Vibe Z2 Pro K920 2014
2014. godina
"
EXT nema
mAh
Test mobilni telefon Lenovo Vibe Z2 Pro K920
U nastavku pročitajte kompletan test mobilnog telefona Lenovo Vibe Z2 Pro K920. U testu ćete pronaći detaljne informacije testiranog mobilnog telefona Lenovo Vibe Z2 Pro K920 vezano za izgled modela, performanse, kvalitet ekrana i kamera.
MOBILNISVET.COM JE EKSKLUZIVNI ZASTUPNIK MOBILE-REVIEW.COM
(Srbija, Crna Gora, Bosna i Hercegovina, Hrvatska i Severna Makedonija)
Original review / Originalni tekst:

Kompletan test smart telefona Lenovo Vibe Z2 Pro (K920)

Fotografije u zatvorenom

Uvod

Kompanija Lenovo je predstavila prvi smart telefon 2011. godine i za samo tri godine uspela da dostigne treće mesto u svetu u smislu prodaje. Ako pogledate globalnu prodaju smart telefona u četvrtom kvartalu 2011 videćete da Lenovo zauzima samo 1,1 odsto tržišta u toj godini, dok je u četvrtom kvartalu 2012 - udeo porastao na 3,8 odsto tržišta, da bi u četvrtom kvartalu 2013, bio 4,6 odsto. Prema preliminarnim podacima, u prvom kvartalu 2014 udeo kompanije Lenovo u globalnoj prodaji pametnih telefona je porastao na 7,5 odsto. Naravno, sada ovde računamo i uređaje kompanije Motorola, ali rast prodaje i tržišnog udela kompanije se mogu videti na bilo koji način, i sada u suštini, Lenovo deli treće mesto sa kompanijom Huawei.

Kompanija je za tri godine, uradila ono što Microsoft i Nokia nisu bili u stanju da sprovedu u mnogo dužem vremenskom periodu sa projektom „Lumia / Windows Phone“, pri čemu je Lenovo počeo skoro od nule, dok su MS i Nokia imali u rukama hiljade patenata i dizajna, spremnih platformi i rešenja. Međutim, vratimo se na kineskog proizvođača.

Prema jednoj verziji, Lenovo pametni telefoni su doživeli bum u trenutku kada je agresivna ofanziva Samsunga na svim tržištima postala sasvim jasna. Kineski proizvođači jedan po jedan više su voleli da pokušaju da se nametnu u nadmetanju barem za lokalno tržište, umesto da samo gledaju i prepuste ga Koreancima. Lenovo je poslednja od velikih korporacija, koja se uključila u ovo nadmetanje, pa je još zanimljivije pratiti postojeće linije smart telefona kompanije.

Proizvođač i dalje eksperimentiše sa formatima, linijom modela, njihovim pozicioniranjem i drugim stvarima, ali je glavni princip - godišnje izdavanje glavnog modela - kompanija već naučila. U 2013, to je bio model Lenovo K900 - dvoznačan smart telefon. Po kvalitetu izrade dobar, sa velikim ekranom i male debljine. Međutim, ovaj model nije imao savršen tajming za početak dostupnosti Android platforme na Intel Atomu, ne najbolji na kapaciteta baterije, nije imao slot za memorijsku karticu, i visoku cenu za još uvek relativno nepoznati brend. Mora se priznati da je Lenovo veoma brzo značajno smanjio cenu uređaja, tako da se stvorilo prilično interesovanje oko uređaja, Ovaj uređaj se prodavao bez profita za kompaniju, ali je sa K900 Lenovo naučio mnogo, i kompanija je počela da se obraća kupcima. Ne želimo da kažemo da je K900 glavni element u razvoju brenda, ali na nekim tržištima je ovaj model dao je značajan doprinos promociji brenda.

U ovom pregledu, želimo da vam kažemo nešto o razvoju linije smart telefona Lenovo K920. Službeni naziv uređaja je Lenovo Vibe Z2 Pro, ali po našem mišljenju, K920 zvuči bolje. Novi model je evolucija ideja sadržanih u K900 seriji uređaja – vodećem modelu kompanije.

Dizajn, materijali, kućište

Kao i Lenovo K900, novi smart telefon je napravljen od metala (aluminijuma), i ima istu strogu, ugaonu formu. Upotreba polirane metalne teksture u okviru poklopca zadnje strane uređaja razlikuje ovaj model od drugih smart telefona i izgleda neobično. Reči teško mogu da opišu materijal pa predlažemo da pogledate sliku:

Oblik kućišta se može nazvati klasičnim i referentnim, bez krivina i kosina, osim prelaza između zadnje i leve i desne strane uređaja. Ova kosina omogućava da malo udobnije držite aparat u rukama.

Prednja strana smart telefona izgleda ovako: zaštitno staklo pokriva celu površinu, a oznake na tasterima nisu vidljive dok ne uključite ekran, tako da kada je isključen onda vidite samo crnu površinu.

Utisak strogosti i sažetosti prednjeg panela kvari natpis u gornjem desnom uglu (4G), kojeg, na sreću, u finalnoj verziji uređaja neće biti. Sa zadnje strane, uzgred budi rečeno, postoji veliki natpis VIBE, koji kod verzije za prodaju neće postojati.

Osnovna karakteristika dizajna Lenovo K920 je oblast oko glavne kamere. Prvo, samo sočivo kamere se graniči sa kvadratnim okvirom od crvene plastike, drugo, oko kamere ispod metala postoji umetak od sjajne plastike. Odluka nije toliko dekorativne prirode koliko je potrebno da se tu smeste antene. Mora se priznati da, generalno, ovo izgleda prilično skladno rešenje. U ovom slučaju, zadatak je bio da implementiraju antene na kućište, zaobilazeći metalne regione, a dizajneri su zajedno sa inženjerima uradili odličan posao.

Plastični umeci antena takođe imaju elemente u donjem delu uređaja. Dva zavrtnja se nalazi na kraju kućišta.

Metalna tekstura čini smart telefon praktičnim – otisci prstiju na površini, čak i ako ostanu, potpuno su nevidljivi. Na prednjoj strani otisci su mnogo više primetni, ali se zahvaljujući oleofobskom premazu otisci od vaših prstiju mogu brzo ukloniti. Uopšte, to je problem bilo kog uređaja sa velikim ekranom osetljivim na dodir.

Izrada

Na kvalitet smart telefona nemamo nikakvih pritužbi - sve veoma solidno i pouzdano, pri čemu kod monolitnog kućišta pomerljivi delovi su samo fioka ispod SIM kartice. Desilo nam se da u toku korišćenja uređaja, da nam je on slučajno ispao na asfalt na ulici, a u isto vreme pre pada uređaj je pogodio mali kamen koji se odbio. Kao rezultat - nekoliko malih ogrebotina sa zadnje strane i jedva primetno oštećenje na okviru pored ekrana. Naravno, ovo nije pokazatelj snage i neuništivosti K920, ali ipak je značajan podatak.

Dimenzije

Ne znamo kako da nazovemo Lenovo Vibe Z2 Pro - pametni telefon ili fablet. Možemo samo da kažemo da je uređaj ogroman. Po dimenzijama novi model je između Sony Xperia Z Ultra i smart telefona sa 5.5 inčnim ekranom. Čak prethodni vodeći Lenovo model, K900, više je bio kompaktan od novog modela. Bacite pogled na poređenje dimenzija:

  • Lenovo Vibe Z2 Pro (6 inča) - 156 x 81 x 7.7 mm, 179 grama
  • Apple iPhone 5S - 123.8 x 58.6 x 7.6 mm, 112 grama
  • HTC One (M8) ( 5 inča) - 146.4 x 70.6 x 9.4 mm, 160 grama
  • LG G3 (5.5 inča) - 146.3 x 74.6 x 8.9 mm, 149 grama
  • Nokia Lumia 930 (5 inča) - 137 x 71 x 9.8 mm, 167 grama
  • Samsung Galaxy S5 (5.1 inča) - 142 x 72.5 x 8.1 mm, 145 grama
  • Sony Xperia Z Ultra (6.44 inča) - 179 x 92 x 6.5 mm, 212 grama
  • OnePlus One (5.5 inča) - 153 x 76 x 9 mm, 162 grama

Ako stavimo K920 blizu nekog velikog uređaja, koji je važio za takav u prošlosti, HTC One (M8) ili čak Nokia G3 na primer, shvatićete kako su kompaktni uređaji prošlost.

Poređenje sa modelom Meizu MX3

Poređenje sa modelom HTC One (M8)

Poređenje sa modelom LG G3

Poređenje sa modelom Xiaomi Redmi Note

Da biste sagledali razliku u veličini između K920 sa šestoinčnim ekranom i zaista kompaktnih smart telefona dajemo sam tri slike:

Lenovo Vibe Z2 Pro

Meizu MX2

Kompaktni Meizu MX2 ne samo da se može utopiti ekran Lenovo K920 modela već ima i mesta viška.

Kakav je osećaj držanja uređaja u ruci? Lično, po našem slučaju - sa mukom, blago rečeno. Još jednom, definicija zaista velikog uređaja se podiže na novi nivo. Da, Sony Xperia Z Ultra je bio veoma veliki uređaj ranije, ali onda su Japanci odmah stavili do znanja da oni ne smatraju ovaj uređaj za smart telefon, pa sada Lenovo K920 se može sasvim lako staviti na mesto najvećeg smart telefona.

Sa dužnom pažnjom i veštinom moguće je da se priviknete na dimenzije modela K920, ali za nas su dimenzije K920 izvan prihvatljivih, to jest, da se uređaj drži jednom rukom i da ga kontrolišete tom istom rukom nije izvodljivo.

Kontrole

Kontrole u okviru smart telefona su uobičajene – kratki taster za regulaciju jačine zvuka na levoj strani, taster za uključivanje na desnoj i tasteri osetljivi na dodir ispod ekrana koji su osvetljeni.

Hardverski tasteri za jačinu zvuka i uključivanje su sasvim udobni za korišćenje sa kratkim hodom. Nažalost, verzija firmware-a za Lenovo K920 iz avgusta ne donosi podršku za otključavanje uređaja dvostrukim dodirom ekrana, kao što to je moguće u mnogim drugim smart telefonima. Uspeli smo da se naviknemo na ovu opciju kod LG G3 i HTC One (M8), i ovde nam nedostaje. Međutim, kao što je navedeno od strane kompanije Lenovo, u narednom firmware-u za K920, ova opcija će biti dostupna, pa je to samo pitanje vremena.

Sa desne strane, osim tastera za uključivanje nalazi se i slot za dve microSIM kartice, koje se nalaze u zajedničkoj fioci. Da biste izvukli fioku morate da koristite odgovarajući priručni alat.

Sa gornje strane se nalazi - 3,5 mm mini utičnica za slušalice, u dnu rešetka iza koje je skriven zvučnik, kao i microUSB utičnica i mikrofon.

Tasteri ispod ekrana su osvetljeni belim pozadinskim osvetljenjem, sa leva na desno ovde su tasteri „Menu“, „Home“ i „Back“. Možete da podesite pozadinsko osvetljenje na vreme od 3 sekunde, trajno ili jednostavno ga isključite. Nemogućnost da se tasterima dodeli druga funkcija je minus.

Ali postoji plus - mnoge napredne postavke i opcije se odnose na upravljanje. U kompaniji Lenovo mudro su pristupili problemu velikih dimenzija uređaja i pokušali da učine sve kako bi korisnici za koje su dimenzije K920 prevelike, ali ih veliki ekran mami bili u mogućnosti da se naviknu na ovaj smart telefon. Hajde da pogledamo šta je proizvođač sugerisao.

Mikro ekran za jednu ruku. Čudna, ali ipak korisna u nekim situacijama, opcija koja savršeno karakteriše svet modernih velikih smart telefona, kada želite veliki ekran, a dužina prstiju nije dovoljna. Sa ovom opcijom, možete skalirati ekran, smanjujući njegovu veličinu tako da onima koji kontrolišu uređaj on bude udoban za rad jednom rukom. To jest, moguće je napraviti radnu površine dijagonale 4 inča, umesto šest na primer.

Da, to će izgledati čudno, ali je zgodno za korišćenje.

Live tastatura. U ovoj opciji, dobijate Shift taster na numeričkoj tastaturi u smeru na koji ste nagnuli uređaj. Kontroverzna, po našem mišljenju, opcija, ali možda će nekome biti korisna.

Takođe možete da odrediti uključivanje ekrana smart telefona pritiskom na bilo koji taster, onemogućite „Home“ u horizontalnom položaju uređaja i da se blokira smart telefon da se ne bi aktivirao kratkim udarcima kada ga nosite u džepu. Ova opcija je već poznata kod mnogih drugih smart telefona i ona sprečava da vam se aktivira telefon u džepu i skida internet podatke. Tu je i režim koji omogućava da kada telefon zazvoni i kada ga uzmete u ruku, melodije zvona se automatski utišavaju.

Hajde da se vratimo na lokacije elemenata. Na prednjoj strani ekrana su slušalica, senzori osvetljenja i blizine, kao i 5MP prednja kamera (nema autofokus) i svetlosni indikator.

Ekran

U okviru Lenovo K920 korišćen je IPS LCD ekran dijagonale 6 inča, rezolucije 2560x1440 piksela, gustine 490 ppi. Ekran je prekriven zaštitnim staklom Gorilla Glass 3. Rekordna gustina ekrana smart telefona ovde, kao u slučaju LG G3, po našem mišljenju, nije opravdana. Lično, teško i samo pod lupom možete razaznati piksele na ovom ekranu. S druge strane - sve karakteristike velikog ekrana modela K920 su jednostavno odlične. Postoji vrlo visoka margina jačine osvetljenosti (poseban režim, high-brightness), koji kada odaberete, dobijate smart telefon sa najsjajnijom IPS - matricom ekrana smart telefona, maksimalne uglove vidljivosti i reprodukciju boja.

Ako podrazumevanim profilom boja niste zadovoljni, možete ga konfigurisati ručno promenom položaja klizača nijansi, zasićenosti i kontrasta. Ekran može da bude hladnijih ili toplijih temperatura boje, kako vam odgovara.

Ispod su poređenja slike na ekranu Lenovo Vibe Z2 Pro (dole) sa ekranom LG G3 (gore).

Kamera

Glavna kamera u okviru Lenovo Vibe Z2 Pro je 16MP – korišćen je senzor Samsung ISOCELL, šest sočiva imaju optičku stabilizaciju koja kada se snima je vidljiva golim okom. U blizini kamere nalazi se dual LED blic, koji može da se koristi kao baterijska lampa.

Postoje dva režima kamere: Smart režim i za profesionalce. U prvom sistem automatski bira optimalne postavke za određenu scenu i ekspoziciju, a u drugom sve radite sami.

Interfejs kamere u smart režimu je jednostavan – taster okidanja, taster za prebacivanje između glavne i prednje kamere, kao i taster sa strelicama da biste izabrali fotografije ili video.

U pro- režimu, sve je veoma interesantno. Ne samo da možete da podesite nivo ekspozicije i vrednost ISO, već i da izabere brzinu zatvarača i manuelni fokus na određenoj udaljenosti.

Nažalost, inženjerskim primercima, kakav je bio i u našem pregledu, kamera ne radi uvek ispravno: u određenim uslovima koristi netačan automatski balans belog ili nije mogla da pravilno fokusira. Međutim, čak i uzimajući u obzir ove nedostatke možemo da vidimo veliki potencijal kamere modela Lenovo Vibe Z2 Pro, pa se nadamo da će sve biti rešeno budućim firmware-om.

Sledi pregled uporednih fotografija snimljenih na pametnim telefonima Lenovo Vibe Z2 Pro i LG G3:

Kamera vam omogućava da kreirate sjajne slike iz blizine (Macro), prednja 5MP kamera je bez autofokusa, ali kvalitet slike je prihvatljiv.

Snimanje u „Pro“ režimu pruža mnoge nove mogućnosti, na primer, može da se fotografiše pri ISO 200-400 sa značajnom ekspozicijom u uslovima slabog osvetljenja bez šuma u kadru. Zbog optičke stabilizacije, čak i kada se koristi duga ekspozicija ne mora da se koristi stativ da dobijete oštru sliku.

Video možete da snimite u rezolucijama do 3840x2160 (kao što je navedeno u podešavanjima 4K), standard je FullHD, koristi se kodek H.264, brzina snimanja je 30 kadrova u sekundi. Postoji mogućnost snimanja u dva prozora kad se video snima paralelno sa glavnoj kameri kao i prednjoj. Dostupan je fiksni fokus (možete ga promeniti dodirom ekrana), i servo AF režim.

Trajanje baterije

Smart telefon koristi Li-Pol bateriju kapaciteta 4000 mAh, pri čemu za najefikasniju upotrebu baterije možete takođe uključiti poseban režim uštede energije Lenovo Power Manager.

Sa mojim scenarijima korišćenja Lenovo K920 lako traje ceo radni dan, u stvari, to je jedan od prvih smart telefona, koje smo koristili u tipičnim operativnim scenarijima ne samo do noći prvog dana već oko jedan i po dan.

Scenario je bio sličan sledećem: 1 čas poziva, 10-20 tekstualnih poruka, Gmail, 3-4 sati reprodukcije muzike, 1-2 sati aktivnog korišćenja mobilnog interneta (Instagram, Twitter, Facebook, Chrome), konstantna tokom dan prepiska u Whatsapp i Facebook Messenger (ukupno ne manje od jednog sata), fotografisanje.

U režimu reprodukcije videa pri 1080p, 5000 kbps (jačina zvuka i osvetljenost na tri četvrtine, ili oko 70 odsto, režim upotrebe baterija „normal“, Wi - Fi i GPS isključeni) smart telefon je radio oko 8-10 časova. Za uređaje bazirane na moćnoj platformi sa velikim ekranom ovo je veoma dobar rezultat.

Za potpuno punjenje uređaja je potrebno oko 3 sata (punjač 5V / 1A).

Platforma, memorija

Smart telefon je baziran na najnovijoj Qualcomm Snapdragon 801 platformi (MSM8974AC) sa quad-core 2.5 GHz procesorom, grafički podsistem (GPU) je Adreno 330 procesor sa frekvencijom od 578 MHz. Jedinica poseduje 3 GB RAM-a i 32 GB interne memorije. Slot za microSD karticu nije uključen.

Testovi performansi

Sintetički testovi (Antutu) i svakodnevno korišćenje Lenovo Vibe Z2 Pro pokazuje odlične rezultate kada je reč o brzini. Interfejs radi glatko i bez kašnjenja, prebacivanje između programa je brzo, jasno i bez zastajanja. Jedinica bez ikakvih problema reprodukuje FullHD video u visokom kvalitetu i možete bez problema da igrate sve dostupne igre za Android platformu.

Pri normalnom opterećenju (telefonski pozivi, pošta, internet preko 3G/4G) smart telefon se jedva zagreva pri konstantnoj aktivnoj Wi-Fi konekciji (gledanje filma putem web servisa, na primer), dok se u toku dugog igranja igara uređaj znatno zagreva. Prema aplikaciji Stability test, približne temperature jedinice su (podaci iz temperature baterije) tokom normalnog rada - oko 35 stepeni, pod opterećenjem, posle 15 minuta testa, temperatura raste do 50 stepeni.

Lenovo Vibe Z2 Pro i LG G3 na početku testa

Lenovo Vibe Z2 Pro i LG G3 posle 15 minuta, u „Classic testu“.

Takođe, pogledajte rezultate testiranja smart telefona u benchmark Antutu (X):

Povezivanje

Smart telefon radi u mrežama GSM, HSDPA i LTE (4G), a opremljen je sa dva slota za microSIM kartice. Prvi Slot podržava LTE FDD (opsege 1, 3, 7, 20). Brzina prenosa podataka sa 4G (LTE), naravno, zavisi od mesta gde ste, pri čemu je Lenovo Vibe Z2 Pro dao veoma dobre rezultate u oblastima sa dovoljno jakim 4G signalom.

Brzina prenosa podataka pomoću LTE sa Lenovo Vibe Z2 Pro.

Brzina prenosa podataka u LTE sa LG G3, za merenje je korišćeno isto mesto

Drugi slot je prvenstveno namenjen za SIM karticu preko koje planirate da pozivate, ali se takođe može koristiti za podatke. Međutim, samo preko 2G (Edge).

USB. Možete da sinhronizujete telefon sa računarom i vršite prenos podataka pomoću priloženog microUSB kabla. Interfejs je USB 2.0. Podržan je USB –OTG. Vaš telefon može biti povezan preko adaptera fleš diskova i ostalih uređajima za skladištenje sa sistemima datoteka FAT / FAT32.

Bluetooth. Ugrađeni Bluetooth 4.0 sa podrškom za A2DP profil.

Wi-Fi (802.11 a / ​​b / g / n). Smart telefon poseduje dual - band Wi-Fi modul, koji besprekorno funkcioniše. Kao i bilo koji drugi moderni Android uređaj, Lenovo Vibe Z2 Pro podržava deljenje mobilne internet Wi- Fi konekcije (Wi-Fi - router).

NFC. Standardni interfejs za sve glavne modele zasnovane na Androidu, od 2013 pa nadalje, pa i Lenovo Vibe Z2 Pro. Ova opcija još uve nema velike primene, pri čemu može doći do scenarija da recimo kod uređaja sa posebnim NFC oznakama, možete da proverite recimo preostali broj putovanja u gradskom prevozu.

Karakteristike telefona/implementacija dve SIM kartice

Oba slota za SIM kartice su formata microSIM, i oni se nalaze u jednoj fioci, jedan pored drugog. U postavkama smart telefona, možete podesiti ime za svaku SIM karticu U okviru uređaja je dostupan jedan radio modul, tako da ako koristite prvu SIM karticu, oni koji pozivaju na drugu će čuti poruku automata da je „pretplatnik privremeno nedostupan“.

Kada pozivate broj ili šaljete tekstualne poruke postoje dva tastera za svaku akciju preko prve ili druge SIM kartice.

Za svaku SIM karticu odvojeno su ponuđene melodije i zvuk za tekstualne poruke, obaveštenja.

Napominjemo da smart telefon je u stanju da snima zvuk, uređaj se može konfigurisati da omogući automatsko snimanje razgovora. Shodno tome, on savršeno snima vas i vašeg sagovornika.

U podešavanjima, postoje opcije za automatsko odgovaranje na poziv kada držite uređaj u blizini uha, pri čemu se inicira kratka vibracija kada je ostvarena uspešna veza sa sagovornikom, i tako dalje. Ukratko, sve uobičajene mogućnosti u drugim smart telefonima (SAMSUNG, HTC) su i ovde.

Navigacija/Auto režim

Smart telefon ima podršku za GPS / A - GPS i GLONASS satelite koje pronalazi za minimalno vreme. Uređaj ima unapred instaliran softver Google Maps i Google Navigation.

Lenovo Vibe Z2 Pro uključuje posebni „auto mode“ za rad sa smart telefonom kada se vozite ili ste samo postavili uređaj u njegov nosač na vertobranu ili ga koristite kao navigator ili DVR.

U ovom režimu rade samo neophodne aplikacije a interfejs je optimizovan za upravljanje prstima.

U ovom režimu, možete da koristite svoj smart telefon kao DVR, za to postoji ugrađeni uslužni program koji snima video preko glavne kamere osrednjeg kvaliteta.

Softverske karakteristike i softver

Smart telefon koristi Android 4.4.2, kao interfejs koristi vlasnički VIBE UI (Lenovo launcher), koji je sličan u svojoj osnovnoj ideji sa MIUI. Ista lokacija svih prečica na radnoj površini ekrana bez posebnog menija aplikacije. Remove Programs radi tako što držite prst na ikoni, i pritiskom na krst nad njom.

Na zaključanom ekranu, možete brzo da se prebacite sa poziva, poruka i pokrenete kameru. Ako slušate muziku preko muzičkog plejera (Google Music, na primer) zaključani ekran prikazuje tastere plejera i omot albuma.

Zanimljiva su obaveštenja na slepo. Nema razdvajanja kartica, a kontrolni tasteri i podešavanja interfejsa su prikazani, ne potpuno već samo u malom prostoru. Ako je potrebno, možete povući jezičak unutar zavese i da izvučete sve prečice.

U podešavanjima možete da promenite skup oznaka prikazanih ovde i njihov položaj u okviru opcije „blind“.

Lenovo Launcher je samo skin, sa osnovnom idejom kako da radi MIUI: možete da promenite temu u celini, ili možete koristiti pojedinačne komponente različite teme, od neke ikone, od neke slike, a od treće melodije zvona.

Set aplikacija u Lenovo Vibe Z2 Pro sadrži sav softver koji vam je potreban za udoban rad sa uređajem,uključujući i aplikaciju menadžera fajlova, Skype i tako dalje.

Muzički plejer klasičan za Android - Google Music.

Zanimljiva karakteristika Lenovo Vibe Z2 Pro - mogućnost da se prebacite na standardni interfejs Androida 4.4. Da biste to uradili, morate da aktivirate meni „For Developers“ odlaskom na Settings > About Phone> Version Information i odabrati „Build Number“. Na meniju za programere je linija promene sistemskog interfejsa na kojoj možete izabrati osnovni interfejs Google Android 4.4.

Zaključak

Kvalitet prijema za obe SIM kartice je dobar i za nedelju ipo upotrebe Lenovo Vibe Z2 Pro kao primarnog smart telefona nismo imali problema u tom pogledu. Jačina zvuka je iznad proseka, možete čuti poziv čak i u bučnom okruženju, jedina mana je što postoji samo jedan zvučnik, tako da ako nosite uređaj u džepu, zvuk će biti prigušen. Vibracija je prosečne jačine, a uzimajući u obzir težinu smart telefona je prihvatljiva.

Cena ovog modela je relativno visoka ali ne zaboravite da je ovo vodeći model kompanije, čak i ako Lenovo ne izdaje ovaj model u uobičajeno vreme, odnosno na neki način van sezone, kada su svi proizvođači već prikazali popularne uređaje u 2014.

Direktni konkurenti Vibe Z2 Pro modelu ne postoje, i to je možda jedan od najvažnijih elemenata potencijalno dobre prodaje ovog modela. Kao prednosti ovog modela navešćemo kvalitetno aluminijumsko kućište, dobru kameru (pogotovo ako je dobila novi firmware), odličan ekran sa ogromnom zalihom osvetljenosti i mogućnosti finog podešavanja boja, odlične performanse i dobrog trajanja baterije. Nedostaci ovog smart telefona su zaista mali - nema slot za memorijsku karticu (iako je na raspolaganju 32 GB interne memorije – ovo nije nedostatak za svakoga, ali ipak) i velike dimenzije uređaja usled velikog šestoinčnog ekran. Uskoro će Samsung predstaviti novi Galaxy Note, i ovaj uređaj će verovatno postati glavni konkurent Lenovo K920 modelu. Međutim, već možemo reći da je kompanija Lenovo uspela da napravi pristojan proizvod, a ako odlučite da izaberete smart telefon sa velikim ekranom do kraja godine, trebalo bi da obratite pažnju na Lenovo Vibe Z2 Pro.

Karakterisitke:

  • Operativni sistem: Android 4.4 (VIBE UI)
  • Mreže: GSM, HSDPA +, LTE,podrška za dve SIM kartice (microSIM), jedan radio
  • Procesor: Quad 2.5 GHz Qualcomm Snapdragon platforma 801
  • Grafički podsistem: Adreno 330
  • Memorija: 3 GB
  • Memorija za skladištenje podataka: 32 GB
  • Slot kartice: nema
  • Povezivanje: Wi-Fi (a / ac / b / g / n /) Dual-Band, Bluetooth 4.0 (A2DP), microUSB (USB 2.0, MHL, OTG) za punjenje/sinhronizaciju, 3.5 mm priključak
  • Ekran: IPS LCD, dijagonala 6 inča, rezolucija 2560x1440 piksela, gustina 490 ppi, automatksi podešava nivo osvetljenja.
  • Glavna kamera: 16 MP sa auto fousom i optičko stabilizaicjom, dual LED blic, video se snima pri 4K, 1080p,
  • Prednja kamera: 5 MP sa fiksnom žižnom daljinom
  • Navigacija: GPS (podržava A-GPS), Glonass
  • Dodaci: akcelerometar, senzor osvetljenja, senzor blizine
  • Baterija: Li-Pol kapaciteta 4000 mAh
  • Dimenzije: 156 x 81 x 7.7 mm
  • Masa: 179 grama
MOBILNISVET.COM JE EKSKLUZIVNI ZASTUPNIK MOBILE-REVIEW.COM
(Srbija, Crna Gora, Bosna i Hercegovina, Hrvatska i Severna Makedonija)
Original review / Originalni tekst:
NAPOMENA
Prevod je ekskluzivno vlasništvo sajta Mobilnisvet.com, a kopiranje dela ili celog testa je strogo zabranjeno.
Tekst je pod zaštitom kako mobile-review.com tako i mobilnisvet.com sajta, zloupotrebe neće biti tolerisane.
Slike su vlasništvo sajta mobile-review.com, koje su u neobrađenom obliku na sajtu mobilnisvet.com.
* maloprodajna cena sa uključenim PDV-om. Dinarske cene modela se dele sa prodajnim efektivnim kursom NBS koji se ažurira na svakih nekoliko dana. Plaćanje ISKLJUČIVO u dinarskoj protivvrednosti.
Uslovi korišćenja Mail: mobilnisvet.com@gmail.com - Sva prava rezervisana. © 2003-2024