Mate 10 Lite Dual SIM2017
2017. godina
5.9" LCD, 76.5% body
11% 659, Android 8
RAM 4 GB, INT 64GB, EXT nema
3340 mAh Neizmenjiva
1 kamera, max 16MP
Test mobilni telefon Huawei Mate 10 Lite Dual
U nastavku pročitajte kompletan test mobilnog telefona Huawei Mate 10 Lite Dual. U testu ćete pronaći detaljne informacije testiranog mobilnog telefona Huawei Mate 10 Lite Dual vezano za izgled modela, performanse, kvalitet ekrana i kamera.
MOBILNISVET.COM JE EKSKLUZIVNI ZASTUPNIK MOBILE-REVIEW.COM
(Srbija, Crna Gora, Bosna i Hercegovina, Hrvatska i Severna Makedonija)


Kompletan test smart telefona Huawei Mate 10 Lite

Prodajno pakovanje

  • Smart telefon
  • AC adapter
  • USB kabl
  • Garancija

Specifikacija

  • Materijali kućišta: metal, staklo
  • Operativni sistem: Android 7.0, EMUI 5.1
  • Mreže: GSM / EDGE, UMTS / HSDPA, LTE Cat 4 (1/3/7/8/20 opseg)
  • Ekran: LTPS LCD, dijagonala 5.93 ", rezolucija 1080x2160 piksela (FullHD +)
  • Platforma: HiSilicon Kirin 659
  • Procesor: 16 nm, 64-bita, 8-jezgara, 4x Cortex-A53 2.36 GHz + 4x Cortex-A53 1.7 GHz
  • Grafika: Mali-T830
  • Memorija: 4 GB LPDDR3
  • Interna memorija: 64 GB
  • Slot memorijske kartice: Da, microSD kapaciteta do 128 GB (umesto druge SIM kartice)
  • Glavna kamera: 16/2 MP, f / 2.2, 1 / 2.8" senzor, 1.25 micron veličina piksela, fazni autofokuss, LED blic
  • Prednja kamera: 13/2 MP, f / 2.0, LED blic
  • Interfejsi: Wi-Fi b / g / n, Bluetooth 4.2, microUSB (USB-Host) konektor za punjenje/sinhronizaciju, 3.5 mm priključak
  • Navigacija: GPS (podrška za A-GPS), GLONASS
  • Opciono: skener otisaka prstiju, akcelerometar, senzor svetlosti, senzor blizine
  • Baterija: Li-Pol, 3340 mAh, brzo punjenje
  • Dimenzije: 156.2 x 75.2 x 7.5 mm
  • Masa: 164 grama

Uvod

Pametni telefon se u prodaji pojavio krajem novembra. Da vas podsetimo da sada postoji veliki broj uređaja sa ekranima odnosa stranica 18: 9 i svi proizvođači žure da pokažu stare uređaje sa novim ekranima. Tehnički, dva modela se skoro ne razlikuju jedan od drugog. Huawei već ima puno takvih uređaja, a u februaru ih očekujemo još...

U okviru modela Mate 10 Lite proizvođač je koristio veliki izduženi ekran marketinškog naziva imenom FullView, uz ugrađenu pristojnu količinu RAM-a i četiri kamere: dve za selfi i dve za glavne snimke.

Dizajn, dimenzije, kontrole

U poslednje vreme stvarno je jednostavno sa jedne strane opisati izgled pametnih telefona - ogroman ekran i plus ili minus karakteristike koje su najčešće kod svih uređaja. Sa druge strane - postalo je neophodno da opišete uređaj tako da čitalac može da vidi razliku između modela koji opisujete i sličnih modela.

Mate 10 Lite ima stakleni ekran preko celog prednjeg panela sa efektom zaobljivanja tehnologijom 2.5D. Zadnji panel je u potpunosti metalni, ali ima umetke za antene gore i dole. Uglovi su maksimalno zaobljeni, a bočna ivica nagnuta. Sa zadnje strane koja je lepo dizajnirana možete videti modul sa dve kamere koji štrči i karakterišu ga oštre ivice.

Pored male debljine od 7,5 mm - preostale dimenzije su prilično velike: 156.2 x 75.2 mm. Lično mišljenje je da telefoni širine preko 73 mm su već neprijatni za držanje u ruci (ko ima Apple iPhone 8 Plus, zna o čemu govorimo). Težina uređaja je 167 grama.

Tokom testa, na ekranu i na zadnjoj strani nisu se pojavile ogrebotine. Međutim, obod modula kamere je vrlo istrošen. Oleofobni premaz je kvalitetan: prst lako klizi po ekranu, a otisci se lako uklanjaju.

Na prednjem panelu nalaze se dve kamere, senzori, indikator događaja i zvučnik. On je glasan, a margina zvuka je prilična.

Sa donje strane se nalazi audio izlaz prečnika 3,5 mm za slušalice, zatim mikrofon, microUSB konektor i zvučnik. Sa desne strane nalaze se tasteri za uključivanje i kontrolu jačine zvuka, sa leve strane je kombinovani plastični SIM + microSD slot. Drugi mikrofon je sa gornje strane.

Na zadnjoj strani nalaze se dva sočiva, blic i skener otiska prsta.

Huawei Mate 10 Lite i Huawei P-Smart

Huawei Mate 10 Lite i UMI 2 Pro

Huawei Mate 10 Lite i Apple iPhone 8 Plus

Ekran

Ovaj uređaj koristi ekran dijagonale od 5,93 inča. Fizička veličina ekrana je 67x135 mm. Postoji antirefleksivni premaz, prilično efikasan.

Rezolucija ekrana modela Mate 10 Lite kompanije Huawei je FullHD +, to jest 1080x2160 piksela, a odnos stranica je 18:9 (2: 1), dok je gustina 407 piksela po inču. U pitanju je IPS matrica bez vazdušnog međuprostora.

Uglovi vidljivosti ekrana su maksimalni, bez izobličenja. Svetlost pozadinskog osvetljenja je visoka, ekran ne treperi. Slika je prosečna u smislu prikaza boja.

U podešavanjima je stavka sa opcijom temperature boje. Funkcija zaštite vida funkcioniše: možete odabrati ne samo on i off vrednost, već i intenzitet.

Uglovi vidljivosti

Baterija

Ovaj model koristi bateriju kapaciteta 3340 mAh. Uređaj funkcioniše potpuno isto kao desetine sličnih uređaja sa takvim kapacitetom baterije i IPS ekranom: oko 3-4 sata rada ekrana pri automatskoj osvetljenosti. Čak smo mogli i da izračunamo pravilo: ako uređaj karakteriše IPS matrica i poseduje bateriju kapaciteta 3000 mAh, onda će se video reprodukovati 7-8 sati, a igre - 4-5 sati; ako je baterija kapaciteta 4000 mAh, onda ćete na raspolaganju imati 9-11 sati videa i 5-6 sati igara. Ovo pravilo važi u 95% slučajeva. Ako je u pitanju AMOLED matrica, dobijamo sledeće podatke: 3000 mAh - 14-15 sati videa i 6 sati igranja igara; 4000 mAh - 17-20 sati videa i oko 7-8 sati igara; 5000 mAh - 25 sati ili više video sadržaja i 10-13 sati igara.

Mate 10 Lite može da reprdukuje video u trajanju od 7 sati i 30 minuta odnosno igre oko 4 časa.

Opcije povezivanja

Kao i obično, pametni telefon podržava rad sa dve SIM kartice. Međutim, jedan slot može biti zauzet memorijskom karticom.

Aparat Mate 10 Lite kompanije Huawei radi u LTE Cat 4 u opsegu mreža 1/3/7/8/20. Za razliku od novog uređaja, koji će biti prikazan početkom februara, ovde nema NFC čipa. Zapravo, kao u Nova 2 modelu bez indeksa "i".

Na GPS i GLONASS takođe nema pritužbi - sve savršeno radi. Dostupan je uobičajeni skup tehnologija: Wi-Fi bez AC i dva opsega, Bluetooth 4.2, USB 2.0 sa „hostom“.

Memorija i memorijska kartica

Huawei Mate 10 Lite može da se pohvali prilično velikom količinom RAM-a - 4 GB LPDDR4x sa brzinom od 6500 MB/s. Interna memorija je 64 GB, njena brzina je vrlo mala, a rekord je 144/48 MB/s. Umesto druge SIM kartice možete instalirati memorijsku karticu u telefon kapaciteta do 256 GB.

Kamere

„Kamera nije toliko važna“ – to očigledno nije mišljenje kompanije Huawei-u tako da Mate 10 Lite nudi dve glavne i dve prednje kamere. Dodatni moduli (po 2 MP svaki) služe isključivo radi kreiranja efekta.

Glavna kamera ima rezoluciju od 16 MP (f / 2.2), a prednja kamera ima 13 MP (f / 2.0). Kao i obično za Huawei, kamere su neusaglašene, ali vrlo dobro rade, gotovo da nema prigovora: nivo šuma je mali, slika je jasna, fokus je tačan i brz, a uravnoteženost bele boje je u redu . Stiče se utisak da Huawei predstavlja apsolutno identične modele u svim svojim pametnim telefonima, jer se slika nikako ne može razlikovati: Nova 2, to Mate 10 Lite, da je Huawei P10 ili Honor 9... samo se otvor blende menja.

Video se snima u FullHD rezoluciji brzinom od 30 fps (noć/dan). Kvalitet je uobičajen. Kamera za snimanje „selfi“ fotografija takođe snima u FullHD rezoluciji brzinom od 30 kadrova u sekundi.

Blic je predviđen za prednju kameru. Efikasan je na rastojanju od 30 cm (važi za video i fotografiju).

Primeri fotografija

Performanse i softver

Huawei Mate 10 Lite koristi HiSilicon Kirin 659 procesor: 16 nm, 64-bit, 8-jezgara, 4x Cortex-A53 2.36 GHz + 4 x Cortex-A53 1.7 GHz. Procesor se gotovo ne razlikuje od prethodnih generacija - Kirin 658/655/650. Razlika je samo u frekvencijama i Bluetooth/Wi-Fi verzijama. Isti čip će biti instaliran u novi Huawei koji će biti predstavljen početkom februara.

Aparat je apsolutno adekvatan, ne koči, ne zamrzava, ne baguje a njegov sistem predstavlja pravo zadovoljstvo. U okviru Antutu testa aparat je zabeležio oko 63.000 poena. Otprilike kao MediaTek Helio P25. Kada je reč o igricama, Kirin se ponaša normalno: većina njih se pokreće bez problema i uz maksimalne parametre.

Sistem, za razliku od budućeg modela pokreće Google Android 7 sa vlasničkim EMUI 5.1 korisničkim interfejsom. Da li će Mate 10 Lite odlikovati Oreo još nije poznato ali Android 8 za Huawei ne nudi ništa originalno.

Multimedija

Uređaj je opremljen jednim zvučnikom za izlaznu handsfree komunikaciju. Jačina zvuka je visoka, kvalitet je dobar, a zvuk je ravan. Kada su otvori zatvoreni, jačina zvuka se smanjuje skoro na nulu.

Zvuk koji pružaju slušalice testiran je uz pomoć Bose QC35 i Meizu Flow. Prvi sa Mate 10 Lite proizvodi pristojan zvuk sa relativno ravnim frekventnim odzivom (naravno, po sluhu). Koristeći Huawei Histen, malo možete podesiti izjednačivač, ali to neće dati značajan rezultat: nema dovoljno srednjih i visokih frekvencija, a dodate su duboki tonovi.

Sa Meizu Flow uređaj odlikuju visoke i srednje frekvencije. Uz niske frekvencije, stvari su gore. Ali, generalno, Histen previše pretvara zvuk u „broj“ tj. oseća se procesiranje elektronskih opcija i to ne na najbolji način.

Zaključak

Tokom proteklog meseca napisano je nekoliko testova uređaja sa FullView displejima (onima čiji je prikaz rastegnut i imaju odnos od 18: 9). I ovde se može ponoviti isto kao u uvodu: pored izduženog displeja, ne dobija se ništa novo u smislu tehničkih karakteristika. Međutim, uvek postoji izbor: ako želite 16: 9 - uzmite Nova 2, ako želite 18: 9 - Mate 10 Lite. Ista situacija je i sa Honor modelom.

Što se tiče specifičnog uzorka Huawei Mate 10 Lite, reč je o uređaju jakog proseka gde su svi negativni i pozitivni momenti izbalansirani.

Direktni konkurent Mate 10 Lite modelu je uređaj koji će vrlo brzo biti prikazan. Tu je i Huawei 7x a biće i P pametan (uz jednostavnije specifikacije). Vredni pomena su i LG Q6 i ASUS ZenFone Max Plus.

MOBILNISVET.COM JE EKSKLUZIVNI ZASTUPNIK MOBILE-REVIEW.COM
(Srbija, Crna Gora, Bosna i Hercegovina, Hrvatska i Severna Makedonija)
NAPOMENA
Prevod je ekskluzivno vlasništvo sajta Mobilnisvet.com, a kopiranje dela ili celog testa je strogo zabranjeno.
Tekst je pod zaštitom kako mobile-review.com tako i mobilnisvet.com sajta, zloupotrebe neće biti tolerisane.
Slike su vlasništvo sajta mobile-review.com, koje su u neobrađenom obliku na sajtu mobilnisvet.com.
* maloprodajna cena sa uključenim PDV-om. Dinarske cene modela se dele sa prodajnim efektivnim kursom NBS koji se ažurira na svakih nekoliko dana. Plaćanje ISKLJUČIVO u dinarskoj protivvrednosti.
Uslovi korišćenja Mail: mobilnisvet.com@gmail.com - Sva prava rezervisana. © 2003-2024