Optimus L7 P700 2012
2012. godina
4.3" LCD, 62.6% body
0% S1, Android 4.0.3 Ice Cream Sandwich
RAM 1 GB, INT 4GB, EXT nema
1700 mAh Izmenjiva
1 kamera, max 5MP
Test mobilni telefon LG Optimus L7 P700
U nastavku pročitajte kompletan test mobilnog telefona LG Optimus L7 P700. U testu ćete pronaći detaljne informacije testiranog mobilnog telefona LG Optimus L7 P700 vezano za izgled modela, performanse, kvalitet ekrana i kamera.
MOBILNISVET.COM JE EKSKLUZIVNI ZASTUPNIK MOBILE-REVIEW.COM
(Srbija, Crna Gora, Bosna i Hercegovina, Hrvatska i Severna Makedonija)

Kompletan test UMTS / GSM-telefona LG Optimus L7 (P705)

Fotografije modela LG Optimus L7

Prodajno pakovanje:

  • Telefon
  • Baterija
  • Punjač
  • USB-kabl
  • Uputstvo za upotrebu

Uvod

LG je nedavno morao da donesu odluku da snizi cene svojih modela i pređe u srednji cenovni opseg. Kada je reč o pristupačnim telefonima to i nije tako dobra vest, ali su Prada i LG imali malo vremene da pokažu svoje mogućnosti i performanse vodećih modela.

Čini se da bi najbolje rešenje za ovu situciju bilo predstavljanje nove L bazirane linije smart telefona koja je prvi put predstavljena početkom ove godine u toku održavanja Mobile World kongresa: Optimus L3, L5 i L7. Pored toga, u narednom periodu možemo očekivati veći broj modela među kojima će biti Optimus Vu, 4X i 3D Max.

Ovoga puta baziramo se na najizbalansiraniji uređaj, LG Optimus L7, čije glavne karakteristike su visoki kvalitet IPS 4.3“ ekrana, moćna baterija kapaciteta 1700mAh i tanko kućište.

Pored toga, možete pročitati i sledeći materjal:

Dizajn, veličina, kontrole

Aparat odlikuje četvrtasti oblik dok su bočne ivice zaobljene. Telefon je u potpunosti kopija dizajna LG Prada 3.0 uz neke blage izmene. Model L7 odlikuje mehanički taster „Home“ dok ga LG Prada 3.0 ne poseduje. Pomenuti model Prada poseduje zasebni taster za aktiviranje kamere sa prednje strane dok kod modela P705 nije prisutan.

Model LG P705 dostupan je u dve boje i to beloj i crnoj. U oba slučaja prednji i zadnji panel obojen je odgovarajućom bojom. Nažalost, aparat je izrađen od plastike ali je izuzetno izdržljiv.

Kvalitet izrađe je prosečan, ne dolazi do pojave škriputavih zvukova ali ukoliko aparat stisnete u šaci, plastika će zaškripati. U toku svakodnevne upotrebe ovo je gotovo neprimetno ali ukoliko budete obraćali pažnju na to, sigurno je da ćete čuti ovaj zvuk svaki put. Treba uzeti u obzir činjenicu da je kod mene bio u pitanju model za testiranje, a ne komercijalni model.

Dimenzije modela LG Optimus L7 relativno su male – 125.5 x 67 x 8.7mm a težak je 122 grama. Na primer, LG Prada 3.0 je nešto duža, šira i teža: 127.5 x 69 x 8.5mm a težak 138grama. Poređenja radi, Samsung Galaxy S II – 125 x 66 x 8.5 mm a težak 116 grama, Sony Ericsson Arc S – 125 x 63 x 8.7mm i 117 grama, Fly Turbo – 128 x 63 x 11mm i 137 grama.

Aparat odlično staje u šaku i ne klizi zahvaljujući dizajnu zadnjeg poklopca. Aparat staje u svaki džep ali treba imati na umu četvrtasti oblik modela L7 pa ćete ga sigurno osetiti kada se sagnete ili sednete. Najbolje je nositi ga u gornjem džepu košulje ili jakne.

Otisci prstiju na ekranu su vidljivi ali se veoma lako i jednostavno mogu izbrisati. Ekran je zaštićen Gorilla Glass zaštitnim staklom, a nakon nedelju dana aktivne upotrebe na ekranu se nije pojavila nijedna ogrebotina.

Sa prednje strane nalaze se frontalna kamera, senzor blizine i zvučnik. Jačina zvuka je odlična pa ćete sagovornika razumeti jasno i glasno. Kvalitet zvuka od strane zvučnika može se uporediti sa kvalitetom zvuka Samsung Galaxy S II i Galaxy Note.

Ispod ekrana nalazi se mehanički taster „Home“ a njegove dimenzije su 9 x 5mm, četvrtastog je oblika sa zaobljenim ivicama. Taster odlikuje plitki hod a potrebno je snažno pritisnuti taster. Sa leve strane tastera „Home“ nalazi se taster „Back“ dok se sa desne strane nalazi „Menu“. Obično je raspored drugačiji i ovo je prvi put da se kompanija odlučila na ovakav raspored.

Sa donje strane se nalaze microUSB port i otvor mikrofona, dok se sa gornje strane nalazi standardni 3.5mm priključak za slušalice i taster za uključivanje/isključivanje uređaja (koji je gotovo uronjen u kućište). Sa desne strane nema nikakvih elemenata, a sa leve se nalazi taster za regulaciju jačine zvuka koji je tanak i dugačak, i neznatno se izdiže iznad kućišta.

Zvučnik se nalazi sa zadnje strane gde su i kamera i blic. Modul odlikuje četvrtasti oblik.

Za uklanjanje zadnjeg poklopca potrebno je otkačiti rezicu kod microUSB priključka. Sa desne strane nalazi se slot za microSD memorijsku karticu, podržana je zamena bez isključivanja, dok se sa desne strane nalazi SIM.

LG Optimus L7 (levo) i LG Optimus L3

LG Optimus L7 i Samsung Omnia

LG Optimus L7 i Samsung Galaxy S

LG Optimus L7 i Samsung Galaxy Note

Ekran

Model odlikuje ekran relativno velike dijagonale – 4.3“ ali ostaje u rangu osrednjih smart telefona – 480 x 800 piksela, gustine 217 piksela po inču. Fly Turbo poseduje ekran rezolucije 540x960 koji poseduje IPS matricu. Slika je, ipak, daleko bolja na LG ekranu budući da je svetlija i oštrija. Senzor koji poseduje LG P705 izrađen je korišćenjem kapacitivne tehnologije sa podrškom za sedam istovremenih dodira i nivo osetljivosti je veoma dobar.

Fly Turbo i LG L7 imaju različite matrice, kod ovog drugog blagi ugao smanjuje vidljivost dok je kod IQ285 kontrast veći.

Osvetljenje ekrana modela Optimus L7 je oko 450 nita dok pri direktnim sunčevim zracima prikaz na ekranu blago bledi, što je neobično.

Ukoliko se uporede boje sa AMOLED matricama, onda IPS odlikuju nežnije boje. Moglo bi se reći da su boje prirodnije, međutim, dubina crne boje daleko je manja i tamne pozadine nekako dobijaju ljubičastu nijansu.

Generalno, dopada mi se ekran koji zahvaljujući visokoj rezoluciji postiže maksimalni efekat.

U okviru podešavanja moguće je omogućiti ili onemogućiti automatsku rotaciju, povećati veličinu slova – mala, normalna, velika i veoma velika, omogućiti ili onemogućiti pozadinsko osvetljenje i podesiti vreme njegovog trajanja i uključiti ili isključiti isključivanje ekrana – od 15 sekundi do 10 minuta.

Ekrani modela Samsung Galaxy Note i LG Optimus L7 (gore):

Uglovi vidljivosti modela LG Optimus L7

Matrica ekrana modela LG Optimus L7

Baterija

Model LG L7 koristi uklonivu Lithium Ion (Li-Ion) bateirju kapaciteta 1700 mAh, 3.8 V, 6.5 Wh. Poređenje kapaciteta baterije sa baterijama drugih kapaciteta nije tačno, tako da neću davati primere trajanja baterija drugih uređaja baziranih na Androidu.

U toku predstavljanja ovog modela naglašena je činjenica da je kompanija odredila posebno odeljenje koje je zaduženo za razvoj i optimizaciju potrošnje energije. Pored toga, zadatak ovog odeljenja je da se kreira jača i kompaktnija baterija. Za njihovu proizvodnju korišćena je SiO+ tehnologija. Na ovaj način je obezbeđena veća gustina za obezbeđivanje veće snage i trajanja baterije bez povećavanja veličine kućišta baterije.

Kompanija navodi da baterija može pružiti do deset sati razgovora i do osam sati video reprodukcije. U praksi su ovi podaci potvrđeni:

  • Samo u režimu razgovora do 10 časova
  • Samo pri reprodukciji muzike - do 27 časova
  • Pri samo reprodukciji videa (maksimalna jačina osvetljenja, maksimalna jačina zvuka peko slušalica) - neznatno preko 4 časa.
  • Samo igra (na primer Running Fred) - malo duže od četiri časa
  • Samo surfovanje Webom (za Wi-Fi, jačina osvetljenosti ekrana 40%) - do 10 časova
  • Samo surfovanje Webom (3G, jačina osvetljenosti ekrana od 40 do 100%) - 7 - 8 časova

Ukoliko koristite telefon 12-13 sati, baterija će se u potpunosti isprazniti uz: 15 – 25 minuta dnevno razgovora, tri sata Wi-Fi interneta (Twitter, e-mail, preuzimanje aplikacija i njihovo instalilranje) ili oko pet sati slušanja muzike putem interneta.

Punjenje baterije preko USB-a traje 3.5 sata dok je uz upotrebu punjača potreban sat manje. Aparat daje signal kada je povezan na USB jer se na ekranu pojavljuje poruka da će se uređaj puniti sporo zbog niske struje.

Režim za uštedu energije ima sledeće stavke:

  • Auto-sync (on ili off).
  • Wi-Fi (onemogućen ako nije izvršeno povezivanje)
  • Bluetooth
  • jačina osvetljenja (10 - 50%)
  • Vreme nakon kojeg se isključuje ekran (15 ili 30 sekundi, 1 minut)
  • Osvetljavanje tastera na prednjem panelu (1.5 sekund ili isključeno)
  • Omogućeno ili onemogućeno prikazvanje nivoa napunjenosti baterije u procentima
  • Stavke koje utiču na bateriju
  • Uputstva i saveti za svaku stavku

Antutu Tester

Opcije povezivanja

Smart telefon radi u mrežema GSM 850/900/1800/1900, HSDPA 900/1900/2100. Brzina prenosa podataka je HSDPA - 21 Mbit / s, HSUPA - 5.76 Mb / s, EDGE - 236 Kbit / s, GPRS 32-48 Kbps.

Postoji i Bluetooth 3.0 verzija sa A2DP i EDR. Wi-Fi modul (802.11a/b/g/n) pruža podršku za DLNA (Digital Living Network Alliance) – standard koji omogućava kompatibilnim uređajima emitovanje i prijem na kućnu mrežu različitih medijskih sadržaja (fotografija, muzike i video sadržaja) i prikaz u realnom vremenu.

Telefon se može koristiti kao pristupna tačka (Wi-Fi hotspot). Za prenos podataka i sinhronizaciju obezbeđen je USB 2.0. Takođe, za prenos fajlova koristi se i Wi-Fi Direct. OsetljivostWiFi modula ije izazvala nikave probleme i sve je radilo veoma dobro.

Memorija i memorijska kartica

Aparat LG P705 poseduje 512MB memorije (u proseku je slobodno ne više od 110MB), što možda izgleda kao dovoljno za većinu zadataka, ali nije tako. Kada vršite prebacivanje između aplikacija u nekim situacijama je potrebno da prođe 2-3 sekunde. Ovo se ne dešava često, ali Skype je jedan od programa sa kojim ima problema. Rešenje je da ne pokrećete mnogo aplikacija istovremeno koje će biti učitane od strane radne memorije.

Za instaliranje aplikacija dostupno je 4GB flash memorije od čega je 2.5GB memorije slobodno. Maksimalni podržani kapacitet memorisjke akrtice je 32GB.Primera radi model Fly turbo ima 8GB memorije, od čega je 5GB slobodno, ali ovaj uređaj poseduje i 1GB sistemske memorije.

Kamera

Telefon poseduje 5MP modul kamere sa autofokusom. Takođe, dostupan je jednosekcijski LED blic i VGA kamera sa prednje strane. Maksimalna veličina fotografija je 2560x1920 piksela. Rezolucija video klipova je iznenađujuća 640x480 piksela pri 30fps, uprkos činjenici da gotovo svi malo skuplji smart telefoni snimaju video rezolucije najmanje 720p. Međutim, na kameru nemam pritužbi: fokus je brz i tačan, minimalno rastojanje sa kojeg se fotografiše je 2-3cm, a detalji su veoma dobri.

Kamera sa rednje strane se može koristiti za Skype pozive, ali će vas osoba sa druge strane videti zelenkasto. Ovo je čest problem sa pomenutom aplikacijom. Ako vam ovo smeta morate potražiti neki drugi program za video pozivanje, ili odabrati drugi uređaj.

Dostupan je zaseban taster za aktiviranje kamere, tako da se ona može pokrenuti preko prečice u meniju, ali i kada je ekran zaključan.

Interfejs foto režima: Levo - Aktiviranje kamere, prebacivanje između foto i video režima, prelazak u galeriju. Desno – prebacivanje između prednje i zadnje kamere, zum, jačina osvetljenja, blic i konfigurisanje parametara rezolucija, režim fotografisanja, memorija, baterija i broj preostalih snimaka.

Za podešavanje fokusa potrebno je dodirnuti ekran ili pritisnuti taster okidača, nakon čega će se izvršiti autofokusiranje.

Opcije:

  • Blic (isključen, uključen, auto)
  • Fokus (auto, praćenje lica)
  • Veličina slike (5 MP, 3 MP, 1MP, i W1M)
  • Režim fotografisanja (Normal, Portrait, Landscape, Sports, Sunset and Night)
  • ISO (100, 200, 400, i auto)
  • Uravnoteženje belog
  • Kolor efekti
  • Tajmer
  • Geografsko označavanje
  • Zvuk pri okidanju
  • Memorija (microSD kartica ili interna memorija)

Interfejs video-režima: Levo - Aktiviranje kamere, prebacivanje između foto i video režima, prelazak u galeriju. Desno – prebacivanje između prednje i zadnje kamere, zum, jačina osvetljenja, blic i konfigurisanje parametara: rezolucija, zvuk, memorija, baterija.

Opcije:

  • Veličina videa (VGA, MMS)
  • Uravnoteženje belog
  • Kolor efekti
  • Geografsko označavanje
  • Zvuk (snima se ili ne)
  • Memorija (microSD kartica ili interna memorija)

Galerija je prikazana u vidu standardnog Android 4.0 albuma.

EXIF-informacije dobijene iz foto fajla:

Karakteristike videa snimljenog glavnom kamerom:

  • Format: MP4
  • Video: AVC, 2000 Mbps
  • Rezolucija: 640x480, 30 fps /
  • Zvuk: AAC, 156 kbps
  • Kanali: 1 kanal, 48 kHz

Karakteristike videa snimljenog kamerom sa prednje strane:

  • Format: MP4
  • Video: AVC, 1600 Mbps
  • Rezolucija: 640x480, 30 fps /
  • Zvuk: AAC, 156 kbps
  • Kanali: 1 kanal, 48 kHz

Primeri fotografija:

Primer video klipa (MP4, 17 MB) >>>

Performanse

LG Optimus L7 je opremljen Qualcomm MSM7227a čipsetom. Ovaj čip je takođe korišćen u okviru modela Galaxy Ace Plus, Galaxy Mini 2 i nekim drugim uređajima. Veoma čudno, ali i model LG Optimus L3 koristi isti čip, ali on ne radi na 1GHz već na 800MHz.

Kratke specifikacije MSM7227a:

  • ARM Cortex-A5
  • DSP Hexagon QDSP5 350 MHz
  • Adreno 200 grafički akcelerator
  • ARMv7 arhitektura
  • Tehnologija izrade procesora 45 nm.

Ne preterano zahtevne igre su radile bez problema. Na primer, popularna Angry Birds Seasons je radila veoma dobro. Samurai vs Zombies je takođe radila dobro, dok je Running Fred imala tu i tamo manja usporenja u scenama sa mnogo objekata.

Uprkos činjenici da kompletan intefejs radi glatko, generalno ne možemo reći da L7 radi savršeno sa svim aplikacijama. To sam primetio nakon instaliranja softvera treće strane. Kao što sam rekao ranije izgleda da smart telefon nema dovoljno sistemske memorije, niti dovoljno procesorske snage. Najverovatnije je da će proizvođač izdati firmware koji optimizuje operativni sistem i hardver.

Ukratko:

Testovi:

Quadrant Standart

Antutu Benchmark

Nenamark 2

KFS Benchmark

RL Benchmark

RD 3D Benchmark

CF Benchmark

Navigacija

Smart telefon poseduje GPS-navigator. Za svrhu testiranja koristio sam aplikaciju Navitel. Neću opisivati njeno instaliranje, ali ću pomenuti da je za instaliranje Navitel softvera potrebno dva fajla: APK koji se može naći na Google Play i mape.

Odaberite jezik interfejsa, mape i jezik što će olakšati korišćenje. Složite se sa svime što program traži. Prilikom prvog pokretanja navigacionog sistema potrebno je 7 do 8 minuta da bi LG P705 uspeo da pronađe satelite, dok kasnije nije potrebno više od 15 sekundi. Čak i program Navitel je pokazivao osam satelita na otvorenom, dok je u zatvorenom pronalaženje satelita mnogo lošije i tek se mogu naći 2 ili 3.

Tokom vođenja po ruti možete koristiti 2D ili 3D prikaz, zatim rotirati sliku. Dostupan je noćni režim kao i standardni za dnevni prikaz.

Za pretragu destinacije odaberite jednu od opcija, kao što je adresa. Unesite grad, ulicu i broj. Kreiranje rute traje manje od sekunde i isto vreme je potrebno da rekonfigurišete rutu u slučaju saobraćajne gužve ili neke nepredviđene situacije.

Tokom putovanja možete koristiti zvučni signal za različita dešavanja: uslove satelitskog prijema, rotiranje ekrana itd.

Smart telefon Optimus L7 je odličan asistent: sa ekranom visokog kontrasta i veoma dobrim Navitel softverom navigacija je zadovoljstvo. Mali nedostatak je što potraga za satelitima traje duže nego kod konkurentskih modela.

Softverska platforma

Test model ovog uređaja je radio na Android 4.0.3 operativnom sistemu i to je značajan plus, jer većina uređaja još uvek nije dobila Ice Cream Sandwich. Verzija je IML74k , dok je verzija komunikacionog modula V10b-May-08-2012.

Korisnički interfejs i meni

Uređaj poseduje Optimus korisnički interfejs kompanije LG verzije 3.0. On je prošao kroz mnogobrojne izmene i deluje mi veoma interesantno.

Da biste aktivirali pozadinsko osvetljenje, pritisnite taster za uključenje uređaja. Na zaključanom ekranu su dostupne informacije o vremenu, datumu i mreži. Da biste otključali ekran potrebno je da otključate ekran. Dostupne opcije su:

  • Izbor načina otključavanja ekrana (držanjem prsta, grafički, unosom PIN-a ili lozinke).
  • Pozadinska slika
  • Widgeti i oznake

Da biste otključali uređaj potrebno je da prevučete prst preko ekrana. Ova funkcija je veoma interesantna. Dok pomerate prst u krugu se pojavljuje glavni desktop (postoji određena analogija sa portal oružjem u igri Portal).

Glavni desktop je prikazan u vidu widgeta i prečica. Da biste ga konfigurisali morate da kliknete na Menu i odaberete odgovarajuću stavku, a dostupne su sledeće opcije:

  • Animacija (animacije se prikazuju ili ne);
  • Efekti na ekrnau (the main, the breeze, accordion, pan, carousel, Jeng, dominoes);
  • Potpuno prazno;
  • Odabir pozadinske slike (sa opcijom sa i bez skrolovanja kada tražite desktop pozadinsku sliku);
  • Rotiranje ekrana (prikazuje prvu radnu površinu nakon poslednje učitane).

U gornjem panelu se nalaze prečice za brzo pokretanje WiFi, Bluetooth, GPS ili drugih funkcija koje možete pozvati pritiskom tastera Edit. Na istom panelu su i podešavanja početnog tastera. One se mogu ukloniti dranje prsta na njima ili klikom a krstić u gornjem desnom uglu.

Četiri oznake se mogu zameniti drugim elementima (Menu se ne može ukloniti). Da biste pogledali sve desktope, a ima ih ukupno 5, potrebno je da napravite gest prstima i pomerite od centra ekrana.

Meni. U gornjem delu se nalaze tabovi Applications, Loaded i Widgets. Do njih je taster sa podešavanjima prečica. Sviđa mi se opcija More Icons. Ukoliko je aktivirate ekran se pojavljuje u konfiguraciji sa 4x5 ili čak 5x6 ikona. Za neke će ovo biti veoma dobar dodatak.

Napominjem da sveukupna brzina interfejsa nije izazvala nikakv problem.

Ukoliko vam se ne sviđa ovaj korisnički interfejs, možete instalirati neki drugi, ali prelazak na čisti ICS nije moguć.

Pozivanje

Odeljak za pozivanje je velik i ugodan za korišćenje. Kada unosite prvu cifru, pojavljuje se lista kontakata čiji broj se poklapa sa unetom cifrom. Kada pozivate na ekranu se pojavljuje veliak, preko celog ekrana slika kontakta. Nažalost kvalitet ove slike je loš. Da bi bio bolji morate ponovo fotografisati osobe koje imate u imeniku.

Takođe, tokom poziva se prikazuju i druge opcije - „Turn on speakerphone“, „Contact“, „Call dialer“, „Enable/Disable Bluetooth“ i „Mute“. U dnevniku poziva se nalazi lista odlaznih i dolaznih poziva.

Kontakti su prikazani po abecednom redu. Sa desne strane možete odabrati slovo kojim počinje naziv kontakta. Da biste kreirali novi kontakt morate da kliknete na plus u gornjem kraju ekrana. Svaki kontakt se povezuje sa narednim informacijama.

  • Slika
  • Ime
  • Telefon
  • E-mail
  • Grupa
  • Poštanska adresa
  • Organizaicja i drugo

Poruke

Za unos se koristi vlasnička tastatura kompanije LG koja podseća na tastaturu iPhone-a. Karakteri su veliki, dobro odvojeni jedni od drugih. Štampa na svakom je dobra. Prebacivanje se vrši pritiskom odgovarajućeg tastera. Tip prikaza može biti lanscape ili portrait. Na ekranu se iznad teksta prikazuje broj preostalih karaktera. Dug pritisak tastera 123 će pokrenuti konfiguraciju tastature.

Za one sa slabijim vidom predlažem da u podešavanju ekrana pređu na „Very Large“ font. Zaista dobra karakteristika. Sa telefonima sa ekranom osetljivim na dodir situacija je suprotna – što je ekran veći, to je font manji ili je ponuđen izbor – mali i veoma mali.

Ponoviću, za one koji traže telefon sa velikim fontom kada je reč o SMS meniju i podešavanjima, predlažem da obrate pažnju na LG Optimus L7.

Aplikacije

Nema razloga da ponavljam listu svih programa. Ukoliko to želite pogledajte testove ranijih LG smart telefona. Dostupni su standardni softveri kompanija Google i LG. Ispod su snimci sa ekrana.

Web pretraživač

Relativno dobar Web pretraživač. Podržava rad sa flashom. Nije vrhunski pretraživač, ali korektno otvara većinu kompleksnih strana.

Multimedija

Muzički plejer

Plejer može da sortira numere prema umetniku, album, pesmama i lista pesama. Kada se reprodukuje numera, ekran prikazuje veliki album art, naziv izvođača, naziv albuma i ispod kontrolne tastere plejera. U podešavanjima, nalaze se dodavanje listi numera, podešavanja biblioteke, SmartShare, uklanjanje numera, korišćenje kao melodije zvona i razmena (za Bluetooth, Gmail, Skype, SMS/MMS i email), podešavanje kao melodija zvona, informacije i podešavanja.

Opcije:

  • Prikazivanje notifikacija (on off).
  • Tajmer za isključenje (off, 10, 20, 30 minuta, 1ili 2 časa)
  • Ekvilajzer (off, color music, clear top, powerful bass, dynamic, bypass)

Ne savetujem da koristite standardni muzički plejer: on ne reprodukuje zvuk naročito kvalitetno. Instalirao sam najpopularniji PowerAMP i testirao muzičke karakteristike modela Optimus L7.

Jačina zvuka preko slušalica je visoka. Dobro su dizajnirane za niske i visoke frekvencije. Sve u svemu, odličan kvalitet.

Jačina zvuka zvučnika je neznantno iznad proseka.

Podržani formati su podrazumevani muzički: MP3, AAC, AAC +, AMR, MP3, MIDI, WAV, WMA

FM-radio

Radi u opsegu FM: 87.5 do 108 MHz. Ekran prikazuje skalu sa frekvencijama, konfiguraciju, šest mesta za čuvanje memorisanih stanica za slušanje preko zvučnika. Sviđa mi se kako prilikom prebacivanja stanice postepeno postaju sve tiše i zatim se ponovo pojačavaju. Jačina zvuka zvučnika je iznad proseka dok je osetljivost prijemnika dobra.

Video plejer

Sve što sam rekao u testu modela LG Optimus L3, važi i za L7, uprkos povećanom radnom taktu procesora. Plejer podržava standardne formate AVI, MP4 i 3GP, odnosno kodeke DivX, H263, H264 i MPEG-4.

Ukoliko instalirate MX Video Player, na primer, lista podržanih formata i kodeka se proširuje. Maksimalna rezolucija ne prelazi 1280 x 720 piksela, malo je verovatno da će se slideshow nekome dopasti dok konvencionalni DVDRip radi bez ikakvih problema.

Zaključak

Kvalitet konekcije je veoma dobar, kao kod bilo kod drugog LG smart telefona. Jačina vibracija je veoma dobra i primetna.

Za sada nema velikog broja konkurentskih modela LG L7 aparatu, ali ako je potrebno pronaći pandan po pitanju modernog izgleda, odličnog kvaliteta ekrana P705 i drugih aparata – onda je to bez ikakve sumnje Fly Turbo. Jedina negativna stvar je slaba baterija. Radni takt procesora je 1.4GHz i dostupno je 1GB RAM-a ali je ekran lošiji.

Postoji veliki broj konkurentskih modela sa ekranom manjim od 4.3“ među kojima su HTC One V, Samsung Galaxy W i8150, Huawei Honor, atraktivni Sony Xperia Sola i Xperia U model. Ukoliko prisustvo Android-a nije od suštinske važnosti, onda u obzir možemo uzeti i Samsung Wave 3 S8600.

LG Optimus L7 je za one koji ne jure megaherce i gigaherce već za one koji žele lep smart telefon sa ergonomskim dizajnom, odličnim ekranom i dobrom kamerom.

Prednosti:

  • IPS-matrica
  • Velika dijagonala
  • Bateirja vioskog kapaciteta
  • Glasan zvučnik
  • Dobre muzičke opcije
  • Brzo i tačno autofoksuiranje kamere
  • Najnovija verzija operativnog sistema
  • Originalni korisnički interfejs

Nedostaci:

  • Slab procesor i grafički akcelerator
  • Povremeo kočenje uređaja što bi moglo da bude rešeno novim firmware-om.
  • Niska rezolucija video kamere

Specifikacije:

  • Klasa: Smart telefon
  • Forma: monoblok
  • Korišćeni materijali: plastika
  • Operativni sistem: Google Android 4.0.3
  • Mreže: GSM / EDGE 850/900/1800/1900 MHz, UMTS / HSDPA 900/1900/2100
  • Procesor: Single Core, 1 GHz, Qualcomm MSM7227a
  • Memorija: 512 MB
  • Memorija za skladištenje podataka: 4 GB (2.5 GB dostupno)
  • Povezivanje: Wi-Fi (b / g / n), Bluetooth 3.0, konektor microUSB (USB 2.0) za punjenje/sinhronizaicju, 3.5 mm priključak za slušalice
  • Ekran: kapacitivni, IPS-LCD 4.3' rezolucije 480x800 piksela
  • Kamera: 5 sa autofokusom i 0.3MP kamerom sa prednje strane
  • Navigacija: GPS
  • Opciono: akcelerometar, senzor blizine, FM-radio
  • Baterija: Ukloniv, Litijum Ion (Li-Ion) 1700 mAh
  • Dimenzije: 125.5x67x8.7 mm
  • Težina: 122 grama
MOBILNISVET.COM JE EKSKLUZIVNI ZASTUPNIK MOBILE-REVIEW.COM
(Srbija, Crna Gora, Bosna i Hercegovina, Hrvatska i Severna Makedonija)
NAPOMENA
Prevod je ekskluzivno vlasništvo sajta Mobilnisvet.com, a kopiranje dela ili celog testa je strogo zabranjeno.
Tekst je pod zaštitom kako mobile-review.com tako i mobilnisvet.com sajta, zloupotrebe neće biti tolerisane.
Slike su vlasništvo sajta mobile-review.com, koje su u neobrađenom obliku na sajtu mobilnisvet.com.
* maloprodajna cena sa uključenim PDV-om. Dinarske cene modela se dele sa prodajnim efektivnim kursom NBS koji se ažurira na svakih nekoliko dana. Plaćanje ISKLJUČIVO u dinarskoj protivvrednosti.
Uslovi korišćenja Mail: mobilnisvet.com@gmail.com - Sva prava rezervisana. © 2003-2024