Honor 7 Dual SIM2015
2015. godina
5.2" LCD, 72.4% body
8% 935, Android 6.0 Marshmallow
RAM 3 GB, INT 16GB, EXT nema
3100 mAh Neizmenjiva
1 kamera, max 20MP
Test mobilni telefon Huawei Honor 7 16GB Dual
U nastavku pročitajte kompletan test mobilnog telefona Huawei Honor 7 16GB Dual. U testu ćete pronaći detaljne informacije testiranog mobilnog telefona Huawei Honor 7 16GB Dual vezano za izgled modela, performanse, kvalitet ekrana i kamera.
MOBILNISVET.COM JE EKSKLUZIVNI ZASTUPNIK MOBILE-REVIEW.COM
(Srbija, Crna Gora, Bosna i Hercegovina, Hrvatska i Severna Makedonija)

Pregled modela Huawei Honor 7

Uvod

Honor 7 je novi model najvećeg kineskog proizvođača smart telefona Huawei i premijeru je imao sredinom leta ove godine.

Uređaj se prodaje u online prodavnici kompanije Huawei. Međutim, ako sada odete na sajt kompanije, videćete da, nažalost, Honor 7 nije dostupan, a da isporuke su veoma ograničene, odnosno oko 1000 jedinica po isporuci.

Zanimljivo je, da je u ponudi i neka vrsta premium varijante uređaja koja se zove P8.

Karakteristike

  • Materijali kućišta: metal, plastika i Corning Gorilla Glass 3 staklo
  • OS: Google Android 5.0
  • Mreže: GSM / GPRS / EDGE, LTE CAT 6, dve Nano-SIM kartice
  • Procesor: 8 jezgara, 64-bit, HiSilicon Kirin 935
  • RAM: 3 GB
  • Memorija za skladištenje podataka: 16 GB + microSD-slot
  • Povezivanje: Wi-Fi (b / g / n / ac), Bluetooth 4.1, slot microUSB (USB 2.0) za punenje/sinhronizaciju, 3.5 mm priključak za slušalice
  • Ekran: kapacitivni, IPS 5.2 inča, rezolucije 1080x1920 piksela
  • Kamera: 13/5 MP, double blic za glanvu kameru i pojedinačni za prednju
  • Navigacija: GPS / GLONASS
  • Dodaci: senzor otiska prsta, akcelerometar, snezori blizine i svetlosti, FM-radio
  • Baterija: ukloniva, Litijum Ion (Li-Ion) kapaciteta 3100 mAh
  • Dimenzije: 143.2 x 71.9 x 8.5 mm
  • Masa: 157 g

Prodajno pakovanje

  • Smart telefon
  • Mrežni adapter
  • USB-kabl

Dizajn, veličina, kontrole

Huawei Honor 7 uređaj ima klasičan dizajn modernog smart telefona: pravougaonog oblika, zaobljenih uglova, veliki ekran zauzima gotovo celu površinu prednjeg panela (76,7%).

U svakom slučaju, Honor 7 izgleda vrlo efektno, nema ometajućih elemenata na prednjoj strani: logoa, dekorativnih umetaka. Čak i selfi kamera i blic van su iste veličine i na istoj udaljenosti od zvučnika.

Dimenzije, po našem mišljenju su veoma dobro izabrane – 143x71x8.5 mm, pa je u pitanju relativno kompaktan uređaj (među savremenim 5.5-inčnim uređajima), ne vrlo tanak, ali ne ni debeo, masa je takođe pristojna - 157 grama. U ruci uređaj stoji dobro, neće iskliznuti. Međutim, ako su vam ruke vlažne, verovatnoća da će biti uređaj završiti na podu je prilično velika.

Prednja strana je zaštićena Corning Gorilla Glass 3 staklom. Ovom elementu ne treba predstavljanje. Za nekoliko nedelja korišćenja nije se pojavila nijedna velika ogrebotina, dok se male ionako postepeno pojavljuju. Oleophobic premaz je veoma dobar: otisci prstiju ostaju, ali se brzo i lako uklanjaju. Prst klizi lako preko površine.

Tanka ivica po obodu uređaja je izrađena od sjajne plastike. Zadnja strana uređaja je izrađena od metala (aluminijum). Materijal poklopca karakterišu polirani uglovi. Proizvođač tvrdi da je na poklopac primenjen keramički premaz.

U gornjoj i donjoj zoni zadnje strane, postoje dva plastična umetka. Antene su raspoređene da reše problem blokade signala od ruke. U slučaju pogoršanja signala smart telefon prebacuje signal na antenu koja pruža najbolji prijem. Ovaj pristup ne troši dodatnu energiju sa ciljem ojačanja signala.

Umeci imaju nešto izdignutu formu. Bez uvrede za Huawei ali oni nas podsećaju na turpiju za nokte. Srećom, reljef nije tako izražen, da možete da uradite manikir koristeći Honor 7.

Model je u prodaji u dve boje: grafitno sivoj i metalik srebrnoj. Nama lično se više sviđa opcija broj dva.

Kućište, kao što znate uključuje ugrađenu bateriju. Kvalitet izrade je odličan. Za nas je bilo važno da se poklopac ne pomera i da nema oštar prelaz od metala do plastike, što po našem mišljenju nije uspeo Meizu sa svojim MX5 i Pro 5 modelima.

U principu, ergonomski dizajn, izgled, kvalitet materijala modela Huawei Honor 7 su u redu.

U centru gornje zone prednjeg panela je zvučnik, čiji obim jačine je visok, jasnoća je odlična, sagovornik se jasno čuje. Dobro se čuju visoke i niske frekvencije.

Sa leve strane zvučnika su senzori osvetljenja i blizine, prednja kamera. Desno je jednosekcijski blic (mada se ne može nazvati samo blicem jer je reč i o baterijskoj lampi da se istakne lice dok snimate selfi. Takođe, postoji indikator o propuštenim događajima.

U donjoj zoni se nalaze: desno - otvor u kojem se nalazi mikrofon a na levoj strani - ista vrsta otvora, ali u njoj se nalazi zvučnik, dok je u centru microUSB port.

Na gornjem obodu se nalazi - IC predajnik, 3.5 mm audio priključak, drugi mikrofon. Taster za kontrolu jačine zvuka i taster za uključivanje su na desnoj strani. Smatramo da ovaj taster može da bude kraći jer viri iz kućišta više nego što je potrebno. Njegov hod je prosečan, pritisak je relativno mek i nema karakterističnog zvuka klik.

Na levoj ivici je još jedan mehanički taster. On je malo ravniji od tastera za uključivanje. Koristi se za pokretanje različitih aplikacija. On izvodi funkcije kratkog, dugog ili dvostrukog dodira. U nekim slučajevima, to je zgodno, ali nismo ga koristili preterano, očigledno, treba da se naviknete na njega.

Malo iznad je metalni otvor za dve nano-SIM kartice ili nano-SIM-karticu i memorijsku microSD karticu. Čudan način razmišljanja proizvođača koji je dizajnirao konektore na ovaj način: ili koristite memorijsku karticu ili ubacite dve SIM kartice.

Sa zadnje strane se nalazi veliko sočivo kamere (uzgred, zaštićeno je kristalom safira), i ono se izvlači iznad kućišta oko nekoliko milimetara, dual LED blic i skener otiska prsta, koji ima kvadratni oblik sa blago zaobljenim uglovima

Nekoliko reči o senzoru otiska prsta na zvaničnom Web sajtu:

  • Vrhunska tehnologija:senzor detektuje otisak prsta, primenjuje se pod bilo kojim uglom, a najniže vreme otključavanja smart telefona je 0,5 sekundi.
  • Algoritam samo-učenja: Što više otključavate smart telefon, sledeći put se otključavanje aktivira sledeći put.
  • Kontrola dodirom: Koristi skener otiska prsta kao dodatnu kontrolu: Pomerite prst na dole da biste otvorili panel sa notifikacijama, dvaput dodirnite da biste ukloniti dodatne notifikacije. Senzor može biti i taster za snimanje fotografija, primanje poziva ili isključivanje alarma.
  • Zaštita: tri stepena zaštite: normal, "gost" i nedozvoljenm pristup nikome.

Senzor je zaista brz, ali tokom testiranja nije uvek funkcionisao, ponekad je potrebno prstom uneti lozinku. Ne znam šta je razlog tome, verovatno je samo do mog uzorka aparata.

Apple iPhone 5, Huawei Honor 7 Meizu Pro 5

Ekran

U okviru modela Huawei Honor 7 korišćen je ekran dijagonale 5.2 inča. Fizička veličina ekrana je 65x115 mm, pri čemu je gornji okvie 12.5mm, donji okvir oko 15 mm, a levo i desno - oko 3.5 mm. Dostupan je anti refleksivni sloj.

Rezolucija je FullHD 1080x1920 piksela, gustina - 424 piksela po inču odnos stranica 16:9. . Pikselizacija je potpuno nevidljiva. Matrica ekrana je izrađena IPS tehnologijom bez vazdušnog međuprostora.

Maksimalno osvetljenje bele boje je 380cd / m2, maksimalno osvetljenje crne - 0.44 cd / m2. Kontrast - 960: 1. Oficijelni sajt navodi da je odnos kontrasta 1500:1.

Bela linija - je cilj da pokušavamo da postignemo. Žuta linija - rezultat ekrana. Možete videti da smo direktno ispod ciljne krive, što znači da za svaku vrednost između 0 i 100, slika nije svetla. Žuta linija - u stvari, je prosečna vrednosti crvene, zelene i plave.

Prosečna vrednost je 2.2, što je savršen rezultat.

Ako pogledamo dijagram vidimo jasan višak plave boje.

Prosečna temperatura je oko 9000 K.

Sudeći po dijagramu, podaci prevazilaze trougao sRGB. Ekran prikazuje bogatu zelenu, svetlo zelenu, crvenu i ljubičastu boju.

Praktično sve tačke se nalaze izvan opsega sive DeltaE = 10, što ukazuje da sive nijanse će biti drugih boja.

Uglovi vidljivosti su maksimalni uz malo povećanu osvetljenost.

Da ne ulazimo u detalje, ekran nam se ne dopada, voleli bismo da ima više osvetljenosti, međutim za novac koji je uložen reč je o pristojnom ekranu koji podržava tri istovremena pritiska.

Uglovi vidljivosti

Osvetljenje

Na svetlosti

Podešavanja

Postoje različiti gestovi i pokreti: okretanje, obrtanje, prislanjanje do uha, trešenje i nagib. Dvostrukim dodirom se aktivira pozadinsko osvetljenje. Moguće je koristiti uređaj jednom rukom: ceo interfejs je sveden na 4-inča i/ili tastaturu, možete se kretati levo/desno.

Baterija

Smart telefon poseduje neuklonivu litijum-jon bateriju kapaciteta 3100 mAh. Kompanija navodi da može da radi 30 sati uz snažno opterećenje odnosno 60 uz slabije.

Prilikom testiranja Honor 7 je izdržao jedan dan: oko sat vremena razgovora, 7-8 sati 3G/4G, 10:00 Wi-Fi, 20 minuta korišćenja kamere, oko sat vremena slušanja muzike, 2.5 sata rada ekrana. U režimu uštede, mašina radi par dana bez ikakvih problema.

Nekoliko informacija od zvaničnih izvora:

  • Smart telefon je opremljen baterijom kapaciteta 3100mAh rekordne gustine 600Wh/l.
  • SmartPower 3.0 tehnologija štedi do 30% energije kroz hardver i optimizaciju softvera.
  • Pametni telefon automatski pauzira neiskorišćene ali pokrenute aplikacije, štedi energiju i povećava performanse.
  • Specijalni super brzi punjač za punjenje telefona (prodaje se zasebno).

Postoji nekoliko režima uštede energije:

  • Visoke performanse
  • Pametni
  • Ušteda energije. Ovaj režim troši tri puta manje energije od režima visokih performansi.

Povezivanje

Uređaj radi ne samo u mrežama 2G 3G (GSM 850/900/1800/1900 MHz, WCDMA 900/2100 MHz), ali i 4 4G CAT 6 300 Mbit/s (FDD Band 3, 7, 8, 20).

NFC čip nije prisutan ali tu je IR predajnik. Sve ostalo je tipično za bilo koji jeftini Android smart telefon: Wi-Fi ac (2.4 GHz / 5 GHz), Bluetooth 4.1 BLE, USB 2.0, OTG funkcija, GPS i GLONASS.

Memorija i memorijska kartica

Uređaj je opremljen sa 3GB sistemske memorije. Uređaj ima 16 GB kapacitet ugrađene flash memorije. Dostupno za korisnika je oko 10 GB.

Kamere

Glavni modul karakteriše 20MP rezolucije Sony IMX230 (6 sočiva, otvor blende je F2.0, ugao 27 mm), prednji modul je 8 MP (blenda F2.4, veoma širok ugao od 26 mm). Dostupna su dva blica sa hladnim i toplim svetlom.

Fokusiranje je brzo i tačno, uprkos činjenici da je nema laserski autofokus, a nema ni optičke stabilizacije slike.

Honor 7 u svim uslovima snima dobre fotografije, bez finih detalja, gotovo bez zamućenja na ivicama okvira, balans bele boje je vrlo dobar. Pozadine su lepe, dobar je i dinamički opseg pa ne dolazi do gubitka detalja.

U uslovima slabog osvetljenja kamera se dobro ponaša. Čak i na ISO 2500 praktično nema šuma.

Nakon fokusiranja možete podesiti ekspoziciju povlačenjem ikone sunca.

Prednja kamera je veoma detaljna, nudi precizan prikaz boja i relativno širok ugao. Blizu zvučnika nalazi se blic za osvetljenje prilikom snimanja selfi fotografija. Intenzitet varira u dva opsega: niski i srednji. Iskreno, pozadinsko osvetljenje je gotovo beskorisno. Da se osvetli, morate zadrži pametni telefon na udaljenosti od najmanje 20-30 cm. U tom slučaju, u okviru je samo lice.

Najuspešnija implementacija pozadinskog osvetljenja za selfi fotografije je izvršena kod LG i Apple iPhone 6S. U prvom slučaju, ekran je ispunjen belom bojom i osvetljenje je podešeno na maksimalnu vrednost, a u centru vidite sebe. U drugom slučaju, blic kratko vreme treperi belom bojom.

Video se zapisuje u FullHD rezoluciji brzinom od 30 frejmova u sekundi, bez obzira na nivo osvetljenja. Kvalitet je osrednji.

Među efektima su "Light of the Lantern", "Light Graffiti", "Water", "Stars". Bez stativa snimanje ovakvih fotografija je beskorisno. Postoje čipovi: promena fokusa, Food Photography, HDR, Panorama.

Primeri fotografija

Prednja kamera

Performanse

Smart telefon je izgrađen na vlasničkoj platformi kompanije Huawei - HiSilicon Kirin 935 octa-core procesorom (četiri jezgra Cortex-A53 sa radnim taktom 1.4 GHz i četiri jezgra na 2.2 GHz. Grafički podsistem (GPU) - Mali-T628 MP4.

Što se tiče zagrevanja, zvanični podaci su sledeći:

  • Poklopac sa zadnje strane je napravljen od legure aluminijuma - toplota se rasipa znatno bolje u odnosu na plastična kućišta.
  • L-arhitektura: unutrašnje komponente su raspoređene oko baterije, što dovodi do jednake distribucije grejnih elemenata i doprinosi bržem hlađenju.
  • Obrada unutrašnjih komponenti specijalnim gelom poboljšava toplotnu provodljivost i smanjuje potrošnju energije za 15%.
  • Ostvaruje se smanjenje grejanja za 40% u toku igre.

Kućište se ipak zagreva (samo pod teškim opterećenjem, kao što je igranje igrica), a može biti i na lokalizovanom delu - donji deo zadnjeg poklopca. Zagrevanje je slabo, ali se oseti.

Aparat je brz, interfejs odlično radi. Nema problema sa igrama, sve funkcioniše na maksimalnom podešavanju.

Testovi

Softverska platforma

Aparat pokreće Google Android 5.0, a koristi vlasnički interfejs EMUI 3.1. Razlika u odnosu na prethodnu verziju je izuzetno mala.

Multimedija

Muzički plejer je standardni za Huawei. Jačina zvuka slušalica je veoma dobra, kvalitet je odličan.

U proizvođačkoj specifikaciji se navodi:

  • Hi-Fi i čist zvuk: Jedinstveni dizajn zvučnika Smart PA druge generacije i DTS daju najčistiji zvuk tokom poziva.
  • Dodatna jačina zvuka: jačina zvuka je za 58% viša od Huawei Voice.
  • Hi-Fi snimanje: dva mikrofon visoke osetljivosti podržavaju Hi-Fi snimanje na nivo na udaljenost od 5 m ili više. Odličan za snimanje sastanaka, intervjua i koncerata.
  • Smanjenje buke na udaljenosti od 3 m kada se koristi zvučnik.

To je u teoriji. Snimač ima nekoliko režima rada i svi oni zaista rade.

Jačina zvuka polifonih zvučnika je veoma visoka. Zvučnik obrađuje sve frekvencije bez šuma. Zvuk je jasan, pa čak i bas.

Uređaj ima radio. Pametni telefon podržava mnoge formate audio i video kodeka, nema problema sa 1080p rezolucijom pri brzini od 50Mbit/s.

Zaključak

Na kvalitet komunikacije nema prigovora, tokom perioda testiranja uređaja nije dolazilo do gubljenja mreže, Wi-Fi odlično radi kao i GPS - aparat uvek dovodi do cilja bez odstupanja u putu.

Aparat zaslužuje pohvalu. U pogledu cene i kvaliteta, obara rekord, posebno u trenutnoj ekonomskoj situaciji.

Prednosti

  • Snažno metalno kućište
  • Visoke performanse
  • Dobra kamera
  • Odličan kvalitet IPS matrice (zasićene boje, kontrast)
  • Glasan zvučnik
  • Pristojan kvalitet zvuka preko slušalica
  • Visok kvalitet snimanja
  • Dual SIM
  • Dobro vreme rada
  • Dobar korisnički interfejs, gladak i funkcionalan
  • Brz senzor otiska prsta
  • LTE
  • Cena

Nedostaci

  • Loš blic na prednjem panelu
  • Senzor otiska prsta ne radi uvek (moguće da je reč o problemu ovog specifičnog primerka)

Za one koji ne čitaju recenzije i idu odmah na zaključak:

- Dakle, kupiti ovaj telefon ili ne ?!
- Definitivno, da!

MOBILNISVET.COM JE EKSKLUZIVNI ZASTUPNIK MOBILE-REVIEW.COM
(Srbija, Crna Gora, Bosna i Hercegovina, Hrvatska i Severna Makedonija)
NAPOMENA
Prevod je ekskluzivno vlasništvo sajta Mobilnisvet.com, a kopiranje dela ili celog testa je strogo zabranjeno.
Tekst je pod zaštitom kako mobile-review.com tako i mobilnisvet.com sajta, zloupotrebe neće biti tolerisane.
Slike su vlasništvo sajta mobile-review.com, koje su u neobrađenom obliku na sajtu mobilnisvet.com.
* maloprodajna cena sa uključenim PDV-om. Dinarske cene modela se dele sa prodajnim efektivnim kursom NBS koji se ažurira na svakih nekoliko dana. Plaćanje ISKLJUČIVO u dinarskoj protivvrednosti.
Uslovi korišćenja Mail: mobilnisvet.com@gmail.com - Sva prava rezervisana. © 2003-2024