i-mode

opušteno ćaskanje o mobilnim telefonima
analysis
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Uto, 27. Jun 2006. 02:30

i-mode

Post od analysis »

Sta je to i-mode?Znam da je popularan u Japanu,ali polako postaje popularan i u svetu.Znam da su potrebni posebni telefoni za ono sto pruza i-mode?Ali sta pruza?Koje su prednosti i mane?Slicnosti,razlike i dodirne tacke sa 2G i 3G?Ako moze objasnjenje(a ne link).

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sub, 11. Jun 2005. 22:52

Post od araphel »

I mode je samo jedan standard interneta preko GPRS.poznat je po tome shto je iz nekog razloga znachajno brzi za download,streaming i tako to nego lasichan wap a takodje je poznat i po kojekakvim sadrzajima tipa automatski download vesti,email adresa bazirana na i mode serveru....imao sam samsung s410i i na njemu je to prilichno dobro funkcionisalo,recimo za oko 30 sekundi skinesh video klip od jedno 2 mb,ali uz edge podrshku naravno(govorim otprilike,po secanju).ono shto mu je velika mana je shto je pristup svim sadrzajima uglavnom zakljuchan dok ne platish mesechnu tarifu za ulazak na odredjeni sajt,tako da i ne izadje bash jeftino!a plus su sve stvari koje downloadujesh DRM zashticene pa ih nemozesh prebacivati dalje,a na vecinu Imode fonova nemozes ni da prebacis mp3 za zvono,vec ga moras prebaciti u AAC/i tunes format jer jedino to hoce da prihvati kao audio fajl bez zashtite.takodje je velika mana sistema shto iako su fonovi gsm varijanta i mozesh da ih koristish na bilo kojoj mrezi nakon dekodiranja,nema shanse da osposobish mms i gprs jer su povezani za imode meni i nemogu se van imode mreze koristiti.

eto toliko,pozdrav :wink:

Green
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Pon, 05. Jul 2004. 18:20
:: ...

Post od Green »

Evo ja mogu jos i da dodam da je i-mode dosta popularan u Engleskoj,u Australiji ga ima na mrezi Telstra,ali retko kome je interesantan(mozda zbog tarifiranja usluga).Jos jedna mana i-mode-a je da retko koje normalne web stranice moze da otvori pravilno,jer nije za to konfigurisan.
Dobra strana je ta sto imas masu kanala na koje se pretplatis na mesecnoj bazi,prosecna pretplata za kanale u engleskoj su 3 funte(ne znam bas kome je dobro,ali ima likova sigurno),neki su i besplatni.Recimo ako hoces kanal sa igrama,ne omogucavaju direktan download,vec za pretplacenu sumu imas neograniceno vreme za igranje(nekom ok,nekom ne).
Ima tu jos dosta toga da se objasni,al trenutno me mrzi bas pisati,posto neces link...
:wink: :) :)

Odgovori