Ascend P7 2014
2014. godina
5" LCD, 71.7% body
4% 910T, Android 5.1.1 Lollipop
RAM 2 GB, INT 16GB, EXT nema
2500 mAh Neizmenjiva
2 kamere, max 13MP
Test mobilni telefon Huawei Ascend P7
U nastavku pročitajte kompletan test mobilnog telefona Huawei Ascend P7. U testu ćete pronaći detaljne informacije testiranog mobilnog telefona Huawei Ascend P7 vezano za izgled modela, performanse, kvalitet ekrana i kamera.
MOBILNISVET.COM JE EKSKLUZIVNI ZASTUPNIK MOBILE-REVIEW.COM
(Srbija, Crna Gora, Bosna i Hercegovina, Hrvatska i Severna Makedonija)

Pregled smart telefona Huawei Ascend P7

Početkom meseca maja, Huawei je predstavilo svoj novi vodeći proizvod u Parizu. Tom prilikom su posetioci prezentacije, mogli da se upoznaju na „prvi pogled“ sa ovim modelom.

Huawei Ascend P7 je naslednik Ascend P6 modela, kod kojeg je kompanija prvi put pokušala da naglasak stavi na materijale izrade i dizajn kućišta. Unapređeni vodeći model postao je definitivno bolji, iako ni on nije bez mana.

Prodajno pakovanje

  • Smart telefon
  • Punjač
  • Kabl za povezivanje sa računarom (takođe deo uređaja za punjenje)
  • Žične slušalice
  • Element za otvaranje nosača SIM i memorijske kartice

Izgled, materijali, kontrole, izrada

Većina smart telefona i tableta koje smo testirali, ne donose neka poboljšanja dizajna, tako da je ova sekcija je obično sasvim kratka. Ali ne u slučaju Ascend P7.

P7 po izgledu liči na samo dva smart telefona - Soni Xperia Z i iPhone 4/4S. Uprkos takvom očiglednom pozajmljivanju dizajna P7 ne izgleda gore, naprotiv, Sony i Apple smart telefoni su lepi, i zašto ih ne bi Huawei kopirao, umesto da nastavi da pravi bezlične uređaje. Naravno, idealno bi bilo da je Huawei mogao da dođe do nečeg posebnog, ali danas većina dobrih ideja je već realizovana i pozajmiti nešto sa dodatkom „svojih“ individualnih osobina mnogo je lakše nego da kompanija izmisli novi dizajn smart telefona od nule.

Osnovni materijal koji se koristi u okviru P7 je Gorilla Glass kaljeno staklo, koje pokriva ceo prednji i zadnji deo smart telefona, a oko njega, možete videti tanku ivicu mlečno bele plastike. Krajevi uređaja su napravljeni od aluminijuma, sa sjajnim ivicama. Donji kraj je blago zaobljen, i ovaj element brenda je prisutan kod modela Ascend P6 i G6.

Sa zadnje strane se može videti kako se staklo lepo preliva na suncu.

Iskreno, sviđa nam se izgled ovog uređaja. On je potpuno atipičan za kompaniju Huawei, i da kažemo da je delimično kopiran od bolje poznatih konkurenata.

Veći deo prednje strane zauzima 5 inčni ekran, koji se nastavlja preko slušalice, senzora blizine i osvetljenja, kao i sočiva prednje kamere.

Na gornjem kraju je 3.5 mm priključak za slušalice, a u dnu - microUSB port i otvor mikrofona.

Desno možete videti taster za kontrolu jačine zvuka, taster za uključivanje, kao i fijoke za SIM kartice i microSD memorijske kartice. Kompanija je fokusirala pažnja na činjenicu da slot microSD kartice može služiti i kao slot za drugu SIM karticu. Međutim, u našem test uzorku nije bilo moguće izvesti trik koji je potreban da se uradi neka posebna modifikacija aparata da biste mogli da instalirate drugu SIM karticu.

Eksterni zvučnik se nalazi u donjem delu zadnje strane, karakteriše ga visoka jačina, tako da možete lako čuti dolazni poziv.

Uređaj savršeno izrađen, svi delovi čvrsto su spojeni jedni prema drugima, nema škriputavih zvukova, nema zazora.

Dimenzije

Dimenzije P7 - još jedan dokaz njegovog dostojanstva. Obzirom da poseduje ekran dijagonale 5 inča ovaj model se ispostavlja izuzetno kompaktan i lagan. Takođe, prija i mala debljina (6.5 mm) uređaja. Uporedite veličine modela P7 i njegovih konkurenata u tabeli.

Visina (mm) Širina (mm) Deblina (mm) Masa (grama)
Huawei Ascend P7 139.8 68.8 6.5 124
Huawei Ascend P6 132.65 65.5 6.18 120
Samsung Galaxy S5 142 72.5 8.1 145
HTC One M8 146.36 70.6 9.35 160
Sony Xperia Z2 146.8 73.3 8.2 158

Poređenje sa modelima Samsung Galaxy S5 and LG Nexus 5

U ruci smart telefon se oseća vrlo kompaktan i lagan, mnogo je lakši u odnosu na moderne glavne modele bazirane na Androidu.

Ekran

Veličina ekrana - pet inča, rezolucija – 1920x1080 piksela, vrsta matrice – IPS, ekran prekriven zaštitnim staklom Gorilla Glass 3, oleofobski premaz je prisutan (i vrlo dobar, prst lepo klizi po staklu ). Postoji automatsko podešavanje osvetljenosti, koje ne radi dobro, svaki put smo želeli da ga povećamo.

Ekran ima dobre (ali ne velike) uglove gledanja, visoku rezoluciju koja pruža odličnu jasnoću slike i fontova. Ali maksimalna osvetljenost je inferiorna u odnosu na moderne vodeće modele, a takođe regulisanje osvetljenja ne radi baš glatko, odnosno osećate kao da postoji fiksni broj gradacija osvetljenja.

Ekran gotovo u potpunosti bledi.

Sve u svemu, ekran je dobar, ali nije najbolji, odnosno inferioran je u odnosu na ekrane modela Galaxy S5 i HTC One (M8).

Operativni sistem

Smart telefon koristi Android 4.4.2 operativni sistem i vlasnički interfejs Emotion UI 2.3. Proizvođač je potpuno promenio izgled Androida, pa hajde da kažemo nekoliko reči o Emotion UI.

Launcher. Desktopovi i meni aplikacija su sada uravnoteženi, sve nove aplikacije se odmah dodaju u tabelu kao u iOS. Ako želite, možete da promenite temu ikone.

Status bar. U okviru notifikacione zavese su opcije za uključenje bežičnog interfejsa, dok dugi pritisak tastera otvara konfiguraciju relevantnog interfejsa. Kada otvorite ovu zavesicu, pored svih tastera za različite stavke, možete videti klizač jačine osvetljena, što u starijim verzijama Emotion UI nije postojalo. Takođe, imajte na umu da jedinica ima mogućnost da prikazuje bateriju u gornjem desnom uglu.

Pozivanje. Ugrađen dialer podržava različite jezike, potrebno je samo da unesete samo 2-3 znaka, pa on pronalazi odgovarajući kontakt.

SMS-poruke. Klijent, u celini, je standardan, ali on ima veliki nedostatak: ne definiše prostor sa imenima, umesto brojeva pa sve SMS poruke iz banaka i sa promotivnim ponudama će biti u prepisci sa jednim imenom.

Tastatura. Proizvođač nije razvio sopstvenu tastaturu već je odlučio da koristi predinstaliran Svype. Po našem mišljenju, ovo je prava odluka.

Pretraživač. Reč je o pretraživaču on je gotovo identičan onome koji postoji kod klasičnog Android 4.0 operativnog sistema. Nažalost, nije dostupan poseban režim samo za čitanje, i automatsko prilagođavanje teksta tako da on stane na ekran sa povećanjem fonta.

Menadžer aplikacija. Klasični menadžer koji omogućava da onemogućite obaveštenja iz specifičnih aplikacija. Veoma zgodan.

Menadžer fajlova. Jednostavni menadžer koji nudi mogućnost sortiranja fajlova prema tipovima.

Simple režim. Interfejs je koji je vrsta interfejsa analognog onome kod Windows Phone sa veoma velikim ikonama. Ideja je da on bude pogodan za starije osobe. U stvari - teško je reći koja je ideja prevladala ovde.

Lično, sviđa nam se interfejs koji je uradio Huawei: on je funkcionalan i ne previše glomazan, dok posebne greške u prevodu interfejsa nismo primetili.

Performanse

Uređaj je baziran na relativno novom čipsetu HiSilicon Kirin 910T sa quad-core procesorom, koji radi na 1,8 GHz i video akceleratoru Mali - 450 MP. Uređaj poseduje - 2GB sistemske memorije i 16GB internog skladišnog kapaciteta (11.8 GB korisniku na raspolaganju). Tu je slot memorijske kartice, koji podržava kartice do 64 GB kapaciteta.

Ako govorimo o igrama i zahtevnim video sadržajima, nema nikakvih problema, uređaj radi dobro sa njima, i sa drugima. Ali sa renderovanjem interfejsa ima nekih problema. Na primer, zavesa sa notifikacijama ne spušta se glatko kada listate desktopove. Da vam kažemo istinu, bili smo veoma iznenađeni ovim ponašenj jedinice, jer prethodni P6 i Honor 3 radili kako treba, odnosno nije bilo problema sa performansama. Očigledno je da čipset nema dovoljno snage za glatku reprodukciju interfejsa ili Huawei inženjeri nisu uradili posao kako treba.

Trajanje baterije

Telefon poseduje uklonivu litijum-polimersku bateriju kapaciteta 2500 mAh. Smart telefon ima poseban režim za uštedu energije, ali lično nije nam se dopao, jer kada uključite uređaj traži potvrdu da se isključe sva push-obaveštenja i stalno navodi da Facebook i Foursquare troše previše energije.

I takođe pojavio se super štedljivi režim u kojem ste u mogućnosti da koristite samo pozive i SMS poruke, dok se interfejs prebacuje u pojednostavljenu verziju.

U režimu slušanja muzike (ekran je isključen, režim Flight je uključen), baterija uređaja se isprazni u roku od 25 sati.

Kada gledate HD video uređaj može da radi 5 sati i 49 minuta (maksimalno osvetljenje, Flight režim je omogućen).

Uz svakodnevnu upotrebu (oko dva sata korišćenja uređaja za Twitter, mail, Web surfovanje, Instant Messenger) možete računati na jedan dan rada.

Kamera

Smart telefon ima dve kamere: glavnu rezolucije 13MP i prednju rezolucije 8 MP. Suprotno tradiciji, počećemo od prednje kamere. Na prezentaciji ona je veoma nahvaljena, naročito, mnogo pažnje je posvećeno selfiju i automatskom filteru, koji poboljšava takve fotografije. Kada se fotografiše pri dnu se pojavljuje slajder koji omogućava da se poboljšava slika, a njegova vrednost može biti od nula do deset. Na nultom podeoku fotografija se obrađena u pet malih tretmana, dok na deset slika je u velikoj meri opeglana tako da su sređene oči, glatka koža i ovalno lice je suženo.

Što se tiče glavne kamere, ona kreira dobre fotografije po sunčanom danu, ali u težim uslovima, kvalitet slike je znatno degradiran.

Uređaj može da snima video pri rezolucijama do 1080p, zvuk se snima u stereo tehnici.

Bežično povezivanje

Mobilne mreže - Pored uobičajenih 2G/3G, uređaj podržava i LTE, što je neosporno, plus.

Wi-Fi (b / g / n) - Wi-Fi ( b / g / n ) - u podešavanjima možete da uključite mobilni interneta „ručno“ preko Wi-Fi, kao i da iskoriste prenos fajlova preko Wi-Fi Direct. Na raspolaganju je podrška za dual - band Wi-Fi.

Bluetooth 4.0 - podržava sve popularne profile uključujući A2DP.

GPS - na modul nemamo žalbi, lokacija se brzo određuje.

Zaključak

Na kvalitet glasa nemamo nikakve žalbe: vi i vaš sagovornik možete čuti jedan drugog savršeno.

Prednosti Huawei Ascend P7 modela su odličan dizajn i materijali kućišta, kompaktna veličina (naročito težina i debljina) sa 5 inčnim ekranom, podrškom za LTE, prisustvo slota za memorijsku karticu, vlasničkog interfejsa, kao i jedne od najnovijih verzija Androida. Nedostaci su osrednja kamera i usporen rad menija.

Ako govorimo sa stanovišta ličnih emocija, svideo nam se P7, i njegovo izdavanje za kompaniju (kao i P6 ) je veliki korak napred. Uprkos tome što nema jedinstven dizajn, uređaj i dalje izgleda sjajno. Bili smo prijatno zadovoljni debljinom i težinom modela, kao i podrškom za LTE.

Ali, glavni problem je u tome što je P7 pozicioniran kao modni telefon, odnosno Huawei još uvek nije shvaćen kao ozbiljna kompanija.

Obzirom na indikativnu cenu, po našem mišljenju, važno je da zapamtite da slične karakteristike vodećih modela velikih kompanija u ovom trenutku su gotovo 70 % skuplji. Sa druge strane, ima dosta B-brendova koji nude gotovo iste karakteristike performansi za čak i nižu cenu. I ovde je pitanje, da li ste spremni da platite više za odličan dizajn, materijale, i prelep korisnički interfejs, te oleofobski premaz ili ne. Verujemo da je takva viša cena u ovom slučaju opravdana.

Tehničke karakteristike
Standard GSM 900/1800/1900, 3G, LTE
Podrška za LTE opseg Band 1, 3, 7, 8, 20
Tip smart telefon
Operativni sistem Android 4.4
Tip kućišta Klasično
Kontrolni tasteri Na ekranu
Broj SIM kartica 1
Masa 124 g
Dimenzije (ŠxVXD) 68.8x139.8x6.5 mm
Ekran
Tip ekrana kolor, 16.78 miliona boja, osetljiv na dodir
Tip ekrana osetljivog na dodir multitouch kapacitivni
Dijagonala 5 inča.
Rezolucija slike 1080x1920
Broj piskela po kvadratnom inču (PPI) 441
Automatsko rotiranje ekrana Da
Stalo otporno na ogrebotine Da
Pozivi
Tip melodija polifone, MP3-melodije
Vibracija da
Multimedijalne karakteristike
Kamera 13 miliona piksela, LED blic
Funkcije kamere AF
Snimanje videa Da
Prednja kamera 8MP
Video reprodukcija 3GP, MP4, M4A, RM, RMVB, WMV
Audio MP3, AAC, WAV, WMA, FM-radio
Diktafon Da
Priključak za slušalice 3.5 mm
Link
Interfejsi Wi-Fi 802.11n, Wi-Fi Direct, Bluetooth 4.0, USB, NFC
Satelitska navigacija GPS / GLONASS
System A-GPS Da
Internet pristup WAP, GPRS, EDGE, HSDPA, HSUPA
Podržani protokoli POP / SMTP, HTML
Memorija i procesor
Procesor HiSilicon Kirin 910T, 1800 MHz
Broj jezgara procesora 4
Video procesor Mali-450 MP4
Ugrađena memorija 16GB
Količina RAM 2GB
Podrša za memorijsku karticu microSD (TransFlash)
Poruke
Dodatne karakterisitke za SMS Unos teksta sa rečnikom
MMS yes
Baterija
Tip baterije Li-polimer
Kapacitet baterije 2500 mAh
Vreme razgovora 14 časova
Standby vreme 404 h
Ostale karakterstike
Snezori Osvetljenosti, blizine i kompas.
Planer i organizator
Pretraga prema nazivu Da
Razmena između SIM kartice i interne memorije da
Planer alarm, kalkulator
Dodatne informacije
Opcije Telefon, slušalice, punjač, USB kabl, NFC, alat za promenu SIM kartice.
MOBILNISVET.COM JE EKSKLUZIVNI ZASTUPNIK MOBILE-REVIEW.COM
(Srbija, Crna Gora, Bosna i Hercegovina, Hrvatska i Severna Makedonija)
NAPOMENA
Prevod je ekskluzivno vlasništvo sajta Mobilnisvet.com, a kopiranje dela ili celog testa je strogo zabranjeno.
Tekst je pod zaštitom kako mobile-review.com tako i mobilnisvet.com sajta, zloupotrebe neće biti tolerisane.
Slike su vlasništvo sajta mobile-review.com, koje su u neobrađenom obliku na sajtu mobilnisvet.com.
* maloprodajna cena sa uključenim PDV-om. Dinarske cene modela se dele sa prodajnim efektivnim kursom NBS koji se ažurira na svakih nekoliko dana. Plaćanje ISKLJUČIVO u dinarskoj protivvrednosti.
Uslovi korišćenja Mail: mobilnisvet.com@gmail.com - Sva prava rezervisana. © 2003-2024