Pro 6 Plus 128GB2016
2016. godina
5.7" OLED, 74.5% body
16% 8890 Octa, Android 6.0 Marshmallow
RAM 4 GB, INT 128GB, EXT nema
3400 mAh Neizmenjiva
1 kamera, max 12MP
Test mobilni telefon Meizu Pro 6 Plus 128GB
U nastavku pročitajte kompletan test mobilnog telefona Meizu Pro 6 Plus 128GB. U testu ćete pronaći detaljne informacije testiranog mobilnog telefona Meizu Pro 6 Plus 128GB vezano za izgled modela, performanse, kvalitet ekrana i kamera.
MOBILNISVET.COM JE EKSKLUZIVNI ZASTUPNIK MOBILE-REVIEW.COM
(Srbija, Crna Gora, Bosna i Hercegovina, Hrvatska i Severna Makedonija)

Pregled smart telefona Meizu Pro 6 Plus

Specifikacije modela MEIZU Pro 6 Plus

  • Materijali kućišta: metal, staklo
  • Operativni sistem: Android 6, 6 Flyme korisnički interfejs
  • Mreže: 2G, 3G, 4G, dve SIM kartice (obe - nanoSIM)
  • Ekran: SuperAMOLED, 5.7 inča, 2560x1440 piksela (QHD), automatsko podešavanje nivoa osvetljenja, AOD (always on display), 2.5D zaštitno staklo
  • Platforma: Samsung Exynos 8890
  • Procesor: osam jezgara: četiri jezgra 2 / 2.3 GHz (Exynos M1) i četiri jezgra 1.5 / 1.6 GHz (Cortex-A53)
  • Grafika: Mali-T880
  • RAM Memorija: 4 GB
  • Memorija za skladištenje podataka: 64/128 GB
  • Glavna kamera: 12MP, f / 2.0. IMX386, lasersko i fazno fokusiranje, blic,
  • Prednja kamera: 5MP, f / 2.0
  • Audio: DAC ESS ES9018K2M + pojačalo AD45275
  • Interfejsi: Wi-Fi (a / b / g / n / ac), Bluetooth 4.2 (A2DP, LE), USB Type-C konektor (USB 2.0) za punjenje /sinhronizaciju, 3.5 mm za slušalice, DLNA, NFC
  • navigacija: GPS / Glonass (podrška za A-GPS)
  • Opciono: čitač otiska prsta, monitor borja otkucaja srca
  • Senzori: akcelerometar, senzor pozicije u prostoru, senzor osvetljenja, žiroskop, barometar
  • Baterija: fiksna, 3400 mAh
  • Dimenzije: 155.6 x 77.3 x 7.3 mm
  • Masa: 158 grama

Prodajno pakovanje

  • Smart telefon
  • AC adapter
  • USB Type-C kabl
  • Metalni alat za izvlačenje fioke SIM kartice
  • Kratko uputstvo
  • Garancija

Uvod

Ljubitelji Meizu brenda (i ne samo ovog) na kraju su dočekali beskompromisnu verziju pod nazivom Pro 6 Plus. Prošle godine predstavljen je Pro 6 - muzički uređaj sa kompaktnim dimenzijama. Ovaj uređaj se ispostavio kao vrlo dobar, sve do pojave vodećeg modela kojem nije mogao da parira. Kineski proizvođač je odlučio da što pre popravi ovu situaciju i predstavi zaista moćan uređaj sa najboljim ekranom i najbolju kameru među svim Meizu uređajima. Naravno, postoje i drugi značajniji momenti (na primer, ESS Technology muzički procesor), međutim i ekran i kamera zaslužuju posebnu pažnju: ekran je SuperAMOLED QHD rezolucije, a kamera je opremljena ne samo opcijom laserskog fokusiranja, već i dugo očekivanom optičkom stabilizacijom slike.

Ovaj pametni telefon ima sve predispozicije da bude veoma uspešan, nedvosmisleni vodeći model i direktan konkurent mnogim uređajima vrhunskih brendova.

Na tržištu su dostupne dve verzije uređaja, sa 64 GB i 128 GB interne memorije.

PS Uređaj je prvobitno odlikovao Flyme 5 korisnički interfejs koji je vrlo brzo unapređen na verziju 6.

Dizajn, dimenzije, kontrole

U toku prošle godine, dizajneri kompanije Meizu su očigledno odmarali pa su kupcima predstavljeni novi pametni telefoni u starom obliku. Boje i materijali jesu izmenjeni ali je suština ostala ista - pravougaonik sa velikim „otvorom“ sa zadnje strane i mehanički taster osetljiv na dodir sa prednje strane.

Ako ste želeli da čujete da je Pro 6 Plus je promenio svoj izgled, onda ćete biti razočarani - sve je isto: nešto je uzeto od Pro 6, a nešto od prethodnih generacija pametnih telefona.

Uprkos tome, Pro 6 Plus je kruna dizajniranja kompanije Meizu: uređaj zaista izgleda kao u potpunosti gotov proizvod. Način izrade uliva poverenje, ne odaje utisak jeftinog uređaja, kao masa drugih kineskih uređaja.

Zadnji poklopac je izrađen od metala i grub je na dodir. Antene su uredno skrivene ispod posebnih umetaka sa gornje i donje strane (otprilike isto kao i kod Apple iPhone 7/7Plus). Uglovi su zaobljeni, dok prednji panel odlikuje 2.5D staklo, što u velikoj meri olakšava prelazak prsta preko ekrana. Svi elementi su simetrično raspoređeni.

Ekran je zaštićen staklom ali proizvođač nije naveo kojim. Tokom testiranja u trajanju od oko mesec dana nije došlo do pojave ogrebotina na ekranu ali ni na kućištu uređaja, što je odličan rezultat.

Prisutan je olefobski premaz dobrog kvaliteta, otisci nisu naročito primetni i brzo se brišu. Zadnji poklopac je prekriven otiscima prstiju.

Dimenzije telefona su 155.6 x 77.3 x 7.3 mm. Uređaj se ne može nazvati kompaktnim ponajviše zbog njegove širine. Najbolje rešenje nudi LG G6 koji odlikuje smanjenje ne samo okvira već i širine samog uređaja da bi se obezbedilo pouzdano držanje.

U ponudi su tradicionalne boje: boja zlata (sa belim okvirom i zadnjim poklopcem u boji zlata), boja srebra (beli prednji poklopac i zadnji poklopac u boji srebra) i tamno siva (prednji poklopac crne boje i tamno sivi zadnji poklopac). Najnovija verzija zaista zaslužuje da bude uzeta u obzir, izgleda elegantno dok su ramovi gotovo nevidljivi pa je boja ugodna za oko.

Sa gornje strane prednjeg poklopca nalazi se indikator događaja, senzori osvetljenja i blizine, kamere i slušalica koja je dovoljno glasna pa ćete sagovornika odlično čuti, boja zvuka je prijatna, a frekvencija je niska.

Ispod ekrana se tradicionalno nalazi mTouch 2.2 mehanički taster osetljiv na dodir. Tu je i skener otiska prstiju (brzina odziva je 0.15 sekundi, ugao prepoznavanja 360 stepeni, ugrađeni senzor otkucaja srca koji je dostupan u okviru Flyme 6). Proizvođač navodi da usled prisustva monitora srca, skener preciznije analizira otiske i daje viši nivo sigurnosti nego ranije.

Sa donje strane nalazi se 3.5 mm audio izlaz za slušalice, mikrofon, USB Type-C 3.1 (USB kabl je takođe promenjen i sada podržava punjenje do 60W), hands-free zvučnik.

Taster za regulaciju jačine zvuka i dugme za napajanje nalaze se sa desne strane. Sa leve strane - slot za dve SIM kartice nano formata, a iznad je još jedan mikrofon za poništavanje buke.

Sa zadnje strane nalazi se veliko sočivo sa metalnim okvirom – blic kružnog oblika sastoji se od 10 LED dioda hladne i tople nijanse bele boje a tu je i laserski autofokus.

Meizu Pro 6 Plus i OnePlus 3T

Meizu Pro 6 Plus i Meizu MX6

Meizu Pro 6 Plus i Asus Zenfone 3 Deluxe Special Edition

Meizu Pro 6 i Apple iPhone 5

Ekran

Veličina ekrana Meizu Pro 6 Plus modela je 5.7 inča. Fizička veličina ekrana – 70.5x125 mm. Okvir levo i desno je 3 mm na vrhu i dnu je 15mm. Prisutan je antirefleksivni sloj.

Rezolucija ekrana modela Meizu Pro 6 Plus je QuadHD, tj. 2560x1440 pikslea, gustina - 515 piksela po inču. Matrica je SuperAMOLED- napravljena od strane kompanije Samsung. Pentile efekat je nevidljiv.

Maksimalna jačina osvetljenja bele boje - 440cd/m2, (zvanični podaci 600cd/m2). Kontrast - 10.000: 1.

Bela linija - je cilj da pokušavamo da postignemo. Žuta linija - rezultat ekrana. Možete videti da smo gotovo direktno ispod ciljne krive, što znači da za svaku vrednost između 0 i 100%, slika je dovoljno istaknutea. Žuta linija - u stvari, je stvarna prosečna vrednost crvene, zelene i plave.

Prosečna gama vrednost je 2.3.

Sudeći po nivoima grafikona u pitanju je prekomerna količina plave i nedovoljna crvene boje.

Pri minimalnoj osvetljenosti temperatura boje je oko 7500 K, i povećava se do 8600 K.

Sudeći po grafikonu, podaci su mnogo viši od trougla sRGB naročito kada je u pitanju zelena boja.

Skoro sve tačke se nalaze u okviru opsega sive DeltaE = 10, što znači da čiste sive nijanse nisu primetne, one će sve biti potpuno drugačije nijanse.

Uglovi vidljivosti su na maksimumu, pod određenim uglom ekran počinje da bude zelene nijanse.

Ponašanje na suncu

Uglovi viidljivosti

Bela boja

Uređaj podržava brzo „buđenje“ ekrana: dvostruki dodir, druge gestove. Tu je i SmartTouch. Na ekranu se pojavljuje mala tačka, preko koje možete da obavljate različite aktivnosti: Pritiskom na tačku - "Back" funkciju, kretanje odozdo na gore - pokrenete panel sa obaveštenjima, i tako dalje.

Meizu Pro 6 sada ima i 3D Press koji je veoma slična 3D Touch kompanije Apple. Kada prevlačite prst preko određenih elemenata interfejsa uređaj reaguje na jačinu pritiska.

Tu je i AOD – Always on Display koji je zapravo veoma jednostavan: ekran prikazuje vreme, datum, dan u nedelji i status baterije.

Kontroler osetljiv na dodir Synaptic s3718

Baterija

Ovaj model koristi neuklonivu bateriju kapaciteta 3400 mAh (Li-Pol).

Kada radite sa uređajem baterija je trajala 15-17 sati uz: oko 20-30 minuta dnevno razgovora, 6 sati korišćenja 3G/4G, (konstantna sinhronizacija pošte, Twitter, WhatsApp, Skype i tako dalje), oko 5 časova Wi-Fi, nekoliko desetina fotografija, časova slušanja muzike.

U režimu štednje energije uređaj radi do 24 sata. Ako ostavite samo sinhronizaciju podataka (Wi-Fi), možete računati na dan ili dva. Uređaj nudi 13 sati neprekidnog razgovora.

Prilikom gledanja filma (FullHD/4K) baterija traje oko 12 sati, u režimu igranja igara baterija traje oko 4 sata, prilikom audio reprodukcije pri maksimalnoj jačini - do 60 sati.

Uređaj podržava brzo punjenje, mCharge - 5/9/12 V - 2 A. Naponski kontroler - Instruments BQ25892.

Opcije povezivanja

Uređaj je opremljen sa dva nanoSIM-slota. Oba konektora podržavaju rad 3G/4G mreža.

Tipovi mreža:

  • 2G GSM / GPRS / EDGE
  • 3G WCDMA / HSPA
  • 4G FDD-LTE

Prisutan je NFC čip , ali radi samo sa MEIZU PAY.

Ostali standardi: Wi-Fi (a / b / g / n) Dual-Band (2.4GHz / 5GHz), Bluetooth 4.0, konektor microUSB USB Type-C (USB 2.0, MHL, USB-OTG, USB-Host ) za punjenje sinhornizaciju. GPS navigaicja radi bez problema. Uređaj takođe koristi VoLTE tehnologiju.

Memorija i memorijska kartica

Smart telefon će biti dostupan u dve verzije:

  • 4 GB RAM (LPDDR4 1833 MHz) i 64 GB interne memorije
  • 4 GB RAM (LPDDR4 1833 MHz) i 128 GB interne memorije

U oba sluaja ugrađena memorija je UFS verzija 2.0.

Kamere

Novina kompanije Meizu jeste prilagođeni modul glavne kamere Sony IMX386. U ovom slučaju, korišćen je 12MP senzor (veličina piksela 1.25 mikrona), optika (od 6 sočiva) ima F-2.0 dijafragmu, a tu je i fazni autofokus. Meizu ima i ugrađenu optičku stabilizaciju slike.

Prednji modul je OmniVision OV5695 (1/4 inča, 1.4 µm piksela) sa OmniBSI + tehnologijom pozadinskog osvetljenja. Optika se sastoji od četiri sočiva, otvor blende f = 2.0.

U popodnevnim satima, glavna kamera daje odlične slike: savršen balans belog, dobri detalji, dobar dinamički opseg kao i bogate boje.

Kada se spusti nivo osvetljenja, to utiče i na kvalitet slike. Međutim, boje su uvek prirodne.

Aparat zapisuje video sadržaje 4K rezolucije brzinom od 30 fps. MP4 H.265 kodek, 43 Mbps. Kvalitet je odličan. Prednja kamera je sposobna za FullHD rezoluciju brzinom od 30 fps. H.264 kodek, 17 Mbps. Kvalitet je odličan.

Novi firmware kamere donosi sledeće novitete:

  • dodata funkcija makeup
  • dodata funkcija Smart Beauty sa 5 nivoa podešavanja
  • Dodati brojni filteri
  • Dodat režim Timelapse
  • Dodata podrška za smanjenje šuma vetra tokom video snimanja, unapređeno video snimanje u bučnim okruženjima, i unapređeni video kvalitet
  • Mogućnost podešavanja ekspozicije korišćenjem gestova; unapređeni fokus u dinamičkim i kompleksnim scenama
  • Dodata mogućnost za startovanje kamere dvostrukim klikom Home tastera kada je kamera isključena

Galerija:

  • Dodata je podrška za video montažu koja omogućava korisnicima da izmene video na pametnom telefonu i primene filtere.
  • Dodat je i zaseban panoramski album.
  • Povlačenjem liste fotografija na dole moguće je videti ukupan broj fotografija i video sadržaja uskladištenih u galeriji.
  • Klizač za gledanje.
  • Prevucite prst preko otvorene fotografije da biste se vratili na listu fotografija.
  • Kliknite na „Resize“ na ekranu koji prikazuje detaljne informacije da podesite rezoluciju fotografija.
  • Dodat je novi interfejs za razmenu fotografija koji omogućava korisnicima da nastavi izbor fotografija na ekranu za deljenje.

U ovom trenutku uređaj beleži daleko bolje fotografije nego bilo koji model ovog proizvođača, a gotovo je u rangu vodećih modela popularnih brendova.

Primeri fotografija

Prednja kamera

Performanse

Novi Meizu Pro 6 Plus odlikuje LG - Exynos 8890 čipset. Treba pomenuti da je ovaj čip deo vrhunskog Galaxy S7 modela. Exynos 8890 čipset je 64-bitni procesor sa osam jezgara (četvorojezgarni Samsung Mongoose 2.0 GHz + četvorojezgarni Cortex-A72 1.5 GHz ARM big.LITTLE), korišćena je 14 nm FinFET LPP procesna tehnologija (tranzistori u obliku peraja 2. generacije), ARMv8 sistem komandovanja -A i ARM Mali-T880 MP10 grafički akcelerator. U okviru 8890 korišćeno je prilagođeno M1 Mongoose jezgro. Glavna prednost je značajno povećanje performansi u okviru single-thread računarstva u poređenju sa prethodnom Exynos generacijom.

Ovaj pametni telefon sa 128 GB interne memorije dobio je maksimalnu konfiguraciju: 4 x 2.3 GHz + 4 x 1.6 GHz i grafiku sa 12 jezgara.

Prilikom opterećenja procesora dolazi do blagog zagrevanja, ali u granicama normale bez ikakvog ugrožavanja učinka - sve leti: od aplikacija do različitih igara na maksimalnim parametrima.

Testovi

Softverska platforma

Nova verzija Flyme UI donosi brojne inovacije:

Vizuelni dizajn:

  • Nove kolor šeme korisničkog interfejsa
  • Prilagođeni stil fonta i rastojanje između karaktera za bolji vizuelni doživljaj

Notifikacije:

  • Dodata podrška za dinamičke notifikacije koje se mogu videti u okviru padajuće zavesice
  • Dodata mogućnost prelaska sa notifikacija na podešavanja dugim pritiskom

Početni ekran:

  • Video snimanje sa početnog ekrana
  • Dodata podrška za bidirekcionalne duge snimke sa ekrana uz opcije editovanja
  • Dodata mogućnost otvaranja ekrana sa podešavanjima dugim pritiskom
  • Prikazivanje dolaznih poziva u formi malih balona što čini nepotrebnim minimizovanje trenutnog ekrana radi odgovaranja na pozive ili prekidanje poziva tokom igre.

Menadžer zadataka:

  • Dodata podrška za tri nova gesta: prevlačenje prsta od donje ivice otvara menadžer zadataka, prevlačenje gore za zatvaranje aplikacije, prevlačenje dole za zaključavanje, skrivanje ili prelazak režima prikaza više prozora.
  • Prikazivanje memorije korišćene od strane paliakcije, pod karticom programa
  • "Clear All" taster je pomeren na dole za lakši rad jednom rukom.

One Mind:

  • Dodat režim rada koji identifikuje pokrenute igre i unapređuje performanse u njima i onemogućava gestove u okviru Do Not Disturb režima
  • Dodata mogućnost sortiranja notifikacija prema važnosti
  • Dodat Intelligent Sleep režim. Bazirano na radu korisnika i podacima, režim konfiguriše mrežnu konekciju sa ciljem čuvanja memorije i energije baterije i automatski ubacuje sistem u režim defragmentacije memorije tokom noći, zaustavljajući procese u pozadini.
  • Dodat Smart Background režim, koji zamrzava ili zatvara aplikacije u pozadini u skladu sa njihovim karakteristikama i stanju sistema, kako bi se smanjila potrošnja memorije i baterije. Aplikacije koje su blokirane od ručnog zatvaranja će raditi kao i do sada
  • Dodat Instant Run režim za aplikacije. Nakon proučavanja navika korisnika, sistem ubrzava pokretanje odabranih programa.

Telefon:

  • Dodata mogućnost da kontakti dele preko QR-koda
  • Dodati animirani avatari, podrška za automatsku zamenu avatara u skladu sa ključnim rečima
  • Dodata podrška za podešavanja vezana za grupnu razmenu poruka i melodije zvona za grupe kontakata
  • U kontekst meniju dugi pritisak otvara informacije o kontaktima za uređivanje dostupnih opcija
  • Dodata mogućnost spajanja duplih kontakata

Poruke:

  • Prikazivanje poruka na kartama. Korisnici i dalje mogu da otvore URL, i izaberu tekst u poruci nakon prelaska na originalne poruke
  • Povećana bezbednost za zaštitu konfirmacionih SMS-kodova za sprečavanje pristupa aplikacijama strane i cloud servisima, kao i povećanje bezbednost vašeg naloga
  • Poboljšanje bezbednosti poruka. Korisnici sada mogu sačuvati poruke u formi nacrta, kao i primaoce poruka.

Paralelni prostor:

  • Dodat dečiji režim sa posebnom desktopon i ograničenim podešavanjima
  • Dodat režim privatnosti koji omogućava korisnicima da imaju više naloga koristeći različite lozinke.

Sigurnost:

  • Dodata stavka Cleaning, koji reklasifikuje, uklanja i sortira datoteke napravljene tokom korišćenja telefona
  • Dodat pozadinski mrežni menadžer za kontrolu pristupa mreži od nezavisnih aplikacija, i sprečavanje neovlašćenog korišćenja podataka
  • Dodao režim uštede energije. Podsetnici vezani za uštedu energije. Saveti za isključivanje Bluetooth, zvuka i drugih funkcije sa ciljem produžavanja trajanja baterije
  • Optimizovana režim super uštede energije, u kojem, pored telefona i poruka, možete dodati još dve aktivne aplikacije
  • Specijalni režim rada koji ukazuje na potrošnju od strane aplikacija u okviru telefona.
  • Poboljšan dizajn interfejsa

Ažuriranje sistema:

  • Unapređeni korisnički interfejs i animacije.

Fajlovi:

  • Dodat tab Recent za novododate datoteke
  • Dodata mogućnost da se sakrije ikona Vault

Sat:

  • Dodata mapa sveta, tako da korisnici mogu brzo naći lokaciju
  • Dodata opcija konfigurisanja vremena povlačenjem linije na karti sveta.

Diktafon:

  • Dodata podrška za audio editovanje.

Alati:

  • Dodat alat Incidentally, u kojem korisnici mogu da odluče bacanjem novčića
  • Dodat merač buke

Kalkulator:

Beleške:

  • Dodata podrška za notifikacije TODO-lista.

E-Mail Addrese:

  • Automatsko dodavanje događaja u podsetnik ako je poziv za događaj prihvaćen.
  • "Do Not Disturb" režim.

Multimedija

Meizu Pro Plus 6 iz tog ugla gotovo da je isti kao i Pro 5. Zvučnik ima odličnu jačinu zvuka, a zvuk je čist i lep.

Ljubiteljima muzike će biti drago da čuju informaciju da postoji dvo-kanalni 32-bitni digitalni u analogni konvertor ES9018K2M Sabre kompanije ESS Technology.

Pojačalo je Analog Devices AD45275 u kombinaciji sa upotrebom japanskih Rubycon kondenzatora od tantala sa ultra-niskim otporom.

Meizu posebno pominje jedinstvenu Analog Devices XFCB tehnologiju koja omogućava da se smanji potrošnja energije od strane pojačala.

Prema nekoj laičkoj proceni, čini se da Pro Plus 6 zvuči kao Pro 5, Pro 6 i Highscreen Boost 3.

Zaključak

Meizu Pro 6 Plus je zabeležio veliki uspeh. Taj model ima sve što je potrebno i to svima: fotografi amateri će ceniti kameru sa optičkom stabilizacijom, zaljubljenici u muziku - zvuk, igrački će biti zadovoljni performansama, poznavaoci ekrana visokokvalitetnom matricom – SuperAMOLED ekran QuadHD rezolucije. Jednom rečju, ovaj model je savršeno izbalansiran. Flyme 6 verzija će mu dodatno dati vetar u leđa: jednostavan izbor ekspozicije, prikazivanje dolaznog poziva, video zapis sa ekrana, novi interfejs animacija i mnogo više.

Naravno, bilo bi mnogo bolje da su tu NFC čip, stereo zvučnici i IP68 zaštita, ali gotovo je sigurno da će sve to biti deo sledeće generacije Meizu pametnih telefona.

MOBILNISVET.COM JE EKSKLUZIVNI ZASTUPNIK MOBILE-REVIEW.COM
(Srbija, Crna Gora, Bosna i Hercegovina, Hrvatska i Severna Makedonija)
NAPOMENA
Prevod je ekskluzivno vlasništvo sajta Mobilnisvet.com, a kopiranje dela ili celog testa je strogo zabranjeno.
Tekst je pod zaštitom kako mobile-review.com tako i mobilnisvet.com sajta, zloupotrebe neće biti tolerisane.
Slike su vlasništvo sajta mobile-review.com, koje su u neobrađenom obliku na sajtu mobilnisvet.com.
* maloprodajna cena sa uključenim PDV-om. Dinarske cene modela se dele sa prodajnim efektivnim kursom NBS koji se ažurira na svakih nekoliko dana. Plaćanje ISKLJUČIVO u dinarskoj protivvrednosti.
Uslovi korišćenja Mail: mobilnisvet.com@gmail.com - Sva prava rezervisana. © 2003-2024