Zenfone 5 ZE620KL 2018
2018. godina
6.2" LCD, 83.6% body
15% 636, Android 8
RAM 4 GB, INT 64GB, EXT SDXC
3300 mAh Neizmenjiva
2 kamere, max 12MP
Test mobilni telefon Asus Zenfone 5 ZE620KL
U nastavku pročitajte kompletan test mobilnog telefona Asus Zenfone 5 ZE620KL. U testu ćete pronaći detaljne informacije testiranog mobilnog telefona Asus Zenfone 5 ZE620KL vezano za izgled modela, performanse, kvalitet ekrana i kamera.
MOBILNISVET.COM JE EKSKLUZIVNI ZASTUPNIK MOBILE-REVIEW.COM
(Srbija, Crna Gora, Bosna i Hercegovina, Hrvatska i Severna Makedonija)


Kompletan test pametnog telefona ASUS Zenfone 5

Specifikacije

  • Procesor: Qualcomm SDM636 Snapdragon 636, Octa-core 1.8 GHz Kryo 260, grafika Adreno 509
  • Operativni sistem: Android 8.0 (Oreo), ASUS ZenUI 5.0, moguće ažuriranje na narednu verziju Androida kada se pojavi
  • Memorija: 4 GB / 64 GB, podrška za microSD kartice kapaciteta do 400 GB, kombinovani slot
  • Ekran: 6.2 inches, IPS LCD, 1080 x 2246 piksela, odnos stranica 19: 9, 402 ppi, osvetljenost 550 nita, 90% odnos površine predje strane i ekrana, 100% DCI-P3 pokrivenost, 96% NTSC coverage, 2.5D Corning Gorilla staklo
  • Baterija: Li-Ion 3300 mAh sa funkcijom pametnog punjenja, dostupno brzo punjenje
  • Glavna kamera: 2 modula: Sony IMX363 12 MP (f / 1.8, 24 mm, 1 / 2.55 ", 1.4 mikrometra, PDAF) + Omnivision 8856 8 MP (f / 2.0, 12 mm, 1/4", 1.12 mikrometra, 120 stepeni uglovi vidljivosti), optička stabilizacija, HDR, panorama, video snimanje 4K @ 30fps, 2160p @ 30fps, FullHD @ 120fps, elektornska video stabilizacija, LED blic i RGB-senzori
  • Prednja kamera: 8 MP (f / 2.0, 24 mm, 1/4 ", 1.12 mikrometra), žiroskop EIS, video snimanje 1080p, RGB-senzori
  • SIM kartice: 2 Nano-SIM, obe SIM kartice su aktivne istovremeno, VoLTE
  • Mreže i prenos podataka: GSM 900/1800/1900, 3G, 4G LTE, CAT12 3CA 4X4 MIMO LTE (do 600 mb / s), VoLTE, Wi-Fi 802.11 a / b / g / n / ac (2.4 / 5GHz) , Bluetooth® v 5.0 (LE, AD2P, AptX), GPS, A-GPS, Glonass, Beidou, USB 2.0 Type C, NFC
  • Senzori: skener otisaka prstiju (pozadi), akcelerometar, žiroskop, senzor blizine, senzor svetlosti, kompas
  • Ostalo: Android Pay (NFC), FM radio, 3.5 mm priključak, 2 mikrofona za redukciju šuma, otključavanje preko očitavanja lica, Hi-Res Audio i DTS slušalice: X 7.1 sertifikacija
  • Boja: crna, boja srebra
  • Materijali: staklo 2.5D Corning Gorilla staklo napredi pozadi, aluminijumski okvir
  • Dimenzije: 75.6 x 153 x 7.85 mm, 155 grama

Uvod

ASUS telefone nismo nešto posebno primećivali verujući da ima više interesantnih brendova. Takođe, nije nam se dopalo da kompanija u imenima koristi dugačke alfanumeričke oznake. Na primer, puno ime pametnog telefona nije ASUS Zenfone 5, već ASUS Zenfone 5 ZE620KL.

Jednom rečju, gledali smo uređaj sa demonstrativnim nepoverenjem. Uređaj je dobio elektronsko PDF-uputstvo na 37 stranica, gde su navedene sve inovacije u dizajnu i softveru. ASUS naglašava činjenicu da u okviru ovog uređaja postoji (AI) - veštačka inteligencija. U svakom slučaju nakon početnog nepoverenja ovaj uređaj je počeo sve više da nam se dopada, toliko da nam je bilo žao kada je završeno testiranje. Pokušaćemo da vam kažemo zašto je došlo do promene mišljenja. Sve fotografije u tekstu, osim onih na kojima se pojavljuje pametni telefon, napravljene su uređajem za testiranje.

Međutim, pre nego što krenemo želimo da vam pokažemo jednu fotografiju.

Ovo je uređaj iz 1983. godine težine 790 grama i sa imenikom za 30 brojeva. Gledajući ova dva uređaja koja deli razmak od 35 godina, teško je shvatiti da oba pripadaju istoj klasi uređaja - mobilnom telefonu. Ako je „cigla" percepirana kao telefon, onda Zenfone 5 je nešto što nas vodi u budućnost.

Prodajno pakovanje

Telefon se isporučuje u kartonskoj kutiji tamne boje.

Nema ničeg posebno zanimljivog u dizajnu, ali ASUS naglasak stavlja na detalje. Ovo je primetno ne samo u telefonu, već i u pakovanju. Ako okrenete kutiju, vidite tekst sa opisom ispred svog lica. Iako se tako nešto mnogima čini besmislenim, činjenica je da drugi proizvođači ne vode računa toliko o detaljima.

Prodajno pakovanje je jednostavno i u njemu je sve što vam je potrebno:

  • Telefon
  • slušalice sa rezervnim setom bubica
  • adapter sa USB Type C kablom
  • Alat za izvlačenje SIM kartice
  • Silikonska futrola

Specijalna zaštitna futrola savršeno odgovara. Njena upotreba ne menja percepciju uređaja. U principu, ne favorizujemo ovakvu vrstu dodatne opreme, ali u ovom slučaju preporučujemo da je koristite. Pametni telefon ima kameru koja je blago izbočena, a futrola sočivo jednostavno izjednačava sa ostalim delom površine, pa kada stavite uređaj na ravnu površinu možete biti mirni znajući da sočiva foto modula i ekran neće dodirnuti površinu.

Izgled i ekran

Pametni telefon je monolitna konstrukcija stakla i metala. Prednja i zadnja strana je izrađena korišćenjem 2.5D Gorilla Glass stakla kompanije Corning. A okvir pametnog telefona je napravljen, prema ASUS-u, od aluminijuma. Međutim, najvažnija stvar je što pametni telefon izgleda i stoji odlično u ruci.

Generalno, pametni telefoni sa 2.5D staklom su prijatniji da ih držite u ruci zbog zaobljenih ivica. I spolja izgledaju elegantno. Aluminijumski okvir je povećao njegovu čvrstinu, daje nadu da će pametni telefon preživeti pad sa neke manje visine.

Sa desne strane pametnog telefona nalazi se taster za uključivanje i taster za regulaciju jačine zvuka.

Sa leve strane je slot SIM kartice:

Sa donje strane se nalaze zvučnik, priključak za slušalice, USB Type C port i mikrofon sa aktivnom redukcijom šuma.

Gore se nalaze mikrofon i još jedan zvučnik

Što se tiče ergonomije, sve je super. Pametni telefon se ponaša savršeno u vašoj ruci. Raspored tastera je pogodan da uključite uređaj i prilagodite jačinu zvuka. I što je još važnije, skener za otiske prstiju je savršeno pozicioniran: prst prirodno leži na njemu, nemoguće je promašiti.

Glupo je poricati da je Apple postavio novi trend, kako ugraditi veći ekran u manje kućište. I bilo bi još gluplje ignorisati dobru ideju i predstavljati uređaje koji su bili standard ranije samo zato što neko drugi je postavio trendove.

Uopšteno govoreći, ekran treba razmatrati zasebno. On to zaslužuje, pošto je ekran taj koji skreće pažnju na uređaj. Zenfone 5 koliko god to čudno zvučalo poseduje 6.2 inčni ekran kućištu koje je dimenzija za 5.5 inčne ekrane. Na malom okviru se nalazi nekoliko senzora i foto modul.

Ekran zauzima 90% prednje površine pametnog telefona. Ima veliku rezoluciju od 1080 x 2246 piksela, veliku gustinu (402 ppi) i auto-podešavanje sa impresivnom marginom osvetljenosti (550 nita). ASUS zapošljava pametne momke koji su na zaključanom ekranu postavili izbor interesantnih pozadinskih slika koje se sa vremena na vreme menjaju. Sve ovo dovodi do činjenice da u prvih deset minuta samo sedite i uključujete/isključujete telefon dok proučavate slike. Isključivanje ne utiče na rad sa ekranom. Uobičajeno, postoje informacije o sistemu i ikone obaveštenja o aplikaciji.

Ekran pametnog telefona je neobičan. On je bio možda odlučujući faktor koji nas je ubedio da nam se ovaj pametni telefon dopada. Korišćenjem ugrađenih senzora i njihovih veštačko-intelektualnih sposobnosti, pametni telefon razume kada se uzme u ruku i odmah pokreće pri čemu se pojavljuje lepa slika i pozdravna poruka. Pozadina izgleda odlično, jer pored odlične osvetljenosti, postoji i opcija prema kojoj se boje blago menjaju u zavisnosti od okruženja. I ovde postoji 100% pokrivenost DCI-P3. DCI-P3 ima mnogo veću gamu boja nego standardni sRGB.

Ovo vam omogućava da jasnije vidite boje. Obični korisnici možda ne primećuju razliku između DCI-P3 i sRGB. Proizvođač je mogao da pokuša da uštedi vreme i novac za razvoj ove tehnologije. Međutim, ovo je jedna od onih malih stvari koje će vas privući kod ovakvog uređaja.

Pametni telefon je potpuno prilagođen vašim potrebama. Ako ste navikli da vam pozadinsko osvetljenje bude uključeno samo 15 sekundi i nervira vas što morate stalno da klikćete da bi se ekran uključio, ovde problema nećete imati obzirom da veštačka inteligencija radi na tome. Među pametne veštine može se pripisati čak i mogućnost rada sa pozadinskim slikama koje postavlja korisnika. Telefon ocenjuje sliku i podešava boje fonta, zahvaljujući kojima se bilo koja pozadina i sistemski fontovi savršeno uklapaju i jasno se vide.

Još jedan interesantan detalj je bio kada je počela da pada kiša, a na zaključanom ekranu se pojavila slika kiše koja pada. Izgleda impresivno. Šteta što nismo imali vremena da snimimo snimak ekrana.

Performanse

Nekoliko dana kasnije, kada je na telefonu bilo par gigabajta test fotografija i više od 100 aplikacija, mogli smo da primetimo da se pametni telefon ne usporava. Ovde, naravno, 4 GB brze LPDDR4 RAM i 64 GB ugrađene memorije kao i moćni Snapdragon 636, dolaze do izražaja tako da bi bilo čudno da dolazi do kašnjenja. Međutim, mnogim proizvođačima se i to događa. Smartphone je odlično prošao sve testove u AnTuTu testu.

Međutim, sintetički testovi su za ljubitelje kineskih uređaja. Ono što nas zanima je stvarna produktivnost uređaja, pa smo preko Google-a tražili najzahtevnije igre 2018. Ispostavilo se da su to Asphalt 8 (deveta verzija još nije puštena) i PUBG Mobile.

Ako niste igrali poslednju verziju ove igre, onda vam preporučujemo da je odigrate ili na računaru, ili u verziji za Android. Ovo je online igra u kojoj se nalazite sa drugim igračima na ostrvu, a zatim počinje borba za opstanak. Imajte u vidu da je igra veoma zahtevna kada je reč o hardveru, i na računaru i na telefonu. Međutim, Zenfone 5 je dozvolio da igramo pri visokim podešavanjima obe igre. Snimili smo nekoliko video snimaka. Inače, ovo je još jedna prednost ovog uređaja, zahvaljujući kojoj možete snimati video sadržaje koje igrate pomoću ugrađenog softvera. Maksimalna dostupna rezolucija je Full HD. Istovremeno, možete snimati svoje lice putem prednje kamere, za istovremeno emitovanje na YouTube-u ili Twitch-u. Istovremeno u istom softveru možete isključiti pop-up obaveštenja i zabraniti pozive tako da ništa ne odvlači pažnju.

Inače, opet ovde radi veštačka inteligencija, koja, kada to traže zahtevne igre omogućava ubrzavanje. Međutim, možete to učiniti i sami, odabirom odgovarajuće stavke putem notifikacione zavesice.

Priznajemo da takvu produktivnost od uređaja ove cene nismo očekivali. Najzahtevnije igre rade sjajno. Treba naglasiti da vodeći modeli brendova prve lige koštaju dvostruko više.

Trajanje baterije

Trajanje baterije je jedna od prednosti uređaja. Koristili smo pametni telefon, maksimalno. Baterija se od 100% do 6% ispraznila za 13 časova od čega je ekran radio 5.5 časova.

Sve ovo vreme, radila je 4G internet konekcija, osvetljenost ekrana je bila visoka, slušalice povezane preko Bluetooth 5.0, uključena automatska sinhronizacija pošte, uključena geolokacija, oko 2,5 sata pametni telefon je radio kao navigator, a uveče smo gledali pola sata seriju i pokušali da igramo Asphalt 8. Veštačka inteligencija u slučajevima kada je to potrebno će vas upozoravati da se baterija prekomerno troši.

Pogledajte snimak sa ekrana, vreme rada ekrana je bilo samo 42 minuta prilikom snimanja. I ne zaboravite da ekran karakteriše dijagonala od 6,2 inča.

Ako podesite prosečnu osvetljenost i istu jačinu zvuka, pokrenite Netflix putem Wi-Fi, onda će pametni telefon obezbediti 14 sati i 20 minuta video reprodukcije.

Igre možete igrati najmanje 4,5 sata. Ovde moramo imati u vidu da vreme rada zavisi od grafike.

Trajanje baterije je svakako impresivno. U početku smo mislili da je proizvođač implementirao veliku bateriju. Međutim, kapacitet je uobičajen 3300 mAh. Ispostavilo se da ovde ponovo igru vodi veštačka inteligencija. Ona se bavi distribucijom energije baterije, onemogućavajući neefikasno trošenje. Kao, na primer, kada aplikacija više nije potrebna i samo radi u pozadini, konzumirajući resurse.

Pametni telefon može da radi tako da maksimalno smanjuje sve aktivnosti kada vlasnik spava. Ispostavlja se da je potrošnja preko noći samo procenat.

Postoji još jedan odličan adut ovog modela koji je zaista impresivan. Pametni telefon pamti vaše ponašanje i na osnovu toga brzina punjenja varira. Na primer, polako će puniti bateriju uveče, kada nigde ne žurite, a ujutro se brzina punjenja povećava, onda kada vam je svaki minut bitan. Ovo je veoma zgodno a ovakav sistem vam omogućava da produžite trajanje baterije, prema navodima proizvođača, i do dva puta u poređenju sa regularnim telefonom. ASUS i Qualcomm su napravili pravo čudo u ovom cenovnom opsegu a mali broj vodećih modela može se pohvaliti ovakvom opcijom.

Opcije povezivanja

Uopšteno govoreći, ovo je dosadan odeljak, jer su skoro svi proizvođači naučili kako da naprave pametne telefone koji znaju kako dobro da vrše pozive i rade uz Wi-Fi. Međutim, ovde postoji niz malih stvari koje impresioniraju.

Prvo, postoji VoLTE zadužen za glas visokog kvaliteta. Ovde, za razliku od ekrana, svi će primetiti razliku. Pored toga, VoLTE podrazumeva da tokom razgovora možete nastaviti da koristite mobilni Internet. Izgleda kao nešto nestvarno ali sve češće se dešava da prilikom razgovora imate potrebu da koristite mobilni internet. Na primer, da pogledate mapu ili potražite nešto u Google-u.

Drugo, u pitanju je Wi-Fi ac. Brzina je neverovatna. Gigabajti fotografija odmah se isporučuju na cloud servis. U početku izgleda gotovo neverovatno da ćete pomisliti da postoji neki problem ali to nije slučaj.

Ostali detalji su takođe na nivou. Bluetooth 5.0 sa aptX podrškom.

Zvuk je odličan. Dostupan je NFC i, shodno tome, Android Pay. Telefon se bez problema povezuje na satelite. Nije poznato da li je to zasluga veštačke inteligencije ili nečeg drugog, ali u tunelima se obično čuje „GPS signal izgubljen“, što ovde nije slučaj.

Sistem i multimedija

Uređaj nudi veliki broj mogućnosti koje stvaraju tačnu percepciju. Sigurno je da bi bio bolji „običan“ Android ili korisnički interfejs nekog od najboljih brendova. Dolazimo do toga da rado govorimo o svim mogućnostima ZenUI korisničkog interfejsa kompanije ASUS.

Dostupan je i način rada u rukavicama, što je uvek dobro na hladnoći.

Treba pomenuti i „Report Location“ opciju kada se pametni telefon se može odjaviti i pokazati lokaciju izabranim osobama.

Kompanija dodala upotrebu gestova i mnoge mogućnosti identifikacije. Kada je skener otisaka prstiju postao deo mehaničkog dugmeta s prednje strane, postalo je veoma lako aktivirati pametni telefon. Sada je drugačije. U slučaju ASUS-a, možete jednostavno dodirnuti ekran ili pokrenuti aplikaciju crtanjem simbola.

Pametni telefon se može otključati korišćenjem skenera otisaka prstiju i opcijom prepoznavanja lica. Sa skenerom, sve je jasno, odlično radi. Prepoznavanje lica je još interesantnije. Dobro radi. Pametni telefon vas prepoznaje čak i sa metra udaljenosti ili pod uglom i skoro uvek kada nosite naočare za sunce ili u uslovima minimalnog osvetljenja (kada ekran pametnog telefona osvetljava lice).

Uređaj prepoznaje čak i rano ujutro, kada čak i korisnici ne mogu prepoznati sami sebe.

Nije poznato koja vrsta tehnologije se koristi. Nije moguće prevariti telefon koristeći fotografiju. Zapravo, otključavanje korišćenjem opcije prepoznavanje lica, zajedno s činjenicom da se ekran pametnog telefona zasvetli, kada ga pogledate, stvara malo magije. Stvara se utisak da se ispod stakla nalazi neko pametan. Posebna pogodnost je korišćenje u pokretu, jer funkcija radi brzo i ne morate držati telefon kada je prst na skeneru otiska prsta.

Nekoliko reči o multimediji. O ekranu već sve znate. Ali, pored slike, zvuk je takođe važan. Pametni telefon je nerealno glasan. U početku se ne pridaje važnost jačini zvuka kojoj je melodija izložena, tako da ćete prvi put kada se „eksplozivni budilnik“ bude oglasio gotovo iskočiti iz kreveta. ASUS treba ovakve tehnologije da proda vojsci. Gledanje filmova nije pogodno bez slušalica, čak i u bučnom okruženju. Muzika je takođe glasna. Stiče se utisak da se, kada se kaže da je zvuk elastičan, upravo radi o Zenfone 5. Uređaj se može koristiti i umesto prenosivog zvučnika.

Poseban detalj ovog modela je Master Audio program.

Zapravo, ovo je ekvilajzer sa unapred postavljenim podešavanjima i demo pesmom koja hvali ASUS. Postoji pomoć za optimizaciju i žičnih i Bluetooth slušalica. Uopšteno govoreći, reprodukcija muzičkih sadržaja je jedna od prednosti uređaja. Ovde je sve, uključujući i slušalice, sertifikovano prema standardu Hi-Res Audio.

Kamere

Pametni telefon nudi odličan ekran, vrlo dobar zvuk, izvrsnu bateriju, različite mogućnosti korisničkog interfejsa ali sigurno je da će mogućnosti kamere privući najviše korisnika.

Za zagrevanje počinjemo sa detaljem, koji je indirektno povezan sa fotoaparatom, u pitanju je ZeniMoji. To je animirana emocija ASUS-a.

Kao i obično, sve se svodi na detalje a ovaj ASUS model zaista fantastično izgleda.

Zanimljivo je to da se funkcija može koristiti u okviru Facebook Messenger-a, WhatsApp-a, Viber-a. Uskoro se očekuje i dodavanje Skype i Google Duo. Takođe radi prilikom strimovanja.

Sada idemo na najvažniju stvar - kamere.

Glavni modul ovde je dvostruki - 12 MP sa otvorom blende f / 1.8 + široki ugao uz 8 MP i f/2.0. Ovde se sve odvija na dobro poznate načine. Zapravo otvor blende je rupa koja stoji iza sočiva koja prenosi svetlost u matricu.. Ovde dosta pomažu pikseli na matrici veličine 1.4 mikrona. Retki telefoni se time mogu pohvaliti. Ovo je važno jer što je veća širina piksela, to je više dolaznog svetla. Tu je takozvani PDAF. Ova tehnologija je prisutna kod velikih DSLR fotoaparata i ona je odgovorna za trenutni autofokus. Ipak, postoji 4-osna optička stabilizacija, što je veoma korisno kada aparat skinete sa stativa. Takođe, ASUS je dodao i senzor koji je odgovoran za korekciju boje. Na primer, ako snimate u teškim uslovima, kada preovlađuje žuto ili plavo, prikazivanje boje je neujednačeno. Senzor se slaže sa ovim.

Tehnički minorne stvari nisu bitne, glavna stvar je da se pametni telefon savršeno ponaša u teškim uslovima. Ova slika je snimljena sa udaljenosti od 3.5 metra u toku održavanja izložbe fotografija.

U planu je bilo snimanje fotografije devojke koja stoji ispred kompanije „Olympus“ ali nije bilo moguće ubediti predstavnike kompanije da Zenfone 5 snima isto kao i njihov model koji je daleko skuplji.

Nažalost, nije bilo više zanimljivih mladih dama, pa je snimljen portret Betmena:

Zaista je bio zanimljiv štand sa izgledom grada:

A sada sa šetnja Moskvom. Pogledajte kakav luksuzni Porsche. Evo originala:

Ali blago redukovana jer na kolovozu nije bilo previše bezbedno za slikanje:

U okviru pretraživanja gde bih želeo da budem, želeo sam da dođem ovde, ali nisam siguran da sam spreman da pijem grčku kafu:

Ovde je primer rada u HDR:

Ovde je još jedan primer:

Pogledajte koliko je dobro ispao Hram, uzimajući u obzir činjenicu da je fotka snimljena u sumrak uz direktne sunčeve zrake. Uzgred obratite pažnju na zalazak sunca s leve strane Hrama. Po mom mišljenju, kamera je veoma dobro odradila:

Čak i pametni telefon ima funkciju „super rezolucije“ kada je veličina fotografije 8064 x 6048 piksela.

Pogledajte još nekoliko fotografija snimljenih u uslovima lošeg osvjetljenja – u sumrak uz lampe pod biljkama koje su nemilosrdno sijale.

Kamera ima zanimljivu funkciju koja vam omogućava da pravite GIF-animacije na osnovu fotografija. Ovo je lampa, svetlost koju oko percipira kao belo, ali to je ono sto ce se desiti ako prinesete objektiv:

Ali zapravo je GIF-animacija. Ovde je pametni telefon kaskadirao oko 25 fotografija. Maksimalni broj je 50. Zvuk okidača može se isključiti.

Sumnjamo da se malo ljudi sećaju jednog od predaka modernih računara:

Naravno, jedna od glavnih veština dvostrukog fotomodula je portretna fotografija. Uopšteno govoreći, portret se može snimiti korišćenjem kamere za „selfi“ fotografije, a tu je i softverska obrada.

Takođe, prisutan je u beauty filter.

To je pre svega namenjeno nežnijem polu. Nećeš biti lepši, ali će vam otvoriti neka pitanja. Tu su i filteri za ulepšavanje fotografija. Upravo tu veštačka inteligencija stupa na snagu. Možete pogledati kako to izgleda:

Zaključak

Hajde da sumiramo. U pitanju je zanimljiv pametni telefon: dugo vreme rada, odličan ekran, zvuk, kamera je izvan hvale, puno zanimljivih mogućnosti. Na početku prodaje, Zenpower eksterna baterija je pratila model u vidu poklona. Pametni telefon ipak zaslužuje bolje. Treba naglasiti da model još bolje izgleda uživo. U smislu odnosa cene i kvaliteta, ASUS ima proizvod blizak idealnom, što će sigurno zadovoljiti veliki broj korisnika.

MOBILNISVET.COM JE EKSKLUZIVNI ZASTUPNIK MOBILE-REVIEW.COM
(Srbija, Crna Gora, Bosna i Hercegovina, Hrvatska i Severna Makedonija)
NAPOMENA
Prevod je ekskluzivno vlasništvo sajta Mobilnisvet.com, a kopiranje dela ili celog testa je strogo zabranjeno.
Tekst je pod zaštitom kako mobile-review.com tako i mobilnisvet.com sajta, zloupotrebe neće biti tolerisane.
Slike su vlasništvo sajta mobile-review.com, koje su u neobrađenom obliku na sajtu mobilnisvet.com.
* maloprodajna cena sa uključenim PDV-om. Dinarske cene modela se dele sa prodajnim efektivnim kursom NBS koji se ažurira na svakih nekoliko dana. Plaćanje ISKLJUČIVO u dinarskoj protivvrednosti.
Uslovi korišćenja Mail: mobilnisvet.com@gmail.com - Sva prava rezervisana. © 2003-2024