Nexus 4 E960 2012
2012. godina
4.7" LCD, 68.3% body
5% S4 Pro APQ8064A, Android 5.1 Lollipop
RAM 2 GB, INT 8GB, EXT nema
2100 mAh Neizmenjiva
1 kamera, max 8MP
Test mobilni telefon LG Nexus 4 E960 8GB
U nastavku pročitajte kompletan test mobilnog telefona LG Nexus 4 E960 8GB. U testu ćete pronaći detaljne informacije testiranog mobilnog telefona LG Nexus 4 E960 8GB vezano za izgled modela, performanse, kvalitet ekrana i kamera.
MOBILNISVET.COM JE EKSKLUZIVNI ZASTUPNIK MOBILE-REVIEW.COM
(Srbija, Crna Gora, Bosna i Hercegovina, Hrvatska i Severna Makedonija)
Original review / Originalni tekst:

Kompletan test smart telefona LG Nexus 4 (E960)

Prodajno pakovanje:

  • Telefon
  • Baterija
  • Punjač
  • USB-kabl

Uvod

Kompanija Google u poslednjih nekoliko godina predstavila liniju Nexus telefona u saradnji sa najvećim proizvođačima elektronike. Ovaj put za proizvodnju je bila zadužena južnokorejska kompanija LG Electronics.

Podsećanja radi, prvi Nexus (One) proizvodio je tajvanski HTC. Ovaj smart telefon pojavio se 2009. godine sa Android 2.1 verzijom. Spoljašnjost je u velikoj meri podsećala na moderni HTC Mozart. Sledeće uređaje proizvodila je korejska kompanija Samsung - 2010., Nexus S koji je imao delimično pozajmljeni izgled Galaxy S modela. Odlikovao ga je Android 2.3 Gingerbread. Sledeći je Galaxy Nexus i9250 koji se u prodaji pojavio u decembru 2011. godine ali se i dalje dobro prodaje. Recept za uspeh je jednostavan: vrhunske karakteristike po niskoj ceni, a pored toga, ovaj model odlikuje i jedan od najpopularnijih operativnih sistema do sada – Android 4.0.

Događaj koji je posvećen najavi telefona, „Google Phone“ otkazan je zbog uragana Sendi, pa je tako 29. novembra prošle godine Google predstavio smart LG Nexus uz priličnu dozu uzdržanosti. Nakon što se uređaj pojavio u prodaji preko online prodavnice Google Play na teritoriji Evrope, SAD i Australije, sve zalihe Nexus 4 prodate su za manje od sat vremena. Istog trenutka pojavio se problem sa nestašicom što je dovelo do nezadovoljstva svih onih koji su želeli svoj primerak ovog aparata. Kao rezultat toga, Google je u velikoj meri kritikovao partnerske kompanije.

LG očigledno nije u obzir uzeo kapacitete proizvodnje sve dok nije došlo do nestašice Nexus 4 modela, a najnovije informacije ukazuju na to da će se ovaj model na tržištu pojaviti u toku februaru.

Dizajn, veličina, kontrole

Dizajn dosadašnjih smart telefona bio je donekle monoton budući da je podrazumevao pravougaoni oblik i plastiku. Međutim, Nexus 4 je izuzetak. Ukoliko ga uporedimo sa prethodnim Nexus uređajima, primetne su neke od karakteristika prethodnih modela proizvođača, kao što je E960 ili L Style. Prednji deo aparata odlikuje pravougaoni oblik blago zaobljen sa gornje i bočnih strana. Gornji i donji deo odlikuje lagani prelaz na zadnji poklopac. Sa druge strane, Galaxy Nexus ima i jednu originalnu karakteristiku. Reč je o konkavnom staklu, ali pored te, Nexus ima i veliki broj drugih karakteristika kojima može da se pohvali.

Prednja strana zaštićena je Gorilla Glass zaštitom druge generacije. Ekran je teško izgrebati čak i kada ga nosite u džepu sa različitim drugim uređajima. Leva i desna strana blago su zaobljene, što je odličan potez. Površina ekrana Nexus 4 je glatka tako da prst lagano klizi po njoj, bez obzira da li su vam prsti suvi ili mokri. Otisci prstiju ostaju na ekranu, ali zahvaljujući nanometarskom filmu kojim je prekriven, otisci nisu toliko vidljivi i veoma je lako izbrisati ih.

Tanki okvir izrađen je od plastike i odlično izgleda u kombinaciji sa crnim ekranom. Ostatak okvira je izrađen od izdržljive plastike meke na dodir obojene tamno sivom bojom.

Sledi opis najboljeg dela LG Nexus 4. Činjenica je da Gorilla Glass 2 ne zatvara ekran samo sa prednje, već i sa zadnje strane uređaja, što je do sada primećeno samo kod Sony Xperia Z dizajna predstavljenog u toku održavanja CES 2013 događaja.

Zadnja strana modela Nexus 4 je urađena u sjajnoj crnoj boji sa malim kvadratima. Kada telefon blago zakrenete uz jaku svetlost, ovi kvadrati stvaraju isti efekat kao onaj koji je korišćen u filmu Matrix. Reči teško mogu da opišu ovaj efekat i najbolje je videti ga uživo.

Zadnja strana koja je takođe zaštićena staklom ima iste osobine kao i prednja: solidne je izdržljivosti, a otisci prstiju i nečistoće se mogu lako ukloniti. Osim toga, bočne strane blago zalaze u staklo tako da je obezbeđena dodatna zaštita zadnje strane.

Uprkos relativno velikom ekranu (4.7“), uređaj odlikuje kompaktna veličina 135.5 x 67.9 x 8.9mm. Aparat odlično pristaje u šaku zahvaljujući zaobljenim ivicama i materijalima mekim na dodir, a odlično staje u bilo koji džep, bilo košulje ili pantalona. Težina telefona je 139 grama i jednostavan je za držanje pored uha prilikom razgovora.

Kvalitet izrade je sjajan: nema zazora, niti pojave ogrebotina, nikakvih škriputavih zvukova prilikom pritiskanja uređaja.

Prednja kamera i dva senzora (senzor osvetljenja i blizine) nalaze se sa gornje, prednje strane. Senzor osvetljenja konstantno prilagođava pozadinsko osvetljenje matrice, a senzor blizine odlično radi. U centralnom gornjem delu nalazi se slušalica koja je prekrivena tankom metalnom mrežicom. Jačina zvuka je vrlo dobra i često je potrebno utišati je. Sagovornika ćete uvek čuti jasno i glasno.

Ispod ekrana se nalazi indikator osvetljenja. On je dizajniran tako da podešava osveltjnje TFT matrice.

Svetlosni indikator plave boje svetli svakih pet sekundi i obaveštava korisnika o propuštenim SMS porukama i događajima u kalendaru.

Sa donje strane nalazi se microUSB priključak bez poklopca i glavni mikrofon. Sa leve i desne strane nalaze se dva zavrtnja.

Sa leve strane nalazi se microSIM slot (dizajn je isti kao i kod iPhone) kao i mali, konveksni taster za kontrolu jačine zvuka koji je izrađen od metala i koji pruža odličan osećaj pod prstima.

Sa desne strane nalazi se on/off taster koji takođe ima funkciju zaključavanja/otključavanja ekrana. Ukoliko držite telefon u desnoj ruci, logično je da ćete ga koristiti palcem, ukoliko držite aparat u levoj ruci, onda ćete ga upotrebiti kažiprst. Lično smatram da bi bilo korisnije da je ovaj taster postavljen niže.

Iznad se nalazi standardni 3.5mm priključak za slušalice kao i drugi mikrofon za utišavanje buke tokom razgovora.

Sa zadnje strane ispod zaštitnog stakla nalazi se kamera oko koje je postavljen plastični umetak. Stiče se utisak da su dizajneri pomešali kameru sa osvetljenjem – plastični umetak sočiva kamere bio bi manje izložen eksternim uticajima.

Nešto niže nalazi se oznaka Nexus, a još niže oznaka LG Electronics i LGA natpis. Sa desne strane nalazi se mali slot gde se nalazi zvučnik prekriven metalnom mrežicom.

LG Nexus 4 i Meizu MX2

LG Nexus 4 i Samsung Galaxy Note II

LG Nexus 4 i Samsung Galaxy Nexus

Ekran

Prateći trenutni trend na tržištu, Nexus 4 ima 4.7“ ekran čija je fizička veličina 61 x 102mm, dok neki, kao što je na primer vodeći model LG Optimus 4X, HTC One X + imaju istu dijagonalu, Samsung Galaxy S III nešto veću – 4.8“, Nokia Lumia 920 manju, 4.5“. Uglavnom, najnovija vrhunska rešenja mogu se pohvaliti dijagonalom većom od 5“. U toku ove godine sigurno ćemo imati priliku da vidimo veliki broj uređaja sa ekranima većim od 5“ kao što je 6.1“ smart telefon koji je Huawei predstavio na ovogodišnjem CES-u.

LG Nexus 4 odlikuje 768 x 1280 rezolucija (WXGA), standard koji nije karakterističan za vodeće uređaje već više za skupe, moderne uređaje, dok je gustina 318 piksela po inču. Obično se sve svodi na upoređivanje gustine tačaka sa iPhone 5 – prema tome, to je 326ppi. Kod Samsung Galaxy S III – 306ppi, a kod Nokia Lumia 920 – 332ppi. Svi detalji su jasni i dobri, a odnos strana je 15:9.

Matricu odlikuje TrueHD IPS+ tehnologija, ima mogućnost prikazivanja do 16.7 miliona boja, odnos kontrasta je 1000:1, osvetljenje je 400cd/m2 dok je vreme odziva 10ms. Upotreba IPS matrice je logična uzimajući u obzir LG hardver. Kontroler panela osetljivog na dodir je Synaptics S7020A.

Matrice modela Nexus 4, Galaxy Note II, Fly IQ444 i Galaxy Nexus ispod mikroskopa

Ekran obezbeđuje vrlo dobru sliku. Boje su prirodne ali donekle dominira žuta nijansa. Kada nagnete telefon ka sebi i od sebe za nekih 30 stepeni, smanjuje se osvetljenje i kontrast ali to nikako ne utiče na sliku. Ispod se nalaze se fotografije Samsung Galaxy Note II (levo), LG Nexus S, Fly IQ444 i Galaxy Nexus (desno):

Bela boja je prirodnija u matrici modela LG Nexus 4, dok su kod drugih modela kao što su Fly IQ444 i Galaxy Nexus neke druge nijanse bolje prikazane. Recimo siva boja je bolja kod modela Galaxy Note II i Galaxy Nexus, dok je kod Fly IQ 444 bolje prikazana nijansa žute boje.

Ako nagnete blago uređaj videćete da boja na ekranu modela LG Nexus 4 ostaje manje više nepromenjena, uz možda malo bogatije tamnije nijanse. Sve u svemu, reč je o tipičnoj IPS matrici.

Panel osetljiv na dodir koristi novu tehnologiju G2 Touch Hybrid Display, koja je zajednički razvijena od strane LG Innotek i LG Display. Sa ovom tehnologijom, debljina ekrana je smanjena za 30%. G2 Touch Hybrid Display nije rešenje koje je između staklenog i LCD panela. Sličan princip je korišćen i kod drugih uređaja.

Uglovi vidljivosti ekrana modela LG Nexus 4

Baterija

Uređaj koristi uklonivu Li-Ion bateriju kapaciteta 2100 mAh, 8 Wh. Tip - BL-T5.

Moguće je da je postojao problem kod uređaja koji sam testirao, ali prilikom samog testiranja se pokazalo da baterija ovog modela nije karakteristična po dugom trajanju.

Takođe, dobio sam prilikom testiranja sledeće rezultate.

  • Reprodukcija HD-videa (720p, H.264) uz maksimalnu jačinu osvetljenja i jačinu zvuka pri slušanju preko slušalica: malo duže od dva časa.
  • Reprodukcija muzike preko slušalica uz maksimalnu jačinu: malo ivše od 20 časova.
  • Igranje igara (najjače osveltjenje i zvuk): do 3 časa
  • Surfovanje korišćenjem WiFi mreže (visoka osveltjenost): do 6 časova

Merenje sam vršio tri puta tako da greška može da bude minimalna. Pored toga, ovaj telefon sa koristio kao pirmarni nedleju dana.

Prosečno, baterija uređaja je trajala oko sedam časova uz 15-20 minuta poziva, slanje 20 tekstualnih porka, surfovanje internetom oko 3-4 časa i isto toliko vremena sušanja muzike, i sat gledanja videa.

Moguće je vršiti punjenje baterije uređaja bez povezivanja, odnosno bežičnim putem.

Opcije povezivanja

Smart telefon radi u mrežema GSM 850/900/1800/1900, 3G 850/900/1700/1900/2100. Brzina prenosa podataka je DC-HSDPA 42Mbps, HSDPA - 21Mbps, HSUPA - 5.76 Mbps. Uprkos ranijim informacijama ovaj model ne podržava LTE, mada je moguće da će tako nešto biti omogućeno

Postoji i Bluetooth 4.0 verzija sa A2DP i DR profilima za prenos transfera glasa i fajlova. Sa povezivanjem slušalica nije bilo nikakvih problema, zvuk je jasan a povezivanje se izvodi brzo.

Nisam primetio da je dolazilo do gubitka mreže, oseltjivost je bila veoma visoka, pri čemu recimo u istim uslovima Note II je prikazivao samo dve crtice, dok je Nexus 4 prikazivao sve četiri.

Dostupna je Wi-Fi 802.11 b/g/n mogućnost povezivanja (2.4/5GHz, DLNA, modul Murata SS2908001). Uređaj može da služi kao pristupna tačka. (WiFi hotpsot). U podešavanjima postoji specijalna stavka „Tethering“.

Osetljivost WiFi prjemnika je u liniji sa prijemnicima kod modela iPhone 4S, LG Optimus 4X, Galaxy Nexus i čak blago je bolja nego kod modela Galaxy S III/Note II.

Za transfer fajlova i sinhronizaciju podataka koristi se USB 2.0. Kada je povezan sa personalnim računarom, Nexus 4 je definisan kao USB Flash uređaj ili USB modem.

Takođe, uređaj je opremljen NFC čipom (Broadcom 20793S).

Ovde je reč o tehnologiji visoke frekvencije kratkog opsega koja omogućava razmenu podataka između uređaja na rastojanju do 10cm. Dostupna je i karakteristika Android Beam koja omogućava razmenu podataka između mobilnih uređaja jednim dodirom.

Memorija i memorijska kartica

Memorija bi trebala da bude dovoljna za sve potrebe korisnika. Ima je 2GB (Samsung M3PE0E00A). Prosečno, dostupno je oko 1.4GB. Ove godine, svi vrhunski uređaji će biti opremljeni tolikom količinom radne memorije.

Međutim, skladišteni prostor je taj koji predstavlja problem za sve Nexus uređaje, pa ni Nexus 4 nije izuzetak. Inženjeri su odlučili da će korisniku biti dovoljno 8 ili 16GB Flash memorije bez mogućnosti proširenja preko microSD kartice. Na primer ja sam imao 8GB memorije u okviru test verzije uređaja (slobodno je bilo 5.67GB).

Kamera

Nexus 4 ima dva modula kamere: 8MP (sa autofokusom, kodnog naziva AC2AD O5A261) i 1.3MP (prednja kamera, bez autofokusa, za video pozive, kodne oznake Y411A). Dostupan je i Simplex LED blic.

Minimalna vrednost ISO je 100, maksimalna 1900. Minimalna vrednost brzine okidača je 1/1500, maksimalna 1/13. Kada vršite fokusiranje u makro režimu, smart telefon često ne može da obavi ponovno podešavanje oštrine. Ovo je izraženo recimo kada se fokusirate na objekt i zatim pomerite uređaj. U drugim slučajevima nema problema.

Nova verzija Andorid 4.2 operativnog sistema nudi mogućnost da se kreiraju fotografije kao „fotosfere“.

Fotografisanje po danu. U ovom slučaju fotografije se kreiraju sa ISO 100, pri čemu je brzina okidača od 1/50 do 1/1500. Detalji su prilično dobri, ali ne tako visoki kao kod Galaxy S III/Note II. Ako primenite merenje udaljenosti to može da načini fotografije za nijansu tamnijim nego što bi trebalo. Boje su slične kao što su one koje su dostupne kod modela iPhone 4S/5.

Neadekvatno osvetljenje. Na naše iznenađenje, matrica nije napravila šum čak ni pri ISO 1900. Brzina okidača u ovom slučaju može biti od 1/14 do 1/20. Čak i u uslovima lošeg osvetljenja, dobijen je odličan kvalitet fotografija.

Snimanje videa. Maksimalni kvalitet je 1920x1080 piksela pri 30 fps bez obzira na nivo osvetljenja. Zvuk se snima u AAC formatu pri 96Kbps i iz nekog razloga u mono tehnici, uprkos tome što je drugi mikrofon prisutan. Zaista mi se sviđa kvalitet, naročito noćnih snimaka. Fokus i ekspozicija nisu sjajni, uravnoteženje bele je dobro, oštrina odlična.

Sveukupno, utisci su da Nexus 4 koristi istu matricu kao i iPhone 4S, mada LG kamera radi sa drugim obradnim algoritmima.

Podešavanja kamere neću opisivati, oni su standardni za verziju Android 4.2. Slede snimci sa ekrana.

Primeri fotografija:

Nedovoljno osvetljenje:

Fotografisanje pri dnevnoj svetlosti:

Veštačko osvetljenje:

Tekst:

HDR-Makro:

Primer video (MP4, 84 MB) >>>

Performanse

Smart telefon LG Nexus 4 je obezbeđen jednim od najmoćnijih čipseta Qualcomm Snapdragon APQ8064. Ovde je glavni quad core ARM Cortex A15 pri čemu je radni takt svakog od jezgra 1.5GHz. Procesor je izrađen korišćenjem 28nm tehnološkog proces, ARMv7.

Svako jezgro, kada je neophodno je asinhrono sa svojom sopstvenom brzinom radnog takta. Ovo čuva bateriju pa se njena energija teorijski ne prevodi u toplotu. U prasi se Nexus 4 ipak tokom maksimalnog opterećenja zagreva kao omanja pećnica.

Kao grafički akcelerator je korišćen moćni GPU Adreno 320 sa podrškom za DirectX 9.3.

Govoriti o nedostacima ovog uređaja i usporenjima nema potrebe jer je reč o veoma brzom smart telefonu koji nema nikakvih problema, bilo da je reč o intenzivnim aplikacijama kao što su igre NOVA3, GTAS Vice City, Asphalt 7, Modern Combat 3 i druge. Sve igre rade glatko i nemam nikakvih primedbi.

Sa druge strane, ne vidi se mnogo razlike u brzini i drugim parametrima između na primer Nexus 4, Note II, Meuzi MX2, HTC One X, Samsung Galaxy SIII i drugih glavnih modela. U današnje vreme svim moderni uređaji koriste ekrane visoke rezolucije.

Ispod se nalaze kratke tehničke informacije i testovi performansi.

Quadrant Standart

NenaMark II

Antutu

Vellamo

BaseMark ES 2.0

SmartBenck 2012

Navigacija

Jedinica poseduje GPS gpsOneGen 8A sa Glonass tehnologijom. Za navigaciju se koriste Google Maps, Locator i Navigator alati. Za pretragu satelita pri prvom pokretanju je potrebno 30 do 40 sekundi, dok je u slučaju kada je povezivanje bilo već izvedeno ranije potrebno manje od pet sekundi. Osetljivost je po meni dosta loša.

Softverska platforma

Sa najavom ovog telefona je izdata i nova verzija operativnog sistema Android 4.2. Indeks je promenjen ali je naziv ostao isti Jelly Bean.

Ekran zaključavanja. Nakon što akrivirate pozadinsko osvetljenje možete da startujete kameru. Sa leve na desnu stranu su odabrnai widgeti.

Notifikacioni bar. Kompletna oblast je zauzeta notifikacijama, dodatnim ikonama i tasterima za uključivanje elemenata u zasebnom prozoru. Da biste ušli u ovaj bar morate da kliknete na ikonu u gornjem desnom uglu.

Tastatura. Google lagano ali sigurno unapređuje sovju tastaturu. Tako je u prethodnoj verziji dodata opcija za prebacivanje jezika i predvidivi unos reči, a trenutni update donosi podršku za unos teksta preko gestova (slično Swype opciji). Ovo je logičan korak, imajući u vidu popularnost Swype tastature kod Android korisnika.

Gmail. Moguće je menjati veličinu fonta u email klijentu jednostavnim potezom. Ova funkcija je korisna i neophodna i konačno je Google implementirao. Takođe, Google asistent u vidu Google Now opcije je dostupan za obezbeđivanje relevantnih informacija.

Podrška za višestruke naloge. Sada tableti ili smart telefoni mogu da se koriste od strane višestrukih korisnika bez straha da će podaci biti dostupni drugima. Možete takođe da prilagodite aplikacije koje želite da personalno koristite.

Multimedija

Muzički plejer. Reč je o normalnom muzičkom plejer koji je poznat svim Android korisnicima. Kompozicije u okviru plejera se aranžiraju prema umetnicima, albumima, numerama i listama numera.

Za zvuk je korišćen čip Qualcomm WCD9310.

Jačina zvuka slušalica je neznatno iznad proseka i reguliše se u jednom uzanom opsegu. Standardni ekvilajzer radi praktično bez ikakvih izmena, i mislim da možda ima čak i negativan uticaj na kvalitet.

Generalno, zvuk koji obezbeđuje Nexus 4 je prosečan, možda zato što je suviše gladak i teško mogu da se osete niske, srednje i visoke frekvencije. Pored toga, moram da ukažem na tiho zujanje pri 60Hz. Stereo je odličan, pri minimalnoj jačini zvuka se ne čuje nikakvu zujanje niti šuštanje.

Dinamika melodija zvona je relativno visoka, zvuk je čist, nema preopterećenja. Ukoliko okrenete Nexus naopačke, jačina zvuka se smanjuje za 90% jer su rupice kroz koje se zvuk kreće potpuno zatvorene.

Video plejer. Instaliran je MX Video. Uređaj podržava sve video rezolucije do 1080p. Nakon 5 do 10 minuta reprodukcije video sadržaja u full HD rezoluciji uređaj počinje da se zagreva. Ne preterano, ali dovoljno da se oseti.

Zaključak

Model LG Nexus 4 mi se dopao primarno zbog njegovog izgleda što pri odabiru može da ima važnu ulogu. Ovaj model po meni izgleda bolje čak i od iPhone 4S ili čak pete generacije. Pored toga, Nexus je izrađen korišćenjem praktičnijih materijala, pa su tako bočne strane prekrivene plastikom mekom na dodir sa obe strane, dok je Gorilla Glass 2 na ekranu i pozadi. Maleni kvadrati sa zadnje strane u formi matrice su interesantna ideja.

Naravno, mora se pomenuti da ovaj uređaj poseduje moćan procesor i mnogo memorije i da u celini ima veoma dobar ekran HD rezolucije. Kamera ovog modela takođe nije razočarala. Slika je odlična čak i u uslovima lošeg osvetljenja.

Nedostataka nema mnogo, ali neki od njih mogu biti kritični:

  • Kratko trajanje baterije
  • Kada je procesor opterećen značajno zagrevanje kućišta
  • Malo interne memorije i ne može se proširiti

Obzirom na cenu ovog uređaja moramo da pomenemo i neke konkurente ovom modelu:

Meizu MX2 . Kineski smart telefon koji se u prodaji pojavio prošle godine. Ovaj model poseduje četiri jezgra procesora i Exynos čipset, 2GB sistemske memorije, 4.4“ ekran rezolucije 1280x800 piksela. Dostupan je sa 16GB, 32GB i 64GB skladištenog prostora. Ako poredimo Nexus 4 i MX2 na stranu prvog ide svežija verzija operativnog sistema, nešto veći ekran, lepši dizajn, dok na stranu drugog idu bolja matrica, niža cena.
Samsung Galaxy S III . Ne smatram da za ovaj model je potrebno bilo kakvo objašnjenje. Jedan od najboljih telefona prošle godine. U poređenju sa Nexus 4 SGS III poseduje bolju kameru, interesantniji korisnički interfejs, ali i samo 1GB sistemske memorije.
LG Optimus 4X . Glavni model kompanije LG. Ovaj model pokreće Tegra 3 procesor sa 4 jezgra, ima 1GB sistemske memorije 4.7“ ekran i HD rezoluciju. Nexus 4 je doslovno i figurativno interesantniji uređaj po istoj ceni.

Karakteristike:

  • Klasa: Smart telefon
  • Forma: monovolumen
  • Korišćeni materijali: plastika i staklo
  • Operativni sistem: Google Android 4.2
  • Mreže: GSM / EDGE 850/900/1800/1900 MHz, UMTS / HSDPA 850/900/1700/1900/2100
  • Procesor: 1.5 GHz, quad, chipset Qualcomm APQ8064,
  • Memorije: 2 GB
  • Memorija za skladištenje podataka: 8/16 GB Flash
  • Povezivanje: Wi-Fi (b / g / n /), Bluetooth 4.0 (A2DP), microUSB priključak (USB 2.0) priključak za punjenje / sinhronizaciju, 3.5 mm priključak za slušalice
  • Ekran: kapacitivni, TrueHD IPS +, 4.7" rezolucije 768x1280 piksela
  • Kamera: 8 MP sa autofokusom i blicem (glavna), 1.3 MP (sa prednje strane)
  • Navigacija: GPS
  • Opciono: akcelerometar, senzor blizine, NFC čip
  • Baterija: ukloniva, Litijum Ion (Li-Ion) kapaciteta 2100 mAh
  • Dimenzije: 135x67x8,9 mm
  • Masa: 139 g
MOBILNISVET.COM JE EKSKLUZIVNI ZASTUPNIK MOBILE-REVIEW.COM
(Srbija, Crna Gora, Bosna i Hercegovina, Hrvatska i Severna Makedonija)
Original review / Originalni tekst:
NAPOMENA
Prevod je ekskluzivno vlasništvo sajta Mobilnisvet.com, a kopiranje dela ili celog testa je strogo zabranjeno.
Tekst je pod zaštitom kako mobile-review.com tako i mobilnisvet.com sajta, zloupotrebe neće biti tolerisane.
Slike su vlasništvo sajta mobile-review.com, koje su u neobrađenom obliku na sajtu mobilnisvet.com.
* maloprodajna cena sa uključenim PDV-om. Dinarske cene modela se dele sa prodajnim efektivnim kursom NBS koji se ažurira na svakih nekoliko dana. Plaćanje ISKLJUČIVO u dinarskoj protivvrednosti.
Uslovi korišćenja Mail: mobilnisvet.com@gmail.com - Sva prava rezervisana. © 2003-2024