Autfocus
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Symbian OS ● Symbian (UIQ) OS ● Windows OS ●
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Symbian OS ● Symbian (UIQ) OS ● Windows OS ●
Autfocus
Moze li iko ko se razume, da mi kaze, koja je prednost SE kamere, u odnosu na konkurnciju, postojanjem autofocus-a. DA li je to toliko bitno? Neki noviji modeli ga nemaju,NPR. W850, kao ni konkurencija, a opet prave solidne slike. Oko cega je tolika fama sa AF? [/b]
- MilančeBGD
- Expert
- Pridružio se: Uto, 13. Dec 2005. 15:38
- :: Sony Xperia U
- :: SE K800i
Marke ja mislim da autofokus mnogo pomaze kvalitetu fotografija,ja imam k750i,i ne mogu da zamislim fotografiju bez autofokusa.Toliko fotografija bude jasnija i lepse izgleda ne mozes da verujes.A sto se tice w850i,ne znam nisam video njegove slike,ali ako ti kazes da su dobre,on nema autofokus ali mozda pravi dobre slike.
Design is not just what it looks like and feels like. Design is how it works...
- Lobachewsky
- Gatekeeper
- Pridružio se: Uto, 30. Avg 2005. 07:56
- :: Huawei P20 lite DS
Autofokus mnogo pomaze kvalitetu slike ali samo do odredjene daljine. Ako je nesto dovoljno udaljeno, autofokus je nepotreban jer zraci padaju paralelno na socivo (bez obzira, da li je nesto udaljeno 10 ili 1000 metara) i onda tu nema sta da se izostrava za svaku daljinu posebno (socivo moze da bude fiksno) jer zraci uvek ulaze pod istim uglom u socivo (svi su paralelni), a socivo ih sve usmerava u jednu tacku na senzor. Ako je nesto mnogo blizu, zraci padaju pod odredjenim uglom. Kod ljutskog oka, ta daljina je 6 metara i sve sto je blize od 6 metara zahteva posebnu akomodaciju. Socivo tada mora da se akomodira (prilagodjava), za svaku daljinu posebno jer sa svake daljine zraci padaju pod posebnim i drugacijim uglom. U makro modu prilagodjavanje sociva je mnogo vece nego u obicnom. Zato k750 ima mnogo bolje slike iz bliza i kod slikanja teksta nego ostali telefoni bez autofokusa, a ima podjednako dobre slike iz daljine kao svi ostali telefoni sa kvalitetnim kamerama bez autofokusa.

Vip Neo 3 + Vip Net 100 GB, dual sim