Pixel 2 128GB2017
2017. godina
5" OLED, 67.9% body
27% 835, Android 10
RAM 4 GB, INT 128GB, EXT nema
2700 mAh Neizmenjiva
1 kamera, max 12MP
Test mobilni telefon Google Pixel 2 128GB
U nastavku pročitajte kompletan test mobilnog telefona Google Pixel 2 128GB. U testu ćete pronaći detaljne informacije testiranog mobilnog telefona Google Pixel 2 128GB vezano za izgled modela, performanse, kvalitet ekrana i kamera.
MOBILNISVET.COM JE EKSKLUZIVNI ZASTUPNIK MOBILE-REVIEW.COM
(Srbija, Crna Gora, Bosna i Hercegovina, Hrvatska i Severna Makedonija)


Kompletan test smart telefona Google Pixel 2

Fotografije uživo

Karakteristike

  • Dimenzije: 145.7 x 69.7 x 7.8 mm
  • Masa: 143g
  • Tip SIM kartice: Nano-SIM, elektronska SIM kartica (e-SIM)
  • Ekran: AMOLED (16M nijansi), 5.0 inča (zauzima 67.9% površine prednje strane), rezolucija 1080 x 1920 piksela (gustina 441 ppi), Corning Gorilla Glass 5
  • Operativni sitem: Android 8.0
  • Procesor: Qualcomm MSM8998 Snapdragon 835, osam jezgara (4x2.45 GHz Kryo i 4x1.9 GHz Kryo) / GPU Adreno 540
  • Interna memorija: 64/128 GB
  • Memorija: 4 GB
  • Baterija: 2700 mAh sa podrškom za brzo punjenje
  • Kamere:
    Osnovna 12.3 MP, f / 1.8, i EIS-oblast OIS (žiroskop) (optička i elektronska stabilizacija), fazni ilaserski autofokus, dvosekcijski blic
    video se snima sa sledećim karakteristikama: 2160p @ 30fps, 1080p @ 30/60 / 120fps, @ 240fps 720p
    Frontalna kamera: 8 MP, 1 / 3.2" veličina senzora, 1.4 nm veličina piksela, 1080p
  • Bežični interfejsi: Wi-Fi 802.11 a / b / g / n / ac, dual-band, Direct Wi-Fi , DLNA, hotspot
    Bluetooth 5.0, A2DP, LE, APTX
    NFC
  • Bočne ivice osetljive na pritisak
  • Zaštita u odnosu na vodu i prašinu u skladu sa IP67 standardom
  • Stereodinamika
  • Aktivno otkazivanje šuma sa posvećenim mikrofonom
  • Nema 3.5mm konektor
  • USB 3.0, Type-C 1.0 konektor
  • Čitač otisaka prstiju sa zadnje strane uređaja
  • Akcelerometar
  • Senzor osvetljenja
  • Žiroskop
  • Barometar
  • Boje kućišta, crna, boja srebra, plava

Prodajno pakovanje

  • Telefon
  • USB to USB-C adapter
  • USB-C adapter - 3.5 mm
  • USB-C kabl
  • Punjač

Uvod

Pre gotovo 10 godina, svetlost dana je ugledao prvi pametni telefon HTC Dream, koji je tada dobio malo poznat operativni sistem Google Android. Ovaj uređaj nije bio naročito široko dostupan i bio je zaključan za korišćenje samo pojedinih mobilnih operatera. Ipak, od tog trenutka počinje istorija Google telefona.

Dve godine kasnije pojavila se serija Nexus. Ona je uključila pametne telefone, tablete i media uređaje bazirane na Android operativnom sistemu. Kao proizvođač ponovo se pojavila tajvanska kompanija HTC, a pametni telefon je nazvan Nexus One. Gadžet je radio na verziji Android 2.1 sa naknadnim ažuriranjem na 2.3.3. Međutim, kasnije je bilo moguće ažurirati uređaj na Android Jelly Bean. Dizajn je bio zasnovan na HTC Desire modelu.

Krajem 2010. pojavio se Nexus S. U ovom trenutku, proizvođač je bio kompanija Samsung. Inače, prvobitno je uređaj trebao nazvati Nexus Two, ali južnokorejci nisu želeli da budu "na broju 2", tako da se pojavilo slovo "S" u nazivu.

Sledeći Nexus je ponovo razvio Samsung. Ovaj put se zvao Galaxy Nexus. Uređaj je trebalo da bude predstavljen na događaju Samsung Mobile Unpacked, ali je 2011. godine Steve Jobs umro i prezentacija je odložena. Ovaj model je do nas došao veoma brzo po pojavljivanju i koristili smo ga neko vreme. Sve u svemu veoma dobar uređaj, ali je kvalitet matrice telefona bio daleko od željenog.

Godine 2012. LG Electronics je predstavio Nexus broj 4 sledeće generacije, tako da je sam uređaj nazvan Nexus 4. Neobičan dizajn sa neobičnom sjajnom zadnjom pločom činio ga je jednim od najlepših Nexusa.

Sledeće godine LG ponovo je napravio uređaj zajedno sa Google-om - Nexus 5. Ovaj model je postao izuzetno popularan zbog svoje niske cene i odličnih tehničkih karakteristika. U to vreme, uređaj već poseduje HDR + tehnologiju, što omogućava stvaranje odličnih snimaka u bilo kojim uslovima osvetljenja.

Tada su po našem subjektivnom mišljenju počeli da predstavljaju neobične uređaje, a cena je bila vrlo možemo reći žalosna. Nexus 6 je razvijen zajedno sa kompanijom Motorola, a zatim se LG pridružio priči sa modelom Nexus 5X, a odmah se pojavio i Nexus 6P kompanije Huawei. Kasnije, 6P dizajn je korišćen od strane mnogih kompanija.

U 2016. godini, na prezentaciji u San Francisku, Google je predstavio novu liniju Pixel. Ona uključuje dva telefona Pixel i Pixel XL, a ovaj put je proizvođač je HTC. Za razliku od prethodnika, Pixel modeli su više zanimali poznavaoce uređaja ili samo entuzijaste. Pored najnovijeg operativnog sistema, Pixel je imao odlične kamere.

Ove godine, Google je takođe predstavio dva nova proizvoda - Pixel 2 (razvijen od strane HTC) i Pixel 2 XL (razvijen od strane kompanije LG). Slogan događaja je bila fraza "Pitajte svoj telefon više". Zapravo, jedan od njih (Google Pixel 2) u ovom testu će i biti razmatran.

Google Pixel 2 pametni telefon je kompaktni uređaj sa sledećim karakteristikama: Qualcomm Snapdragon 835, 4/64 GB memorije, USB-C 3.1, sa zaštitom od vode u skladu sa standardom IP67, u aluminijumskom kućištu sa Corning Gorilla Glass 5 zaštitnim staklom.

Treba dodati da kompaktni pametni telefoni sa odličnim tehničkim karakteristikama skoro da ne postoje, tako da je Pixel 2 na neki način jedinstveni uređaj, a to što ga je brendira kompanija Google znači da poseduje potpuno ogoljeni Android operativni sistem.

Izgled

Većina ljudi kojima smo pokazali Pixel 2, primetili su da dizajn ovde uređaja nije ništa posebno. Delimično, slažemo se sa njima, aparat izgleda prilično jednostavno. Čini se da su raniji modeli bili interesantniji. Međutim, ovi pametni telefoni se ne kupuju zbog dizajna, već zbog novog operativnog sistema i ogoljenog Google Android-a. Za razliku od mase uređaja, uređaji kompanije Google dobijaju ažuriranje najmanje nekoliko godina (istina je da su i milioni Apple iPhone 5S, objavljenog pre skoro 5 godina i dobili najnoviju verziju iOS 11.1).

Oblik kućišta modela Pixel 2 je pravougaoni sa blago zaobljenim uglovima, bočne ivice su ravne, a zadnji deo je blago nagnut. Bočne strane su polirane i lepo se presijavaju na svetlosti.

Sa zadnje strane možete videti ono što je tradicionalno za Pixel uređaje - sjajni plastični umetak. On služi ne samo kao dekorativno rešenje, već i kao laka prepreka prolasku signala, s obzirom da je ostatak kućišta napravljen od metala. Zanimljivo je da je prvi utisak panela bio sledeći: "Hmm, kao što su rekli on je napravljen od metala, ali tu je neka čudna plastika." U principu, tokom vremena, navikli smo se na ovakva rešenja koja su postala pristojna.

Dimenzije uređaja, možemo reći, su minijaturne (u poređenju sa većinom pametnih telefona na tržištu) – 145x69x7,8 mm, dok je masa Pixel 2 modela oko 143 grama.

U ruci uređaj je savršen: lagan, lak za rukovanje, ne klizi sa dlana ruke. Ovo je naročito primetno prilikom poređenja: Apple iPhone 8 Plus - je veliki i težak uređaj, nakon što uzmete Pixel 2 on se čini lakim kao pero i najkompetentnijim smart telefonom. Ako razmišljate o tome da svoj Android telefon zamenite nečim drugim onda se Apple iPhone nameće kao logično rešenje. Drugačije, ne preterano komplikovanije, ali drugačije.

Pixel 2 se prodaje u tri boje: crnoj (u skladu sa Jet Black varijantom koju nudi Apple), beloj i plavoj. Mi smo na testu imali crnu varijantu čija zadnja strana podseća na onu modela Huawei P9.

Prednja strana je zaštićena Corning Gorilla Glass staklom pete generacije. Vremenom se nije pojavila nijedna ogrebotina. Olefobni premaz je dobrog kvaliteta. Gornji umetak sa zadnje strane, očigledno, napravljen je od istog materijala i premazan je olefobnim slojem. U principu, nema ogrebotina i otisaka prstiju. Na metalu, otisci su takođe skoro nevidljivi.

Na vrhu prednjeg panela nalaze se senzori, kamera, govorni zvučnik. Čudno ali govorni zvučnik je ostavio negativni utisak na nas. Nije baš glasan, jačina zvuka je prosečna. Imajući u vidu da je on odgovoran i za muziku, to može biti problem.

Ispod ekrana je još jedan zvučnik. Zajedno sa onim na vrhu kreiraju stereo par.

Na dnu se nalaze mikrofon i USB Type-C konektor, a na vrhu se nalazi samo dodatni mikrofon. Sa desne strane nalazi se taster za uključivanje i taster za regulaciju jačine zvuka. Vrlo ugodno, sa prijatnim i jasnom hodom. Na levoj strani nalazi se plastična fioka sa gumenom zaptivkom. Pažnja, uređaj ima samo jednu SIM karticu u nano formatu i nema slota za microSD karticu.

Na suprotnoj strani ćete pronaći dvosekcijski blic, veliko sočivo kamere (iskreno, po našem mišljenju, izgleda smešno), modul laserskog fokusiranja i skener otiska prsta. Nekoliko reči o ovom skeneru: softver nudi premalo opcija za čuvanje informacija o otisku. Na primer, Apple iPhone skenira glavni deo prsta, a zatim i uglove. Pixel 2, skenira samo u 6 koraka. Dakle, senzor otiska prsta "zna" malo i zbog toga funkcioniše u 5-6 slučajeva od 10, ako brzo dodirnete senzor.

Ne treba zaboraviti da novi model karakteriše IP67 zaštita!

Google Pixel 2 i Apple iPhone 8 Plus

Google Pixel 2 i Huawei P10 Plus

Ekran

Google Pixel 2 opremljen je ekranom dijagonale 5 inča. Okviri sa leve i desne strane su oko 3,5 mm, na vrhu - 18 mm, a u dnu - oko 17 mm. To jest, ne možemo nazvati Pixel 2 superkompaktnim, jer je dizajn uobičajen. Kod modela Pixel 2 XL, gornji i donji okviri su i dalje uski, kao i kod modela LG G6, Xiaomi Mi Mix 2 i tako dalje.

Pixel 2 koristi AMOLED matricu ekrana, rezolucija je niska - FullHD, ali za 5 inča to je sasvim dovoljno. Ispod ekrana možete videti strukturu Pentile.

Ne možemo reći da nas to nekako uznemirava, ali mislimo da bi FullHD + rezolucija bila prikladnija, ipak je i pitanju vodeći model koji košta dosta.

Jačina osvetljenosti bele boje je 430 cd / m2.

Proverili smo matricu kalibratorom. Zaključci su sledeći:

  • Razlika između zasićenih i standardnih boja je minimalna. U prvom slučaju, podaci malo prevazilaze trougao sRGB, u drugom se skoro poklapaju.
  • Matrica je savršeno kalibrisana! I najteže - siva boja - u savršenom je redosledu.

Standardne boje

Bogate boje

Zaključak. Ekran Pixel 2 modela se može smatrati skoro savršeno kalibrisanim u svim aspektima, pri čemu nema prekomerno zasićenih boja.

Uglovi gledanja su maksimalni, ali pod određenim nagibima, vidljiva je svetlo plava.

Uglovi vidljivosti

Bela boja

Baterija

Ovaj model ima bateriju kapaciteta 2700 mAh – što nije najimpresivnije kada je reč o modernim smart telefonima.

Pošto vreme rada uređaja zavisi od pojedinačnih slučajeva, uspeli smo da obezbedimo oko 3,5 sata rada ekrana modela Pixel 2 pri automatskoj osvetljenosti. Skoro ceo dan je bio na LTE mreži, u pozadini su bile aktivne sve moguće društvene mreže, pošta i tako dalje. Uređaj je trajao od 10.00 do 23.00 bez ikakvih posebnih problema. Pametni može da reprodukuje video u trajanju od 11 časova dok igre isprazne bateriju za oko 7 sati.

Teoretski, možete u Pixel 2 staviti bateriju kapaciteta 3200 - 3400 mAh, ali onda biste morali povećati njegovu debljinu.

Uređaj se isporučuje sa moćnim mrežnim adapterom za brzo punjenje od 5V - 3A / 9V - 2A.

Opcije povezivanja

Google Pixel 2 smart telefon je opremljen jednim slotom za nanoSIM kartice. Radi u 2G / 3G i 4G LTE CAT 15 mrežama sa svim mogućim opsezima: 1/2/3/4/5/7/8/12/13/17/20/25/26/28/29/30/32 / 66. Podržava 4x4 MIMO, 256-QAM DL i 64-QAM UL.

Wi-Fi mreža radi na 2.5 / 5 GHz (a / b / g / n / ac) 2x2 MIMO, Bluetooth je verzije 5.0 LE. NFC čip je dostupan.

Type-C port podržava USB verziju 3.1 (Gen 1). Pametni telefon je opremljen senzorima na bočnim stranama kućišta, kao kod HTC U11: kada pritisnete bočne strane, pokreće se Google Assistant.

Dostupni su GPS, BeiDou i GLONASS. Uređaj „hvata“ satelite čak i u zatvorenom prostoru, a generalno radi veoma dobro: na otvorenom prostoru do 30 satelita sa tačnošću od 3 metra.

Kada je u pitanju kvalitet komunikacije nema nikakvih problema.

Memorija

Pixel 2 je opremljen sa 4 GB LPDDR4x sistemske memorije. Ova količina je trenutno tipična čak i za uređaje srednjeg opsega cena. Brzina RAM-a je 7600 MB/s – veoma pristojna.

Kapacitet interne memorije može biti 64 GB ili 128 GB. Testirali smo verziju kapaciteta 64 GB (dostupno 53 GB) i on je pokazao sledeće rezultate: čitanje 740 MB/s, pisanje - 210 MB/s.

Kao što smo već naglasili ne postoji slot memorijske kartice. Međutim, za fotografije i video zapise nema ograničenja kada je reč o Google servisima.

Kamere

Iznenađujuće je što Google odbija da koristi u svojim vodećim pametnim telefonima dodatni modul za pozadinsko zamućenje i zumiranje/širenje. Ipak, implementiran je softver da bi kreirao različite efekte.

Glavna kamera je 12,3MP (1/2,6 inča), veličina piksela je 1,4 mikrometra, otvor blende f/1,8, prisutan je fazni DualPixel fokusa i laserska pomoć pri fokusiranju. Postoji optička i elektronska stabilizacija slike.

Prednja kamera je 8 MP rezolucije, veličina piksela je 1,4 mikrometra, otvor blende je f / 2,4 - slabo. Inače, ovde se takođe primenjuje softversko zamagljivanje u pozadini.

Pixel 2 prema DXOmark ima najbolju kameru trenutno. Na ovoj stranici nalazi se rezultat Pixel 2 modela sa rejtingom od 98 poena, a drugo mesto dele Apple iPhone X i Huawei Mate 10 Pro (97 poena), treće mesto - Apple iPhone 8 i Samsung Galaxy Note 8 (94 poena).

Uprkos tome što bi trebalo detaljnije opisati kvalitet slika zaključak je Google Pixel 2 snima odlične fotografije! Nemamo gotovo nikakvih negativnih komentara. Izaberite HDR + ili napredni HDR + režim i završite posao!

Režim portreta nas je iznenadio na pozitivan način. Iskreno, očekivali smo da sa jednom kamerom postizanje zamućenja pozadine nije realno, ali praksa sa primerom Google Pixel 2 pokazala je da je to moguće! Da, naravno, Pixel 2 ne pravi uvek tačno zamućenu pozadinu, već tu i tamo ima propusta koji se ne dešavaju kada postoji dvostruka kamera.

Ispod je upoređivanje portret fotografija sa modelima Apple iPhone 8 Plus, OnePlus 5 i Pixel 2 u uslovima slabog osvetljenja.

Po našem mišljenju, OnePlus 5 je bolji ma koliko to čudno zvučalo.

Primeri fotografija

Portret

Selfi

Dan

Slabo osvetljenje

Noć

Pixel 2 snima video sa maksimalnom rezolucijom 4K i 30 fps. U FullHD rezoluciji uređaj može snimati pri 120 fps, a 240 fps se dobija pri 720p rezoluciji. Kvalitet video zapisa je odličan, nema pritužbi. Čak i noću nastaju prekrasni video snimci. Stabilizacija je pristojna.

Snimci sa ekrana

Performanse

Google Pixel 2 pametni telefon je opremljen trenutno najbržim Qualcomm Snapdragon 835 procesorom. Apsolutno nije potrebno nikakvo objašnjenje jer je ovaj čip trenutno najbolji. Osim toga, ne smemo zaboraviti da je rezolucija ekrana FullHD, pa je uz 835 čip igranje igara pravo zadovoljstvo.

Uređaj se odlično ponaša u svim slučajevima: radi brzo, glatko i bez ikakvih nagoveštaja bilo kakvog zastoja ili zamrzavanja korisničkog interfejsa. Aparat se ne zagreva pod opterećenjem, a ne zagreva se čak i kada se baterija puni.

U poređenju sa Apple iPhone 8 Plus, Apple uređaj se može nazvati donekle sporim. Ne radi se o brzini preuzimanja aplikacija, već o brzini animacija: na iPhone-u je brzina premala.

Pixel 2 se pokreće u roku od 10 sekundi.

Operativni sistem

Naravno, telefon kompanije Google radi na najnovijem operativnom sistemu. Za neke korisnike Android nije atraktivan ali ima nešto u njemu: lepe animacije, zanimljivi efekti, isti oblik ikona (koje se koriste u iOS-u i u okviru Launcher-a u Android-u). Google obećava da će za Pixel 2 obezbediti podršku najmanje tri godine.

Multimedija

Uređaj ima implementiran stereo zvuk sa dva prednja zvučnika. Oni su glasni, a zvuk je čist. Međutim, poređenje sa Apple iPhone 8 Plus nije moguće budući da je on na daleko višem nivou: slični basovi, visoke i srednje frekvencije su prilično glasne.

Jačina zvuka u slušalicama je visoka, kvalitet je prijatan, ali ne može se izdvojiti ništa posebno. Uređaj podržava AptX i AptX HD.

Možete slušati muziku u bilo kojoj slušalici, a za to je potrebno koristiti 3.5 mm USB-C adapter. Takva odluka, odnosno odbacivanje 3.5 mm u korist Type-C ili Lightning-a, verovatno neće zabeležiti dobar prijem kod korisnika.

Zaključak

Za početak, ako tražite originalan i zanimljiv telefon, onda to nije Google Pixel 2. Sa stanovišta dizajna ovaj model je veoma ugodan. Kvalitetni materijali, odličan kvalitet izrade, a uz to je i relativno praktičan i zgodan. Ipak, nećete steći utisak da imate skup aparat.

U suštini, Pixel je kreiran samo za zaljubljenike u tehnologiju i ljubitelje „čistog“ Android-a, jer parametri uopšteno ne donose ništa originalno.

Ako vam je potreban kompaktan telefon, ovaj model nikako nije opcija.

Najprikladnija opcija jeste Samsung Galaxy S8: mala veličina i odlična kamera. Još jedna mogućnost jeste Xiaomi Mi6 koji je još bolji od Pixel 2 modela u uz to je dva puta jeftiniji ali je nešto veći od Nokia 8 uređaja. Takođe je duplo jeftiniji od Pixel 2, ali nudi dobre opcije. Ovaj pametni telefon kontroverzan je sa stanovišta kompaktnosti, ali uvek možete odabrati i Sony Xperia XZ1.

Generalno gledano, ima modela na koje treba obratiti pažnju.

MOBILNISVET.COM JE EKSKLUZIVNI ZASTUPNIK MOBILE-REVIEW.COM
(Srbija, Crna Gora, Bosna i Hercegovina, Hrvatska i Severna Makedonija)
NAPOMENA
Prevod je ekskluzivno vlasništvo sajta Mobilnisvet.com, a kopiranje dela ili celog testa je strogo zabranjeno.
Tekst je pod zaštitom kako mobile-review.com tako i mobilnisvet.com sajta, zloupotrebe neće biti tolerisane.
Slike su vlasništvo sajta mobile-review.com, koje su u neobrađenom obliku na sajtu mobilnisvet.com.
* maloprodajna cena sa uključenim PDV-om. Dinarske cene modela se dele sa prodajnim efektivnim kursom NBS koji se ažurira na svakih nekoliko dana. Plaćanje ISKLJUČIVO u dinarskoj protivvrednosti.
Uslovi korišćenja Mail: mobilnisvet.com@gmail.com - Sva prava rezervisana. © 2003-2024