Galaxy A7 Duos 2015
2015. godina
5.5" OLED, 72.5% body
8% 615, Android 4.4.4 KitKat
RAM 2 GB, INT 16GB, EXT nema
2600 mAh Neizmenjiva
1 kamera, max 13MP
Test mobilni telefon Samsung Galaxy A7 A700 Duos
U nastavku pročitajte kompletan test mobilnog telefona Samsung Galaxy A7 A700 Duos. U testu ćete pronaći detaljne informacije testiranog mobilnog telefona Samsung Galaxy A7 A700 Duos vezano za izgled modela, performanse, kvalitet ekrana i kamera.
MOBILNISVET.COM JE EKSKLUZIVNI ZASTUPNIK MOBILE-REVIEW.COM
(Srbija, Crna Gora, Bosna i Hercegovina, Hrvatska i Severna Makedonija)

Pregled fableta Samsung Galaxy A7 (A700F)

Fotografije u zatvorenom

Tehničke karakteristike

  • Android 4.4.4, korisnički interfejs TouchWiz
  • Dijagonala ekrana 5.5 inča, SuperAMOLED, 1920x1080 piksela, 401 dpi, senzori ambijentalnog osvetljena i blizine
  • Metalno, izliveno kućište
  • Podrška za dve nanoSIM-kartice, jedan radio modul (A700F)
  • Prednja kamera rezolucije 5MP, glavna kamera 13MP sa autofokusom, video snimanje 1080p (30fps)
  • Snapdragon 615 čipset - MSM8939, četiri ezgra A53 64-bitna radni takt do 1.5 GHz, plus četiri jezgra radnog takta 1GHz, Adreno 405 model A700F dve SIM-kartice
  • Čipset Exynos 5 Octa 5430 - osam jezgara, 4 jezgra Cortex A15 do 1.8 GHz, 4 jezgra Cortex A7 do 1.3 GHz, Mali T628 MP6
  • RAM 2 GB, 16 GB interne memorije, kartice kapaciteta do 64GB
  • LTE cat. 4, GPS / A-GPS / Glonass
  • BT 4.0 LE, Wi-Fi 802.11 b / g / n, USB 2.0, microUSB, NFC
  • FM-radio, podrška za sve audio i video kodeke bez dodatnog instaliranja
  • Baterija Li-Ion 2600 mAh
  • Dimenzije - 151x76.2x6.3 mm, masa - 141 grama
  • Boje - biserno bela, ponoćno crna, šampanj zlatna

Prodajno pakovanje

  • Telefon
  • Punjač sa USB kablom
  • Uputstvo za upotrerbu
  • Igla za otvaranje fioke SIM kartice
  • Žične slušalice

Pozicioniranje

U pregledu Samsung A3 modela smo naveli razloge nastanka ove linije uređaja, njihovo pozicioniranje u okviru Samsung portfolija, kao i zašto se ona može smatrati dizajnirana kao konkurencija iPhone modelima ranijih generacija. Ne vidimo svrhu ponavljanja, pa vas upućujemo na odgovarajuću sekciju pregleda modela A3.

Pozicioniranje modela Samsung A7 čini ovaj model zanimljivijim od mlađih modela. Sa jedne strane, to je skuplja jedinica A serije, pri čemu poseduje jedan od najproduktivnijih čipseta za ovu klasu uređaja, ali opet se razlikuje od vodećeg modela, što je svesna odluka kompanije. Sa druge strane, A7 bi trebalo da deluje kao jedan od fableta koji će da preplave tržište sve do jeseni 2015. do kada će postojeći Note 4 biti vodeći model u klasi. Samsung je kreiranjem ovog modela smatrao i to pravilno da ne trebaju svim ljudima vrhunske karakteristike, prisustvo olovke i dodatne funkcije - mnogi se za ovaj model odlučuju zbog lepog dizajna, materijala, kućišta, adekvatne cene, pri čemu ovaj model je svakako veoma privlačan jer donekle podseća na glavni model ali je opet dostupan značajno jeftinije.

Među modelima velikih proizvođača zastupljenih u maloprodajnim objektima širom sveta, A7 se može kvalifikovati kao modno rešenje sa znatno manjom cenom od vodećeg modela. Za nas je bio potpuno iznenađenje da je prethodni model A5 izazvao takav interes kao čitalaca i potencijalnih kupaca. Pitanje je međutim kako će se ovaj model pokazati ako se ima u vidu da su Samsung glavni modeli dostupni kod velikog broja operatera uz ugovor pa ljudi mogu da priušte takav uređaj na rate.

U pogledu pozicioniranja i izbora ovog uređaja, predlažemo da ga posmatrate kao varijantu fableta sa olovkom, sa tipičnom kamerom u klasi i određenom cenom za imidž brenda. Ovo nije najjeftinija optimizovana ponuda, možete naći slična rešenja drugih kompanija za manje para, međutim, o tome kasnije u testu.

Ddizajn, veličina, kontrole

Dizajn A serije uređaja je takav da su oni apsolutno identični, ni po čemu se ne razlikuju. Nema nikakvih žalbi na kvalitet izrade niti materijala.

Metalni okvir uređaja ide svugde oko kućišta, pri čemu je sve slično Samsung Alpha ili Note 4 modelima. Ali ceo panel zadnje strane je napravljen od metala, iako je obojen u boji kućišta. Ima nekoliko zareza ispod antene, ali oni nisu vidljivi zbog senke. Ovo je svesna odluka, slično kao što Apple za iPhone koristi plastični poklopac (kao kod iPhone 6), ili umetak na zadnjem panelu ( kao kod iPhone 5/5s), koja odvraća pažnju od dizajna uređaja. U Samsungu su mislii da izgled uređaja mora biti isti, i napravili takav pristup.

Boje modela A7 su tipične: bela, crna i boja zlata.

Bela boja kućišta je biserne nijanse, ne mat, lepo se prikazuje na svetlosti. Namerno smo pokušati da ogrebemo kućište, pri čemu ogrebotine postoje, ali one nisu vidljive ako ne pogledate bolje.

Kontrole su tradicionalno organizovane, taster za kontrolu jačine zvuka je na levoj strani, na desnoj - On / Off taster. Isto - dva konektora za nanoSIM karticu i microSD karticu su kombinovani u jednom nosaču. U okviru uređaja postoje dva mikrofona i oni su na krajevima. Na dnu se nalaze uobičajeni microUSB utičnica, i 3.5mm priključak za slušalice ili handsfree.

Prednja kamera se nalazi iznad ekrana, a tu su i senzori svetlosti i blizine. Ispod ekrana se nalaze dva tastera osetljiva na dodir i jedan mehanički taster.

Dimenzije telefona – 151x76.2x6.3 mm, masa je 141 grama. Uređaj je prilično tanak, u ruci stoji dobro, malo je manji nego Note 4. dopada nam se format uređaja naročito ako imate veliku ruku. Primetićete da ćete da se naviknete na veliki ekran gotovo trenutno, a tanko kućište čini model pogodnim za svakodnevnu upotrebu.

Ekran

Ekran je dijagonale 5.5 inča i rezolucije FullHD (401 dpi), SuperAMOLED. Postoje svi režimi boja na ekranu kao i kod starijih modela.

Ako uporedimo kvalitet slike sa slikom kod modela Note 4 (ispod ), nećete videti veliku razliku, ona se oseća u fontovima, ali za oko je nevidljiva, naravno, ako ne mislite da koristite mikroskop.

Odličan ekran sa svih tačaka gledišta, maksimalan broj opcija za svačiji ukus. Želite li svetlije boje – možete ih prilagoditi, želite prirodnije - i to je moguće. Ekran se lepo ponaša pri izlaganju sunčevim zracima. U segmentu kojem pripada ova jedinica ima jedan od najkvalitetnijih ekrana, a za sadašnju generaciju uređaja njegove mogućnosti su dovoljne, plus tu je rezerva za nekoliko godina. Isti QHD - ekran u Note4 modelu je tehnološki suviše napredan, iako prijatan. Prelaz sa ekrana modela A7 na Note 4 neće biti toliko primetan kako bismo želeli da vam pokažemo.

Baterija

U kućište je ugrađena litijum-jonska baterija kapaciteta 2600 mAh, što je po današnjim standardima prilično malo. Vreme video reprodukcije je oko 8.5 sati (12.5 sati kod A5), što je tipično za sve uređaje kompanije Samsung. Bili smo malo zbiunjeni ovbim parametirma jer su pokazivali da je vreme uređaja kraće, ali u realnosti telefon radi veoma dboro (koristili smo Qualcomm verziju prilikom testiranja).

Pri realnoj upotrebi telefona, možete dobiti dva dana rada uz čas poziva, dvadesetak postova, nekoliko sati slušanja muzike. Pri vrlo visokom opterećenja uređaj je radio samo jedan dan, ali na primer, pri istom opterećenju S5 radi kraće. Korišćenje optimizovanog čipseta donosi poboljšanje smislu produženja vremena rada. Iako sve zavisi od toga kako ćete koristiti uređaj bitno je i kako ste podesili sve parametre.

Vreme potrebno za potpuno punjenje baterije je nešto manje od dva sata. Tehnologija brzog punjenja, kao kod Note 4 modela, nije podržana.

Telefon koristi vlasničku tehnologiju maksimalne uštede energije kada se ekran prebacuje za prikaz nijanse sive, pri čemu uređaj može da radi mnogo duže.

Memorija, memorijska kartica, čipset i performanse

Telefon je dostupan u dve verzije, sa Qualcomm i Exynos čipsetom. Snapdragon 615 čipset je oznake MSM8939, A53 quad core 64 – bitna jezgra radnih taktova 1.5 GHz Quad-Core plus do 1 GHz, Adreno 405 - C Model A700F dve SIM kartice. Čipset Exynos 5 je Octa 5430 procesor sa osam jezgara, 4 jezgra Cortex A15 radnog takta do 1.8 GHz, i četiri jezgra Cortex A7 na 1.3 GHz, Mali T628 MP6 grafički procesor. Korisnici neće moći da biraju varijante modela obzirom da će na svakom tržištu biti dostupna samo po jedna varijanta. Za svako će tržište biti jedna ili druga modifikacija. Pitanje koja je varijanta bolja treba da ostane otvoreno.

Količina RAM-a je 2 GB ugrađene memorije 16 GB, od kojih korisnik može da koristi oko 12 GB. Podržane su memorijske kartice kapaciteta do 64 GB, što je dovoljno za većinu korisnika.

Kada je reč o modelima A serije neobično je to da simultana upotreba dve SIM kartice i memorijske kartice nije moguća. Drugi slot može se koristiti ili za memorijske kartice ili SIM kartice, ali ne istovremeno. Dakle, morate da birate ono što je važnije za vas i imati to na umu kada birate uređaj.

U sintetičkim testovima ovaj čipset pokazuje rezultate tipične za svoju klasu, ali to ne utiče na performanse, radi prilično dobro i brzo.

Opcije povezivanja

Sve prilično tipično, USB 2.0 verzija, tu je i podrška za NFC, ANT +, Wi-Fi 802.11 b / g / n, Bluetooth 4.0LE, ugrađeni LTE modem podržava LTE Advanced Cat.4.

Kamera

Prednja kamera nema autofokus, ali ima rezoluciju od 5 megapiksela, što je dobro.

Glavna kamera je rezolucije 13 megapiksela, prema karakteristikama je kao kamere koje su bile ugrađivane u vodeće modele prošle godine. Slično kao i kod prethodnog modela, kada je okruženje tamno kamera se ne ponaša najbolje.

Primer video klipa (MP4, 49 MB) >>>

Softver

Jedinica koristi najnoviju verziju Android-a 4.4.4 sa korisničkim interfejsom TouchWiz, takođe najnovije verzije, kao i vodeći modeli kompanije. Razlike u odnosu na S5 skoro da nema pa savetujemo da pogledate test tog modela.

Sa druge strane, za razliku od top modela ovaj model ima ugrađeni FM radio, što je lep bonus.

Teme ne samo da menjaju pozadinsku sčiku već i ikone u meniju.

Utisci

Zvuk je jasan i glasan, što je prilično tipično za uređaje kompanije Samsung. Kvalitet prenosa glasa je super, nema problema. Jačina zvuka u toku poziva, garantuje da ćete čuti sagovornika i on vas čak i u bučnoj ulici.

Osetljivost radija ne izaziva nikakve probleme, ona je na nivou uređaja kao što su Galaxy S4 / S5, baziranih na Qualcomm čipsetovima.

Ovaj fablet je interesantan onima koji nisu spremni i ne žele da plate punu cenu za Note 4, i ne vide smisao u svim njegovim mogućnostima. Istovremeno, ovaj model je odlična alternativa za iPhone 6 Plus, ali ne nudi veliki broj karakteristika. A7 ima potpuno iste ili bolje performanse.

Stvarnim konkurentom ovom modelu može se smatrati model Meizu MX4 Pro, koji koristi isti Exynos čipset, koji ima veličinu ekrana 5.5 inča, ali QHD rezoluciji. Razlika u ceni nije toliko kritična, a ova jedinica je funkcionalna i zabavna. Još jedna stvar je da Meizu kao brend nema zvaničnu distribuciju u mnogim zemljama pa prodaja nije poznata.

Zaključak je da je u pitanju dobar model, ne savršen ali model koji je alternativa Note 4 modelu u metalnom kućištu sa dobrim ekranom i dovoljnim kapacitetom baterije za većinu masovnog potrošačkog segmenta tržišta. Sa druge strane, neophodno je uključiti u razmatranje i cenu ovog modela koja je neobična. Ali i vrlo realna, posebno ako se u vidu imaju visoke cene iPhone 6 Plus modela. Kako će se ovaj model pokazati saznaćemo više tokom leta kada će se pojaviti u prodaji.

MOBILNISVET.COM JE EKSKLUZIVNI ZASTUPNIK MOBILE-REVIEW.COM
(Srbija, Crna Gora, Bosna i Hercegovina, Hrvatska i Severna Makedonija)
NAPOMENA
Prevod je ekskluzivno vlasništvo sajta Mobilnisvet.com, a kopiranje dela ili celog testa je strogo zabranjeno.
Tekst je pod zaštitom kako mobile-review.com tako i mobilnisvet.com sajta, zloupotrebe neće biti tolerisane.
Slike su vlasništvo sajta mobile-review.com, koje su u neobrađenom obliku na sajtu mobilnisvet.com.
* maloprodajna cena sa uključenim PDV-om. Dinarske cene modela se dele sa prodajnim efektivnim kursom NBS koji se ažurira na svakih nekoliko dana. Plaćanje ISKLJUČIVO u dinarskoj protivvrednosti.
Uslovi korišćenja Mail: mobilnisvet.com@gmail.com - Sva prava rezervisana. © 2003-2024