da instalira program Best Key Locker na memorijsku karticu svog telefona preko bluetooth-a (dakle povezan sa racunarom), i telefon posle instalacije odbija da udje u meni. Moze da prima pozive i da zove, ali meni jednostavno nije dostupan. Probali smo sa hard formatom telefona (*#7370#), ali ni to nije resilo problem. Kada smo izvadili memorijsku karticu, telefon se normalno podigao i bez problema radio. Komplikovanim metodama dedukcije :D zakljucili smo da je problem u memorijskoj kartici. Da li postoji neki nacin da se ona vrati u zivot, pa makar i po cenu gubljenja podataka sa nje? Osecam grizu savesti posto sam mu ja dostavio taj program (koji kod mene, uzgred receno, radi sasvim normalno i nije prouzrokovao nikakve turbulencije).

6630 app
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Uto, 28. Mar 2006. 15:15

Post od 6630 app »

Ubacite karticu u citac kartice i u njemu formatirajte ili probajte u neki drugi telefon koji prihvata MMC kartice(ako se isto ponasa kada ubacite u neki symbian onda u ubacite u neki bez OS 6230 npr.) da ubacite i u njemu formatirate ili neki digitalac.

budababa
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od budababa »

Da li bi 6630 pomogao, tj. da li koristi istu karticu kao i 6600?
P.S. Koliko otprilike kosta citac kartica?

6630 app
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Uto, 28. Mar 2006. 15:15

Post od 6630 app »

Ne,6630 koristi duplo manje velicine kartice tj. MMC RS DV. Citac oko 10e a mnooogo korisna stvar.
Treba imati i BT i kabal i citac,nikad se ne zna a nije skupo.Bt skoro i ne koristim jer je mnooogo spor,uvek kabal ili citac za prenos podataka,pogotovo vecih fajlova.

sssikisss
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Pon, 27. Mar 2006. 14:04

Post od sssikisss »

budababa,e slusaj sad ovako,sad ces da napravis jednu vrlo kvarnu foru:izvadai karticu iz telefona,upali ga i polako podizi bateriju ali pazi da ti se telefon ne ugasi(to je najbitnije u celoj prici)na kvarno ubaci MMC i spusti bateriju,sve ce ti raditi normalno(mozda ces morati da formatiras MMC.Totalno divlja fora ali uspeva!!!! :P :P :P

budababa
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od budababa »

@sssikisss

Problem je u medjuvremenu resen, ali hvala u svakom slucaju na savetu, kad sledeci put budemo nesto us***i, isprobacemo i tu kvarnu foru :D

fain2daniel
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 14. Feb 2005. 03:04
Kontakt:

Post od fain2daniel »

budababa nisi naveo nacin na koji je problem nestao tj. kako si vratio karticu u normalu i dali si pri tom izgubio podatke sa nje?
One Man's Vision,Mankind's Salvation RAPTURE Nov 5 1946........Xperia Z3

budababa
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od budababa »

Iskopali smo preko nekog druga citac, a format je bio jedino resenje. Izgubljeno je nekih stotinak brojeva, ali to je valjda bila cena koju smo morali da platimo. Mene ipak vise kopka sta je prouzrokovalo problem, ako u pitanju nije virus (a da jeste, javio bi se prvo kod mene).

gargamel4
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 02. Mar 2006. 08:37

Post od gargamel4 »

100gr. offtopic, ali kako inače najčešće stradaju kartice, u smislu gubljenja podataka, ili barem tenutne nemogućnosti čitanja (kada je format jedino rešenje), ali i fizičko uništavanje (ništa joj nije ali je mrtva)? Tj. šta sve može da joj se desi, osim grebanja kontakata i virusa? Tj. čega da se pazimo, jer garancija ti pokriva pare date za karticu, ali važni podaci mogu biti izgubljeni. :?

Ako ste skapirali. Ili da otvaram novu temu? :?

Lomnica_city
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 22. Avg 2005. 03:48
:: Alcatel Idol Ultra
:: Nokia N82

Post od Lomnica_city »

Ne mora da se desi da ti se izgrebu kontakti,dovoljno je da napravis dovoljno upisa na nju i... :cry:
Desilo se batici na 7610,jednostavno ta vrsta fles memorije ima zivotni vek oko 10 000 upisa jer mislim da je u pitanju NAND fles memorija,i ona bi trebalo da ima toliki zivotni vek!
Ima i drugih vrsta fles memorije,ali sumnjam da se uopste primenjuju kod memorijskih kartica,a bilo bi kul jer imaju mnooogo duzi zivotni vek,odnosno bar 100 000 upisa!Jedini lek je da cesto,otprilike jednom nedeljno,radite bekap na kompjuter a ne bi bilo lose da telefonske brojeve koji imate na memorijskoj povremeno prebacite i na SIM!
Pozdrav 8)

gargamel4
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 02. Mar 2006. 08:37

Post od gargamel4 »

E to je baš bezbeze, samo mi nije jasno kako onda daju (kupio sam novu DV RS MMC) 5 godina garancije!?! Svako slikanje, svaka nova poruka, sve je novi unos. Jel oni misle da ćemo mi karticu da gledamo u vitrini pa da ostane ispravna? :angry: :x :angry:

Izvinjavam se ali morao sam ovako da odreagujem :oops: :oops: :oops:

A iole zahtevnijem korisniku brojevi na simu ništa ne znače. Jedna od stvari koju sam hteo os symbiana je bila i onaj integrisani imenik sa više podataka u okviru kontakta, a ne Milos1, Milos2 . . . kao i mailovi & sl. :uhuh: Ok nema veze, nije lose ni ovo znati. :)

Odgovori