Zaključana MMC, POMOĆ!

flešovanje softvera, popravka, kvarovi
D0N
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Sre, 15. Nov 2006. 01:45

Zaključana MMC, POMOĆ!

Post od D0N »

Kupio sam pre par dan preko oglasa NOKIU 6630, sa memorijskom karticom RS-MMC od 64mb. Kad sam došao kući, probao da "udjem" u karticu, ali traži šifru, koju ja nemam. :blinky: Probao sam sve standardne kombinacije, ali ništa od toga nije dobitna kombinacija. Kad udjem u opciju "memorija", piše da je MMC locked.
Zvao sam dečka od koga sam kupio tel, ali nije dosTUPAN. :uhuh:

Kako mogu da otključam mem. karticu? Svaki savet dobrodošao.
Hvala unapred!

Miškoni
Administrator
Administrator
Pridružio se: Pet, 30. Jul 2004. 07:08
:: Samsung S7
:: Huawei Y6

Post od Miškoni »

D0N, pre svega, nastavi da cimaš tog lika, možda zna šifru. U suprotnom, evo šta možeš da probaš:

ako nije formatirana interna memorija na telefonu, odnosno C disk, treba da postoji fajl mmcstore.ini u kome se nalazi šifra. Treba ti FExplorer fajl menadžer i mogućnost da prebaciš dotični fajl na kompjuter, mada bi mogao možda da otvoriš taj fajl i na samom telefonu. FExplorer imaš ovde.

Instaliraj ga, pokreni ga i uđi na C disk, izaberi Options>File>Find i kucaj mmcstore.*, ako ti ne nađe fajl najverovatnije da je telefon formatiran i tu onda praktično nema pomoći.
Ako fajl postoji, kopiraj ga u root C diska, reimenuj ga u mmcstore.txt i probaj da ga otvoriš, ako piše šifra u njemu - probaj je. Ako je fajl prazan, verovatno je kartica zaključana u nekom drugom telefonu.

Postoji još jedna caka koju nisam proveravao, a neki ljudi su prijavili da im radi - treba da se prelepi prvi pin sa leve strane kartice, pored zasečenog dela i navodno tako više neće javljati da je zaključana.

Javi šta si uradio... ;)

Odgovori