Galaxy Tab S 8.4 LTE 2014
2014. godina
8.4" OLED, 76.5% body
7% 800, Android 6.0 Marshmallow
RAM 3 GB, INT 16GB, EXT nema
4900 mAh Neizmenjiva
1 kamera, max 8MP
Test mobilni telefon Samsung Galaxy Tab S 8.4 LTE 16GB
U nastavku pročitajte kompletan test mobilnog telefona Samsung Galaxy Tab S 8.4 LTE 16GB. U testu ćete pronaći detaljne informacije testiranog mobilnog telefona Samsung Galaxy Tab S 8.4 LTE 16GB vezano za izgled modela, performanse, kvalitet ekrana i kamera.
MOBILNISVET.COM JE EKSKLUZIVNI ZASTUPNIK MOBILE-REVIEW.COM
(Srbija, Crna Gora, Bosna i Hercegovina, Hrvatska i Severna Makedonija)

Pregled tableta Samsung Galaxy Tab S 8.4

Čini se da je od pojavljivanja Galaxy Pro linije prošlo relativno malo vremena, ali Samsung je već najavio novu Tab S liniju, dizajniranu da bude vodeća među tabletima kompanije.

Opcije

  • Tablet
  • Punjač
  • Kabl za povezivanje sa računarom (takođe deo punjača)
  • Žične slušalice

Izgled, materijali, kontrole, izrada

Godinama, Samsung nije obraćao dovoljno pažnje na dizajn svojih uređaja, svi oni izgledali su prilično dosadni i vrlo slični jedni drugima. Sa druge strane, ako je tablet ispred vas kompanije Samsung, vi ste ga verovatno odmah prepoznali po zaobljenim ivicama i fizičkim tasterom ispod ekrana.

Okvir tableta je izrađen od plastike u boji zlata. Ovakva odluka u kompaniji je donesena prvi put obzirom da su ranije obodi uvek bili boje srebra.

Panel zadnje strane je napravljen od perforirane plastike stilizovane da liči na kožu. Dodirno ova plastika je više slična onoj koja je korišćena u Galaxy S5 modelu nego na plastiku koja je korišćena u okviru Galaxy Note 3. Takođe ovde se nalaze dva „tastera“, koji su potrebni za brendirani pribor kompanije.

Na prednjoj strani nalazi se 8.4 - inčni ekran, oko kojeg se nalaze senzori svetlosti i blizine, prednja kamera, kao rešetka slušalice (u verziji tableta sa 3G).

Ispod ekrana možete videti fizički taster „Home“ sa ugrađenim čitačem otisaka prstiju, kao i tastere osetljive na dodir „Recent Apps“ i „Back“. Važno je napomenuti da fizički taster viri malo od površine tableta, tako da može da se desi da dođe do neželjenog pritiska ovog tastera. U osnovi, možete da instalirate opciju otključavanja pomoću otiska prsta ali to nije problem vredan pomena.

Sa desne strane možete da vidite taster za uključivanje, taster za regulaciju jačine zvuka i rupicu infracrvenog porta. Tu je i slot microSDHC kartice kao i slot microSIM kartice.

Ispod su microUSB konektori kao i 3.5mm priključak.

Na bočnim stranama ovog tableta instalirani su stereo zvučnici. Oni Imaju visoku jačinu (za tablet) i jasan i glasan zvuk. Primedbe na zvuk nema. Ali vezano za lokaciju je važno napomenuti jednu karakteristiku: ako držite tablet u landscape režimu fizički taster je sa desne strane, vi ćete pokriti zvučnik svojim rukama, tako da morate da ga držite, tako da je taster Home sa leve strane.

Na izradu uređaja, nemamo nikakvih primedbi, svi delovi su čvrsto spojeni, tasteri nemaju lufta.

Dimenzije

Dimenzije i masa Galaxy S 8.4 su jedna od njegovih ključnih prednosti. Sa 8.4 inča dijagonale, ovaj tablet ima manje od 300 grama, a njegova debljina je samo 6.6 mm. Ove dimenzije su impresivne, pogotovo u poređenju sa većinom konkurenata.

Dužina (mm) Širina (mm) Debljina (mm) Masa (grama)
Samsung Galaxy Tab S 8.4 212.6 125.5 6.6 294
Google Nexus jul 2013 200 114 9 299
Samsung Galaxy Tab 8.4 Pro 219 129 7 331
Apple iPad Mini Retina 200 135 7 341

Sa leva na desno - Samsung Galaxy Tab 8.4 Pro, Samsung Galaxy Tab S 8.4, Apple iPad Mini Retina, Google Nexus jul 2013

Ekran

Možda najvažnija stvar kada je reč o liniji Galaxy Tab S tableta je to što je Samsung konačno bio u stanju da napravi veliki SuperAMOLED ekran visoke rezolucije. Dijagonala ekrana je 8.4 inča, tip matrice - SuperAMOLED HD, rezolucija – 2560x1600 piksela, ekran je prekriven zaštitnim staklom, oleofobski premaz je prisutan. Zanimljivo, Samsung postepeno povećava veličinu ekrana bez uticaja na ukupnu veličinu uređaja, uglavnom smanjenjem debljine bočnih okvira (i tu je prednost linije Tab S).

Znamo da su glavne prednosti SuperAMOLED matrice - niska potrošnja energije (posebno kada je u pitanju prikazivanje crne boje) i svetle, živopisne boje. Za ljubitelje umirujućih boja tablet imati mogućnost za fino podešavanje ekrana. Ipak, napominjemo da ni posle tolikog prirodnog podešavanja boja ekrana one neće biti jednake IPS- matricama.

Sa leve na desnu - Samsung Galaxy Tab 8.4 Pro, Samsung Galaxy Tab S 8.4, Apple iPad Mini Retina, Google Nexus jul 2013

Još jedna mana ekrana – zelene nijanse kada se prikazuju bele boje. U stvari, u normalnoj upotrebi, to čak nije ni primetno, ali u direktnom poređenju sa konkurencijom razlika je vidljiva golim okom.

Sa leve na desno - Samsung Galaxy Tab 8.4 Pro, Samsung Galaxy Tab S 8.4, Apple iPad Mini Retina, Google Nexus jul 2013

Na žalost, za razliku od Tab 7.7, matrica se ovde koristi bez „+“, što automatski podrazumeva PenTile. Pa, hajde da porazgovaramo malo o tome. PenTile je zaista prisutan i ako pažljivo pogledate, možete čak i da ga vidite. Ali, u stvari, u većini scenarija je nevidljiv. Jedini scenario u kome je garantovano da će se videti je ako pogledate tekst ispisan vrlo malim slovima. Font će izgledati manje jasan u odnosu na isti kod Galaxy 8.4 Pro.

Još jedna prednost ekrana je odlično ponašanje pri veštačkom svetlu. Pri starijim modelima uz maksimalno osvetljenje tableta, još uvek je vidljiv odsjaj ili refleksija sopstvenog lica. Galaxy S 8.4 nema takav problem: uz osvetljenost od 80-90 % možete savršeno da vidite sliku i možete uživati gledajući svoju omiljenu seriju ili film.

Operativni sistem

Tablet koristi Android 4.4.2 uz instalirani kompanijin TouchWiz korisnički interfejs. Postoji zaseban članak koji se odnosi na sve aspekte korisničkog interfejsa.

Ispod pogledajte snimke sa ekrana ovog interfejsa.

Da li će biti update-a na Andorid L za ovaj tablet za sada nije poznato.

Performanse

Na prodaju će biti dve verzije tableta, koje se razlikuju po čipsetu. U prvoj verziji čipset koji se koristi je vlasnička platforma kompanije Samsung Exynos OCTA 5420 (setite se da se ovaj čipset koristi u Samsung Galaxy Note 3 N9000), tehnologija big.LITTLE (koristi dva quad-core procesora, jedan arhitekture Cortex A7 1.3 GHz, drugi Cortex A15 1.9 GHz), dok je za grafiku zadužen Mali T628 grafički procesor (podržava OpenGL 3.0).

Druga varijanta će se zasnivati na čipsetu Qualcomm Snapdragon 800 quad - core procesoru, koji radi na 2.3 GHz.

Količina radne memorije je 3 GB u obe verzije, interni kapacitet za skladištenje zavisi od verzije (16 / 32 GB), postoji slot za memorijsku karticu koji podržava kartice do 128 GB.

Informacije o performansama mogu se konvencionalno podeliti na dva dela: zahtevne igre i svakodnevnu upotrebu. Sa bilo kojim od igara tablet se nosi savršeno, ali u delu normalne upotrebe zamerke se pojavljuju. Pre svega, ono što je već postalo zaštitni znak Samsunga je da dolazi do zamrzavanja dok se krećete kroz desktopove. Ovo se mogu videti naročito dobro prilikom prebacivanja između Magazine UI i konvencionalnog desktopa. Ponekad je vidljivo i malo zamrzavanje u meniju aplikacija.

Bili smo zaista uznemireni činjenicom da i 2014. godine, tableti kompanije Samsung još uvek imaju problema kada se krećete kroz desktopove i meni Aplikacija.

Trajanje baterije

Tablet poseduje ne-uklonivu bateriju kapaciteta 4900 mAh.

Tokom trajanja testa u režimu čitanja ovaj tablet je testiran sa jačinom osvetljenja od 30% i trajao je 14 sati i 14 minuta.

U HD video režimu, uređaj se ispraznio za 11 časova i 26 minuta (maksimalna jačina osvetljenja, airplane mode uključen).

Ukoliko govorimo o svakodnevnoj upotrebi baterija može da pruži oko 2-3 dana rada (korišćenjem mobilnog interneta tačno 2 dana).

Želeli bismo da komentarišemo nešto o radu tableta kada reprodukujete HD – video. On nudi veoma dobar učinak, čineći Galaxy S 8.4 jednim od najinteresantnijih ponuda za fanove da gledaju filmove na dugim putovanjima. Takođe, napominjemo da ovaj tablet, kao i Galaxy S5 nudi način uštede energije, kojim se ekran prebacuje u crno-belim režim i u kojem su dostupne samo najosnovnije funkcije.

Kamera

U okviru tableta postoji glavna 8MP kamera sa autofokusom i LED blicem. Rezolucija prednje kamere je 2.1 MP. Sa ovim tabletom, možete da snimate slike pejzaža, ali je važno da se shvati da ovo nije aparat, pa čak ni vrhunski smart telefon sa odličnom kamerom, tako ne možemo da očekujemo čuda od ovog fotoaparata.

Bežično povezivanje

Mobile network - 3G verzija tableta radi u mrežama 2G (GSM / GPRS / EDGE, 850/900/1800/1900 MHz) i 3G (900/2100 MHz) i 4G (2600 MHz).Pored prenosa podataka, takođe možete da upućujete pozive preko tableta. 4G podrška je prisutna, čak u modelima sa Exynos OCTA 5420 čipsetom, očigledno korišćenjem eksternog modema.

Wi-Fi (b / g / n) - U podešavanjima možete da uključite ručno mobilni internet preko Wi - Fi, kao i da iskoristite prenos fajlova preko Wi - Fi Direct. Od dobrih karakteristika tu je podrška za Dual - band Wi - Fi.

Bluetooth 4.0 - Podržava sve popularne formate uključujući A2DP.

GPS - za prvo pokretanje je potrebno 10 sekundi, nemamo žalbi na rad modula.

Infrared - Možete da koristite tablet kao daljinski upravljač za uređaj, tablet poseduje već unapred instaliran softver za rad sa infrared portom.

Skener otiska prsta

Ovaj tablet, kao i Galaxy S5, ima instalirani skener otiska prsta.

Da biste otključali ekran otiskom prsta treba da pređete prstom od ivice ekrana preko skenera naopako. U našem uzorku, ova funkcija ne radi tako dobro kao kod iPhone 5S. Ponekad jedinica nije reagovala već je trebalo da ponovite potez drugi ili treći put.

Pored jednostavnog otključavanja, možete koristiti skener da zaštitite svoje podatke i da se prijavljujete na PayPal. Par reči o bezbednosti. Tablet ne možete resetovati, bez autorizaicje, što je dodatna zaštita od lopova.

Zaključak

Za novac koji treba da izdvojite za ovaj model dobijate tanak i lagan tablet sa velikim kvalitetnim ekranom (a time i relativno kompaktnih dimenzija) i dugo trajanje baterije. Mane su zamrzavanje TouchWiz interfejsa.

Konkurencija

iPad Mini Retina.Ključni konkurent, koji će se nadmetati sa Galaxy Tab 8.4 S. Na strani iPad Mini je to što je pogodniji za čitanje, odnos stranica, dobrog dizajna i najkvalitetnijih legura kućišta. Osim toga, ovaj tablet nudi niz odličnih igara i aplikacija. Android u tom pogledu za sada zaostaje (iako se situacija postepeno menja, na primer, imate isti Foursquare za Android bazirane tablete). Na strani Galaxy S 8.4 je pogodniji ekran za gledanje video snimaka i duže trajanje baterije, kao i bolje dimenzije (ovaj tablet je tanji i lakši).

Uzgred, tu je i zanimljiva situacija sa cenom. Dakle, iPad Mini Retina 16GB Wi-Fi je nešto jeftiniji u odnosu na odgovarajuće verzije Galaxy Tab S 8.4. Međutim, kupovinom Galaxy Tab 8.4 S možete povećati memoriju microSD karticama, dok kod iPad Mini Retina to nije moguće.

Google Nexus July 2013 . Ako niste spremni da trpite zamrzavanje TouchWiz interfejsa, ograničenja iOS-a, a takođe želite da uštedite, onda možemo bezbedno da preporučimo da kupite ovaj tablet. Mali, kompaktan, veoma brz i dobija najnovije update-ove kompanije Google. Ovaj model nudi iste debljinu i težinu kao Galaxy S 8.4, kao i trajanje baterije u video režimu.

Naš zaključak je veoma jednostavan: ako planirate da čitate mnogo i igrate se sa tabletom, i često koriste pretraživač, odaberite iPad Mini Retina. Ako često gledate video zapise, a igre sa Web surfovanjem su vam manje bitni – obratite pažnju na Galaxy S 8.4. Nexus July 2013 je za one koji žele da uštede novac, ali ipak kupe kvalitetan tablet.

Tehničke karakteristike
Sistem
Operativni sistem Android
Podrška Android 4.4
Procesor / čipset Samsung Exynos 5420 1900 MHz
Broj jezgara 8
Radna memorija 3 GB
Ugrađena memorija 16GB
Podrška za memorijsku karticu microSDXC, do 128 GB
Ekran
Ekran 8.4 ", 2560x1600
Widescreen Da
Tip ekrana Super AMOLED Plus, sjajan
Ekran osetljiv na dodir Kapacitivni multitouch
Broj piksela po inču (PPI) 359
Video procesor Mali-T628 MP6
Bežično povezivanje
Podrška za Wi-Fi posotji, Wi-Fi 802.11ac, WiFi Direct
Bluetooth podrška postoji, Bluetooth 4.0, A2DP
Mobilna telefonija 3G, HSPA +, LTE
IRDA Da
Kamera
Zadnja kamera there are 8 million pixels.
Karakteristike zadnje kamere blic, autofokus
Prednja kamera postoji, 2.1 milion piksela.
Zvuk
Ugrađeni zvučnici postoje, stereo zvuk
Ugrađeni mikrofon Da
Funkcionalnost
GPS Da
GLONASS Da
Automatska orjentacija ekrana Da
Senzori Akcelerometar, žiroskop, kompas, senzor blizine, senzor svetlosti
Podška za formate fajlova
Audio AAC, WMA, WAV, OGG, FLAC, MP3
Video WMV, MP4
Povezivanje
Povezivanje sa računarom preko USB Da
Povezivanje eksternih uređaja preko USB Opciono
Podržava MHL Da
Audio izlaz / slušalice da, 3.5 mm
Povezivanje slušalica Da
Baterija
Vreme rada, muzika (music) 80 sati
Vreme rada (video) 12 sati
Kapacitet baterije 4900 mAh
Dimenzije i masa
Dimenzije (VxŠxD) 212.6x125.5x6.6 mm
Masa 294 g
Dodatne informacije
Materijal kućišta Plastika
Opcije tablet, USB-kabl, OTG-kabl, AC adapter, uputstvo
Karakteristike Podržava formate M4A, 3GA, OGA, AMR, AWB, MIDI, XMF, MXMF, IMY, RTTTL, RTX, OTA, 3GP, 3G2, ASF, AVI, FLV, WEBM; skener otiska prsta
MOBILNISVET.COM JE EKSKLUZIVNI ZASTUPNIK MOBILE-REVIEW.COM
(Srbija, Crna Gora, Bosna i Hercegovina, Hrvatska i Severna Makedonija)
NAPOMENA
Prevod je ekskluzivno vlasništvo sajta Mobilnisvet.com, a kopiranje dela ili celog testa je strogo zabranjeno.
Tekst je pod zaštitom kako mobile-review.com tako i mobilnisvet.com sajta, zloupotrebe neće biti tolerisane.
Slike su vlasništvo sajta mobile-review.com, koje su u neobrađenom obliku na sajtu mobilnisvet.com.
* maloprodajna cena sa uključenim PDV-om. Dinarske cene modela se dele sa prodajnim efektivnim kursom NBS koji se ažurira na svakih nekoliko dana. Plaćanje ISKLJUČIVO u dinarskoj protivvrednosti.
Uslovi korišćenja Mail: mobilnisvet.com@gmail.com - Sva prava rezervisana. © 2003-2024