tip: Kako izabrati najisplatljiviji postpaid paket.

novosti i informacije vezane za mobilne komunikacije, domaće operatore i njihove usluge
Lobachewsky
Gatekeeper
Gatekeeper
Pridružio se: Uto, 30. Avg 2005. 07:56
:: Huawei P20 lite DS

tip: Kako izabrati najisplatljiviji postpaid paket.

Post od Lobachewsky »

Slika
:)

Na sajtu TeleTips, mozete pronaci odgovore na vasa pitanja vezana za postpaid, izbor pravog postpaid paketa kao i medjusobna poredjenja tarifnih paketa.

Napisao bih ovde, ali prostor je ogranicen, pa je ipak prakticniji link
Vip Neo 3 + Vip Net 100 GB, dual sim

Gallee..
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 19. Apr 2006. 09:37

Post od Gallee.. »

Lobachewsky, sve cestitke.. bravo!!
N-Naravno..!
ZIVIM ZA LETNJI RASPUST..!

Koren
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Ned, 16. Apr 2006. 09:09
:: Samsung Note 2
Kontakt:

Post od Koren »

cista desetka za trud :D :lol:
Samo uspori malo one aktuelnosti, lete mi preko ekrana, ne stignem ni prvu recenicu da procitam! :smutny:
PozZ

Lobachewsky
Gatekeeper
Gatekeeper

Post od Lobachewsky »

Hvala... :oops:
Koren, to je samo animacija... kada se kompletan tekst "popne", tekst se u potpunosti vidi od prvog do poslednjeg reda. :wink:

vlada1970
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 20. Nov 2006. 14:06
:: Blackberry Q5
:: Nokia 8310

Post od vlada1970 »

Svaka cast Lobachewsky , sve cestitke . Stvarno si se potrudio . Malo cu da proanaliziram jos ali mi se sad svidja "vise price 500" i najverovatnije cu to pre uzeti posle mobi fun-a , nego pro400 . :D

sto kaze Jorgovan i Beogradski sindikat ALAL VERA

Slika

8)

Koren
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Ned, 16. Apr 2006. 09:09
:: Samsung Note 2
Kontakt:

Post od Koren »

Problem je bio u Firefoxu, jer mi ta animacija nije stajala vec je bila u petlji, tj non-stop kruzila! Kada sam otvorio preko IE sve je bilo ok. Tako da bi mogao malo da optimizujes sajti i za FF :) :wink:
PozZ

MB maneken
Banned
Pridružio se: Čet, 16. Jun 2005. 16:07

Post od MB maneken »

Ne znam sto si u naslovni plan stavio logo norveskog telenora? Bilo bi lepse da su logoi oba operatera podjednako zastupljeni, pa kada se pojavi treci u martu, opet da i on bude podjednako zastupljen. Ovako mi sajt deluje kao "produzena ruka norvezana". Toliko sto se vizuelnog izgleda tice, sada da predjemo na sadrzaj.

Gledam:
http://teletips.t35.com/files/postpaid_ ... ky_pdf.pdf

Previse je opsirno, nista nije jasno, ljudi hoce u kratkim crtama. Nisi naveo macke u dzaku na teleneru, tipa: teh. podrska se placa, brojevi sa popustom ne ulaze u besplatnu minutazu, cene su im bez PDV-a na sajtu sto je bezobrazno prema korisnicima, nemaju 112... Veoma su bitne i usluge, nisi naglasio tj. nisi se osvrnuo na usluge... telenor deli po tom pitanje korisnike... a i konkurencija ima mnogo vise usluga.

vlada1970
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od vlada1970 »

cekaj Maneken , ne branim Lobachewkog,ali mislim da je covek stvarno uradio izuzetan posao. nije to tema koja moze tako lako da se sazme u par recenica .kako mislis u kratkim crtama ? pa imamo mi u kratkim crtama i na Telenorovom sajtu pa vidi koliko ljudi razumeju to . mislim da je moralo ovako jer ima mnogo situacija i mnogo paketa pa treba sve to obraditi . pronadji se u meny-ju , i pogledaj taj primer i ne moras da citas ostalo . tako moze i za tebe da bude u kratkim crtama . ali garantujem da ces i ostalo procitati jer ces pomisliti , da nisam ja u nekoj drugoj varijanti . 8)

by the way:

ja sam bio do Merkatora i pitao devojku koja tamo radi , da li na primer u paket vise price 500 ulaze samo minuti razgovora ili ulazi sve od sms-a , gprs-a i 1,5 dinar za svaki pocetni , i ona rece bas to -- Sve ulazi --- . pa da pitam Lobachewskog , odakle mu informacija da samo razgovor ulazi u tih 500 ? ILI NAS LAZU U MERKATORU NA TELENOROVOM STANDU ? :blinky:

Lobachewsky
Gatekeeper
Gatekeeper

Post od Lobachewsky »

Pitao sam korisnicki servis dva puta, a zatim sam to citirao negde u tekstu. Prvi put kada sam pitao i to su mi rekli, mislio sam da me nisu bas razumeli, pa sam ih pitao opet, ali na konkretnom primeru, tipa (lupio sam) saljem 100 poruka i 400 dinara trosim na GPRS i 10 minuta na razgovor, da li sam ostvario novcani minimum od 500 dinara.
A oni su mi odgovorili da nisam. Eto...

@MB maneken, telenorov logo je jer se radi o poredjenju telenor paketa.
Napisao sam vise puta da u cene nije uracunat PDV, a usluge nisam poredio s mt:s zato sto bi to tek bilo slozeno. Ovde je tema- Na Telenoru sam. Sta dalje? Kad dodje mobilkom uporedicu sve.
Sto se tice duzine, jeste dugacko, ali mi je cilj bio da korisnik nadje konkretno resenje, i da na konkretnim primerima razbije iluzije...
Jedan od primera je postpaid paket jedna cena. Na prvi pogled se cini mocan onima koji dosta razgovaraju van okvira mreze. Ko bi rekao da je taj paket potpuno neisplativ za bilo koju vrstu korisnika i da u mesto njega postoje mnogo isplatljiviji paketi.

edit: TeleTips je optimizovan za FireFox ;) Ako nadjete neke grescice, prijavite :)

spojio:gameforce:mi ti dodjemo kao uslužni servis? :lol: ;)

Spyker
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 28. Sep 2005. 11:38
Kontakt:

Post od Spyker »

MB maneken, ako ti znas, ti napisi bolje... :P
Lobachewsky, svaka cast za trud... Evo, isao sam fire fox-om, radi super :wink:
Pozdrav...
iPhone + CX300

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

Svaka cast Lobachewsky. I to sve pored medicine. Ne znam na kojoj si godini i sta trenutno spremas, ali dok sam ja studirao nisam imao vremena ni za sta. tek nakon 5. godine sam uspeo malo da se opustim i pocnem da uzivam u 2-3 sata slobodnog vremena.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

Jorgovan
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Sub, 29. Jul 2006. 14:34

Post od Jorgovan »

Ne znam što obrisaše dušmani komentar ... al' nema ni veze ... Lobachewski, sve čestitke za uložen trud.

Predlog za v1.1 - sve ovo što si objasnio u dinarima i minutima, napraviš po jedan grafik za poređenje, gde će se lepo videti tačka gde se paketi "seku", tj. gde za iste novce dobijaš iste stvari, i šta je povoljnije pre, a šta posle te tačke. Ne znam da li sam bio dovoljno jasan.

Čak, ako se snalaziš sa programiranjem, mogao bi da napraviš varijantu kao što je Telenor (MOBTEL) imao svojevremeno, onaj kalkulator - upišeš podatke sa svog računa (koliko minuta imaš ka svojoj i drugim mrežama, koliko poziva, koliko SMSa), a on ti izračuna koliko je to u dinarima od paketa do paketa. Pogledaš nekoliko svojih računa unazad, ako ti je potrošnja manje više ista, onda znaš da treba da menjaš paket.

Mislim, sve sam ja ovo lepo smislio i dao ti domaći zadatak ... ja da umem, ja bi napravio ... al' pošto n'umem ... mogu samo da predlažem ... a ako budeš imao vremena i volje, verujem da će ti mnogi biti zahvalni!
Samsung Omnia HD 8GB

Lobachewsky
Gatekeeper
Gatekeeper

Post od Lobachewsky »

O kalkulatoru sam razmisljao, dobra je fora. Cudno da ga vec operateri nemaju. Napravicu ga kad dodje Mobilkom, pa da mogu da se uporede paketi svih operatera. Samo jos da bude vremena...

vlada1970
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od vlada1970 »

Jorgovane , pazi kad prvi put cujem za taj kalkulator . to je izvanredna ideja . da li je to bilo na sajtu ili je moglo da se download-uje pa da se koristi nezavisno od sajta ? na taj nacin i proveravam potrosnju i racunam isplativost paketa ali bi kalkulator mnogo pomogao da se brze uradi . 8)
Samsung P850 , Nokia 8310 (my precious)® - pomozimo zivotinjama oko nas

skeptichni chicha
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pet, 17. Nov 2006. 12:35

Post od skeptichni chicha »

Hmmm ajd evo procitah i to nacertanije..... vidi ovako odmah da kazem da ja licno jednostavno ne podnosim situaciju, kada nekome pokazem neko "svojih ruku delo" ina to dobijem komenta tipa "bravo", "jao sto je lepo", "alal vera", "super" i tome slicno (takvima vise ne pokazujem ni slike sa letovanja :x ) naime od takvih komentara jedinu korist moze da ima autorski ego...... dakle od mene samo par kritika (konstruktivnih nadam se):

Sto se tice onoga sto su drugi zamerali stoji cinjenica da je opsirno i prilicno zamrseno, ja bih licno rekao da je to vise stvar formatiranja samog teksta ali i pored toga u prvih osam ili devet strana imas svega par redova koji su stvarno korisni, dakle probaj da to skratis maksimalno, samo najosnovnije i stvarno u najkracem obliku.

Sto se tice dela gde si napravio konkretne racunice kao primer to je manje vise OK mislim nema razloga da se sumnja u brojke ali je jako jakoo nepregledno, bar da si podnaslove uradio vecim fontom i ubacio malo vise razmaka ispred numerisnaih tacki :dry: Tako prosto a stvar bi ucinilo neuporedivo preglednijom.

Naravno najbolji nacin za drasticno povecanje preglednosti bi bilo da jednostavno hiperlinkujes Index pa da svako moze da trenutno pronadje ono sto ga interesuje...

naravno ovo se sve odnosi na PDF verziju

Najveci problem sa celom ovom stvari je sto se svi oni kojima bi takve informacije najvise koristile sigurno nece potruditi da to i procitaju a opet oni koji su dovoljno strpljivi da pazljivo procitaju svih dvadesetak strana nemaju problema da sami uzmu digitronche u sake i naprave svoju racunicu. (kalkulator bi vec bio jaaako koristan)

Upozorenje kako se na postpejdu covek lako opusti i nacifra oveci racun je izlisno iz istih razloga tj oni kojima to treba nece ga procitati ili jos gore potpuno ce ga zanemariti :( mada sa druge strane ja eto vec duzi niz godina ne placam svoje troskove za mobilni niti me oni koji ih placaju na bilo koji nacin ogranicavaju pa opet imam prilicno male racune (da mi je potreban roming i da ga koristim u poslovne svrhe stvar bi sigurno bila drugacija) no to sam ja mislim i kada mene neko pozove i pocne da razglaba duze od pet minuta ja :wacko: :angry: i pokusavam da prekinem tja moje je ubedjenje da svaka tema o kojoj vredi pricati duze od tog vremena zasluzuje razgovor oci u oci, naravno to se odnosi samo na privatne razgovore mada su i moji poslovni izuzetno sazeti (a ne bi se reklo po mojim tekstovima ovde :D )

PS U tekstu gde poredis mt:s i Telenor pakete si (naravno sasvim jednostrano i nicim izazvano ;) ) izostavio par mt:s tarifa, konkretno na pripejdu tipi i neti profile a na postpejdu Specijalne tarife i naravno Mobilni Internet

Lobachewsky
Gatekeeper
Gatekeeper

Post od Lobachewsky »

Prihvatam konstruktivne kritike ;) :)
skeptichni chicha napisao: Sto se tice onoga sto su drugi zamerali stoji cinjenica da je opsirno i prilicno zamrseno, ja bih licno rekao da je to vise stvar formatiranja samog teksta ali i pored toga u prvih osam ili devet strana imas svega par redova koji su stvarno korisni, dakle probaj da to skratis maksimalno, samo najosnovnije i stvarno u najkracem obliku.
Slazem se da je dugacko, ali je to moj kompletan stav (a ne neka skracena verzija) i smatram da ne moze da steti ako ga neko procita, cak sta vise koristi onima kojima je i namenjen taj tekst, a to su oni koji bas i ne znaju kako postpaid funkcionise, a videli su reklamu i brze bolje su se zaleteli da postanu postpaid korisnik, ne sluteci da nije uvek bas onako kako na prvi pogled nesto izgleda.
skeptichni chicha napisao:Sto se tice dela gde si napravio konkretne racunice kao primer to je manje vise OK mislim nema razloga da se sumnja u brojke ali je jako jakoo nepregledno, bar da si podnaslove uradio vecim fontom i ubacio malo vise razmaka ispred numerisnaih tacki :dry: Tako prosto a stvar bi ucinilo neuporedivo preglednijom.
Trenutno nemam vremena, ali videcu da ga napravim preglednijim... Mada su i sada svi primeri odvojeni praznim redom, sto povecava preglednost.
Sto se tice same racunice, ona mnogo bolje daje uvid u pravo stanje stvari, zapaza se tacan odnos u ceni izmedju paketa, korisnik lako moze da se prepozna u nekom od mnogobrojnih primera i tako mnogo lakse vidi koliko gubi i dobija, nego da sam ukratko i apstraktno objasnio.
Kratkih uputstava je pun internet, kratkog uputstva ima i na Telenorovom sajtu. Ko je zadovoljan tim odgovorima neka stane tu, ko nije na Teletipsu ce sigurno naci resenje.

Naravno najbolji nacin za drasticno povecanje preglednosti bi bilo da jednostavno hiperlinkujes Index pa da svako moze da trenutno pronadje ono sto ga interesuje...
To je u planu...

skeptichni chicha napisao:Najveci problem sa celom ovom stvari je sto se svi oni kojima bi takve informacije najvise koristile sigurno nece potruditi da to i procitaju
E, to je vec njihov problem, nije moj. Svako ce znjati ono sto je posej'o... :) :roll:
skeptichni chicha napisao: a opet oni koji su dovoljno strpljivi da pazljivo procitaju svih dvadesetak strana nemaju problema da sami uzmu digitronche u sake i naprave svoju racunicu. (kalkulator bi vec bio jaaako koristan)
Prvo, nema potrebe citati svih 20 strana. Svako moze lako da pronadje tekst koji je njemu namenjen.
Sto se tice digitrona, taj ko to ume da ga koristi :) , ne treba da cita tekst... neka uzme digitron, kao sto ti kazes. Ja sam, posmatrajuci svet (ne forume), dakle komsije, rodbinu, drugove i drugarice, shvatio da je ovakav tekst ipak potreban i da vecini digitron ne bi pomogao.
S druge strane zasto bi racunao, kada ti je vec sve izracunato- pronadji se u indexu, pogledaj i zavrsio si...
Upozorenje kako se na postpejdu covek lako opusti i nacifra oveci racun je izlisno iz istih razloga tj oni kojima to treba nece ga procitati ili jos gore potpuno ce ga zanemariti :(

Pazi, postoje i oni koji su svesni da ce im citanje tog teksta koliko toliko pomoci, a takvi ce sigurno obratiti paznju na to upozorenje...
Takodje upozorenje je na mestu i tog "problema" je svesna vecina postpaid korisnika.

skeptichni chicha napisao:PS U tekstu gde poredis mt:s i Telenor pakete si (naravno sasvim jednostrano i nicim izazvano ;) ) izostavio par mt:s tarifa, konkretno na pripejdu tipi i neti profile a na postpejdu Specijalne tarife i naravno Mobilni Internet

Izostavio sam ih jer u tom trenutku (pre par meseci) nije postojao ekvivalentan Telenorov paket. Tako da tu nije rec o svetskoj zaveri protiv Telekoma :)

Hvala na sugestijama ;) , potrudicu se da ostvarim one za koje realno postoji osnova da treba nesto da se menja.

Sto se tice kalkulatora, ceka se MobilKom ;)
Pozdrav :)

Jorgovan
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Sub, 29. Jul 2006. 14:34

Post od Jorgovan »

Lobachewsky ... sada se situacija dodatno komplikuje ... ludo me zanima kako stvari sada stoje sa ovim dodacima.

Da budem potpuno iskren ... prešao bih sa PRO paketa na neki sitni više priče, dodao par ovih novih opcija, pa me baš-baš zanima! Ako si računao već nešto, da ne računam ja opet ... ako nisi - daj da podelimo posao.
Samsung Omnia HD 8GB

Lobachewsky
Gatekeeper
Gatekeeper

Post od Lobachewsky »

Jorgovan, komplikuje se, ali na pozitivno :)
Da li sam racunao, jesam ali samo moju kombinaciju :wink: - nema svrhe napamet racunati jer postoji mnogo mnogo veci broj kombinacija nego pre. Pre je bilo dovoljno uporediti dva ili tri predefinisana tarifna paketa iz odredjenog ranga, pa izabrati onaj gde se najvise uklapas.
Sada sve zavisi od profila samog korisnika jer nema predefinisanih paketa i sve moze dodatno da se prilagodi.
btw. Mozda bude kasnije neki kalkulator, ali o tome kada dodje i Mobilkom. :roll:
Dakle,posto sve od tebe zavisi, najbolje bi bilo da kazes koji sada PRO paket koristis, koliko dinara trosis mesecno, koliko poruka saljes mesecno, da li koristis GPRS internet, i ako znas mozda neke finese otprilike: koju mrezu vise pozivas, da li ti propadaju besplatni minuti (ovo je bitno); mozda i u kom periodu dana najvise razgovaras (posebno ako je to posle 22h) i koliko, ili da li bar na jednu osobu trosis vise od 10 minuta razgovora u toku meseca.
Kao sto vidis, a i sam kazes, stvari su se iskomplikovale ali ako ga pravilno uklopis, celokupan racun moze da te kosta mnogo jeftinije. Recimo, racun za SMS ili GPRS moze da ti bude i tri puta manji.
Naravno, ne mora da napises sve podatke, a i podaci ne mora da budu apsolutno precizni jer nije ni potrebno, a postoje i varijacije na mesecnom nivou. Podrazumeva se da sto vise podataka znas, to kvalitetnije resenje. :wink:
Kolika poruka :shock: , i zvuci kao neki support service :roll: :)

Odgovori