Honor 7C 2018
2018. godina
5.99" LCD, 76.3% body
12% 450, Android 8
RAM 3 GB, INT 32GB, EXT nema
3000 mAh Neizmenjiva
1 kamera, max 13MP
Test mobilni telefon Huawei Honor 7C 32GB
U nastavku pročitajte kompletan test mobilnog telefona Huawei Honor 7C 32GB. U testu ćete pronaći detaljne informacije testiranog mobilnog telefona Huawei Honor 7C 32GB vezano za izgled modela, performanse, kvalitet ekrana i kamera.
MOBILNISVET.COM JE EKSKLUZIVNI ZASTUPNIK MOBILE-REVIEW.COM
(Srbija, Crna Gora, Bosna i Hercegovina, Hrvatska i Severna Makedonija)
Original review / Originalni tekst:


Pregled pametnog telefona Honor 7C

Specifikacije
Dimenzije i masa 152.4 x 73 x 8.05 mm, 152 grama
Materijali kućišta Staklo, plastika
Ekran 5.7 inča, 720x1440 piksela (HD +), IPS LCD, odnos stranica je 18: 9; osvetljenost 370 cd / m2, odnos kontrasta 1230: 1
Operativni sistem Google Android 8.0, vlasnički korisnički korisnički interfejs EMUI 8
Platforma Qualcomm MSM8937, 8 jezgara Cortex-A53, radni taktovi do 1.4 GHz; grafika Adreno 505
Memorija 3 GB RAM-a, 32 GB interne memorije, microSD memorijska kartica kapaciteta do 256 GB
Bežični interfejsi Wi-Fi a / b / g / n 2.4 GHz, Bluetooth 4.2 (A2DP, HFP, HSP)
Mreže 2G: 850/900/1800/1900 MHz
3G: 900/2100
4G CAT 4 (band 1/3/5/7/8/20)
Dual SIM kartice
Navigacija GPS, GLONASS
Senzori i konektori Svetlosti, blizine, microUSB
Glavna kamera 13 + 2 MP, f / 2.2, 26 mm žižna daljina
Prednja kamera 8 MP, f / 2.0, 24 mm žižna daljina
Baterija Li-Ion 3000 mAh, AC adapter 5V / 1.5A
Boje Crna, zlatna i plava

Prodajno pakovanje

  • Pametni telefon
  • AC adapter
  • USB kabl
  • Alat za izvlačenje fioke SIM kartice i slota microSD memorijske kartice
  • Zaštitini film za ekran
  • Uputstvo za upotrebu
  • Garancija

Pozicioniranje

Huawei podbrend predstavio je interesantan pametni telefon u smislu cene i performansi Honor 7C. Ne znamo kako na to gledaju predstavnici kompanije, ali smo se već počeli zbunjivati svim ovim modelima: Honor 7A, Honor 7S, Huawei I9, Honor 7A Pro, Honor 6C Pro, Huawei P Smart, Honor 7C Pro. Svi ovi uređaji su slični, kao dve kapi vode, imaju plus ili minus slične parametre i koštaju relativno slično.

Pametni telefon Honor 7C ima jasnu misiju: pružiti mogućnost korišćenja beskontaktnih plaćanja pomoću ugrađenog NFC čipa pri čemu nudi i druge važne moderne karakteristike: Google Android 8, izduženi ekran, dvostruku kameru, skener za prepoznavanje lica i otiska prsta. Pored toga, treba napomenuti da u okviru 7C ne postoje samo dva slota za SIM kartice, već poseban slot za microSD memorijsku karticu kapaciteta do 256 GB!

Mislimo da, obzirom na mogućnosti uređaja i cenu, Honor 7C može postati bestseler u svom cenovnom rasponu.

Dizajn, dimenzije, kontrole

Ranije smo napisali da modeli najnovijih generacija jeftinih telefona Honor i Huawei brendova su veoma slični po izgledu: tu su izduženi dizajn kućišta, savršeni uglovi, dizajn kamera koji se nalaze horizontalno na suprotnoj strani, položaj skenera otisaka prstiju. Da, naravno, postoje male vizuelne razlike poput ukrasnih traka u blizini sočiva u donjem delu Honor 7A Pro, ali uopšte je problematično da se razlikuju jedan od drugog.

Zadnja strana Honor 7C modela je izrađena od polu-sjajne plastike u plavoj (postoje verzije crne i zlatne boje), okvir oko uređaja je takođe plastičan, ali dok ekran karakteriše mala zaobljenost i 2.5D tehnologija.

Ukupne dimenzije telefona su 152 x 73 x 8 mm, udobno leži u ruci zahvaljujući odgovarajućoj širini, mada bi par milimetara manje bilo odlično. Materijal nije svetao, ali tokom vremena, plastika će se istrošiti. Ekran ima oleofobni premaz, ali je tako lošeg kvaliteta da se može reći da ga i nema.

Kvalitet izrade je vrlo dobar: nema nikakvih zazora, ne dolazi do pojave škriputavih zvukova, zadnji poklopac se ne savija ka bateriji, što je vrlo dobro obzirom na plastično kućište.

Sa prednje strane nalazi se indikator propuštenih događaja (mali, ali vidljiv pod različitim uglovima), senzori, kamera i blic za nju kao i zvučnik. Zvuk je dovoljno glasan i prijatan i bliži je srednjim frekvencijama.

Sa donje strane se nalazi glavni mikrofon, microUSB i handsfree zvučnik. Desno se nalazi taster za uključivanje i za jačinu zvuka (potreban je snažan pritisak, hod je osrednji); sa leve strane nalaze se dva priključka za SIM karticu mikro formata kao i zasebni konektor za microSD, što je zaista prava retkost.

Sa gornje strane nalazi se 3.5 mm audio izlaz za slušalice, a sa zadnje strane je dodatni mikrofon za smanjenje šuma, dva sočiva, blic i skener otisaka prstiju.

Honor 7C i Honor 10

Ekran

Sada i pristupačni pametni telefoni imaju izdužene ekrane odnosa 18: 9. Naravno, Honor 7C nije izuzetak. Dijagonala ekrana je 5.7 inča, rezolucija HD+, to jest 720 × 1440 piksela, gustina 282 piksela po inču, matrica se proizvodi pomoću IPS LCD tehnologije i koristi GFF (potpunu laminaciju od stakla do filma).

Test ekrana
Osvetljenost bele boje 370 cd / m2
Osvetljenost crne boje 0.3 cd / m2
Kontrast 1230: 1
Grafikon osvetljenosti Premašuje standardne vrednosti
Gama Oštre promene od 2.1 do 1.8
Grafikon boja Suviše plave, manjak crvene
Temperatura Gotovo savršena
SRGB trougao Neznatno premašuje oblasti sive i ljubičaste
Siva boja Nije prirodna

Uglovi vidljivosti su mali, pri iskretanju ekrana on postaje ljubičast u uglovima odnosno žut. Pri direktnoj svetlosti prikaz na ekranu ne bledi.

U podešavanjima postoje parametri za „zaštitu vida“, podešavanje temperature, izbor rezolucije ekrana i podešavanje osvetljenosti pozadinskog osvetljenja (automatsko ili manuelno).

Trajanje baterije

Kod niskobudžetnih pametnih telefona ne bi trebalo da se oslanjate na kapacitete baterije, tako da je kapacitet baterije Honor 7C modela samo 3000 mAh, što je tipična vrednost većine prenosnih uređaja. Baterija nije uklonjiva.

Pametni telefon može obezbediti rad do večernjih sati uz manje opterećenje, odnosno od 9.00 do 21.00 sa 3.5 sati rada ekrana. Oko 90 odsto pametnih telefona sa baterijom kapaciteta 3000 mAh i IPS-om se ponaša ovako. Za reprodukciju video sadržaja Honor 7C nudi do 7 sati i 30 minuta (HD, pri maksimalnoj osvetljenosti), dok igranje igara prazni telefon u roku od 4 sata.

U kompletu je mrežni adapter (ne nudi podršku za brzo punjenje) 5V/1.5A. Baterija se u potpunosti napuni za 2.5 sata.

Opcije povezivanja

Telefon radi sa dve mikro-SIM kartice, oba slota podržavaju 4G LTE (opseg 1/3/7/8/20).

Glavna prednost modela Honor 7C jeste podrška za NFC čip! Jeste da je bez Mifare Classic/Ultralight, ali uz pomoć telefona možete jednostavno plaćati prilikom kupovine. Sada već postaje nejasno zašto ljudi nose bankovne kartice sa sobom. Telefon je uvek sa vama, što znači da ne morate da brinete o tome da ćete zaboraviti karticu ili novac.

Postoji Wi-Fi a/g/n sa jednim opsegom, tu je i Bluetooth 4.2. Dostupni su GPS i GLONASS. Inače, sistem pozicioniranja radi dobro: prvo pokretanje je trenutno, uređaj registruje do 20 satelita, tačnost je 3 metra!

Kamere

U ovom telefonu postoje dve stvarne glavne kamere. Zašto „stvarne“? Zato što vrlo često proizvođači koriste lažne module samo radi impresioniranja potencijalnog korisnika.

Glavni modul nudi 13 MP (f/2.2, žižna daljina je 26 mm), dodatna nudi 2 MP. Zapravo, nije važno koliko megapiksela ima dopunski modul, pošto je važno samo odrediti rastojanje prema objektu kako bi objekat mogao biti odvojen od glavne pozadine, a zatim zamagliti pozadinu kako bi se dobio bokeh efekat.

Kod skupljih Huawei pametnih telefonima, drugi senzor se koristi kao monohromatski modul i on služi za povećanje dinamičkog opsega - kao što je HDR bez spajanja višeslojnih okvira, jednostavnije rečeno.

Fotografije snimljene u popodnevnim satima korišćenjem Honor 7C modela su vrlo dobre: precizno uravnoteženje belog, relativno širok dinamički opseg, svetle boje, dobra oštrina u čitavom kadru, minimalna količina šuma. Kada se nivo osvetljenja smanji, kvalitet fotografija se takođe smanjuje, što je prirodno, obzirom na cenu pametnog telefona. Fotografije snimljene noću ne zaslužuju pohvalu.

Bokeh efekat radi dobro, ništa bolje ni lošije od drugih uređaja sličnog cenovnog opsega. Prilikom prelaska na režim „Diaphragm“, slika se blago zumira, stvarajući iluziju dvostrukog uvećanja.

Prednja kamera snima iznenađujuće dobre fotografije s širokim uglom gledanja. U podešavanjima možete da primenite različite efekte.

Video snimanje se odvija u rezoluciji do FullHD brzinom od 30 kadrova u sekundi. I digitalni zum zaslužuje pohvalu: kvalitet ne opada dramatično. Zvuk je stereo, kvalitet je prosečan (snažna kompresija i agresivni šum). Prednja kamera zapisuje odlične video snimke u FullHD rezoluciji brzinom od 30 fps.

Ukupno: u pitanju je dobra kamera za snimanje pod normalnim uslovima osvetljenja, odlična prednja kamera, dobar kvalitet video sadržaja, prosečan zvuk.

Interfejs je tipičan za Huawei uređaje. Prevlačenjem prstom sa leve na desnu otvara dodatna podešavanja, odozdo na levo - osnovne postavke, na gore - taster za izmenu kamere. Brzo pokretanje fotoaparata i snimanje fotografije za manje od 2 sekunde – duplo pritiskanje tastera za jačinu zvuka (smanjenje).

Primeri fotografija

Memorija, čipset, performanse

Pametni telefon nudi 3 GB RAM-a i 32 GB interne memorije. Ovo je pohvalno, takođe možete očekivati i verzije sa 2/32 GB ili 3/16 GB. Nezahtevni korisnici će biti zadovoljni sa 32 GB.

2483 MB/s brzina RAM-a je izuzetno niska vrednost! Brzina učitavanja / zapisivanja Flash-memorije je 80/40MB/s. Sada je jasno na čemu je kompanija Huawei odlučila da uštedi.

Korišćen je Qualcomm Snapdragon 430 (MSM8937) procesor: 8-jezgarni Cortex-A53, frekvencija do 1.4GHz; Adreno 505 grafika. Po pravilu, u ovakvim pametnim telefonima instalirani su MediaTek čipovi.

Honor 7C se vrlo dobro ponaša, ali čim se telefon napuni bilo kojim programima, situacija se menja. Zbog toga se može reći da 7C nije najjednostavniji pametni telefon dostupan na tržištu. Problem je, najverovatnije, u ekstremno sporoj memoriji.

Igre rade dobro ali sa niskim podešavanjima. Učitavanje je dugo.

U Antutu testu, 7C je osvojio 60,000 poena.

Aparat pokreće Google Android 8.0 u kombinaciji sa EMUI 8.0 korisničkim interfejsom. Ne postoje specifične karakteristike softvera – sve je u okviru niskobudžetnih uređaja kompanije Huawei.

Multimedija

Kod Honor 7C modela, jedan zvučnik se koristi za hands-free pozive i melodije zvona. Vrlo je glasan, zvuk je čist i bez preopterećenja.

Uređaj podržava sledeće formate: MP3, OGG, AAC, FLAC, MP4 i WAV.

Za testiranje korišćeni su Meizu Flow i Bose QC35. Prvi je zabeležio prosečni rezultat i visoke frekvencije, niski se mogu lako dodati pomoću ekvilajzera. Drugi je zabeležio nešto nižu frekvenciju, basovi su nešto dublji a srednji i visoki tonovi mogu se podesiti ekvilajzerom. Zvuk zaslužuje pohvalu: glavna stvar je u tome što nije u pitanju ravan zvuk, već je prijatan a ekvilajzeri su dostupni u okviru muzičkog plejera.

Uređaj podržava sledeće formate: MP3, OGG, AAC, FLAC, MP4 i WAV. Radio je dostupan.

Utisci

Sigurno je da je Honor 7C jedan od najboljih u svom cenovnom rasponu. Pre svega, ističe se prisustvo NFC čipa koji je obično instaliran u skuplje modele. Drugo, dostupne su dve kamere sa efektom bokeha. Treći adut sigurno predstavlja ekran sa odnosom od 18: 9.

Naravno, prijatan dodatak je Google Android 8, prednji blic, dovoljno memorije za budžetski uređaj.

Nažalost, postoji jedna neprijatna stavka a to je spora RAM i Flash memorija, što uveliko utiče na utisak o ovom modelu.

Konkurenti (3/32 GB, NFC):

  • Motorola Moto G5s. Prednosti: FullHD ekran, 16MP kamera (jedna), 3/32 GB memorije. Mana: jedna kamera
  • Sony Xperia L2 . Prednost: baterija kapaciteta 3300 mAh. Nedostatak: MediaTek procesor, jedna kamera, Android 7
  • Nokia 6 . Prednosti - FullHD ekran, nedostaci - jedna kamera i Android 7.
  • Huawei P Smart. Ekran visoke rezolucije, 3/32 GB, dve kamera, NFC, Android 8. Ako vam nije problem da izdvojite malo više novca bolje da kupite ovaj uređaj umesto Honor 7C.

Takođe, možete u obzir da uzmete i Huawei P10 Lite, Honor 8 lite ili HTC U Play.

U svakom slučaju, za one koji traže jeftini miks izgleda i modernih karakteristika, Honor 7C je pravi izbor.

MOBILNISVET.COM JE EKSKLUZIVNI ZASTUPNIK MOBILE-REVIEW.COM
(Srbija, Crna Gora, Bosna i Hercegovina, Hrvatska i Severna Makedonija)
Original review / Originalni tekst:
NAPOMENA
Prevod je ekskluzivno vlasništvo sajta Mobilnisvet.com, a kopiranje dela ili celog testa je strogo zabranjeno.
Tekst je pod zaštitom kako mobile-review.com tako i mobilnisvet.com sajta, zloupotrebe neće biti tolerisane.
Slike su vlasništvo sajta mobile-review.com, koje su u neobrađenom obliku na sajtu mobilnisvet.com.
* maloprodajna cena sa uključenim PDV-om. Dinarske cene modela se dele sa prodajnim efektivnim kursom NBS koji se ažurira na svakih nekoliko dana. Plaćanje ISKLJUČIVO u dinarskoj protivvrednosti.
Uslovi korišćenja Mail: mobilnisvet.com@gmail.com - Sva prava rezervisana. © 2003-2024