Predlog za Telenorov post paid paket

novosti i informacije vezane za mobilne komunikacije, domaće operatore i njihove usluge
vlada1970
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 20. Nov 2006. 14:06
:: Blackberry Q5
:: Nokia 8310

Predlog za Telenorov post paid paket

Post od vlada1970 »

cao forumovci ,

hteo bih ovom prilikom da postavim par pitanja i da predlozim jedan paket za post paid Telenorov a mozda i Telekomov . ima tu mnogo da se prodiskutuje pa shvatite ovo kao samo jedan predlog . 8)

kao prvo , bih hteo da pitam , da li neko zna na koji nacin na primer Telenor odabira koje pakete ce da ubaci u svoju ponudu ? da li uopste oni , ili bilo koja takva kompanija u svetu , pita korisnike sta bi ih interesovalo i sta im fali ili imaju vec unapred planirane pakete pa onda nas putem marketinga ubedjuju da je to to sto smo mi trazili i da nam oni tako udovoljavaju ?
nisam bio na Telenorovom forumu nikada , pa ne znam , ali imam osecaj da se niko od korisnika, na pravi nacin ne pita sta je to sto bi bilo zanimljivo da se ubaci u ponudu .jer ako je odredjen broj korisnika i bio pitan za misljenje onda ja takvog nisam sreo . mislim da kao sto sve trgovinske firme , a pogotovo uvoznicke itd. , vrse ispitivanje javnog mnjenja sa ciljem da ispitaju i zelje korisnika njihovih usluga a i samo trziste da bi sto efikasnije poslovali , mislim da i kompanije kao sto je Telenor i Telekom trebalo to da rade . vise glava , moze da znaci vise ideja , to je sigurno .

drugo , imao bih jedan predlog koji mi se vrti u glavi odnedavno . nisam upucen u konkretne mogucnosti ostvarivanja takvog predloga ali cisto kao zamisao .
posto stalno preracunavam potrosnju i merkam skoro sve ponude mobilnih provajdera kod nas , a u nameri da nadjem za mene najprihvatljiviji paket , izracunao sam da ako je ovakav neki moguc , onda bi mi to bilo najbolji .
znaci , paket sam nazvao "vise price 2000 mobil" i " vise price 2000 fikni " .
posto su sad izbacili raznorazne dodatke i smanjili cene sms-s na dinar cak u ponudi sms400 , razmisljam kako bi bilo da se i pozivi smanje na dinar po minutu , NARAVNO AKO JE TO MOGUCE .

paker mobil bi na primer , imao 1 dinar po minutu kad se zove bilo koji Telenorov korisnik a 30 dinara po minutu kad se zove fiksni broj ili Telekomov korisnik . zasto ? pa da bi kompenzovali ovako nisku cenu za pozive prema Telenorovim korisnicima .
sms ne bi ulazio u ovih 2000 dinara koje korisnik mora da placa mesecno , potrosio ili ne potrosio svih 2000 dinara. naknada za zapoceti razgovor bi i dalje bila 1,5 dinar po pozivu i ulazila bi u ovih 2000 dinara . a kad se potrosi 2000 dinara negde tokom meseca , Telenor bi trebao da obavesti korisnika da je dostigao limit i tad bi pocinjalo racunanje poziva kao prema tarifi koja sad vazu u paketu 2000 vise price . znaci sve kao i sad u paketu vise price 2000 kad se potrosi prvih 2000 dinara za taj mesec .

obrnuto samo od ovoga bi bio paket "fiksni" gde bi pozivi prema fiksnom broju i 064 i 065 mrezi bili po dinar za minut a prema Telenorovim korisnicima 30 dinara .

tako bi korisnik koji dosta zove fiksne , mogao da prica dugo za dinar bez pdv-a po minutu ali kad bi zvao 063 ili 062 bi placao mnogo ( 30 dinara ) , sve dok se opet ne potrosi prvih 2000 dinara za taj mesec . 8)

ne znam koliko je ovo interesantno za vas ostale ,i da li je uopste moguce tako neku cenu postici u sadasnjim uslovima , ali bih hteo da cujem neko misljenje .

hvala unapred Vlada

Lobachewsky
Gatekeeper
Gatekeeper
Pridružio se: Uto, 30. Avg 2005. 07:56
:: Huawei P20 lite DS

Post od Lobachewsky »

Dugacak post :)
Pa pazi, tesko da je izvodljivo tako nesto.
Kasno je da bi se setio svih razloga, ali recimo dva:
1. korisnik lako moze da izbegne placanje nenormalno skupe tarife kupovinom sekundarnog prepaid broja Telenora ili jos gore (kontraefekat) Telekoma.
2. ima veze sa poskupljenjem posle limita- operateri teze da nagrade verne korisnike jeftinijim minutima. Ako preko limita minut poskupi, lako se prelazi na jeftiniji Telekom. Zamisli da imas dva ili vise operatera sa slicnim ponudama. I sada ti na jednom trosis, trosis dok ne prekoracs limit, a onda predjes na drugog operatera koji u pocetku ima isto jeftinu tarifu, kad potrosis predjes na treceg, cetvrtog... Ali ako jeftiniji minut dolazi kasnije (ako si veran), nece ti pasti na pamet da predjes na novog operatera jer onda bi morao da stices vernost od pocetka.
Vip Neo 3 + Vip Net 100 GB, dual sim

Odgovori