Dakle,
kako se "formira" litijum-polimerska baterija, i da li se ona uopste formira, neki mi kazu 3x puniti telefon po 15 sati,
neki kazu, samo pustiti da se prvi put baterija istrosi do kraja, pa ga onda puniti, ali samo 2-3 sata, koliko
bateriji i obicno treba da se napuni, i to je to. HELP!!!!!!
Pitanje
- miodrage
- WP_guru
- Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
- :: iPhone 14 Pro Max
- Kontakt:
Odgovor
Li-Ion i Li-Polymer baterije se pune po zelji. Nemaju tzv. memorijski efekat, znachi nema ni "formiranja baterija" Cini mi se da se o tome vec raspravljalo ovde. Najbolje za bateriju jeste da je pustas da se isprazni do kraja i da se napuni do kraja. Pod praznjenjem ne podrazumevam totalno praznjenje jer to moze da unisti bateriju, nego posto su to pametne baterije, kad se javi uredjaj da je "gladan", daj mu da "jede"
Za detaljne informacije, googlaj malkice, i obrati posebnu panju na objasnjenje na Wikipedia sajtu.

Li-Ion i Li-Polymer baterije se pune po zelji. Nemaju tzv. memorijski efekat, znachi nema ni "formiranja baterija" Cini mi se da se o tome vec raspravljalo ovde. Najbolje za bateriju jeste da je pustas da se isprazni do kraja i da se napuni do kraja. Pod praznjenjem ne podrazumevam totalno praznjenje jer to moze da unisti bateriju, nego posto su to pametne baterije, kad se javi uredjaj da je "gladan", daj mu da "jede"

Za detaljne informacije, googlaj malkice, i obrati posebnu panju na objasnjenje na Wikipedia sajtu.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!
- Ninolina
- Moderator
- Pridružio se: Sre, 07. Dec 2005. 08:42
- :: Galaxy Note 9 White
- :: Galaxy Watch Active2
njinji, evo cela tema posvećena tvom pitanju...Formiranje baterija...sledeći put koristi opciju traži koja se nalazi u dnu strane...

A ova tema ide pod LOCK...

A ova tema ide pod LOCK...

*** ALL WHITE with Teddy *** GALAXY NOTE 9 White Snapdragon *** GALAXY WATCH ACTIVE 2 Aluminum 44mm ***