3v Dual SIM2018
2018. godina
6" LCD, 75.5% body
5% MT8735A, Android 8
RAM 2 GB, INT 16GB, EXT SDXC
3000 mAh Neizmenjiva
1 kamera, max 12MP
Test mobilni telefon Alcatel 3V OT-5099
U nastavku pročitajte kompletan test mobilnog telefona Alcatel 3V OT-5099. U testu ćete pronaći detaljne informacije testiranog mobilnog telefona Alcatel 3V OT-5099 vezano za izgled modela, performanse, kvalitet ekrana i kamera.
MOBILNISVET.COM JE EKSKLUZIVNI ZASTUPNIK MOBILE-REVIEW.COM
(Srbija, Crna Gora, Bosna i Hercegovina, Hrvatska i Severna Makedonija)
Original review / Originalni tekst:

Kompletan test Android pametnog telefona Alcatel 3V (5099D)

Fotografije uživo

Prodajno pakovanje

  • Pametni telefon
  • Punjač sa USB kablom
  • Uputstvo za upotrebu
  • Alat za izvlačenje SIM kartice
  • Plastična futrola

Pzicioniranje

Alcatel je pokušao da svoju liniju za 2018. godinu načini zanimljivijom stavljajući naglasak na ekrane odnosa stranica od 18: 9, dodavanjem opcija otključavanja očitavanjem lica i drugih detalja koje nemaju svi proizvođači druge lige. Kompanija je pokušala model Alcatel 3V da kreira tako što će se fokusirati na kombinaciju dizajna i zanimljivih funkcija, pa ovaj uređaj ima kućište čije boje se prelivaju kako se ono nakreće, što ga razlikuje od većine modela segmenta kojem pripada.

Naglasak kod ovog uređaja je isključivo na dizajnu, karakteristike su sekundarne. Ovo je pokušaj igranja na činjenicu da je većina modela ovog segmenta monotona i dosadna kada je reč o spoljašnjosti, i u skladu sa tim Alcatel 3V izgleda kao dah svežeg vazduha. O ukusima ne treba raspravljati, nekome će dizajn ovog modela izgledati pretenciozan, ali za ciljnu publiku je, naravno, zanimljiv.

Ovaj model je kreiran za mlade ljude, one koji traže rešenje svetlih boja, a drugo, dizajn uređaja skreće pažnju sa svega ostalog. Da pažljivo pogledamo uređaj.

Dizajn, dimenzije, kontrole

Pametni telefon je dostupan u tri boje, plavoj metalik, crnoj ili u boji zlata.

Prva stvar na koju obraćate pažnju je da površina uređaja koristi igru svetlosti. Po našem mišljenju, najinteresantnija je plava boja, koja izgleda veoma dobro. Korišćena je tehnologija višeslojnog bojenja, pri čemu je spoljašnja površina pokrivena lakom. Otisci prstiju su primetni, ogrebotine se pojavljuju prilično brzo, ali na percepciju uređaja to gotovo da ne utiče, i dalje pažnju odvlači promena nijanse kućišta u zavisnosti ugla pod kojim pada svetlost. Imajte na umu da je ovaj dizajn za skupe modele, na primer Honor 10 čija cena je nekoliko puta viša. Takav dizajn dakle možemo videti u vodećim modelima, ali ne u segmentu cena kojem pripada ovaj model. Mnogi kupci ne veruju da je dizajn nešto vredno novca, a pritom zahtevaju jedinstvenost, što ne može postojati jedno bez drugog u stvarnom svetu. Za svoju cenovnu grupu, Alcatel 3V je jedinstven u dizajnu, i to naglašava ovaj uređaj.

Raspored kontrolnih elemenata je tipičan, sa leve strane nalazi se dvostruki taster za kontrolu jačine zvuka, sa desne strane se nalazi taster za uključivanje / isključivanje, kao i ležište za dve nanoSIM kartice i memorijsku karticu, ali ne u vidu kombinovanog slota.

Ekran zauzima skoro čitavu prednju površinu, okviri su prilično veliki, ali zbog osvetljenja u prostoriji nisu vidljivi. Iznad ekrana je prednja kamera, koja ima čak i blic.

Senzor otisaka prstiju je premešten na zadnju površinu, lokacija je zgodna, nema pritužbi. Odmah iznad se nalaze dvostruka kamera i bočni blic.

Kvalitet izrade uređaja je dobar, za one koji su zabrinuti za sigurnost spoljašnjosti uređaja, plastična maska je deo prodajnog pakovanja.

Sviđa nam se izgled uređaja, ponavljamo, on je njegova jaka strana. Pogledajte telefon uživo u prodavnici, definitivno vredi doživeti ga uživo, a ne na slikama.

Ekran

Model karakteriše uobičajeni IPS ekran, ali mu je dodata 2K-rezolucija (2160x1080 piksela, 402 ppi), ponaša se dobro na suncu, pozadinsko osvetljenje je do 400 nita. Automatsko podešavanje osvetljenja dobro funkcioniše. Generalno, ekran nije loš, mada u nekim režimima nema dovoljno osvetljenja, ali nismo primetili nikakvu posebnu nelagodnost. Prikaz boja je prosečan, pa moramo reći da je ovo tipičan ekran za modele segmenta kojem pripada uređaj uz jedinu razliku u rezoluciji.

Baterija

Kapacitet Li-Ion baterije je 3000 mAh, a ukupno vreme punjenja je 3 sata 20 minuta (5V / 1A).

U režimu reprodukcije video zapisa, uređaj ne pokazuje najbolje rezultate, uprkos maloj rezoluciji i dijagonali ekrana, pa pri maksimalnoj osvetljenosti HD-video može da se reprodukuje samo 6,5 sati.

U stvarnim uslovima, telefon radi pri prosečnom opterećenju jedan dan (3 sata rada ekrana). Problem je u ne baš štedljivom čipsetu i ne najboljem ekranu kada je reč o potrošnji energije. Uz veoma umereno opterećenje, može uređaj raditi do tri dana (1,5 sat rada ekrana).

Za ciljnu grupu uređaja ovo je prilično prihvatljivo vreme rada, nema problema ili frustracija. U zahtevnim igrama, baterija će biti ispražnjena za oko 4 sata, što mu nije jača strana.

Čipset, memorija, performanse

Telefon poseduje 16 GB interne memorije (korisniku dostupno oko 10,5 GB), podržava memorijske kartice kapaciteta do 128 GB. Korišćen je čipset MediaTek MT8735, 4 jezgra radnog takta do 1,4 GHz, MALI T720MP2 grafički čipset. Ovo nije najproduktivniji čipset, što se pokazuje u sintetičkim testovima. Za rad sa uređajem sa takvom rezolucijom ekrana, očigledno je slab, nešto je moralo da se žrtvuje, a kompromis postignut u slabijim performansama.

Opcije povezivanja

Za početak nema problema sa GPS-om, sve funkcioniše dobro, start je skoro trenutan, karte se pravilno prikazuju u svim situacijama. Verzija Bluetooth-a je 4.2, USB 2.0, Wi-Fi 802.11 b / g / n. Sledeće frekvencije podržane su u LTE standardu: opseg 8/9/18/21/26, bez agregacije frekvencije, LTE cat.4.

Kamere

Prednja kamera je rezolucije 5 megapiksela, tu je i blic. Kvalitet slika je prosečan, pri čemu filteri mogu raditi previše agresivno. Postoje različite maske na za selfi fotografije koje dodaju animacije.

Glavna kamera je rezolucije 12-megapiksela a tu je i dodatni modul sa 2 megapiksela), kvalitet slike je prosečan u celosti, ali ni ne očekujete ništa drugo. Interfejs kamere je takođe uobičajen.

Primeri fotografija

Softver

U pitanju je uobičajeni uređaj baziran na Androidu 8, koji ima dodatni kompas, FM radio, regularni plejer, diktafon, upravljački program. Nešto posebno reći o softveru ovog uređaja je nemoguće.

Postoji otključavanje očitavanjem lica, koje radi prilično podnošljivo, i ne izaziva nikakve žalbe.

Utisci

Što se tiče kvaliteta prenosa govora, nema prigovora, jačina zvuka pri pozivanju je nešto iznad proseka, vibracija je prosečna. Po mom mišljenju, rezolucija ekrana ovog modela ovde ne igra veliku ulogu, ona je sekundarna,. Mnogo interesantniji je izgled uređaja, ona sam igra svoju ulogu i naglašava uređaj među mnogim modelima koji su predstavljeni u ovom segmentu cena.

U segmentu ovog modela ne postoji toliko jedinstvenih modela, na primer, nama se sviđa Senseit T189, koja podseća na stare Samsungove modele. Ali tužno je što ovaj uređaj ima jako malo memorije 1/8 GB, pa definitivno nije konkurent Alcatel-u 3V. Ali njegov stariji brat V289 ima 2/16 GB, isti dizajn i bežično punjenje.

Možete kupiti i Honor 7C za sličan novac, ovo je zanimljiv model, jer poseduje NFC konektivnost, kamera je mnogo bolja, a druge karakteristike su manje više uporedive.

Ponavljamo u smislu izgleda Alcatel 3V se izdvaja u odnosu na uređaje sličnog cenovnog opsega. Ali za one koji prvo biraju karakteristike (procesor, memorija i tako dalje), ovaj uređaj se ne uklapa u potpunosti, gubi odnosu na mnoge modele. Sa druge strane, mnogi kupci prvo biraju dizajn, a zatim potraže da vide da li uređaj zadovoljava njihove druge potrebe. Takvim kupcima ovaj model može da bude zanimljiv.

MOBILNISVET.COM JE EKSKLUZIVNI ZASTUPNIK MOBILE-REVIEW.COM
(Srbija, Crna Gora, Bosna i Hercegovina, Hrvatska i Severna Makedonija)
Original review / Originalni tekst:
NAPOMENA
Prevod je ekskluzivno vlasništvo sajta Mobilnisvet.com, a kopiranje dela ili celog testa je strogo zabranjeno.
Tekst je pod zaštitom kako mobile-review.com tako i mobilnisvet.com sajta, zloupotrebe neće biti tolerisane.
Slike su vlasništvo sajta mobile-review.com, koje su u neobrađenom obliku na sajtu mobilnisvet.com.
* maloprodajna cena sa uključenim PDV-om. Dinarske cene modela se dele sa prodajnim efektivnim kursom NBS koji se ažurira na svakih nekoliko dana. Plaćanje ISKLJUČIVO u dinarskoj protivvrednosti.
Uslovi korišćenja Mail: mobilnisvet.com@gmail.com - Sva prava rezervisana. © 2003-2024