Razlika 6630/6680
Razlika 6630/6680
E ovako imam ponudu da uzmem 6680 a trenutno imam 6630 e sad citao sma na sajtu razlike i karakteristike ali jedno je pismeno a drugo prakticno pa bih htio cuti vase misljenje znaci ima li razlike u slici mp3 video zapisu brzini itd itd?
- Lomnica_city
- Expert
- Pridružio se: Pon, 22. Avg 2005. 03:48
- :: Alcatel Idol Ultra
- :: Nokia N82
Pisano je puuuuno puta o tome na forumu,ali posto nisi nasao (tj nisi hteo da trazis),onda ti mogu reci da ti se ne isplati ako treba da doplatis puno,jer ce ti dodatna kamera koristiti za Makro mod slikanja objekata,lampa ce ti biti manja prednost i to samo u potpunom mraku (slike ne ispadnu nesto ako ima svetla onako solidno,pa jos blicne i lampa,preosvetljene su) a bolji materijali izrade kucista ti nece doneti bolje performanse!!
Znaci ako treba da doplatis za polovnu 6680 i to ne vise od 30-ak eura,onda OK,u suprotnom ne bacaj pare jer nema neke ogromne razlike!!
Pozdrav
Znaci ako treba da doplatis za polovnu 6680 i to ne vise od 30-ak eura,onda OK,u suprotnom ne bacaj pare jer nema neke ogromne razlike!!
Pozdrav

- Lomnica_city
- Expert
Ma ne bas,neki imaju problema sa oba telefona,uglavnom sa starijim verzijama softvera,ali to se desava samo nekima,usled otvaranja previse aplikacija nego sto RAM memorija moze da podnese!!
Ako tako razmisljas,onda bolje da dodas jos 20-30 eura i uzmes N70 koja ima losiju masku (vise plastike,nimalo hroma) od 6680 ali ima bolju kameru od nje,ima radio,ima vise interne memorije a takodje i RAM memorije,tako da ti se vise isplati nju da uzmes,a moze se naci polovna za oko 200 eura,znaci ne puno skuplje od 6680!
Pozdrav
Ako tako razmisljas,onda bolje da dodas jos 20-30 eura i uzmes N70 koja ima losiju masku (vise plastike,nimalo hroma) od 6680 ali ima bolju kameru od nje,ima radio,ima vise interne memorije a takodje i RAM memorije,tako da ti se vise isplati nju da uzmes,a moze se naci polovna za oko 200 eura,znaci ne puno skuplje od 6680!
Pozdrav

- Ninolina
- Moderator
- Pridružio se: Sre, 07. Dec 2005. 08:42
- :: Galaxy Note 9 White
- :: Galaxy Watch Active2
napster, složila bih se sa Lomnica_city, i takođe bih ti savetovala da je bolja varijanta zamena za N70...tako ćeš i da osetiš neke promene kad zameniš telefon, jer N6680 ipak i sa novim firmware-om ima problema sa RAM memorijom...to ti se sa N70 neće dešavati...zatim mnogo bolja kamera, a po meni, i kvalitet izrade i dizajn...

*** ALL WHITE with Teddy *** GALAXY NOTE 9 White Snapdragon *** GALAXY WATCH ACTIVE 2 Aluminum 44mm ***
- Ninolina
- Moderator
napster, više ljudi se žalilo na N6680, a sad govorim o samim tehničkim i softverskim problemima...Problem sa RAM memorijom je mnogo čest slučaj kod N6680, a N6630 je, uz sve to i brži u radu...Ali ako si se ipak odlučio da menjaš, pa menjaj... Nije ni sve ovo strašno...Ako ti je N6680 lepši po dizajnu, onda možda i vredi da menjaš...

*** ALL WHITE with Teddy *** GALAXY NOTE 9 White Snapdragon *** GALAXY WATCH ACTIVE 2 Aluminum 44mm ***
Ok, evo iz prve ruke. Lomnica i Ninolina su imali 6680 i uskoro su ih zamnili za N70 zbog ovih problema (ali oni su zahtevni korisnici). Ja je već godlinu dana imam i jako retko imam problema. Stvar je u tome koje programe stavljaš. Ja ću moj uskoro ponovo da formatiram, ali ovog puta uopšte nemam problem sa memorijom, nego mi je PC-suite nešto izbrljavio s porukama. Znači posle par puta (a možda ubodeš kombinaciju i iz prve) ćeš videti koji ti programi, i sa kojima u kombinaciji rade dobro, i to je onda to. Suštinske razlike su jako male, što znači da čim si za ovo zapeo da uradiš, znači da ti se telefon sviđa. A pošto je to stvar ukusa, a i nemaš para za doplatu, znači - Samo napred.

Ako Vam je dobro, onda ništa[/url]
Samsung A70, KZ AS10 wireless, Garmin Fenix 6X PRO
Samsung A70, KZ AS10 wireless, Garmin Fenix 6X PRO
- Lomnica_city
- Expert
NE!!Ja sam imao 6680 celih 11 meseci i NISAM je zamenio zbog problema (cak se i ne secam da sam uopste imao problema sa RAM memorijom),cak se sad i razmisljam da li sam uopste trebao da menjam pre par meseci ali sta je tu je,u necemu nisam pogresio,u necemu jesam (jos sporija od 6680 i sa najnovijim softverom,a i autonomija mi je za pola dana-dan kraca,a probao sam 3 baterije na dve N70 koje sam imao i isto je) i zaista i dalje mislim da je 6680 dobar telefon,nesto brzi od N70 i ima bolju autonomiju a i maska je meni nekako cvrsca i od kvalitetnijih materijala (samim tim i lepsa od potpuno monotono plasticne na N70),a posto nemas jos 50 eura za doplatu,uzmi onda 6680!
Pozdrav
Pozdrav

- Dream Weaver
- Mobil manijak
- Pridružio se: Sre, 10. Nov 2004. 02:45
- :: Xiaomi Mi Max 2
Jedan moj drug je imao 6681 oko cetiri meseca i bio je zadovoljan njom, jedino se zalio na trajanje baterije ali to je problem kod symbian telefona.
Dok drugi drugar je imao 6680 i imao je problema sa ubacenim fontovima, neke igrice nisu htele da mu rade dok ne vrati na fabricki fon i posle nedelju dana ju je prodao.
Dok drugi drugar je imao 6680 i imao je problema sa ubacenim fontovima, neke igrice nisu htele da mu rade dok ne vrati na fabricki fon i posle nedelju dana ju je prodao.
and justice for all...
- Ninolina
- Moderator
napster, potpuno bih se složila sa tim što si zaključio...imala sam i N6680 i N70...i ja sam zaista primetila poboljšanja i nije mi žao što sam ih zamenila...a N6630 je i dalje dobar fon i bićeš s njim još dugo zadovoljan, bar dok cena N70 ne padne još malo...

Ja bih pre kupio 6680 - mnogo je lepsi od 6630,a za nijansu i bolji - ima blic,video call kameru,active standby.Jedina prednost 6630 je da je nesto brzi.Sto se tice problema sa RAM memorijom,isti su na oba fona,jer imaju isti RAM.Nisam sreo nikog ko ima 6630,a da nije imao cuveni problem "memory full,close some app",tako da to nije specificno za 6680.I sam sam imao 6630,i ova poruka se prilicno cesto pojavljivala.Tako da je moja preporuka 6680 - trenutno za iste pare(razlika 10-ak evra) dobijas ipak bolji i lepsi fon.
Nemojte mi slati PP - ne posecujem vise ovaj forum!
Pa jednostavno zatvoris neku app koja trenutno pravi problem,eventualno restartujes fon...Nikakav poseban problem,normalno je da se pojavi,ako mu zadas suvise zadataka u isto vreme.Ali ako ti se vise svidja 6630,uzmi njega - razlike su ipak zanemarljive - bukvalno blic i druga kamera,sto ti i nije neophodno.
Nemojte mi slati PP - ne posecujem vise ovaj forum!