Galaxy J7 Dual SIM2015
2015. godina
5.5" OLED, 69.6% body
8% 615, Android 6.0.1 Marshmallow
RAM 2 GB, INT 16GB, EXT nema
3000 mAh Izmenjiva
1 kamera, max 13MP
Test mobilni telefon Samsung Galaxy J7 J700 Dual
U nastavku pročitajte kompletan test mobilnog telefona Samsung Galaxy J7 J700 Dual. U testu ćete pronaći detaljne informacije testiranog mobilnog telefona Samsung Galaxy J7 J700 Dual vezano za izgled modela, performanse, kvalitet ekrana i kamera.
MOBILNISVET.COM JE EKSKLUZIVNI ZASTUPNIK MOBILE-REVIEW.COM
(Srbija, Crna Gora, Bosna i Hercegovina, Hrvatska i Severna Makedonija)

Pregled fableta Samsung Galaxy J7 (SM-J700H / SM-J700F)

Prodajno pakovanje

  • Smart telefon
  • Punjač za baterije USB-kabl
  • Žične stereo slušalice (zavisi od zemlje)
  • Uputstvo za upotrebu

Specifikacije

  • Android 5.1.1 sa TouchWiz korisničkim interfejsom
  • Exynos 7580 čipset, 8 jezgara Cortex A53 do 1.5GHz, grafički akcelerator MALI T720 MP2 (model J700H)
  • 615 Qualcomm Snapdragon čipset, MSM8939, 8 jezgara, 4 jezgra Cortex A53 do 1 GHz, 4 jezgra A53 do 1.4 GHz, Adreno 405 grafički akcelerator
  • Dijagonala ekrana 5.5 inča, SuperAMOLED, 1280x720 piksela, 267 ppi, kolor porfili, ne postoji automatsko podešavanje osvetljenja, dostupan režim za rad sa uređajem na otvorenom
  • 1.5 GB RAM-a, 16 GB interne memorije, kartice kapaciteta do 128 GB
  • Podrška za dve SIM kartice
  • Prednja kamera 5 MP, glavna kamera 13MP
  • Dve SIM-kartice
  • Baterija Li-Ion kapaciteta 3000 mAh, prosečno vreme rada ok o2 dana
  • LTE cat.4, BT 4.1, Wi-Fi 802.11 b / g / n, USB 2.0, GPS / GLONASS
  • NFC (samo J700F)
  • FM-radio
  • Dimenzije - 152.2x78.7x7.5 mm, masa - 171 grama

Pozicioniranje

Linija J spada u jeftiniju ponudu modela kompanije Samsung i od ranije nam je poznat model J1, koji ne donosi najbolje performanse u svojoj klasi, što je tipično za Samsung u celini. Što je jeftiniji Samsung telefon, više nedostataka se može naći.

Samsung Galaxy J1

Međutim što je viši indeks modela, postaje sve zanimljivije i pojavljuju se jedinstveni modeli koje nećete naći u kod drugih proizvođača, obzirom da je reč o modelima sa SuperAMOLED-ekranima. Ali, cela linija J modela je identičnog, bezličnog dizajna. Pogledajte J5, J7 - oba modela izgledaju kao blizanci, razlikuju se samo po veličini. Ovo je još jedan brendirani potez Samsunga, u 2015. godini da se u istoj liniji koristi isti dizajn, materijali kućišta, drugačija veličina ekrana i samim tim, veličina telefona.

Model J7 može biti nazvan kao najstariji u familiji, nudi maksimalne karakteristike koje su uporedive sa konkurentima u ovom segmentu cena i nešto više. Pozicioniranje uređaja je vrlo jednostavno, fablet sa minimalnom cenom za klasu i nivoom performansi. Model je kreiran da se nadmeće sa kineskim proizvođačima na kineskom tržištu, kao posledica toga, niska cena je bila jedan od prioriteta. U Evropi ovaj model će biti ekskluzivno dostupan uz određenu mrežu, što znači da će cena biti znatno viša, uporediva sa A-serijom što će poništiti prednost ovog uređaja.

Dakle, potrebno je da pažljivo pogledate cenu telefona i uporedite sa drugim modelima. Ali ako zatvorite oči vezano za ovaj parametar, onda je reč o moćnom fabletu, koji nudi dugo trajanje baterije i može se smatrati jednim od najzanimljivijih rešenja u svojoj klasi.

Postoje dve varijante ovog modela, jedna bazirana na Exynos čipsetu, druga na Qualcomm. One imaju približno iste performanse kao i vreme rada, i veće razlike između njih, u praksi nema ili su gotovo nevidljive.

Dizajn, veličina, kontrole

Ako kažete da je J serija neobičnog dizajna, onda ste zaboravili da su ovi uređaji dostupni u okviru linije kompanije nekoliko godina. Belo kućište J7 je slično desetinama modela kompanije, dobro poznate mat plastike, sjajnih umetaka sa strane ispod metalnih ivica. Blago zaobljenog oblika, lepo stoji u ruci, ali definitivno dosadan, obzirom da ste verovatno već videli na desetine takvih uređaja u rukama korisnika. Teško je izdvojiti individualnost takvog modela obzirom da je reč o modelu za masovno tržište.

U izvesnoj ovo su shvatili i dizajneri kompanije Samsung, koji su dodala više boja za ovu jedinicu, koja je dostupna čak i u zlatnoj boji koja verovatno treba da se zove bronzana. Ukupno postoje tri kolor varijante - crna ili mastilo plava, bronzana i bela. Najlošije izgleda verzija bele boje. Ali, ona će biti jedina dostupna na većini tržišta.

Dimenzije uređaja su - 152.2x78.7x7.5 mm, težina - 171 grama. Za fablet sve dimenzije su manje više standardne i bez osobenosti. Uređaj je dovoljno tanak da ga nosite kako vam se dopada, u džepu farmerki, izgleda praktično nevidljiv.

Na prednjem panelu možete videti blic kamere, smart telefon je pozicioniran kao uređaj za snimanje selfija, ali to je marketinški potez, ostale karakteristike modela izgledaju mnogo interesantnije.

U donjem centralnom delu je mehanički taster, dok su levo i desno tasteri osetljivi na dodir. Na levoj bočnoj strani je taster za kontrolu jačine zvuka a na desnoj strani - On / Off taster. Na donjoj bočnoj strani su 3,5 mm, microUSB priključak i mikrofon. Postoji samo jedan mikrofon što takođe ukazuje na poreklo uređaja u smislu da je reč o jeftinom rešenju.

Poklopac zadnje strane se lako otvara, unutra se nalazi baterija, slotovi memorijske kartice i dual slot microSIM-kartica. Nije moguće izvaditi ih bez vađenja baterije.

Ekran

Prvobitno je bilo planirano da J-serija poseduje TFT matricu ekrana, čak smo dobili odgovarajuće prototipove J5 / J7 modela. Ali, na početku proizvodnje, odlučeno je da se ovi modeli izdvoje iz gomile i da se u njih ugrađuju SuperAMOLED ekrani, koji su oduvek bili rezervisani za skuplje uređaje. Ovo je radikalno drugačije rešenje od rešenja u okviru modela sličnog nivoa. Za kupce ovo je takođe jedinstvena prilika da se kupi novi uređaj sa jednim od najzanimljivijih ekrana na tržištu. Ali nije sve tako jednostavno, obzirom da i SuperAMOLED ima niz nedostataka, što je u ovom modelu, čak i više izraženo.

Uređaj poseduje ekran dijagonale 5.5 inča, rezolucije 1280x720 piksela, 267 ppi. Telefon nema opciju automatskog podešavanja osvetljenosti. Možete podesiti nivo osvetljenosti da se osećate ugodno, to je sve. To je urađeno iz jednostavnog razloga - da se poveća vek trajanja baterije i trajanje baterije jednim punjenjem. Tehničke karakteristike ekrana su takve da se osvetljenje može prilagoditi u širokom rasponu, on može da dostigne maksimalnu osvetljenost od 500 cd/m2. Ali sa ručnim podešavanjem, to je 350 cd/m2. Vidite li razliku? Proizvođač je pogoršao pozadinsko osvetljenje da poveća vreme rada, u čemu je uspeo u potpunosti, obzirom da J7 pokazuje veoma dobre rezultate.

Za one koji žele da imaju dobro čitljivu sliku pri jakom svetlu, proizvođač je dodao režim na otvorenom i kada ga aktivirate, u njemu uređaj radi do 15 minuta, ili dok ne isključite ekran. Osvetljenje u ovom slučaju je na maksimalnoj vrednosti - 500 c /m2, i pražnjenje baterije je naglo poraslo.

Sada još jedan ne baš sjajan trenutak. Navikli smo se da na telefonima sa SuperAMOLED ekranima uvek korisnici imaju izbor različitih režima boje, odnosno mogu prilagoditi boje ekrana za sebe. U ovoj jedinici proizvođač je od tako nečega odustao i očigledno iz marketinških razloga, nema prilagođavanja ove vrste. Kod starijih modela, možete da izaberete paletu boja ekrana, što je vezano za originalnu postavku karakteristika Samsunga. Kvalitet ekrana je veoma dobar, on će zadovoljiti većinu ljudi. Ali za razliku od starijih modela kojima je podrazumevani prilično svetao profil boja ovde smo se opredelili za hladne boje, što je atipično za SuperAMOLED-ekran.

J7 ima jedan od najboljih ekrana u klasa. Naravno, želeli smo da vidimo FullHD rezoluciju, ali ta vrednost nije moguća.

Baterija

Baterija se može ukloniti, što se sviđa mnogim kupcima. Baterija je Li-Ion kapaciteta - 3000 mAh. Nismo očekivali od ovog uređaja nešto posebno, ali na kraju smo bili iznenađeni koliko dugo traje baterija. Na primer, nekonvertovani video se reprodukovao preko MX Playera (hardverska akceleracija, maksimalna osvetljenost) skoro 13 sati.

Kada koristite telefon za pozive, on u proseku radi oko dva dana, kada prebacujete podatke kapaciteta 0.5-1 GB, uređaj obezbeđuje oko 4 sata rada ekrana (prosečan nivo osvetljenja).

Ako koristite uređaj kao pristupnu tačku, za distribuciju interneta na druge uređaje. uređaj radi 10-11 sati dnevno (500-600 MB prenetih podataka).

Postoje režimi kako konvencionalne tako i ekstremne energetske efikasnosti, koji povećava vreme rada isključivanjem određenih funkcija.

Po našem mišljenju, ova jedinica je veoma dobra, a trajanje baterije je izdvaja među konkurentima. U mnogim aspektima to je zasluga čipseta. Vreme punjenja baterije je oko 2.5 sata.

Kamera

Prednja kamera ima blic, a reč je o 5MP kameri koja generiše fotografije prihvatljivog kvaliteta u potpunosti drugačije u poređenju sa vodećim Samsung modelima. Sa druge strane, fotografije su daleko bolje nego one snimljene drugim aparatima.

Glavna kamera ima 13MP, interfejs je kao i kod većine ovogodišnjih modela, što znači da pored automatskog režima, tu je i Pro režim rada u okviru kojeg se mogu birati podešavanja. Zanimljivo je to da je ovo veoma dobra kamera za ovaj cenovni opseg. Fotografije su dobre i oštre, bolje od konkurencije. Video se snima samo u Full HD formatu.

Primeri fotografija

Povezivanje

Budući da je reč o niskobudžetnom modelu, nema nekih posebnih karakteristika. Tu je Bluetooth 4.1, Wi-Fi b/g/n, USB 2.0 i GPS/GLONASS. Na kvalitet GPS nema nikakvih zamerki. Model odlikuje i J700FNFC, a tu je i podrška za LTE cat.4.

Čipset, memorija, RAM, performanse

Model je dostupan sa dve verzije čispeta:

  • Exynos 7580 čipset, 8 jezgara Cortex A53 do 1.5GHz, grafički akcelerator MALI T720 MP2 (model J700H)
  • 615 Qualcomm Snapdragon čipset, MSM8939, 8 jezgara, 4 jezgra Cortex A53 do 1GHz, 4 jezgra A53 do 1.4GHz, Adreno 405 grafički akcelerator

Standardna i uobičajena verzija je Exynos. Nema razlika u performansama u odnosu na Qualcomm, odnosno, one su neprimetne. Na svim tržištima, osim kineskog, prisutne su obe verzije modela.

Dostupno je 1.5GB RAM-a, što nije standardno za većinu proizvođača, što je još jedan plus za niskobudžetni model. Naravno, 1.5GB RAM-a je mnogo bolje nego 1GB ali u toku ove godine standard polako postaje 2GB memorije, naročito kod Samsung modela. Ovaj model veoma brzo otvara aplikacije i nema nikakvog zaostajanja, pa će sigurno odgovarati većini korisnika.

Aparat ima 16GB ugrađene memorije, od toga je više od polovine dostupno, a moguće je koristiti memorijsku karticu do 128GB kapaciteta.

U sintetičkim testovima uređaj prikazuje sledeće rezultate.

Softverske karakteristike

Ovo je jedan od prvih niskobudžetnih telefona koje odlikuje isti softver kao i kod vodećeg modela kompanije – Android 5.1.1 u kombinaciji sa TouchWiz interfejsom.

Dostupne su gotovo iste karakteristike. Tu je Smart Manager za upravljanje memorijom, nepotrebnim fajlovima, kao i opcija čišćenja memorije.

U pitanju je dobar i jednostavan interfejs sa mnogo malih stvarčica koje olakšavaju život a koje su detaljno opisane u okviru Galaxy S6 modela.

Telefon poseduje i FM radio koji odlično radi.

Utisci

Nema zamerki na kvalitet aparata, standardan za Samsung modele. Nedostatak je odsustvo sistema za redukciju šuma koji unapređuje zvuk na starijim modelima. To je uobičajeno za niskobudžetne modele, a i malo je verovatno da bi korisnici ovakvih uređaja primetili razliku.

Jačina zvuka je osrednja, a možda je to i do samog aparata. Vibracija je vrlo dobra.

U segmentu niskobudžetnih fableta, ovaj uređaj zaista izgleda zanimljivo, iako se čini kao blago unapređena verzija Samsung E7 modela. Razlika je u tome što taj model pokreće Android 5.1.1, ali ekran, baterija i druge karakteristike su uporedive. Potrebno je ipak fokusirati se na J7 budući da je reč o poslednjoj generaciji uređaja koja očigledno zaobilazi E7 po pitanju velikog broja detalja.

Druga alternativa je Galaxy A7 koji odlikuje metalno kućište, koji pruža drugačiji osećaj u ruci i dostupan je u velikom broju boja. Ima neuklonjivu bateriju koja pruža kraće vreme rada ali uz veću rezoluciju ekrana. Ono što je najvažnije, uređaj u potpunosti izgleda drugačije.

Konkurentni model uređaju Samsung J7 mogao bi biti Sony Xperia C4 koji takođe ima prednju kameru za snimanje „selfi“ fotografija, 16MP glavnu kameru kao i 5.5-inčni ekran Full HD rezolucije, što ga čini sličnim Galaxy A7 modelu, osim što je u pitanju viša klasa.

Sličan model – Alcatel IDOL 3 5.5 je takođe zanimljiv uređaj koji karakteriše pristupačna cena u kombinaciji sa dobrim performansama. Iako ima lošiju kameru, može da se pohvali ekranom i njegovom rezolucijom. Odličan niskobudžetni fablet.

Glavna prednost Galaxy J7 jeste SuperAMOLED ekran uz ograničene karakteristike. Platforma nudi dobre performanse ali najvažniji je dugotrajni rad baterije. Razlike između Snapdragon i Exynos platforme gotovo su neprimetne, osim činjenice da je Snapdragon tradicionalno bolji za 3D igračke koje su optimizovane za Adreno grafički akcelerator.

Samsung je u poslednjih nekoliko godina slabo predstavljao uspešne niskobudžetne modele, a J7 je izuzetak od pravila. Ovaj aparat je zaista zanimljiv i prikladan za različite korisnike.

MOBILNISVET.COM JE EKSKLUZIVNI ZASTUPNIK MOBILE-REVIEW.COM
(Srbija, Crna Gora, Bosna i Hercegovina, Hrvatska i Severna Makedonija)
NAPOMENA
Prevod je ekskluzivno vlasništvo sajta Mobilnisvet.com, a kopiranje dela ili celog testa je strogo zabranjeno.
Tekst je pod zaštitom kako mobile-review.com tako i mobilnisvet.com sajta, zloupotrebe neće biti tolerisane.
Slike su vlasništvo sajta mobile-review.com, koje su u neobrađenom obliku na sajtu mobilnisvet.com.
* maloprodajna cena sa uključenim PDV-om. Dinarske cene modela se dele sa prodajnim efektivnim kursom NBS koji se ažurira na svakih nekoliko dana. Plaćanje ISKLJUČIVO u dinarskoj protivvrednosti.
Uslovi korišćenja Mail: mobilnisvet.com@gmail.com - Sva prava rezervisana. © 2003-2024