Optimus 4X HD P880 2012
2012. godina
4.7" LCD, 67.5% body
3% 3, Android 4.1 Jelly Bean
RAM 1 GB, INT 16GB, EXT nema
2150 mAh Izmenjiva
1 kamera, max 8MP
Test mobilni telefon LG Optimus 4X HD P880
U nastavku pročitajte kompletan test mobilnog telefona LG Optimus 4X HD P880. U testu ćete pronaći detaljne informacije testiranog mobilnog telefona LG Optimus 4X HD P880 vezano za izgled modela, performanse, kvalitet ekrana i kamera.
MOBILNISVET.COM JE EKSKLUZIVNI ZASTUPNIK MOBILE-REVIEW.COM
(Srbija, Crna Gora, Bosna i Hercegovina, Hrvatska i Severna Makedonija)

Kompletan test UMTS / GSM-telefona LG Optimus 4X (P880)

Prodajno pakovanje:

  • Telefon
  • Baterija
  • Punjač
  • USB-kabl
  • Uputstvo za upotrebu

Pozicioniranje

Testirajući čitav opseg LG – L-Style, konačno smo stigli do vodećeg modela Optimus 4X ili P880. Smart telefon koji radi na čipsetu NVIDIA Tegra 3. Iskreno govoreći, meni lično se Tegra 2 ne dopada i postoji nekoliko razloga zbog kojih sam skeptičan po pitanju ove platforme.

Kod Tegra 2 ne dopada mi se slaba video podrška. Činjenica je da dual-core uređaji imaju odlične mogućnosti da se suoče sa jednostavnim video sadržajima dok se single-core uređaji (na drugim čipsetima) muče čak i sa HD videom. Kada su u pitanju igrice, situacija je mnogo bolja ali njihova NVIDIA platforma nije toliko dobra koliko bi mi voleli. Treba pomenuti da je korišćen od strane kompanije LG u toku održavanja CES 2011 događaja kao prvi dual-core uređaj koji je suočen sa Optimus 2X.

Kod treće Tegra verzije situacija je nešto drugačija – počevši od reprodukcije video sadržaja čini se da se uređaj prilično zagreva. Toplina se prenosi na čitavo kućište a sama površina aparata prilično je topla. Kod prethodnog firmware-a HTC One X, koji je odlikovao Tegra 3, pored zagrevanja postojale su minorne slabe tačke koje su se odnosile na čipset, na primer, kratko trajanje baterije. Kasnije su ti problemi rešeni, a primetno je i da su takvi problemi rešeni i kod modela LG Optimus 4X.

Pitanje koje se danas postavlja nije vezano za čipset već za specifični smart telefon. Biće zanimljivo videti kako ga ja shvatam, koji zbog nekog razloga ne uzimam u obzir opciju kupovanja HTC One X ili Samsung Galaxy S3. Razlog je samo jedan – cena. Optimus 4X uređaj daleko je jeftiniji od vodećih modela.

Dizajn, veličina, kontrole

Uprkos činjenici da LG Optimus 4X nije obuhvaćen L-Style linijom uređaja, i dalje izgleda kao L7, L5 ili Prada 3.0. Na osnovu najnovijeg modela preuzet je zadnji poklopac originalnog izgleda (kod modela Prada 3.0 nosio je oznaku „Soffiano“) koji podrazumeva oblike romba sa leve i desne od tanke plastike koji se odlično vide pri direktnim sunčevim zracima ili popodne pri slabijoj svetlosti koja pada na te rombove. Po mom mišljenju, ovo je zaista simpatično.

Ovaj model ima dve plastične hromirane pruge po svom obimu. Zadnja strana uređaja je izrađena od plastike meke na dodir. U ruci uređaj lepo stoji.

Dimenzije uređaja su - 132.4x68.1x8.9 mm, težina je 141 grama.

Kvalitet izrade nije loš, ali prilikom blagog pritiska na kućište dolazi do pojave škriputanja. Možda je problem u specifičnom obrascu budući da sa drugim delovima nema problema: nema škriputanja, nema zazora niti se zadnja strana uređaja savija. Otisci prstiju vidljivi su samo na ekranu, jednostavno se mogu izbrisati ali su ipak primetni. Ekran je zaštićen izdržljivom Gorilla Glass zaštitom prve generacije pa će biti relativno teško primetiti ogrebotine. Kvalitet korišćenih materijala ne zaslužuje nikakvo posebno pominjanja budući da je u pitanju obična plastika.

Sa prednje strane nalaze se senzori osvetljenosti i blizine, kao i zvučnik koji odlikuje metalna rešetka.Oni rade veoma dobro. Senzor blizine odmah isključuje ekran čim ga približite recimo obrazu, dok senzor osvetljenja fino podešava osvetljenost ekrana. Maksimalna jačina zvuka je veoma visoka, pa sagovornici neće imati problema da vas čuju jasno i glasno. Takođe treba naglasiti da se žamor u pozadini i eho ne čuje apsolutno.

Ispod ekrana nalaze se tri tastera – Back, Home i taster menija. Delimično su providni pa su bez pozadinskog osvetljenja gotovo nevidljivi. Pozadinsko osvetljenje veoma je jako i vidljivo je i tokom dana.

Taster za regulaciju jačine zvka se nalazi sa leve bočne strane. Njegov položaj po mom mišljenju nije dobar.

Sa donje strane se nalaze microUSB port i otvor mikrofona, dok se sa gornje strane nalazi standardni 3.5mm priključak za slušalice, drugi mikrofon (koji se koristi za redukovanje šuma) i taster za uključivanje/isključivanje uređaja (koji je gotovo uronjen u kućište).

Sa zadnje strane se krije modul kamere, uronjen u kućište, LED lampica i slot sa zadnje strane koji krije zvučnik.

Za uklanjanje zadnjeg poklopca potrebno je podići rezicu kod microUSB priključka. Sa leve strane nalazi se slot za microSD memorijsku karticu, podržana je zamena bez isključivanja i SIM karticu, dok se sa desne strane nalaze dsva kontakta za NFC čip.

LG Optimus L5, LG Optimus L7 i LG Optimus 4X

LG Optimus 4X i Samsung Galaxy S III

LG Optimus 4X i Samsung Galaxy Nexus

LG Optimus 4X i iPhone 4S

LG Optimus 4X i LG Optimus 3D max

Ekran

Kao što je to i očekivano od trenutnih vodećih modela, Optimus 4X model odlikuje ekran impresivne dijagonale od 4.7“. Njegova fizička veličina je 103.5 x 58.5mm. Poređenja radi: dijagonala ekrana Samsung Galaxy S III je 4.8“, HTC One X -4.7“. Rezolucija ekrana kod svih modela je ista – 720x1280, gustina je nešto veća kod HTC i LG – 312 piksela po inču u odnosu na 306 kod Samsung-a.

Touch layer 4X - reč je o kapacitivnom erkanu koji podržava do 10 istovremenih pritisaka. Njegovao osetljivost je dolična.

Matrica modela Optimus P880 je napravljena korišćenjem True HD-IPS-LCD tehnologije dok je kod SGS3 modela korišćena SuperAMOLED tehnologija, a kod One X SLCD2. Uprkos tome što ova matrica po imenu mnogo obećava za ovaj model, ona gubi od SuperAMOLED i SLCD2 matrica. Prvo tu su lošiji uglovi vidljivosti. Naginjanje sa strane i napred nazad smanjuje osvetljenost ekrana, dok recimo u drugoj situaciji nijanse boja se menjaju, postajući toplije i hladnije u zavisnosti od zakretanja. Prosečan korisnik ove nedostatke ipak najverovatnije neće ni primetiti.

Jačina osvetljenja je jasno viša kod LG 4Xmodela, ali je jasnoća bolja kod matrice modela Samsung S III, što može da bude iznenađenje imajući u vidu da je za ovaj model korišćena PenTile tehnologija. Takođe, kada je reč o dubini crne boje, sve ide na stranu SGS3.

Ukoliko govorimo o ponašanju ovog ekrana prilikom izlaganja snčevim zracima moramo reći da vidljivost prilikom izlaganja sunčevim zracima opada za 60%. Ispod možete pogledati fotografije ekrana modela u senci i prilikom izlaganja sunčevim zracima.

Prilikom izlaganja sunčevim zracima

U senci

Možete me smatrati paranoikom, ali kod nekoliko poslednjih smart telefona sa IPS matricom koje sam testirao sam počeo da primećujem blage horizontalne pruge na homogenoj pozadini. Nakon objavljivanja fotografija sa sličnim efektima na Twitteru rečeno mi je da se slično pojavljuje kod SLCD matrice modela HTC Sensation. Nažalost, ovo ne može da bude potvrđeno.

Fotografije matrice, uvećane nekoliko puta

Uglovi vidljivosti (levo na desno): LG Optimus 4X, Samsung Galaxy S III, Explay Infinity, Highscreen Alpha GT, Samsung Galaxy S:

U podešavanju ekrana dostupne su sledeće stavke:

  • Jačina osvetljenja (automatska ili manuelna)
  • Automatsko pokretanje
  • Vreme isključenja ekrana
  • Font (podrazumevani fontovi, HySerif iHyPuteshestvie)
  • Veličina fonta (mali, normalan, veliki, veoma veliki)
  • Osvetljavanje tastera sa prednje strane (od 1.5 do 5 sekundi, uvek uključeno)
  • Kalibraicja senzora pokreta

Baterija

Kada je reč o telefonima koje jkarakteriše novi NVIDIA Tegra 3 čip ne može se reći ništa drugo nego da on obezbeđuje unepređeno trajanje baterije, pa je tako i kod ovog modela.

Smart telefon LG Optimus 4X koristi uklonivu Li-Ion bateriju kapaciteta 2100 mAh, 3.5V, 8Wh

Kapacitet je veliki i uporediv sa kapacitetom baterije u okviru Samsung Galaxy S III modela. Kada je reč o vremenima korišćenja bateirje, proizvođač je rekao sledeće:

  • Vreme razgovora (časova): 9 (2G) / 10 (3G)
  • Stanje mirovanja (časova): 730 (2G) / 680 (3G)

U praksi ovi podaci su delimično potvrđeni:

  • Samo pozivi do 10h
  • Samo slušanje muzike do 35 časova
  • Kada reprodukujete video (maksimalno osveltjenje, maksimalna jačina zvuka preko slušalica - oko 5 časova
  • Samo igre (na primer Dead Trigger) - malo više od 2-x časa
  • Samo srfovanje webom (za Wi-Fi, osvetljenosti ekrana 40%) - do 10 časova
  • Samo surfovanje webom (3G, jačina osvetljenja od 40 do 100%) - 7 - 8 časova

Ukoliko koristite telefon 12-3 sati, baterija će se u potpunosti isprazniti uz: 15 – 25 minuta dnevno razgovora, tri sata Wi-Fi interneta (Twitter, e-mail, preuzimanje aplikacija i njihovo instalilranje) ili oko pet sati korišćenja mobilnog interneta uz slušanje muzike nekoliko časova.

Nažalost, test baterije Anututu testnije mogao da se izvrši. Doveo je do toga da se uređaj zagrejao na gotovo 50 stepeni celzijusa i bio sam prisiljen da prekinem testiranje. U drugim programima za testiranje nije primećeno toliko zagrevanje jedinice.

Nova Battery Test

Kada se baterija uređaja puni preko USB porta za potpuno punjenje je potrebno 4.5 časova , dok kada se koristi punjač potrebno je duplo manje vremena. Uređaj „oseća“ kada se puni preko računara, a kada preko klasičnog punjača. Na ekranu se pojavljuje poruka da će punjenje baterije biti sporije usled niskog napona.

Režim za uštedu energije ima sledeće stavke:

  • Auto-sync (on ili off)
  • Wi-Fi (onemogućen ako nije izvršeno povezivanje)
  • Bluetooth
  • Jačina osvetljenja (10 - 50%)
  • Vreme nakon kojeg se isključuje ekran (15 ili 30 sekundi, 1 minut)
  • Osvetljavanje tastera na prednjem panelu (1.5 sekund ili isključeno)
  • Omogućeno ili onemogućeno prikazvanje nivoa napunjenosti baterije u procentima
  • Stavke koje utiču na bateriju
  • Uputstva i saveti za svaku stavku

Opcije povezivanja

Smart telefon radi u mrežema GSM 850/900/1800/1900, HSDPA 850/900/1900/2100. Brzina prenosa podataka je HSDPA - 21Mbps, HSUPA - 5.76 Mbps, EDGE - 236 Kbps, GPRS 32-48 Kbps.

Postoji i Bluetooth 4.0 verzija sa A2DP i LE. Wi-Fi modul (802.11a/b/g/n) pruža podršku za DLNA (Digital Living Network Alliance) – standard koji omogućava kompatibilnim uređajima emitovanje i prijem na kućnu mrežu različitih medijskih sadržaja (fotografija, muzike i video sadržaja) i prikaz u realnom vremenu.

Telefon se može koristiti kao pristupna tačka (Wi-Fi hotspot). Za prenos podataka i sinhronizaciju obezbeđen je USB 2.0. Takođe, za prenos fajlova koristi se i Wi-Fi Direct. OsetljivostWiFi modula ije izazvala nikave probleme i sve je radilo veoma dobro. Uz microUSB konektor, koji je kombinovan sa MHL (Mobile High Definition Link), slika se prikazuje na TV ili projektoru.

Aparat odlikuje NFC čip, tehnologija visoke frekvencije za bežičnu, komunikaciju koja omogućuje razmenu podataka između uređaja na daljini od 10cm.

Memorija, memorijska kartica

Aparat poseduje 1GB memorije (u proseku je slobodno oko 500MB). Dostupno je 16GB interne memorije pri čemu je slobodno 12GB. Dodatna oprema ne podrazumeva microSD memorijsku karticu. Maksimalni podržani kapacitet je 32GB.

Kamera

Smart telefon ima dve kamere: glavnom 8MP sa autofokusom i frontalnu sa 1,3MP bez autofokusa, a tu je i Simplex LED blic. Maksimalna rezolucija glavne kamere je 3264x2448 piksela, 1280x960 piksela odlikuje frontalnu kameru dok je maksimalna rezolucija videa 1920x1080 pri 30fps uz jednokanalni zvuk.

Kvalitet kamere je veoma dobar: precizni detalji, odlično uravnoteženje belog, široki uglovi vidljivosti uz veliki otvor (f/2.4). Minimalna brzina zatvarača je 1/2500, maksimalna je 1/16. Podržava HDR, sve radi veoma dobro.

Video se snima u FullHD rezoluciji. Tokom snimanja video sadržaja možete snimati fotografije u rezoluciji 1920x1080 piksela. Neobično je to što uprkos činjenici da uređaj poseduje dva mikrofona, zvuk se snima u mono tehnologiji. Potrebno je 2-3 sekunde da se slika fokusira, ali je moguće da je reč samo o problemu koji je postojao kod primerka koji sam testirao.

Prednja kamwra omogućava da je koristite u okviru Skype programa. Slika je prikazana u okviru a kvalitet je zadovoljavajući.

Ne postoji zasebni taster za aktiviranje kamere pa se ona aktivira preko prečice menija, ili ekrana za zaključavanje. Da biste izvršili fokusiranje potrebno je da bilo dodirnete ekran ili kliknete na taster okidača koji će izvršiti fokusiranje.

Interfejs foto režima: Levo - Aktiviranje kamere, prebacivanje između foto i video režima, prelazak u galeriju. Desno – prebacivanje između prednje i zadnje kamere, zum, jačina osvetljenja, blic i konfigurisanje parametara rezolucija, režim fotografisanja, memorija, baterija i broj preostalih snimaka.

Podešavanja:

  • Blic (isključen, uključen, automatski)
  • Jačina osvetljenja
  • Fokus (auto, praćenje lica, praćenje kretanja)
  • Veličina slike (8 MP, 6 MP, 5 MP, 3 MP, W3M, 1 MP and W1M)
  • Režim scena (normal, portrait, landscape, sports, sunset i night)
  • ISO (100, 200, 400, and auto)
  • Uravnoteženje belog
  • Kolor efekti
  • Tajmer
  • Geografsko označavanje
  • Zvuk pri okidačnjuu
  • Auto pregled
  • Memorija (microSD kartica ili interna memorija)

Režim video interfejsa: Levo - Aktiviranje kamere, prebacivanje između foto i video režima, prelazak u galeriju. Desno – prebacivanje između prednje i zadnje kamere, zum, jačina osvetljenja, blic i konfigurisanje parametara: rezolucija, zvuk, memorija, baterija.

Podešavanja:

  • Pozadinsko osvetljenje
  • Rezolucija (FullHD, HD, TV, VGA, MMS)
  • Uravnoteženje belog
  • Kolor efekti
  • Geografsko označavanje
  • Zvuk (snima se ili ne)
  • Auto pregled
  • Memorija (microSD kartica ili interna memorija))

Galerija je prikazana u vidu blago modifikovanog Android 4.0 Nalbuma.

Karakteristike videa snimljenog glavnom kamerom:

  • Format: MP4
  • Video: AVC, 10 Mbit / s
  • Rezolucija: 1920x1080, 30 f / s
  • Audio: AAC, 156 kbit / s
  • Kanali: 1 kanal, 44 kHz

Primeri fotografija:

Panorama:

HDR:

Fotografije iz videa:

Performanse

Uređaj je opremljen NVIDIA Tegra 3 čipsetom (AP33H). Ovaj čipset koristi quad core A9 procesor radnog takta 1.5GHz. Arhitektura je ARMv7, proizvodni proces 40nm, dok uređaj poseduje 1MB L2 cache-a i 32KB L1 cache-a. Grafički akcelerator je ULP GeForce (12 jezgara), podržava OpnGL ES 2.0, Open VG 1.1 i EGL 1.4.

Reč je o potpuno istom čipsetu koji je instaliran u glavnom modelu kompanije HTC - One X i nekim drugim modleima.

U odeljku pozicioniranje opisao sam gotovo sve pozitivne i negativne aspekte platforme. Ponovo, moram pomenuti zagrevanje. Nakon određenog perioda rada gornji deo uređaja je bio veoma topao, čak u jednom momentu 50 stepeni. Na primer, ako primite poziv tokom igranja igre može da se desi da se nimalo prijatno ne osećate ako treba da držite telefon u blizini uha jer je on previše zagrejan. Sa druge strane, nema nikakvih više žalbi, sve radi odlično.

Ukratko:

Rezultati testova performansi:

Quadrant Standart

Antutu Benchmark

Nenamark 2

Passmark

Navigacija

Smart telefon poseduje GPS-navigator. Za prvo pokretnaje aplikacije pozicioniranje traje 3-4 minuta, za svako sledeće 15 sekundi.

Softverska platforma

Test model ovog uređaja je radio na Android 4.0.3 operativnom sistemu i to je značajan plus, Verzija je IML74k , dok je softverska verzija LG-P880-V10a-jun-12-2012. Prirodno, treba sačekati Android 4.1, ali kada će biti dostupan za ovu verziju nije poznato.

korisnički interfejs i meni

Uređaj poseduje Optimus korisnički interfejs kompanije LG verzije 3.0.

Da biste aktivirali pozadinsko osvetljenje, pritisnite taster za uključenje uređaja. Na zaključanom ekranu su dostupne informacije o vremenu, datumu i mreži. Da biste otključali ekran potrebno je da otključate ekran. Dostupne opcije su:

  • Izbor načina otključavanja ekrana (držanjem prsta, grafički, unosom PIN-a ili lozinke).
  • Pozadinske slike
  • Widgeti i oznake (dodeljene su četiri prečice koje su dostupne za widgete)

U ovoj sekciji LG P880 ima dva dodatna widgeta, 2 tipa kalendara.

Da biste otključali uređaj potrebno je da prevučete prst preko ekrana. Ova funkcija je veoma interesantna. Dok pomerate prst u krugu se pojavljuje glavni desktop.

Glavni desktop je prikazan u vidu widgeta i prečica. Da biste ga konfigurisali morate da kliknete na Menu i odaberete odgovarajuću stavku, a dostupne su sledeće opcije:

  • Teme (Optimus, Biz, Cozywall i Marshmallow)
  • Animacija (animacije se prikazuju ili ne);
  • Efekti na ekranu (the main, the breeze, accordion, pan, carousel, Jeng, dominoes)
  • Pozadinska slika
  • Scroll through the wallpaper (whether scrolling wallpaper scrolling)
  • Skrolovanje ekrana (prikazuje prvu radnu površinu nakon poslednje učitane).
  • Backup i recovery (widgeti i teme)

U gornjem panelu se nalaze prečice za brzo pokretanje WiFi, Bluetooth, GPS ili drugih funkcija koje možete pozvati pritiskom tastera Edit. Na istom panelu su i podešavanja početnog tastera. One se mogu ukloniti dranje prsta na njima ili klikom a krstić u gornjem desnom uglu.

Četiri oznake se mogu zameniti drugim elementima (Menu se ne može ukloniti). Da biste pogledali sve desktope, a ima ih ukupno 5, potrebno je da napravite gest prstima i pomerite od centra ekrana.

Kada se pojavi novi firmware za uređaj bićete obavešteni preko Quick Memo, pri čemu se brzo obaveštenje pojavljuje na ekranu uređaja. Notifikacija se nalazi u gornjem levom uglu.

Meni. U gornjem delu se nalaze tabovi Applications, Loaded i Widgets. Do njih je taster sa podešavanjima prečica. Sviđa mi se opcija More Icons. Ukoliko je aktivirate ekran se pojavljuje u konfiguraciji sa 4x5 ili čak 5x6 ikona. Za neke će ovo biti veoma dobar dodatak.

Pozivanje

Odeljak za pozivanje je velik i ugodan za korišćenje. Kada unosite prvu cifru, pojavljuje se lista kontakata čiji broj se poklapa sa unetom cifrom. Kada pozivate na ekranu se pojavljuje velika, preko celog ekrana slika kontakta. Nažalost kvalitet ove slike je loš. Da bi bio bolji morate ponovo fotografisati osobe koje imate u imeniku.

Takođe, tokom poziva se prikazuju i druge opcije - „Turn on speakerphone“, „Contact“, „Call dialer“, „Enable/Disable Bluetooth“ i „Mute“. U dnevniku poziva se nalazi lista odlaznih i dolaznih poziva.

Kontakti su prikazani po abecednom redu. Sa desne strane možete odabrati slovo kojim počinje naziv kontakta. Da biste kreirali novi kontakt morate da kliknete na plus u gornjem kraju ekrana. Svaki kontakt se povezuje sa narednim informacijama.

  • Slika
  • Ime
  • Telefon
  • E-mail
  • Grupa
  • Poštanska adresa
  • Organizacija i drugo

Poruke

Za unos se koristi vlasnička tastatura kompanije LG. Tasteri su veliki, dobro odvojeni jedni od drugih. Štampa na svakom je dobra. Prebacivanje se vrši pritiskom odgovarajućeg tastera. Tip prikaza može biti lanscape ili portrait. Na ekranu se iznad teksta prikazuje broj preostalih karaktera. Dug pritisak tastera 123 će pokrenuti konfiguraciju tastature.

Za one sa slabijim vidom predlažem da u podešavanju ekrana pređu na „Very Large“ font. Zaista dobra karakteristika.

Aplikacije

Nema razloga da ponavljam listu svih programa. Ukoliko to želite pogledajte testove ranijih LG smart telefona. Dostupni su standardni softveri kompanija Google i LG. Ispod su snimci sa ekrana.

Web pretraživač

Relativno dobar pretraživač Web stranica. Podržava Flash, ali sada apliakcije koje tražite ne morate tražiti po celom internetu već je tu Google Play. Brzina pirkaza stranica je dobra i nikakvo zaostajanje ili zaglavljivanje pretraživača nije viđeno.

Multimedija

Muzički plejer. Plejer može da sortira numere prema umetniku, album, pesmama i lista pesama. Kada se reprodukuje numera, ekran prikazuje veliki album art, naziv izvođača, naziv albuma i ispod kontrolne tastere plejera. U podešavanjima, nalaze se dodavanje listi numera, podešavanja biblioteke, SmartShare, uklanjanje numera, korišćenje kao melodije zvona i razmena (za Bluetooth, Gmail, Skype, SMS/MMS i email), podešavanje kao melodija zvona, informacije i podešavanja.

Podešavanja:

  • Prikazivanje notifikacija (on off).
  • Tajmer za isključenje (off, 10, 20, 30 minuta, 1ili 2 časa)
  • Efekti (Dolby Mobile, smanjenje basa, uvećanje visokih frekvencija, uvećanje basa, pojačavanje glasa za slušalice i vaš sopstveni ekvilajzer).

Ekvilajzer sadrži sedmoopsežni ekvilajzer opsega od 30 Hz do 16 kHz

Standarndi muzički plejer ne obezbeđuje najbolji mogući zvuk. Instalirao sam jedan od najpoplarnijih plejera PowerAMP i testirao muzičke karakteristike LG Optimus 4X modela.

Jačina zvuka preko slušalica je visoka. Dobro su dizajnirane za niske i visoke frekvencije. Sve u svemu, odličan kvalitet.

Jačina zvuka zvučnika je neznantno iznad proseka. Ako smestite uređaj na ravnu površinu, onda će jačina zvuka opast za 30%. Ako ga prekrijete rkom opada za 50%.

FM-radio. Radi u opsegu FM: 87.5 do 108 MHz. Ekran prikazuje skalu sa frekvencijama, konfiguraciju, šest mesta za čuvanje memorisanih stanica za slušanje preko zvučnika. Sviđa mi se kako prilikom prebacivanja stanice postepeno postaju sve tiše i zatim se ponovo pojačavaju. Jačina zvuka zvučnika je iznad proseka dok je osetljivost prijemnika dobra.

Video. Dostupna je i zasebna aplikacija video plejer. Nakon pokretanja gornjem delu ekrana pojavljuje se vremenska linija, kada kliknete na ikonu ona se pretvara i video preview. Sa donje strane se nalaze opcije za surround zvuk, podešavanje jačine zvuka, podešavanje kontrola plejera, zaključavanje ekrana i dimenzije ekrana.

Smart telefon 4X kompanije LG podržava gotovo sve video formate i kodeke (formati 3GP, MKV, AVI, MPG, FLV, WMV, kodeci: Mepeg4, H263, H264, DivX, XviD i). Maksimalna rezolucija je 1080p. Ako ne možete da reprodukujete neki od klipova instalirajte drugi neki plejer, npr. MX Video plejer.

Zaključak

Ovaj model mi se definitivno dopao. Poseduje sve osnovne karakteristike modernog glavnog modela nekog proizvođača: veliki ekran, visoku rezoluciju, reprodukciju muzike i videa u svakom formatu, malu debljinu, opremljen je moćnim procesorom i grafičkim sistemom, poseduje dobru kameru za FullHD video snimanje.

Jedina stvar koja iritira kod ovog uređaja je njegovo zagrevanje, naročito tokom aktivnosti (igre, video). Ali navići ćete se i na to. Zima se približava, pa će P880 makar moći da vam zagreje ruke kada ste na hladnom.

Prednosti:

  • Kvalitetna matrica ekrana
  • Dugo trajanje baterije
  • Performanse

Mane:

  • Zagrevanje (pri aktivnom korišćenju)

Karakteristike:

  • Klasa: Smart telefon
  • Korišćeni materijali: plastika
  • OS: Google Android 4.0.3
  • Procesor: Quad, 1.5 GHz ARM Cotex-A9, NVIDIA Tegra 3
  • Memorija: 1 GB
  • Memorija za skladištenje podataka: 16 GB
  • Povezivanje: Wi-Fi (b / g / n), Bluetooth 4.0, 3.5 mm priključak za slušalice
  • Ekran: kapacitivni, True HD-IPS-LCD rezolucije 720x1280 piksela
  • Kamera: 8 MP (glavna), 1.3 MP (prednja)
  • Opciono: akcelerometar, senzor blizine, senzor osvetljenja, žiroskop
  • Baterija: ukloniva, Litium Ion (Li-Ion) kapaciteta 2100 mAh
  • Dimenzije: 132.4 x 68.1 x 8.9 mm
  • Težina: 141 g
MOBILNISVET.COM JE EKSKLUZIVNI ZASTUPNIK MOBILE-REVIEW.COM
(Srbija, Crna Gora, Bosna i Hercegovina, Hrvatska i Severna Makedonija)
NAPOMENA
Prevod je ekskluzivno vlasništvo sajta Mobilnisvet.com, a kopiranje dela ili celog testa je strogo zabranjeno.
Tekst je pod zaštitom kako mobile-review.com tako i mobilnisvet.com sajta, zloupotrebe neće biti tolerisane.
Slike su vlasništvo sajta mobile-review.com, koje su u neobrađenom obliku na sajtu mobilnisvet.com.
* maloprodajna cena sa uključenim PDV-om. Dinarske cene modela se dele sa prodajnim efektivnim kursom NBS koji se ažurira na svakih nekoliko dana. Plaćanje ISKLJUČIVO u dinarskoj protivvrednosti.
Uslovi korišćenja Mail: mobilnisvet.com@gmail.com - Sva prava rezervisana. © 2003-2024