Zracenje mobilnog
Zracenje mobilnog
Ovo nije trebalo da stavim pod NOKIA, ali posto nema univerzalne strane, odabrao sam ovu.
Znam da mobilni zraci, kada se razgovara preko njega, ali i u stand-by rezimu (valjda zato sto odrzava vezu sa predajnikom), i zbog toga nije zdravo da uvek bude pored coveka. Interesuje me, kada se izvadi kartica iz mobilnog, ukoliko on moze da radi bez kartice, da li ce onda da zraci (eventualno ako uspostavi vezu sa bilo kojim predajnikom za slucaj zvanja 112 broja, da li je to moguce?)?
Hvala
Znam da mobilni zraci, kada se razgovara preko njega, ali i u stand-by rezimu (valjda zato sto odrzava vezu sa predajnikom), i zbog toga nije zdravo da uvek bude pored coveka. Interesuje me, kada se izvadi kartica iz mobilnog, ukoliko on moze da radi bez kartice, da li ce onda da zraci (eventualno ako uspostavi vezu sa bilo kojim predajnikom za slucaj zvanja 112 broja, da li je to moguce?)?
Hvala
- vlaki
- Mobil fan
- Pridružio se: Sub, 20. Maj 2006. 00:22
- :: SG Note II
- :: Nokia 6630
Mogao si da stavish u kafic npr...
Pa moguce da zrachi i ako nema kartice, poshto komp isto 'solidno' zrachi i shteti choveku (vid npr), a ne uspostavlja nikakvu komunikaciju, osim kad je na netu...
Pozz!
Pa moguce da zrachi i ako nema kartice, poshto komp isto 'solidno' zrachi i shteti choveku (vid npr), a ne uspostavlja nikakvu komunikaciju, osim kad je na netu...

Pozz!

"Trgovanje bez oglašavanja je kao namigivanje devojci u mraku - vi znate šta radite, ali drugi ne." - Salvador Dali
- Lobachewsky
- Gatekeeper
- Pridružio se: Uto, 30. Avg 2005. 07:56
- :: Huawei P20 lite DS
@vlaki: cekaj bre vlaki
ovaj tvoj post je daleko od istine jer je poredjenje netacno.Mozda si mogao da uzmes poredjenje zracenja upaljenog i ugasenog monitora,a ne upaljenog monitora i ugasenog interneta(!) 
Orwikcons, zracenje telefona postoji dokle god postoji kontakt sa mrezom,stim sto u toku razgovora, GPRSa, slanja SMSa zracenje je vece. Ako nema kartice-nema kontakta sa mrezom

Orwikcons, zracenje telefona postoji dokle god postoji kontakt sa mrezom,stim sto u toku razgovora, GPRSa, slanja SMSa zracenje je vece. Ako nema kartice-nema kontakta sa mrezom
Vip Neo 3 + Vip Net 100 GB, dual sim
u principu jos uvek nije dokazano kakve posledice ostavlja zracenje mobilnog telefona pa mu mi dodjemo kao neki zamorci
....... negde sam cuo nekog "strucnjaka" kako kaze da bi mob trebalo drzati oko 1cm udaljen od uveta kada se razgovara jer toliko, toboze, zracenje prodira u mozak i podize mu temperaturu ..... ako te je strah nemoj ga drzati u dzepu nego u torbi(ci) ... to bi trebalo da je dovoljno ..... a ako ne mozes, barem ga drzi podalje od genitalija, pa i ako ti se nesto desi, barem ces moci da produziz vrstu 
pozdrav...

pozdrav...
Cuo sam pricu (tj. keva mi rekla da je negde procitala) da kao zracenje telefona je stetno za oci !! (tesko poverovati) Pa su vrsili neka ispitivanja na zivotinje... bla bla bla... i ne znam sta je do kraja bilo.
gallee said: Da li postoji mogucnost da se napravi java aplikacija koja moze da instalira sis i sisx fajlove?
Program bi bio najprodavaniji svih vremena i totalno bi pregazio prednost simbijan modela.
Program bi bio najprodavaniji svih vremena i totalno bi pregazio prednost simbijan modela.
- Masterokrata
- Mobil manijak
- Pridružio se: Uto, 13. Jun 2006. 20:10
kao prvo nije rec o zracenju,poput rendgena ili sta vec,vec o chinjenici da mobilni prima i emituje radio signale,shto je neshto sasvim drugo.za razliku od pravog zrachenja,u ovom sluchaju se ne deshava nishta drugo osim shto se unutrashnje uvo i deo mozga blago zagrevaju,a to moze imati posledice na duze staze,tipa oshtecenje sluha ili poremecaj ravnoteze,ali kolichine toplote koje se emituju su tako mizerne da bi vam mobilni morao biti jedno 10 godina zalepljen za uvo i non stop aktivan da bi izazvao bilo kakvo primetno oshtecenje.Prema tome to je samo preuvelichavanje i mnogo buke oko nichega!Razmislite malo,vecina nas koristi mobilne vec godinama,neki od nas intenzivno....i nishta konkretno nam se ne deshava.
"zrachenje" mobilnog telefona je daleko manje nego naprimer,radio aparata,TVa,mikrotalasne i slichno....pa se o ovim ostalim stvarima nikad nije podizala tolika buka.....sve su to gluposti...
"zrachenje" mobilnog telefona je daleko manje nego naprimer,radio aparata,TVa,mikrotalasne i slichno....pa se o ovim ostalim stvarima nikad nije podizala tolika buka.....sve su to gluposti...
1. Ideja je dobra, ali je tip malo neozbiljan jer u textu navodi sajt koji ne postoji.
2. Ko se plaši ovog zračenja može, kao moj bivši šef, da priča isključivo preko handsfree-ja. Da li je razlog tome to ili da se bolje vidi kako on skup telefon ima, nikada nisam saznao. Tada je to bio čuveni K750i čija je osnovna uloga bila da ima crvenu i zelenu slušalicu.
Podvarijanta je pričanje preko spikerfona.
3. Posebno je opasno ako se talasna dužina boje maske mobilnog telefona poklopi sa talasnom tužinom na kojoj radi mozak. Može doći do nastanka veoma razarajućih stojećih talasa. (dešava se kada muškarac vidi roze masku).
Aditional literature: MithBusters in the action, Phones on gas stations epizode.
P.S. Jedino pametno što su iz Mobtela ikada rekli: "slobodno razgovarajte", plus:
b_udder: ako te je strah nemoj ga drzati u dzepu nego u torbi(ci) ... to bi trebalo da je dovoljno ..... a ako ne mozes, barem ga drzi podalje od genitalija, pa i ako ti se nesto desi, barem ces moci da produziz vrstu

- MilančeBGD
- Expert
- Pridružio se: Uto, 13. Dec 2005. 15:38
- :: Sony Xperia U
- :: SE K800i
Ja sam video na nekom sajtu da se moze pomocu tog zracenja skuvati jaje
evo sajta
http://www.kp.ru/daily/23694.4/52233/print/ nisam probao cekam sestru da dodje da mi da njen telefon pa da probamo.Sta mislite o ovome

http://www.kp.ru/daily/23694.4/52233/print/ nisam probao cekam sestru da dodje da mi da njen telefon pa da probamo.Sta mislite o ovome

Design is not just what it looks like and feels like. Design is how it works...
- MilančeBGD
- Expert
- Miškoni
- Administrator
- Pridružio se: Pet, 30. Jul 2004. 07:08
- :: Samsung S7
- :: Huawei Y6
Malo smo dotakli ovu temu ranije:
viewtopic.php?p=28092
Telefoni svakako zrače, samo se proizvođači trude da smer zračenja bude suprotan od glave. Dakle, strana okrenuta glavi bi trebala da emituje minimalno zračenje, tu je Motorola MPX200 i dalje broj 1. Suprotna strana bi trebala da "podnese" sav teret komuniciranja i obično je konstrukcija takva da se antena nalazi bliže zadnjoj strani telefona. Takođe, vrlo bitan momenat je početak uspostavljanja veze između telefona i repetitora jer se tada uređaji dogovaraju oko potrebne snage pa je ona u tom trenutku i najveća - samim tim je i nivo zračenja na maksimumu. Dakle, savet stručnjaka je - kada zazvoni telefon, pritisnuti dugme za javljanje i sačekati 1-2 sekunde pa tek onda prineti telefon uvetu.
Ovde imate još malo brojki...
http://www.mmfai.org/public/sar.cfm
http://www.mobile-phones-uk.org.uk/sar.htm
viewtopic.php?p=28092
Telefoni svakako zrače, samo se proizvođači trude da smer zračenja bude suprotan od glave. Dakle, strana okrenuta glavi bi trebala da emituje minimalno zračenje, tu je Motorola MPX200 i dalje broj 1. Suprotna strana bi trebala da "podnese" sav teret komuniciranja i obično je konstrukcija takva da se antena nalazi bliže zadnjoj strani telefona. Takođe, vrlo bitan momenat je početak uspostavljanja veze između telefona i repetitora jer se tada uređaji dogovaraju oko potrebne snage pa je ona u tom trenutku i najveća - samim tim je i nivo zračenja na maksimumu. Dakle, savet stručnjaka je - kada zazvoni telefon, pritisnuti dugme za javljanje i sačekati 1-2 sekunde pa tek onda prineti telefon uvetu.
Ovde imate još malo brojki...

http://www.mmfai.org/public/sar.cfm
http://www.mobile-phones-uk.org.uk/sar.htm
● PRAVILA FORUMA ●
Ovo za kuvanje jajeta je testirano sa 200 telefona na valjda 15 min. To su sve bre gluposti... Zraci to jeste istina... Ako kako niko ne dize paniku oko radio i tv stanica koji takodje koriste radio talase?A ni za wifi? A bt?
Sve nas to okruzuje konstantno i vi se brinete o uticaju zracenja radio talasa u intervalima od 2-3 minuta....Pre bi me ubilo svo ostalo zracenje nego to sa telefona...
Sve nas to okruzuje konstantno i vi se brinete o uticaju zracenja radio talasa u intervalima od 2-3 minuta....Pre bi me ubilo svo ostalo zracenje nego to sa telefona...
Black Sabbath!!!
- Lobachewsky
- Gatekeeper
- Pridružio se: Uto, 30. Avg 2005. 07:56
- :: Huawei P20 lite DS
E sad se neki pitaju zastob_udder napisao: barem ga drzi podalje od genitalija

Takodje u odrzavanju niske temperature, sem anatomske lokalizacije testisa, ucestvuju jos neki mehanizmi. Jedan od njih je i venski splet plexus pampiniformis, zahvaljujuci kome rashladjena krv iz vene testicularis odvodi toplotu arterijske krvi koja ulazi u testise. Drugi mehanizmi su isparavanje znoja sa povrsine skrotuma i kontrakcije misica cremastera.
Zracenje mobilnih telefona povecava telesnu temperaturu jer se energija elektromagnetnih talasa prenosi na molekule u celiji i time povecava toplotu (kineticku energiju) organa, u ovom slucaju testisa, cime se smanjuje ili sprecava nastanak spermatozoida

Vip Neo 3 + Vip Net 100 GB, dual sim
- MilančeBGD
- Expert