Galaxy J5 (2016) 2016
2016. godina
5.2" OLED, 70.7% body
5% 410, Android 7.1.1 Nougat
RAM 2 GB, INT 16GB, EXT nema
3100 mAh Izmenjiva
1 kamera, max 13MP
Test mobilni telefon Samsung Galaxy J5 (2016) J510
U nastavku pročitajte kompletan test mobilnog telefona Samsung Galaxy J5 (2016) J510. U testu ćete pronaći detaljne informacije testiranog mobilnog telefona Samsung Galaxy J5 (2016) J510 vezano za izgled modela, performanse, kvalitet ekrana i kamera.
MOBILNISVET.COM JE EKSKLUZIVNI ZASTUPNIK MOBILE-REVIEW.COM
(Srbija, Crna Gora, Bosna i Hercegovina, Hrvatska i Severna Makedonija)

Pregled smart telefona Samsung Galaxy J5 2016 J510FN / DS

Fotografije uživo

Specifikacije

  • Android 6.0.1
  • Ekran 5.2 inča, SuperAMOLED, HD-rezolucija, 282 ppi
  • Čipset Qualcomm Snapdragon 410, čtiri jezgra Cortex A53 do 1.2 GHz, grafički procesor Adreno 306
  • Li-Ion baterija kapaciteta 3100 mAh,vreme rada u 4G mreži je 13 sati, video reprodukcije do 17 sati
  • 2 GB RAM-a, 16 GB interne memorije, memorijska kartica kaaciteta 256 GB (zaseban slot)
  • Prednja kamera 5 MP, f / 1.9
  • Zadnja kamera 13 NP , autofokus, f / 1.9, LED blic
  • Dva slota microSIM kartica
  • Senzor blizine, akcelerometar
  • Bluetooth 4.1, USB 2.0, microUSB, ANT +, USB OTG, Wi-Fi 802.11 b / g / n
  • 4G LTE FDD - B1 / B3 / B5 / B7 / B8 / B20, TDD LTE B40
  • GPS / GLONASS
  • FM radio
  • Boje kućišta, bela, crna zlatna
  • Dimenzije - 145.8x72.3x8.1 mm, masa - 158 grama
  • Vrednsot SAR 0.45 W / kg (glava), 1.17 W / kg (telo)

Prodajno pakovanje

  • Smart telefon
  • Punjač sa USB kablom
  • Žične stereo slušalice
  • Uputstvo za upotrebu

Pozicioniranje

Pretpostavka je da će ovaj model biti deo srednjeg segmenta pametnih telefona koji su direktni konkurenti kineskim telefonima. Međutim, uređaji kao što je J5 ne nude veliki broj mogućnosti već mu je glavni adut to da je proizveden od strane vrhunskog proizvođača. Teško je ne uzeti u obzir ovu činjenicu budući da se za značajan deo prodaje J linije može zahvaliti upravo toj činjenici i onim kupcima koji isključivo gledaju na brend uređaja dok im je sve ostalo na drugom mestu. Slično pozicioniranje možemo videti kod velikog broja Sony uređaja, iako se oni prodaju na sasvim drugoj osnovi.

Ovo je vrlo dobar uređaj koji ne poseduje veliki broj karakteristika koje su prisutne kod modela kineskih proizvođača ove kategorije među kojima su čitač otisaka prstiju i automatsko podešavanje osvetljenja ekrana a sve to radi veće uštede. Međutim, ono što treba pohvaliti jeste sveža verzija Android operativnog sistema koja ne donosi nikakva neželjena iznenađenja, vrlo dobar korisnički interfejs (prisutne su neke izmene po pitanju boja i stila ali sigurno je da će se korisnicima ova verzija korisničkog interfejsa dopasti). Ovo je tipičan Samsung model srednje kategorije, prisutno je sve ono što se može očekivati od uređaja ovog cenovnog opsega ali, ponavljamo, sa sobom ne donosi nikakva neprijatna iznenađenja.

Dizajn, veličina, kontrole

Ovaj model zasnovan je na tipičnom obrascu koji je prisutan prethodnih godina: metalni okvir i zadnji poklopac izrađen od plastike, a ovoga puta u pitanju je sklopivi uređaj za razliku od prethodnih vodećih modela, uključujući i uklonivu bateriju koju možete sami zameniti.

Uređaj je dostupan u nekoliko boja: crna, bela i boja zlata.

Dimenzije telefona su 145.8 x 72.3 x 8.1 mm, njegova ukupna masa iznosi 158 grama i dovoljno je kompaktan da lepo pristaje u šaku. Dimenzije su uporedive sa mlađim modelom - J2 Prime.

Poređenje sa J2 Prime

Ispod ekrana nalazi se mehanički taster i dva tastera osetljiva na dodir (nemaju osvetljenje), ne postoji senzor za otisak prsta, pa ga nemojte ni tražiti. Nema ni LED indikatora za propuštene događaje. Sa leve strane nalaze se dva tastera za jačinu zvuka, na desnoj strani nalazi se on/off taster. Na dnu nalazi se microUSB konektor, mikrofon (postoje dva u uređaju) i 3.5 mm konektor.

Sa zadnje strane nalazi se slot za memorijske kartice, kao i dva ili jedan slot za microSIM (u zavisnosti od verzije modela broj SIM kartica može da varira). Kvalitet izrade uređaja je odličan, sve je vrhunski odrađeno.

Ekran

Jedna od najvećih prednosti ovog uređaja leži u tome što ima SuperAMOLED ekran koji pruža različite načine rada, uključujući i režim za uštedu energije koji nije moguć za IPS-matricu. Karakteristike ekrana su tipične - 5.2 inča, HD rezolucija, 282 ppi.

Pri direktnim sunčevim zracima možete da aktivirate „Outside“ režim koji radi do 15 minuta i povećava osvetljenost ekrana do maksimuma, što dovodi do veće potrošnje energije.

Ako uporedite J5 (6) sa modelima dostupnim po sličnoj ceni, onda treba dobro obratiti pažnju na ekran. Mana ovog modela ogleda se u odsutnosti automatskog režima podešavanja osvetljenja ali je ona odlično kompenzovana kvalitetom ekrana.

Baterija

Aparat poseduje litijum-jonsku bateriju kapaciteta 3100 mAh, podržava do 13 sati rada u 4G mreži, reprodukciju video sadržaja u trajanju do 17 sati. Prilikom testiranja zabeleženo je da baterija može da izdrži do 15,5 sati reprodukcije video sadržaja uz maksimalno osvetljenje, dok je prosečno trajanje baterije oko 2 dana sa 3 - 4 sata rada ekrana i nekoliko sati razgovora. Vreme rada je takođe veliki plus ovog modela. Mnogi korisnici ovog uređaja navode da baterija bez problema izdrži dva dana rada – neograničene upotrebe, dok telefon u proseku radi do 3 dana. S druge strane, uz veoma veliko opterećenje baterija će obezbediti jedan dan rada.

Za potpuno punjenje baterije potrebno je oko 2 sata 15 minuta, brzo punjenje nije podržano.

Opcije povezivanja

ANT + je podržan, što može biti plus budući da mnogi modeli ovog cenovnog opsega nemaju ništa slično (podrška za sportske senzore). Nažalost, implementacija Wi-Fi 802.11 b/g/n ne zaslužuje pohvalu, obuhvaćen je samo jedan opseg što nikako nije dovoljno.

S druge strane, LTE podrška je dobro implementirana, što je kod mnogih konkurentskih modela slaba tačka, i po pitanju frekvencijskog opsega i kvaliteta modema, naročito ako nisu bazirana na Qualcomm rešenju.

Navigacija odlično radi u svim programima a prvo pokretanje je gotovo trenutno.

Memorija, RAM, performanse

Uređaj ima 2 GB RAM, 16 GB interne memorije i podržava memorijsku karticu do 128 MB. Ova količina memorije dovoljna je za ciljnu grupu, a performanse ovog rešenja su dobre. Možete i sami pogledati rezultate testiranja.

Korisnički interfejs radi bez ikakvih problema, nema nikakvog zaostajanja. Uređaj zaista brzo radi.

Kamera

Prednja kamera nema autofokus, ali ima rezoluciju od 5 megapiksela, što nije loše, osetljiva je na svetlo (f/1.9).

Uređaj karakteriše 13MP glavna kamera, koja je identična onoj koju poseduje A5 (6). Kamera beleži slike dobrog kvaliteta, kao što možete i sami videti. Glavni napredak u odnosu na prethodne verzije jeste to da su čak i u mraku slike prilično dobre. Nema velikog broja režima koji su inače dostupni kod vodećih modela, ne za punu HDR rezoluciju (samo za 8 megapiksela). U principu, kamera je nadmašila prethodnu generaciju i sigurno je da će zadovoljiti i najzahtevnije korisnike.

Primeri fotografija

Primer video klipa (MP4, 37 MB) >>>

Softver

Model pokreće Android 6.0.1, funkcije su standardne.

Za razliku od vrhunskih modela, ovaj aparat poseduje ugrađeni FM radio prijemnik koji izgleda kao fin bonus.

Preko Samsung App Store moguće je preuzimanje aplikacija kao što su S Health, režim rada za decu i druge, ako nisu unapred instalirane.

Kada koristite KNOX, možete staviti bilo koji program u dva primerka, na primer, instalirate dva WhatsApp-a na jednom uređaju i koristite ih za svaku SIM-karticu (dva broja, dva messenger-a). Možete čak da komunicirate sa sobom samim. Potpuno ista stvar može da se uradi sa bilo kojim softverom.

Utisci

Nema nikakvih problema kada je reč o kvalitetu komunikacije, sagovornik će vas čuti savršeno, kao i vi sagovornika. Vibracija je dobra ali to sve zavisi od vaših navika.

U Samsung liniji, J5 Prime je direktan konkurent J5 2016 modelu, ali u ovaj model ima IPS ekran, što ih čini veoma različitim, dok su u ostalom po svemu slični. Estetika ovih uređaja je u potpunosti različita.

Među modelima kineskih proizvođača možete naći na desetine modela koji će biti direktna konkurencija J5 2016. Na primer, to može da bude WileyFox Swift 2x, koji ima senzor otisaka prstiju, podržava brzo punjenje baterije, ima dobar dizajn kućišta a sve to dostupno je po sličnoj ceni.

U ovom segmentu je i Lenovo K6 Power koja ima 4000 mAh bateriju, Honor 6x i mnogi drugi modeli. U odnosu na njih, J5 2016 ima prednost u vidu SuperAMOLED ekrana i vremena rada baterije, što nije beznačajno. Međutim, nema dodatnih karakteristika, uređaj je vrlo jednostavan. Prema tome, ako se ne držite strogo Samsung brenda, moći ćete da pronađete druge modele na tržištu sa vrlo interesantnim karakteristikama.

MOBILNISVET.COM JE EKSKLUZIVNI ZASTUPNIK MOBILE-REVIEW.COM
(Srbija, Crna Gora, Bosna i Hercegovina, Hrvatska i Severna Makedonija)
NAPOMENA
Prevod je ekskluzivno vlasništvo sajta Mobilnisvet.com, a kopiranje dela ili celog testa je strogo zabranjeno.
Tekst je pod zaštitom kako mobile-review.com tako i mobilnisvet.com sajta, zloupotrebe neće biti tolerisane.
Slike su vlasništvo sajta mobile-review.com, koje su u neobrađenom obliku na sajtu mobilnisvet.com.
* maloprodajna cena sa uključenim PDV-om. Dinarske cene modela se dele sa prodajnim efektivnim kursom NBS koji se ažurira na svakih nekoliko dana. Plaćanje ISKLJUČIVO u dinarskoj protivvrednosti.
Uslovi korišćenja Mail: mobilnisvet.com@gmail.com - Sva prava rezervisana. © 2003-2024