Zenfone 3 Deluxe ZS570KL 64GB2016
2016. godina
5.7" OLED, 74% body
12% 820, Android 6.0.1 Marshmallow
RAM 4 GB, INT 64GB, EXT nema
3000 mAh Neizmenjiva
1 kamera, max 23MP
Test mobilni telefon Asus Zenfone 3 Deluxe ZS570KL 64GB
U nastavku pročitajte kompletan test mobilnog telefona Asus Zenfone 3 Deluxe ZS570KL 64GB. U testu ćete pronaći detaljne informacije testiranog mobilnog telefona Asus Zenfone 3 Deluxe ZS570KL 64GB vezano za izgled modela, performanse, kvalitet ekrana i kamera.
MOBILNISVET.COM JE EKSKLUZIVNI ZASTUPNIK MOBILE-REVIEW.COM
(Srbija, Crna Gora, Bosna i Hercegovina, Hrvatska i Severna Makedonija)

Pregled smart telefona Asus Zenfone 3 Deluxe Edition (ZS570KL)

Fotografije u zatvorenom

Karakteristike

  • Korišćeni materijali: metal i staklo
  • Operativni sistem: Google Android 6.0
  • Mreže: GSM / GPRS / EDGE, LTE CAT 12, dve SIM kartice
  • Procesor: Qualcomm Snapdragon 821 2.4 GHz
  • RAM: 6 GB
  • Memorija za skladištenje podataka: 256 GB + microSD do 2 TB
  • Povezivanje: Wi-Fi (b / g / n / ac) 2x2 MIMO, Bluetooth 4.2, Konektor USB Type-C (podržava USB 3.0) za punjenje/sinhronizaciju, 3.5 mm priključak za slušalice
  • Ekran: kapacitivni, SuperAMOLED 5.7 inča rezolucije 1080x1920 piksela
  • Kamera: 23/8 MP (OIS), autofokus sa faznim detektovanjem, laserski fokus, senzor uravnoteženja belog, zaštita u vidu stakla od safira.
  • Navigcaija: GPS / GLONASS / BDSS
  • Baterija: 3000 mAh, brzo punjenje Quick Charge 3.0
  • Dimenzije: 156x77x7.5
  • Masa: 172 grama

Prodajno pakovanje

Uređaj se isporučuje u velikoj tamno-plavoj plastičnoj kutiji. U kutiji se nalaze sam uređaj kao i dodatni pribor u kliznoj fioci: AC adapter za brzo punjenje, Type-C USB kabl, alat u obliku spajalice za izvlačenje fioke SIM kartice, plastična kesa u kojoj se nalaze slušalice. Sve u svemu, prodajno pakovanje izgleda kao premium proizvod.

Uvod

Kompanija Asus je krajem prošle godine prikazala novu liniju pametnih telefona Zenfone 3. Pored regularne verzije modela Zenfone 3 i fableta Zenfone 3 Ultra, tu je i najnapredniji model koji nosi naziv Deluxe Edition. Na našem testu je bila najsnažnija verzija ovog modela ZS570KL sa 6 GB RAM i 256 GB UFS 2.0 ugrađene memorije, dok je srce uređaja Qualcomm Snapdragon 821 procesor. Kao primarna kamera koristi se 23MP modul sa optičkom stabilizacijom i specijalnim senzorom koji određuje balans bele boje. Jedan od originalnih i neobičnih detalja ovo modela je jednodelno kućište izrađeno kvalitetnog aluminijuma za izradu aviona bez vidljivih antena.

Dizajn, veličina, kontrole

Prepoznatljiv dizajn uređaja kompanije Asus, „odražava Zen filozofiju u savremenom razumevanju." Izgled uređaja je jednostavan i moderan u isto vreme, bez dodatnog naglašavanja elemenata, što bismo nazvali klasikom u najboljem smislu te reči. Ponovo ćemo naglasiti jednu od prednosti Deluxe Edition verzije a to je aluminijumsko kućište bez vidljivih antena (PureMetal). Najverovatnije je da se one nalaze na prednjoj strani u udubljenju obzirom da se vide male nepravilnosti oblika kućišta. Prema tome, uređaj izgleda strogo i kompletirano. Gledajući uređaj u celini, možemo reći sa sigurnošću da takva struktura uređaja ne utiče negativno na kvalitet prijema i prenosa.

Uprkos ugrađenoj bateriji visokog kapaciteta od 3000 mAh, smart telefon izgleda dosta tanko: u najtanjem delu – debljina uređaja je 5 mm, a na najdebljem je samo 7,5 mm. Upotrebom brušenog metala na zadnjoj strani uređaja i kosim poklopcem zadnje strane postiže se efekat da Zenfone 3 ne može da sklizne iz ruke i savršeno odgovara dlanu ruke. Na obodu kućišta sa obe strane se nalaze polirana udubljenja koja na svetlu prave interesantne efekte.

Obzirom na materijal, otisci prstiju su praktično nevidljivi, isto važi i za prašinu i prljavštinu. Vidljivi tragovi se pak lako brišu. Prednji panel je zaštićen Corning Gorilla Glass staklom četvrte generacije. Nakon skoro mesec dana korišćenja Deluxe Edition modela na ekranu nije bilo ogrebotina, iako smo uređaj koristili zaista mnogo. Naravno, olefobski premaz je prisutan i kvalitetan, prst klizi lako po ekranu.

Ispod staklenog segmenta na vrhu i na dnu postoje dve metalne pločice u boji kućišta na kojima se vide koncetrični krugovi i kontrolni elementi.

Još jedna neverovatna činjenica: ekran zauzima 79% kućišta i oivičen je tankim okvirom (levo i desno po 3 mm od vrha i dna 17 mm). Uprkos svemu smart telefon je zgodan za korišćenje.

Uređaj je dostupan u tri boje: zlata, srebra i sivoj.

Na prednjoj strani Zenfone 3 modela je indikator propuštenih događaja (svetao, vidljiv iz bilo kog ugla smart telefona), kamera, senzori i zvučnik. Zvučnik ima veoma veliku rezervu, čućete sagovornika bilo da se nalazite u metrou ili na ulici, postoje i srednje i niske frekvencije. Takođe, sagovornik će vas čuti dobro.

Ispod ekrana se nalaze tasteri osetljivi na dodir „Back", „Home" i „Menu". Oni imaju belo pozadinsko osvetljenje, dovoljno svetlo, ali vas noću neće zaslepeti. U podešavanjima možete omogućiti osvetljenje tastera u realnom vremenu.

Na donjoj strani se nalaze - mikrofon, USB Type-C (USB 3.0) i četiri otvora zvučnika. Sa gornje strane su 3,5 mm priključak, drugi mikrofon za smanjenje buke je u levom uglu.

Sa desne strane su taster za uključivanje i kontrolu jačine zvuka. Oni su napravljeni od metala, imaju minimalnu hod, ali se čuje jednostavan zvuk „klik“. Sa leve strane je metalni slot za nanoSIM + microSIM i microSDHC + microSIM kartice. Ako kupite model ZS570KL sa 256 GB memorije, onda verovatno nećete biti zainteresovani za microSD karticu.

Sa zadnje strane: kvadratni modul kamere, štrči za milimetar iznad površine (polirane ivice, sjajna koncentrična površina oko objektiva) dok sa ciljem zaštite sočiva postoji specijalno safirno staklo; Tu je i LED blic hladne i tople svetlosti, RGB senzor, laserski fokus i duguljasti čitač otiska prsta (radi brzo, nema zbog čega da se žalimo na njega). Asus natpis je ispod, a kao što se vidi nema logo-a na prednjem panelu!

Asus Deluxe Edition i Lazer

Asus Deluxe Edition i Go TV

Asus Deluxe Edition i Apple iPhone 5

Ekran

Asus ZenFone 3 Deluxe Edition karakteriše ekran dijagonale 5.7 inča. Fizičke dimenzije ekrana su 71x125 mm. Obezbeđen je i antireflektivni sloj.

Rezolucija ekrana je FullHD, tj. 1080 x 1920 piksela, gustina je 386 piksela po inču. Matrica je izrađena korišćenjem SuperAMOLED tehnologije bez vazdušnih jastuka. Osim toga, tu je i Tru2Life +:

„Bazirana na najnovijim algoritmima za obradu fotografija koji se koriste u okviru najnaprednijih modela 4K TV uređaja, ASUS Tru2Life + tehnologija vrši optimizaciju kontrasta i oštrine fotografije sa ciljem postizanja što realnijeg prikaza“.

Tru2Life + tehnologija automatski optimizuje oštrinu slike sa ciljem unapređenja definisanja sitnih detalja. Ova tehnologija čini da je tekst prikazan na ekranu jasan i čitljiv.

Slika je zaista odlična: nivo osvetljenja je visok, boja je lepa i precizna, uglovi vidljivosti su maksimalni a boje verne. Očigledno je da je korišćena jedna od najnovijih generacija SuperAMOLED matrice.

U podešavanjima su dostupne opcije odabira temperature boje (tople ili hladne) i zasićenja.

Takođe, zahvaljujući mogućnosti korišćenja AMOLED Always-On-Panel režima: U pasivnom režimu, kada je ekran isključen, na ekranu se prikazuju obaveštenja vezana za vreme i kalendar, SMS, pozive i napunjenost baterije. Pozadinske slike mogu da se menjaju u podešavanjima, postoji nekoliko tema. Tokom testiranja smo otkrili da AOP funkcija skoro ne prazni bateriju.

U podešavanjima ćete naći opcije karakteristične za ZenMotion:

  • Gestovi dodira - aktiviranje ekrana i druge opcije duplim dodirom
  • Gestovi pokreta
  • Režim kontrole jendom rukom

Uobičajene boje sRGB trougla

sRGB trougao u režimu punih boja

Uglovi vidljivosti

Ponašanje na suncu (osvetljenost se uvećava više nego uobičajeno i slika je savrešno čitljiva).

Baterija

The Asus Zenfone 3 Deluxe Edition koristi ugrađenu bateriju kapaciteta 3000 mAh. Nakon testiranja dobili smo sledeće rezultate:

  • Oko 15 sati video reprodukcije pri maksimalnom osvetljenju
  • Oko 5 sati igranja pri maksimlanom osvetljenju
  • Približno 5 do 6 sati rada ekrana pri maksimalnom osvetljenju
  • Oko 19 sati rada pri maksimalnom opterećenju

Tokom testiranja baterija pametnog telefona je trajala oko 1,5 dana. Preko noći u pasivnom režimu bez Wi-Fi baterija se istroši samo 2%. Ovo sugeriše da je sistem dobro optimizovan.

Smart telefon je opremljen moćnim punjačem: 5 V - 2 A, 9B - 2 A. Dostupna je i Quick Charge 3.0 opcija. Evo vremenap unjenja:

  • 30 minuta - 50%
  • 40 minuta - 70%
  • 50 minuta - 80%
  • 60 minuta - 90%
  • 70 minuta - 100%

Naravno, postoje različiti režimi uštede energije. Oni su podeljeni u četiri tipa: produktivni, normalni, ekonomični i superekonomični. Uređaj možete prilagoditi svom ukusu.

Povezivanje

U okviru uređaja postoje dva slota za SIM kartice nanoSIM formata. Ako želite možete umesto dve SIM kartice koristiti jednu SIM karticu i microSD memorijsku karticu. Uređaj koristi 4G LTE Cat 6. Frekvencije:

  • FDD-LTE (Bands 1, 2, 3, 4, 5, 7, 8, 12, 17, 18, 19, 20, 26, 28, 29, 30)
  • WCDMA (Bands 1, 2, 5, 6, 8, 19)
  • GSM / EDGE (850, 900, 1800, 1900 MHz)

Bežični WiFi standard je ac, Bluetooth verzija 4.2. Normalno, prisutni su i GPS i GLONASS za navigaciju. Sateliti se detektuju trenutno uz visok stepen tačnosti.

GPS

GLONASS

BeiDou

SBAS

Zajedno

Memorija

ZS570KL je opremljen sa 6 GB RAM-a (4-kanalni 16-bitni LPDDR4, radnog takta 1866 MHz) i sa rekordnih 256 GB brze UFS 2.0 interne memorije. Do sada nismo imali prilike da testiramo uređaj sa ovoliko interne memorije. Ugrađena memorija ima brzinu pisanja od 260 MB/s, čitanja od 490 MB/s.

ZenFone 3 Deluxe Edition ne samo da je opremljen velikom količinom memorije, već i koristi OptiFlex tehnologiju za najefikasnije korišćenje. Ovo obezbeđuje brzo pokretanje i brzo prebacivanje između aplikacija. Pored toga, performanse smart telefona se nisu smanjile, čak i ako u pozadini imate otvorena 33 programa.

Ako ipak ostanete bez interne memorije, onda Asus Zenfone 3 ima slot memorijske kartice kapaciteta do 2 TB.

Kamere

Glavna kamera koristi 22.5MP Sony IMX 318 modul (veličina senzora 1 / 2.6 inča, otvor blende F2.0, optika se sastoji od šest sočiva, veličina piksela 1.0 mikron). Prednja kamera je rezolucije - 8 MP (blenda f2.0 ); Dual LED blic je prisutan sa različitim vrstama svetlosti - toplo i hladno.

Senzor glavne kamere je opremljen sistemom elektronske stabilizacije slike u tri ose za video, podržava fazni autofokus (hibridni). Za precizno fokusiranje na kratkim rastojanjima primenjuje se laserski fokus. Da biste podesili boju sa zadnje strane prisutan je senzor.

U podešavanjima kamere lako možete omogućiti HDR režim, i može se koristiti kontinualno ili u automatskom režimu.

Postoji veliki broj režima rada kamere: HDR Pro, Super Resolution (92 mb), „children“ (malo više zasićene boje i brz režim rada), Low Light, noćni režim, dubina polja, selfi, animacija, pogled, thumbnail, rewind, usporeni video, inteligentni udaljeni objekti, snimanje osmeha, i tako dalje.

Režim rada „Poor coverage“ je vrlo zanimljiv: možete dobiti sasvim normalnu sliku čak i u potpunom mraku. „Super Resolution“ donosi malo bolju sliku koja postaje malo jasnija.

Postoji kompletan set manuelnih podešavanja: fokus, brzina okidača od 32 sekunde do 1/50 sec, ISO (50 - 3200), ekspozicije i balansa bele boje.

Kvalitet je prilično dobar, ali to je sve. Prisutna je stabilizacija (radi dobro), postoji opcija 4K snimanja, podržano je snimanje brzinom od 60 fps u FullHD. Brzina fokusa toku snimanja video zapisa je visoka.

Slike od odličnog kvaliteta, po danu gotovo savršene: Širok dinamički opseg, precizno uravnoteženje bele boje, detalji. Kada snimate u uslovima slabe osvetljenosti režim Low Light pomaže da kreirate lepše fotografije.

Primeri fotografija

Performanse i OS

ASUS Zenfone 3 Deluxe Edition (ZS570KL) koristi snažni Qualcomm Snapdragon 821 procesor izrađen u 14 nm procesu, 64-bitne arhitektura Kryo, 2 jezgra radnog takta 2,34 GHz i dva jezgra takta 2 GHz. Za grafiku je odgovoran Adreno 530 (653 MHz) procesor - jedno od najplodnijih rešenja za SoC mobilnih uređaja.

Iskreno, ovo je najbrži uređaj koji nam je došao pod ruku ikada. I ovde govorimo ne samo o brzini animacija, već sistema u celini: sve aplikacije, igre i druga podešavanja startuju se trenutno, bez odlaganja, kao da telefon vuče iz memorije, bez preuzimanja. Isto važi i za preuzimanje i instaliranje aplikacija.

Igre savršeno rade u najvišim podešavanjima.

Kada je procesor opterećen kućište se zagreva, ali ne mnogo, uglavnom u zahtevnim igrama ili prilikom punjenja baterije. Takođe, kućište se vrlo brzo ohladi. Staklo pored zvučnika gotovo da se ni ne zagreva, pa posle igranja Unkilled može odmah prineti telefon uhu, na primer, da odgovorite na poziv.

U Antutu testu Zenfone 3 Deluxe Edition je osvojio oko 140,000 poena.

Testovi

Kao operativni sistem uređaj koristi Android 6.0, vlasnički korisnički interfejs - ZenUI 3.0. Novi elementi korisničkog interfejsa:

  • Animirani widgeti. Vreme i vremenski uslovi su prikazani u interfejsu uz pomoć šarenih animiranih widgeta.
  • Dinamički efekti. Revitalizaciji rada interfejsa doprinose efekti dok skrolujete, a „zamrzavanje“ pozadine pomaže očima da se fokusiraju na ono što je u prvom planu.
  • Prilagođavanje korisničkog interfejsa. ZenUI poseduje mnoštvo mogućnosti za dizajniranje korisničkog interfejsa pametnog telefona.
  • Za ljubitelje mobilnih igara. Game Genie - skup tehnologija implementiranih u korisničkom interfejsu ZenUI 3.0 specijalno za ljubitelje mobilnog igranja. On omogućava korišćenje pop-up prozora koji se pojavljuje tokom igre sa ciljem povećanja performansi u igrama smart telefona ili organizovanja online emitovanje igranja na YouTube-u i Twitch-u.
  • Aplikacije za obradu fotografija - PhotoCollage, MiniMovie itd
  • Platforma za kreativnost. ZenCircle platforma - mesto gde možete da podelite sa svetom svoje emocije i inspiraciju, kao i vidite kreativni rad drugih korisnika.
  • Laka kontrola gestova. ZenFone 3 poseduje implementiran kontrolni sistem gestova ZenMotion. Na primer, dvostruki dodir ekrana budi uređaj iz Sleep režima
  • Optimizacija rada smart telefona. Dodatak Mobile Manager - je tačka kontrole svih parametara ZenFone 3, koji utiču na efikasnost i produktivnost.

Multimedija

Jačina zvuka zvučnika je veoma visoka, zvuk je jasan. Zvučnici se sastoje od pet magneta.

"Zahvaljujući novoj rezonantnoj komore i pojačalu Smart AMP nivo zvučnog pritiska povećan je za 94,5 dB SPL, učestalost rezonance smanjena na 700 Hz a faktor harmonijskog izobličenja za niske frekvencije smanjen za 7,5%. To omogućava povećanje obima zvuka od 20%, povećanje u rasponu niskih frekvencija za 17% i smanjenje distorzije basa na 42%."

SonicMaster 3.0 audio tehnologija, dostupna u okviru ZenFone 3 Ultra, je skup hardvera i softvera koji imaju za cilj da obezbede visok kvalitet zvuka. Između ostalog, smanjuje šum i poboljšava reprodukciju govora u glasovnim pozivima u okviru LTE (VoLTE) mreža. ZenFone 3 Ultra može da reprodukuje muzičke datoteke u formatu audiofilskog kvaliteta 24-bit / 192 kHz. Isto tako, uređaj koristi Dolby Headphone X tehnologiju sa ciljem formiranja virtualnog surround zvuk u 7.1 formatu.

U okviru prodajnog pakovanja ćete naći pristojne slušalice Asus ZenEar S. Koriste troslojnu dijafragmu i duple rezonantne komore. Obezbeđuju visok, kvalitetan zvuk. Smart telefon ima ekvilajzer, koji omogućava da izaberete niske i visoke frekvencije.

Začudo, ZenFone 3 Deluxe Edition čak ima i radio.

Zaključak

Asus Zenfone 3 Deluxe Edition nas se veoma iznenađen u pozitivnom smislu: tako brz uređaj nismo imali još na testu što je njegova nesumnjiva prednost u odnosu na druge konkurente. Ovde imamo moćan Qualcomm čipset i 6 GB RAM-a, 256 GB interne memorije UFS 2.0, i high-speed Wi-Fi, ac 2x MIMO, sa 4G LTE Cat 12/13, dok je kamera opremljena funkcijama za sve prilike (ručna podešavanja, HDR fotografije i 4K HDR video, Super Resolution, i tako dalje), vrlo dobar zvuk u slušalicama, i dobro trajanje baterije.

Sa zadovoljstvom bismo pričali i o nedostacima, ali ... jednostavno ih nema. Međutim, ne bi bilo loše da uređaj ima dva zvučnika, nove boje kućišta - crvenu, plavu ili mat crnu.

Model ZS570KL 6/256 MB je neka vrsta eksperimenta, demonstracija sposobnosti i Asusove zrelosti u oblasti mobilnih uređaja. U ovom trenutku, na tržištu teško možete naći uređaj sa 6GB/64GB memorije za novac potreban da se izdvoji za ovaj model.

MOBILNISVET.COM JE EKSKLUZIVNI ZASTUPNIK MOBILE-REVIEW.COM
(Srbija, Crna Gora, Bosna i Hercegovina, Hrvatska i Severna Makedonija)
NAPOMENA
Prevod je ekskluzivno vlasništvo sajta Mobilnisvet.com, a kopiranje dela ili celog testa je strogo zabranjeno.
Tekst je pod zaštitom kako mobile-review.com tako i mobilnisvet.com sajta, zloupotrebe neće biti tolerisane.
Slike su vlasništvo sajta mobile-review.com, koje su u neobrađenom obliku na sajtu mobilnisvet.com.
* maloprodajna cena sa uključenim PDV-om. Dinarske cene modela se dele sa prodajnim efektivnim kursom NBS koji se ažurira na svakih nekoliko dana. Plaćanje ISKLJUČIVO u dinarskoj protivvrednosti.
Uslovi korišćenja Mail: mobilnisvet.com@gmail.com - Sva prava rezervisana. © 2003-2024