Incredible S 2010
2010. godina
"
EXT nema
mAh
Test mobilni telefon HTC Incredible S
U nastavku pročitajte kompletan test mobilnog telefona HTC Incredible S. U testu ćete pronaći detaljne informacije testiranog mobilnog telefona HTC Incredible S vezano za izgled modela, performanse, kvalitet ekrana i kamera.
MOBILNISVET.COM JE EKSKLUZIVNI ZASTUPNIK MOBILE-REVIEW.COM
(Srbija, Crna Gora, Bosna i Hercegovina, Hrvatska i Severna Makedonija)

HTC Incredible S (Vivo): Prvi pogled

HTC naglašava da model Incredible S nije naslednik modela Desire HD niti njegov rival. U pitanju je samo izdanak originalnog Incredible modela. Ovo može da dovede do nekoliko zaključaka. Kao prvo, HTC je planirao da prikaže naslednika modela HTC Desire HD kao zaseban događaj. Drugo, HTC Incredible S neće biti precenjen. HTC modeli nikada nisu bili jeftini, ali ovaj model će imati adekvatnu cenu. Bilo kako bilo, bio sam zaista zadivljen modelom Incredible S, ali neću biti nimalo pristrasan ovde.

Dizajn i materijali

Sviđa mi se kako ovaj uređaj izgleda. Na prvi pogled ne možete videti ništa specijalno vezano za izgled ovog uređaja. Karakteriše ga matirana plastika meka na dodir, metalni okvir i crna boja. U pitanju je tipičan moderni smart telefon. Pored toga, bio sam impresioniran asimetričnim poklopcem baterije koji je izgledao neobično ali privlači pažnju. Crni metal i plastika iste boje nude specifičnu ravnotežu uređaja.

Ova idilična slika uređaja je neznatno pokvarena blokom senzorskih tastera ispod ekrana što me veoma ljuti. Nema ništa neobino ili loše u načinu na koji oni izgledaju. Plastika i metal, telo i boja. Ne mogu da shvatim zbog čega model Incredible S kod mene stvara negativno osećanje. Neki bi možda mogli da budu nezadovoljni velikim poklopcem baterije, ali kod mene to nije slučaj.

Smart telefon je relativno veliki (120.5 x 64 x 11.5 mm) kao i bilo koj idrugi Android model sa ekranom dužine dijagonale 4" ili više. Uređaj je takođe dosta "debeljuškast".

Kvalitet izrade je dobar i čak kod inženjerskih modela tako da smatram da će krajnji korisnici biti zadovoljni.

Ekran

Incredible S poseduje S-LCD ekran osetljiv na dodir dužine dijagonale 4“. Ovaj ekran je prekriven zaštitnim staklenim slojem (sličnim kao što je kod modela HTC Desire HD i drugih smart telefona kompanije). Šta bih drugo mogao da kažem o njemu. Prema onome što sam imao prilike da vidim ovaj ekran nudi visok kvalitet slike što čini uređaj lakim za korišćenje. Neki više vole SuperAMOLED dok su drugi zadovoljni TFT ili S-LCD ekranima.

Kontrole i elementi tela

Ovde je sve standardno. Sa leve strane se nalazi dugačak i zgodan taster za regulisanje jačine zvuka zajedno sa microUSB priključkom. Sa gornje strane uređaja nalazi se on/off taster i 3.5 mm priključak. Ispod ekrana možete naći četiri četiri senzorska tastera koji su tipični za Android : Home, Menu, Back and Search.

Tasteri ispod ekrana su veliki i obezbeđuju pogodnost korišćenja bez obzira na činjenicu da nisu hardverski. Ovaj blok ima pozadinsko osvetljenje kada je okruženje mračno.

Iznad ekrana se nalazi zvučnik prekriven rešetkom, senzori blizine i osvetljenja kao i kamera za video pozive. Ova kamera se koristiti i za mirror aplikaciju. Sa zadnje strane telefona se nalazi 8MP kamera koja je upotpunjena blicem i zvučnikom. Performanse kamere ćemo posebno testirati tokom detaljnog testiranja uređaja.

Interfejs

HTC Incredible S ima jednu od najnovijih verzija interfejsa - HTC Sense 2.0 zajedno sa Android 2.2 (Froyo) operativnim sistemom.

Platforma

Uređaj je izgrađen na Qualcomm MSM8255 platformi sa 1GHz procesorom. Incredible S je opremjen sa 768MB RAM-a i 4GB interne memorije za korisničke podatke. Slot microSD memorijske kartice je takođe dostupan. Uzimajući u obzir moje iskustvo sa modelom HTC Desire HD verujem da brzina novog modela mora biti iznad svake kritike.

Utisci

Incredible S izaziva apsolutno pozitivna osećanja kod mene. Na njih nije uticala ni činjenica da zaista volim HTC uređaje. Novi HTC smart telefon je kao udisaj svežeg vazduha u trenutnoj HTC liniji. On nije drugačiji po pitanju specifikacija ili softvera, ali njegov dizajn jeste drugačiji. Pristrasan sam, ali tako se osećam.

Sve u svemu, imamo Android 2.2 i HTC Sense 2.0 uparen sa sličnošću sa glavnim proizvodm kompanije HTC Desire HD. Ovaj model u prodaji možemo da očekujemo u martu mesecu i to u crvenoj i crnoj boji.

Opis:

  • Klasa: smart telefon
  • Forma: monoblok
  • Materijali tela: matirana plastika i metal
  • OS: Android 2.2, interfejs HTC Sense 2.0
  • Mreže: GSM/EDGE 850/900/1800/1900 MHz, UMTS/HSDPA 900/2100
  • Procesor: 1 GHz on Qualcomm MSM8255
  • RAM: 768 MB
  • Memorija za skladištenje podataka: 4 GB + microSD slot
  • Interfejsi: Wi-Fi (b/g/n/), Bluetooth 2.1 (A2DP), microUSB (USB 2.0) za punjenje/sinhronizaciju, 3.5mm priključak za slušalice.
  • Ekran: kapacitivni 4" S-LCD rezolucije 800x480 (WVGA), automatdko podešavanje jačine osvetljenja
  • Kamera: 8 MP sa autofokusom; video snimanje u 720p (1280x720) rezoluciji; uparena sa LED blicem (funkcioniše kao baterijska lampa); frontalna 1.3 MP kamera za video pozive
  • Navigacija: GPS na gpsOne Qualcomm (A-GPS podrška) platformi
  • Dodaci: akcelerometar, senzori osveltjenja i blizine, FM radio
  • Baterija: ukloniva 1450 mAh Li-Ion
  • Dimenzije: 120.5 x 64 x 11.5 mm
MOBILNISVET.COM JE EKSKLUZIVNI ZASTUPNIK MOBILE-REVIEW.COM
(Srbija, Crna Gora, Bosna i Hercegovina, Hrvatska i Severna Makedonija)
NAPOMENA
Prevod je ekskluzivno vlasništvo sajta Mobilnisvet.com, a kopiranje dela ili celog testa je strogo zabranjeno.
Tekst je pod zaštitom kako mobile-review.com tako i mobilnisvet.com sajta, zloupotrebe neće biti tolerisane.
Slike su vlasništvo sajta mobile-review.com, koje su u neobrađenom obliku na sajtu mobilnisvet.com.
* maloprodajna cena sa uključenim PDV-om. Dinarske cene modela se dele sa prodajnim efektivnim kursom NBS koji se ažurira na svakih nekoliko dana. Plaćanje ISKLJUČIVO u dinarskoj protivvrednosti.
Uslovi korišćenja Mail: mobilnisvet.com@gmail.com - Sva prava rezervisana. © 2003-2024