C3222 Ch@t 322 2010
2010. godina
"
EXT nema
mAh
Test mobilni telefon Samsung C3222 Ch@t 322
U nastavku pročitajte kompletan test mobilnog telefona Samsung C3222 Ch@t 322. U testu ćete pronaći detaljne informacije testiranog mobilnog telefona Samsung C3222 Ch@t 322 vezano za izgled modela, performanse, kvalitet ekrana i kamera.
MOBILNISVET.COM JE EKSKLUZIVNI ZASTUPNIK MOBILE-REVIEW.COM
(Srbija, Crna Gora, Bosna i Hercegovina, Hrvatska i Severna Makedonija)

Kompletan test GSM teleofna Samsung C3222 Ch@t

Prodajno pakovanje:

  • Telefon
  • 1000 mAh Li-Ion baterija
  • Žične slušalice
  • Uputstvo za upotrebu
  • Punjač

Pozicioniranje

Samsung tržište QWERTY modela vidi kako dinamično ali se ne trudi da postane lider u ovom segmentu. Ovaj korejski proizvođač ni ranije nije bio popularan na ovom tržištu. Sa druge strane, njegova dominantnost na dual SIM polju zahvaljujući DUOS seriji omogućila je kompaniji da ponudi različite modele u ovom segmentu tako da je najava pristupačnog QWERTY telefona bio potez koji je obezbedio drugi uređaj na njihovom omiljenom polju. Podrška za dve SIM kartice je primarna dok je tastatura odličan dodatak. Vodeći proizvođači nemaju slične proizvode a Samsung je siguran u svoju prodaju zbog sličnih cena Nokia proizvoda koji ne poseduju dual SIM podršku.

DUOS znači da su 2 SIM kartice podržane na sledeći način: model radi istovremeno sa dve kartice ali tokom poziva samo jedna kartica je aktivna. Ukoliko vas neko pozove na drugi broj on će biti nedostupan. Ovo pristupačno rešenje koristi ST-Ericsson čip.

U smislu pozicioniranja ovaj model namenjen je mlađim ljudima koji dosta razgovaraju i koji često koriste SMS ili Twitter. To je odlično rešenje za 2 SIM kartice naročito ako se ima u vidu da glasovna komunikacija nije toliko važna za sekundarnu karticu. Stariji korisnici neće biti toliko zainteresovani za ovaj telefon tako da među ovim korisnicima neće zabeležiti dobru prodaju.

Dizajn, dimenzije i kontrole

Model je tipični QWERTY monoblok sa hromiranim elementima na ivicama i crnom matiranom plastikom. Dimenzije telefona su 109.5 x 60 x 12.3mm a težak je 95 grama. Aparat je zgodan za nošenje u džepu košulje ili pantalona.

Telefon je izrađen od plastike ali je kvalitet izrade odličan tako da nije moguće da čujete ikakve škriputave zvukove. Poklopac zadnje strane se može ponekad ne zatvoriti u potpunosti pa je neophodno da obratite pažnju na ovo.

Sa gornje strane nalazi se microUSB slot koji ima plastični zatvarač. Odmah pored nalazi se 3.5mm priključak za slušalice. Sa leve strane nalazi se taster za kontrolu jačine zvuka dok se sa desne strane nalazi prekidač za izmenu SIM kartica.

Ekran

Ekran odlikuje 2.2' veličina i rezolucija 220x176 piksela. Ima mogućnost prikazivanja do 262.144 boje (TFT) a kvalitet slike je odličan uz svetle i jasne boje. Ekran može prikazati do 9 tekstualnih linija i 3 servisne linije. Veličina slova je veoma dobra i slova su jednostavna za čitanje. To se odnosi i za SMS poruke i na pozivanje. Pri direktnim sunčevim zracima informacije na ekranu ostaju vidljive.

Tastatura

Tradicionalna QWERTY tastatura ima tastere izrađene od plastike. Veličina je prosečna uz razmak između redova. Po mom mišljenju veličina tastera nije dovoljna a prst malo prelazi na susedni taster. Potrebno je malo vremena da bi se korisnik navikao na tastaturu a unos teksta je veoma brz. Tastatura je slična onima kod konkurentskih modela. Na primer, Nokia C3 ima prikladnije tastere i jednostavni su za upotrebu.

Za izmenu korišćenih jezika je dovoljan jedan dodir. POostoji posvećeni taster za poruke i pretražvač.

Pozadinsko osvetljenje je belo. Ono je svetlo i vidljivo u različitim okruženjima.

Umesto navigacionog tastera tu je optički džojstik koji je prikladan za upotrebi i može biti prilagođen. Za mene je bilo veliko iznenađenje da ovaj model spada u niskobudžetne modele.

Baterija

Telefon koristi Li-Ion-sku bateriju kapaciteta 1000mAh. Proizvođač tvrdi da baterija može da obezbedi 500 sati rada u režimu mirovanja i 11 časova razgovora. Prilikom testiranja uređaj je uspeo da obezbedi prosečno 2.5 dana rada pri prosečnom opterećenju koje obuhvata 1 čas razgovora, i 3 sata slušanja muzike. Telefon obezbeđuje prosečno oko 2 dana rada uz prosečno opterećenje, ali možete ostvariti i 3 dana uz minimalno korišćenje. Vreme koje je potrebno da se baterija ovog uređaja napuni je 2 časa.Ne postoji baterija većeg kapaciteta za ovaj telefon što je ozbiljan nedostatak imajući u vidu prisustvo dve SIM kartice. Drugi modelu DUOS serije korste baterije kapaciteta 1500 mAh.

USB, Bluetooth, opcije povezivanja

Bluetooth. Model podržava različite profile, kao što su slušalica, Handsfree, serijskog porta, dial up mrežnog povezivanja, transfera fajlova, “guranja” objekata, osnovnog štampanja, A2DP. EDR omogućeni Bluetooth 2.1 je dostupan. Upravljanje slušalicama se izvodi bez ikakvih probema.

USB povezivanje. U meniju možete odabrati jedan od dostupna četiri režima rada (Kies, Mass Storage, and Media Player). Tokom konekcije baterija telefona počinje da se puni.

Dok se nalazi u USB Mass Stroage režimu, uređaj se prikazuje na desktopu računara bez potrebe za instaliranjem ikakvih dodatnih drivera, tako da je odmah nakon povezivanja spreman za rad. Brzina prenosa podataka na ovaj način je 950Kb/s.

Za GSM mreže, telefon poseduje EDGE funkcionalnost klase 12.

Memorija i memorijske kartice

Telefon se isporučuje sa 90 MB ugrađene memorije, koja je u potpunosti dostupna korisniku. Memorijska kartica se prodaje zasebno. Telefon poseduje i ugrađeni menadžer fajlova koji vam omogućava da kopirate fajlove sa i na memorijsku kartu. Slot kartice je smešten ispod poklopca baterije i kartica se može menjati bez isključenja telefona. Testirali smo karticu kapaciteta 8GB i radila je dobro.

Rad sa dve SIM kartice

Ispod baterije se nalaze dva slota za SIM kartice ali nije bitno koji ćete koristiti za koju karticu obzirom da će vam meni telefona omogućiti da odaberete primarnu karticu, koju ćete koristiti kao osnovnu. Slotovi SIM kartica imaju svoje oznake ali je ovo jedino važno za red po kojim će vam ih SIM menadžer predstavljati.

Kako sve ovo funkcioniše? Uključite telefon i korišćenjem menadžera SIM kartica date odgovarajuće nazive SIM karticama koje su instalirane. Ovo znači da više nećete morati da mozgate koja kartica je na poziciji SIM1 a koja na poziciji SIM2 već možete dati nazive koji vam najviše odgovaraju.

U režimu mirovanja ekran pokazuje nazive oba operatera, pri čemu brojevi koji su označeni odgovaraju poziciji SIM kartice. Indikator jačine signala prvog operatera se nalazi u gornjem levom uglu dok je indikator signala druge kartice pomeren udesno. Pri dolaznom pozivu telefon će prikazati koja kartica u stvari prima poziv. Interesantno, korisnici mogu odabrati ne samo melodiju zvona već i profil za svaku od kartica. Na primerm za prvu karticu možete odabrati melodiju zvona dok za drugu odabrati režim bez zvona. Isto se primenjuje i na teme. Ova opcija je odlična a drugi proizvođači nisu ponudili ništa slično.

Ovo se pristupačno rešenje tako da imamo samo jedan radio modul. Možete primati pozive na obe kartice ali kada jedna od njih primi poziv druga postaje neaktivna što je razumljivo na niskobudžetno rešenje.

Da bi naglasili drugačiju prirodu modela, sa bočne strane nalazi se taster za upravljanje pozivima i taster za rad sa SIM karticama. Ne samo da aktivira menadžer već omogućava i izmenu SIM kartica samo jednim dodirom prilikom pozivanja ili pisanja SMS-a. U svim menijima imate ikonu sa prvom karticom i možete lako izvršiti izmenu na drugu samo jednim potezom. Nekima će ova karakteristika biti od velike koristi. Slično kao kod modela Samsung C5212, odabir kartice se potvrđuje naznačavanjem ikone u status baru umesto upotrebe ikone koja se nalazi sa donje strane ekrana. Na to uticaj ima ekran niske rezolucije.

Sve liste poziva nose indikaciju sa koje kartice je poziv načinjen ili primljen. U telefonskom imeniku mogu stajati unosi sa jedne i druge kartice kao i memorije telefona.

Kamera

Telefon karakteriše jeftina 1.3MP kamera pa slike nisu naročitog kvaliteta. Pogledajte ih da biste doneli sopstveni sud.

Video

Snimanje video sadržaja je moguće u nekoliko rezolucija pri čemu je maksimalna 176x144 piksela. Tokom snimanja videa možete koristiti zum i standardne efekte.

Primer video klipa(mp4, 0,2 MB) >>>

Meni iinterfejs

Glavni meni je predstavljen u vidu matrice ikona (3x4). Podmeniji su predstavljeni u vidu horizontalnih lista. U svakom podmeniju i glavnom meniju jedinica pamti poslednju poziciju u meniju iz kojeg ste izašli. Na primer, pozovete registar poziva u glavnom meniju, odradite nešto tamo i sledeći put kada uđete u glavni meni imaćete tu stavku označenu za prvom mestu.

Brza navigacija brojevima takođe je podržana ali postoji još načina za kretanje kroz meni. Kod modela C3222 nije dostupan meni za brzo pokretanje (uMenu). Umesto njega imamo listu prečica koje mogu da daju pristp aplikaicji koju odaberete.

Teme. Postoje tri prethodno instalirane teme. Ne postoji ugrađaeni editor tema.

Telefonski imenik

Kontaktima se može pristupiti pritiskom na desni programabilni taster. Ugledaćete listu koja sadrži unose i sa SIM-kartice i iz memorije telefona. U opštoj listi slika pozivaoca se prikazuje.

Ispod imena se nalazi podrazumevani broj, koji može da bude izabran manuleno iz liste unetih brojeva za određeni kontakt. Podržana i brza pretraga po prvim slovima imena; može ih biti do dvadeset. Pritiskom na taster OK dobijate detaljan pregled odabranog unosa. Takođe ćete ugledati i odgovarajuću sliku ukoliko je dodeljena.

Svaki grafički fajl ili slika se može koristiti kao fotografija kontakta. Svaki unos može imati do pet različitih brojeva telefona različitih tipova (mobilni, kancelarija, kuća, faks, ostalo) uz jedan broj kao glavni kontakt (po osnovnom podešavanju to je prvi uneti broj).

Polja nisu limitirana. Postoje dve linije za ime i prezime (pretraga se vrši po prvom polju), dok se polja sumiraju kod prikazivanja, ime dolazi prvo. Na primer, Eldar Murtazin će biti prikazano samo ovim redosledom. Dužina svakog polja je 20 karaktera za bilo koji podržani jezik unosa. Jezike možete menjati pri unosu imena.

U opštoj listi ikona koja ukazuje na tip broja se pojavljuje pored imena kontakta. Svi unosi, bez obzira na jezik, sortirani su pod algoritmom – svi kontakti koji su uneti lokalnim jezikom idu prvi a zatim idu oni za nazivima na engleskom jeziku. Ovo je veoma pogodan način sortiranja. Uzimajući u obzir opciju brze promene jezika tokom pretrage, jasno je da jezik neće pokvariti prijatan rad sa ovim telefonom. Lista može da bude sortirana po imenu ili prezimenu.

Vratimo se na informacije koje se unose u kontakte. Nezavisno od brojeva telefona, e-mail adresa (može ih biti više), kratka tekstualna beleška može biti uneta iznad svega ovog. Bilo koji muzički fajl (uključujući MP3) može biti odabran kao melodija za kontakt. Po osnovnom podešavanju su obezbeđene tri pozivne grupe sa mogućnošću za kreiranje neograničenog broja dodatnih grupa, odabir personalne melodije i slike za svaku od njih. Zvuk pri dolaznom SMS-u se ne može prilagoditi.

Telefonski imenik ima mogućnost za skladištenje do 1000 kontakta sa svim popunjenim poljima. Čak ukoliko sva polja nisu popunjena, kapacitet se neće povećati, tj. ostaće i dalje 1000. U podešavanjima je moguće podesiti gde bi se po podrazumevanom podešavnju trebali čuvati svi novi brojevi. Takođe postoji i opcija za prebacivanje brojeva sa SIM kartice mada je obrnuti postupak onemogućen. Prema proizvođaču PC je najbolje sredstvo za sinhronizaciju sa ovim telefonom, naročito MS Outlook. Bilo koji kontakt u formi SMS/MMS, mail poruke ili drugog tekstualnog fajla može brzo biti poslat preko Bluetooth-a na drugi uređaj. Nema problema sa slanjem i unosi telefonskog imenika su prenešeni na drugi uređaj gde su pročitani bez bilo kakvih problema.

Telefonski imenik može sadržati poslovne kartice jer njegova struktura kopira sva polja koja postoje kod regularnih kontakata telefonskog imenika.

U listi za brzo biranje može postojati 18 brojeva, a na ovoj listi se mogu pojaviti i zasebni brojevi povezani sa pojedinačnim kontaktom. Podnaslov odabranog unosa (ali ne za tip broja telefona) je prikazan na tasterima. Ukoliko kontakt ima fotografiju, ona će biti prikazana ali ime kontakta neće. Ukoliko imate dva različita broja u istom kontaktu onda ova funkcija postaje nezgodna jer ne može da ih razlikje. Prilikom pregleda kontakata u telefonskom imeniku videćete da su oni koji se nalaze na listi za brzo biranje označeni specijalnim simbolom.

AMožete kreirati koliko god želite pozivačkih grupa, dodeljujući im po 20 kontakata i prilagođavajući ih melodijom i sličicom.

Kada primate poziv slika ne zauzima ceo ekran već samo deo njega, što ne izgleda lepo, naročito uzimajući u obzir njegove mogućnosti.

Svi unosi u telefonski imenik mogu da budu uskladišteni na memorijsku karticu.

Liste poziva

Svaka od datih lista sadrži do 30 telefonskih brojeva. Postoji i kombinovana lista poslednjih poziva sa odgovarajućim ikonama pored brojeva koje ukazuju na tip poziva (90 unosa). Pritiskanjem navigacionog pada horizontalno možete se na brz način prebacivati sa jedne liste na drugu. U proširenom pogledu za svaki zasebni unos se prikazuje datum i vreme poziva bez specijalne napomene o trajanju poziva. Pozivi sa/na jedan isti broj se sumiraju, tako da broj koji stoji pored poziva označava ukupno trajanje obavljenih razgovora. Ukoliko želite da pristupite podacima trajanja potrebno je da pozovete detaljne informacije željene stavke. Kao i obično, u ovom meniju će biti prikazano ukupno trajanje poziva i njihove cene (naravno ukoliko je ovaj servis omogućen). Za pojedinačne brojeve možete da uredite crnu listu, koja će odbijati sve pozive koji dolaze od tih kontakata.

Poslate i primljene poruke je objedinjuju u listi sa kontaktima.

Poruke

Kao i mnogi drugi proizvođači i Samsung se odrekao veštačkog odvajanja SMS-MMS tipa poruka - počnete da kreirate poruku i onda u zavisnosti od sadržaja ona biva određena kao SMS ili MMS. Meni i dalje zadržava opciju da se prebacite u MMs režim (na primer kada želite da pošaljete samo tekst ali na e-mail adresu, bez pozivanja ugrađenog klijenta).

Memorija telefona može da uskladišti do 1300 poruka istovremeno; telefon podržava EMS standard kompatibilan sa Nokia Smart Messaging-om. Kada odaberete prozor za primaoca, možete ili da odaberete telefonski broj iz vaše liste kontakta ili sa liste poziva ili pak grupa. Odabir kartice sa koje se šalje poruka se vrši jednim dodirom ekrana osetljivog na dodir. Sve poruke su podešljive, što znači da imate mogućnost da prebacujete određene brojeve na vašu crnu listu, a u tom slučaju sve poruke koje dolaze sa tog broja telefona će biti automatski obrisane. Takođe postoji i mogućnost prebacivanja poruka u bilo koji vaš sopstveni direktorijum. Za e-mail postoji mogućnost ne samo prebacivanja adresa na crnu listu već i samih neželjenih subjekata.

Ne postoji ograničenje po pitanju veličine dolaznih poruka, dok je veličina odlaznih MMS poruka ograničena na 500Kb. Kao dodatna opcija dostupna sa ovim telefonom postoji opcija odbijanja reklamnih poruka i opcija tipa poruka koje će biti primljene. Sve poruke se skladište u opštoj dinamičkoj memoriji, što važi i za e-mail poruke.

Takođe telefon ima i korisnu funkciju za slanje SOS-poruka – kada je ova funkcija aktivirana a nađete se u opasnoj situaciji, potrebno je da taster za regulaciju jačine zvuka pritisnete četiri puta i poruka sa tekstom „I am in emergency. Please help me“ će biti poslata na kontakte koje ste ranije odredili, a na sve pozive koji dolaze od tih kontaka telefon automatski odgovara. Primaoci (ne više od njih 5), kao i broj ponavljanja se mogu podesiti manuelno, dok se tekst SOS poruke ne može prilagođavati.

Ugrađeni mail klijent je standardan u svim svojim komponentama – 5 naloga i maksimalno 100 dolaznih poruka; prilozima se takođe može rukovati telefonom, mada takođe postoji nekoliko ograničenja – ne postoji način da primite fajl koji je veći od 500Kb, ili da pošalje fajl koji je veći od 500Kb. Primljeni fajlovi se mogu pregledati preko ugrađenog pretraživača.

Uređaj ne podržava HTML u e-mail-ovima, što kvari format u u većini poruka koje primite, pa ponekad čitanje može da bude zaista otežano. E-mail klijent kod uređaja kompanije Samsung počinje da zaostaje za sličnim alatima koji posotje kod uređaja kompanije Sony Ericsson ili Nokia.

Planer

Memorija telefona može da uskladišti 100 događaja različitog tipa - sastanak, godišnjica, događaj. Dan i vreme kao i završno vreme sastanka se prikazuju za svaki unos. Signal koji vas opominje na sastanak kao i njegovo trajanje mogu biti podešeni prema vašim željama; događaji koji se ponavljaju su dostupni za podešavanje (kod njih se podešava vreme ponavljanja kao i vreme isključivanja). Nedeljni i mesečni kalendari su veoma pogodni a svaki od događaja je obeležen svojom posebnom bojom.

Lista zadataka može da sadrži 100 oznaka sa različitim prioritetima.

Svetsko vreme je prikazano za dva odabrana grada, sve je jednostavno i jasno.

Kalkulator je veoma jednostavan.

Konvertor služi za konvertovanje jedne jedinice u drugu a takođe vam je na raspolaganju i konvertor valuta.

Beleške su predstavjene jednostavnim beleškama.

FM radio

U memoriju telefona možete da uskladištite 99 radio stanica. Opseg dostupnih frekvencija je 87.5MHz - 108MHz. Takođe dostupna je mogućnost i automatskog pretraživanja, ali se stanicama ne mogu dodeliti imena, već će one biti uvek prikazivane kao frekvencije i brojevi. Radio može da radi u handsfree režimu, a možete i da ga podesite kao alarm časovnik. Bez obzira kako ćete radio da koristite slušalice moraju da budu priključene, jer one igraju ulogu antene. Radio je dobro implementiran, iako ne prima sve stanice jednako, konkurentan je sa ponudama drugih proizvođača. Radio može da radi u pozadini.

RDS prikazuje samo naziv stanice na opštoj listi dok napredne opcije nisu dostupne. Dostupna je opcija koja omogućava da radio reprodukcija počne u tačno određeno vreme.

MP3 plejer

Integrisani MP3 plejer, podržava nasumičnu, u nizovima i cikličnu reprodukciju numera. MP3 fajlovi mogu biti upload-ovani na telefon ili direktno preko Bluetooth-a ili preko aplikacije za sinhronizaciju. Ne postoje ograničenja, vezana za tagove i nazive muzičkih fajlova. Korisnik ne mora da brine oko bitrate-a - telefon bez problema radi sa svim dostupnim formatima i podržava WMA, AAC, eAAc i eAAC+.

Naslov numere koja se trenutno reprodukuje se prikazuje kao i broj preostalih numera. Ureađj poseduje ekvilajzer, ali njegovo podešavanje nije moguće. Numere se mogu reprodukovati preko stereo slušalica kao i preko zvučnika. Jačina zvuka se može podesiti na 14 nivoa. Takođe korisnik može sam da kreira svoje liste pesama. Plejer može da radi u minimizovanom režimu - u ovom slučaju na ekranu će biti prikazan naslov trenutne numere kao i muzičke kontrole, što je prilično dobro.

Vizuelizacione opcije mogu uključivati Album Arts ili animirane ekvilajzere. Filteri omogućavaju reprodukciju svih numera, nedavno reprodukovanih, najčešće reprodukovanih, prema izvođačima, albumima, žanrovma. Dostupna je podrška za Album Arts.

Aplikacije

Diktafon. Možete snimiti nekoliko sati zvučnih beleški u neograničenom broju fajlova. U osnovi ograničenje trajanja snimka je na samom korisniku, ali ipak dužina pojedinačnog snimljenog fajla ne može da pređe 1 čas. Svi fajlovi se skladište u odvojeni direktorijum u memoriji. Snimač je veoma pogodan za snimanje tokom predavanja, konferencija i prezentacija – možemo reći čak da je delimična zamena za digitalni snimač.

SIM budgeter pomaže da zasebno pratite SIM kartice. U pitanju je običan menadžer upozorenja. Možete uneti bilans naloga i datum. Ne funkcioniše automatski.

Igre. Telefon poseduje nekoliko igara i sve su probne verzije dok za kompletne verzije je potrebno dodatno plaćanje. Količina memorije koja je dodeljena za Java aplikacije je dinamička. Možete obrisati svaku od instaliranih igara. Preuzimanje novih igara je omogućeno samo bežičnim putem (preko WAP-a). Veličina Heap-a ne može da pređe 2MB, odnosno veličina aplikacije ne može da bude veća od 1MB. Aplikacije ne mogu da rade u pozadini.

Od prethodno instaliranih aplikacija možemo da pomenemo Palringo.

Štoperica i Brojač su standardni

WAP

Telefon se isporučuje sa prethodno instaliranim NetFornt 3.5 (WAP browser 2.0) pretraživačem. Nezavisno od JavaScript podrške, skaliranja fonta (tri tipa), SmartFit (pogled u vidu pojedinačne kolone), režima prikaza preko celog ekrana (sve kontrole su skrivene), keširanja stranica, proizvođač je implementirao i novu karakteristiku - pointer miša na ekranu. Slično kao kod Nokia-inih telefona baziranih na S60 platformi i Opera Mini pretraživača, možete pregledati stranice sa malim prikazanim navigacionim prozorom. Sam pretraživač poseduje dosta interesatnih stvari i biće više nego dovoljan za većinu korisnika.

Alarmi

Telefon je opremljen sa pet alarma od kojih se svaki možete podesiti za određeni dan u nedelji. Možete odabrati jednu od 5 melodija, ili prebaciti na mp3 melodije. U podešavnjima je moguće omogućiti automatsko uključivanje pri početku bilo kog događaja.

Menadžer fajlova (My files)

Ovom funkcijom možete da pretražujete sve fajlove kao što su muzika, slike, video i zvuci. Bilo koji upload-ovani fajl se skladišti ovde. Nedostatak ove funkcije je što se ponekad fajlovi ne prikazuju na listi trenutno, već je potrebno da zatvorite aplikaciju i ponovo je otvorite da bi se prenešeni fajl pojavio na listi.

Fajlovi i direktorijumi mogu biti viđeni kako u obliku liste tako u kao thumbnail-ovi. Možete odabrati bilo koliki broj fajlova na listi. Telefon podržava različite tipove sortiranja po tipu, imenu ili veličini.

Podešavanja

Ova stavka sadrži standardni set opcija u sebi – zaštitu lozinkom odabranih sekcija (poruke, kratke poruke, planer, itd), trajanje pozadinskog osvetljenja i jačinu osvetljenosti ekrana, ekran pri pozivanju.

Profili ovaj meni omogućava korisniku da podesi sva zvučna upozorenja i notifikacije i odabere najrelevantniji profil za trenutnu situaciju.

Čarobnjak za instaliranje omogućava podešavanje glavnih opcija telefona pri pokretanju (datum, vreme, teme itd), mada se ovome može pristupiti i iz menija podešavanja.

Communities. U ovoj sekciji možete pronaći IM menadžer za sledeće alate: Parlingo, Yahoo Messenger ili MSN Messenger (u zavisnosti od tržišta). Model takođe poseduje opciju Bluetooth chat koja omogućava razmenu fajlova i tesktualnih porukama sa drugim telefonom koji podržava ovu aplikaciju.

Dostupan je ugrađeni klijent za Twitter/Facebook sa odgovarjućim informacijama koje se prikazuju na desktopu. Ovi klijenti nisu najbogatiji karakteristikama ali su dovoljno pristojni za ovaj prizvod.

Utisci

Telefon odlikuje i dobar kvalitet konekcije koji je u rangu sa ostalim Samsung modelima i tipičan je za svoju klasu. Jačina zvuka uvek je odlična, i u različitim okruženjima. Vibracija je prosečna.

Telefon odlikuje odličan kvalitet, lak je za upotrebu i ispunjava sve potrebe ciljne grupe korisnika. Uzimajući u obzir cenu ovog modela, on je direktna konkurencija modelu Nokia C3. Rešenje kompanije Nokia ima prednost zbog prisustva Wi-Fi, bolje kamere i nekoliko jedinstvenih Nokia rešenja u kombinaciji sa metalnim kućištem. Ipak, model C3 ima podršku za samo jednu karticu. Njegova tastatura je superiornija u odnosu na tastaturu modela Samsung C3222. Generalno gledajući, ova dva rešenja su jednaka ali ukoliko vam je potrebna dual SIM podrška, onda nemate izbora. C3222 je jedan od retkih uređaja vodećeg proizvođača sa QWERTY tastaturom i dve kartice. Ukoliko koristite dve kartice onda definitivno treba da obratite pažnju na ovaj telefon.

SAR vrednost za ovaj model je 0.73 W/kg.

MOBILNISVET.COM JE EKSKLUZIVNI ZASTUPNIK MOBILE-REVIEW.COM
(Srbija, Crna Gora, Bosna i Hercegovina, Hrvatska i Severna Makedonija)
NAPOMENA
Prevod je ekskluzivno vlasništvo sajta Mobilnisvet.com, a kopiranje dela ili celog testa je strogo zabranjeno.
Tekst je pod zaštitom kako mobile-review.com tako i mobilnisvet.com sajta, zloupotrebe neće biti tolerisane.
Slike su vlasništvo sajta mobile-review.com, koje su u neobrađenom obliku na sajtu mobilnisvet.com.
* maloprodajna cena sa uključenim PDV-om. Dinarske cene modela se dele sa prodajnim efektivnim kursom NBS koji se ažurira na svakih nekoliko dana. Plaćanje ISKLJUČIVO u dinarskoj protivvrednosti.
Uslovi korišćenja Mail: mobilnisvet.com@gmail.com - Sva prava rezervisana. © 2003-2024