Moto G6 Plus 2018
2018. godina
5.9" LCD, 74.4% body
12% 630, Android 9
RAM 4 GB, INT 64GB, EXT SDXC
3200 mAh Neizmenjiva
1 kamera, max 8MP
Test mobilni telefon Motorola Moto G6 Plus 64GB
U nastavku pročitajte kompletan test mobilnog telefona Motorola Moto G6 Plus 64GB. U testu ćete pronaći detaljne informacije testiranog mobilnog telefona Motorola Moto G6 Plus 64GB vezano za izgled modela, performanse, kvalitet ekrana i kamera.
MOBILNISVET.COM JE EKSKLUZIVNI ZASTUPNIK MOBILE-REVIEW.COM
(Srbija, Crna Gora, Bosna i Hercegovina, Hrvatska i Severna Makedonija)


Kompletan test pametnog telefona Motorola G6 Plus (XT1926)

Fotografije uživo

Specifikacije

Specifikacije
Dimenzije i masa 160 x 75.5 x 8 mm, 167 grama
Materijali kućišta Staklo, metal
Ekran 5.9 inča, 1080x2160 piksela, 18: 9, IPS, 409 ppi, automatskak ontrola osvetljenja, Corning Gorilla Glass 3
Operativni sistem Google Android 8.0
Platforma Qualcomm Snapdragon 630 (8-jezgara do 2.2 GHz, Cortex-A53), grafika Adreno 508
Memorija 4/6 GB RAM-a, 64/128 GB interne memorije, microSD memorijska kartica kapaciteta do 256 GB
Bežično povezivanje Wi-Fi a / b / g / n / ac, dual-band, Bluetooth 5.0
Mreže 2G: 850/900/1800/1900
3G: 850/900/1900/2100
4G: 1/3/5/7/8/20/38/40
Dual SIM kartice, nanoSIM
Navigacija GPS / GLONASS
Senzori i konektori USB Type C (USB 2.0)
akcelerometar, senzor blizine, žiroskop, magnetometar, kompas, senzor očitavanja prstiju
Glavna kamera 12 + 5MP, f / 1.7, Dual Pixel fokusiranje, LED blic, 4K video snimanje
Prednja kamera 8 MP, f / 2.2
Baterija Li-Ion 3200 mAh, vreme razgovora do 14 sati, standby režim do 420 sati, mešoviti režim do dva dana
Stepen zaštite Od prskanja
Boje crna, zlatna i plava metlaik (Deep Indigo, Gold, Nimbus)
Zvuk FM radio, Dolby Audio, 3 mikrofona i sistem za otkazivanje šuma
Karakteristike ne

Prodajno pakovanje

  • Pametni telefon
  • Punjač za brzo punjenje
  • USB Type C kabl
  • Alat za izvlačenje fioke SIM kartice
  • Silikonska futrola
  • Žične stereo slušalice
  • Uputstvo za upotrebu

Pozicioniranje

Serija G kompanije Motorola je pozicionirana u srednji segment cena, po abecednoj liniji iznad E serije koja izgleda jednostavnije, iako su modeli slični po mnogo čemu, kako dizajnu tako i brojnim karakteristikama. Ali u modelima G-serije tu je jedan detalj koji nedostaje modelima E serije a to je senzor otisaka prstiju, koji se nalazi na prednjoj strani uređaja, a prisutna je i bolja kamera i mnogi sitni detalji. Iznad je pozicioniran vodeći model Z, u okviru kojeg je već moguće koristiti Moto Mods, različite delove dodatne opreme. U svim aspektima, G-serija je pokušaj da se postigne idealna ravnoteža između cene i kvaliteta, daleko od toga da bude glavni model, ali ne i prosek sa pojednostavljenim mogućnostima.

U okviru G serije na različitim tržištima biće modeli G6 Plus, zatim G6 Play, kao i obični G6 model. Sa tačke gledišta potencijalnih kupaca Motorola brend je pomalo zaboravljen, što dokazuje prodaja prošle i ove godine. Stoga, možemo reći da Motorola nije očigledan izbor, jer brend biraju oni koji ga se sećaju po dobrom ili oni koji traže nešto neobično. U uslovima cenovnog rata na tržištu, kada se Honor pametni telefoni prodaju sa ogromnim popustom praktično nema mesta za prodaju Motorola brenda. Ali to ne znači da kompanija ima loš proizvod. Kao i pre, glavni problem Motorole bila je cena. Za novac koji je potrebno izdvojiti za ovaj model možete kupiti vodeće modele prethodne sezone, koji su mnogo bolji po karakteristikama.

Dizajn, dimenzije, kontrole

Već nekoliko godina Motorola koristi isti pristup - staklena kućišta, okrugli prsten na poleđini kamere. Ako je u serijama X / Z, gde možete kameru koristiti sa dodacima, to nekako i opravdano, u uređajima pozicioniranim niže izaziva zbunjenost. Tipično, proizvođači pokušavaju da dizajniraju uređaje iste debljine kućišta, nerado pribegavaju zaštitnim elementima na kućištu. Ali Motorola se očigledno ponosi ovakvim pristupom, smatra ga dobrim. U praktičnom smislu, ovo nije tako dobro, ivica dodiruje džep kada držite uređaj u njemu uređaj, na stolu pametni telefon se nalazi na ovom okviru, ukratko trpi ergonomija.

Uređaj je dostupan u tri boje, boja zlata izgleda jednostavno, ali crna i metalik plava su dobre, pri čemu je naš test aparat bio plavi metalik.

Slot za dve nanoSIM kartice (nije kombinovan) postavljen je na gornji kraj, odmah do jednog od mikrofona, kojih ukupno ima tri. Sistem redukcije šuma na uređaju savršeno funkcioniše, što razlikuje ovaj model od brojnih konkurenata.

Kućište je napravljeno od stakla, okvir je od aluminijuma. Zadnji panel ima krivinu, ali je uređaj prilično velik i relativno težak (160 x 75,5 x 8 mm, 167 grama). Otisci na kućištu ne ostaju ili su potpuno nevidljivi. Prodajno pakovanje sadrži silikonsko kućište, koje je prijatno i treba ga koristiti od prvog dana.

Činjenica da se senzor otiska prsta nalazi ispod ekrana, nije loša, ovaj raspored nam je prijatniji nego kada se skener nalazi sa zadnje strane. Sa druge strane, tu je i opcija otključavanja skeniranjem lica, pa prsti nisu uvek potrebni. Senzor otisaka prstiju takođe podržava poteze za navigaciju, možete ući u glavni meni, vratiti se jedan nivo unazad. Obzirom na dimenzije uređaja, lakše je raditi sa njim sa dve ruke, teško je jednom rukom raditi zbog mase uređaja a tu je i opasnost da vam uređaj ispadne iz ruke.

Sa donje strane se nalazi USB Type C konektor, desno je 3,5 mm priključak za povezivanje slušalica. Taster za kontrolu jačine zvuka je na desnoj strani, kao i taster za uključivanje / isključivanje.

Uređaj u potpunosti podržava gestove, na primer, možete da dodirnete na ekran, a zatim uključite baterijsku lampu. To su mali detalji koji kada se pravilno koriste, popravljaju utisak o uređaju.

Kvalitet izrade ne izaziva nikakve probleme, u pitanju je pouzdan uređaj koji je otporan na padove, čak i ako nema posebnu zaštitu. Sviđa nam se estetika uređaja. Istina je da je uređaj veliki i da bolje stoji muškarcima ali nije da nije namenjen i ženama.

Zaštita protiv prskanja ne treba uopšte da se razmatra kao naročita zaštita obzirom da će uređaj prestati da radi ako se uroni u vodu.

Na prednjem panelu, pored prednje kamere je i blic, nismo sigurni da će vam to biti od koristi, ali što da ne ako volite da pravite SELFI u mraku? Uređaj ima dva zvučnika, jedan na donjem kraju, dok se drugi zvučnik, koristi za reprodukciju muzike ili pri gledanju filmova. Ovo rešenje vam omogućava da uživate čistom i glasnom zvuku.

Ekran

Ekran ima sledeće karakteristike: 5,9 inča, 1080x2160 piksela, 18: 9 odnos stranica, IPS matrica 409 ppi, automatska kontrola osvetljenja, Corning Gorilla Glass 3. Motorola je nazvao ovaj ekran Max Vision, jer ima veliki ekran sa minimalnim okvirima. Ali i po ovom aspektu Motorola je očigledno iza drugih proizvođača, kod kojih su okviri potpuno nestali ili su skoro nevidljivi.

Na suncu, ekran se ponaša dobro, informacije ostaju čitljive.

Ako dodirnete ekran, onda će se pojaviti screensaver na kojem možete videti vreme, kao i ikone obaveštenja, neku vrstu režima koji prikazuje najnovije informacije. Maksimalna osvetljenost je dovoljna za zatvoren prostor, na otvorenom bismo voleli da je viša. Posebno u režimu kamere, je očigledno da ekran bledi i to je loše. Ali za segment kojem uređaj pripada takav ekran je prosek, nema naročitih prednosti niti mana.

U podešavanjima možete pronaći podešavanje boja, ali nema izbora temperature boje i finih podešavanja.

Baterija

Uređaj koristi Li-Ion bateriju kapaciteta 3200 mAh. Za potpuno punjenje baterije je potrebno skoro dva sata, dok pri brzom punjenju (15W), za 30 minuta ćete dobiti oko 40% napunjenosti baterije. Vreme rada uređaja može biti do dva dana, a to je ostvarljivo sa prosečnim nivoom pozadinskog osvetljenja (vreme rada ekrana je oko 4,5 sata). Video može non-stop da se reprodukuje pri maksimalnoj osvetljenosti uređaja od skoro 11 sati. U zavisnosti od vaših zadataka ovaj uređaj će biti manje ili više trajan po pitanju rada što je značajan plus za G6 Plus.

Opcije povezivanja

Za Wi-Fi postoji podrška za 802.11a / b / g / n / ac, dva opsega. Korišćena je verzija USB 2.0 (Type C). LTE podržava agregaciju frekvencija, lista podržanih opsega može se naći na početku testa. Nema prigovora kada je reč o navigaciji. Verzija Bluetooth je 5.0, sve funkcioniše kako treba.

Memorija, RAM, čipset, performanse

Telefon ima 4 GB RAM-a, ugrađenu memoriju od 64 GB (postoji opcija sa 6/128 GB memorije), ali postoji i podrška za microSD memorijske kartice kapaciteta do 256 GB.

Čipset koji je korišćen u okviru ovog uređaja je Snapdragon 630, sa 8 jezgara Cortex A53 do 2,2 GHz, grafički akcelerator - Adreno 508. Performanse ovog rešenja nisu maksimalne, ali su sasvim dovoljne za najčešće zadatke. Pogledajte rezultate sintetičkih testova u nastavku.

Kamera

Prednja kamera ne ostavlja neki poseban utisak, veoma je jednostavna.

Glavna dual kamera ima različite dodatne režime, na primer, izbor boje (ova karakteristika je tipična za sve Moto uređaje, ali je beskorisna, većina ljudi koji rade sa fotografijama znaju kako da odrade sve ovo i naknadno.

Kvalitet fotografija nije loš, dok video kamera snima sadržaje u 4K, pri 30 pri, dok za 60 kadrova dostupna je samo FullHD-rezolucija i video kvalitet koji nam se nije dopao.

Primeri fotografija

Softverske karakteristike

Uređaj se originalno isporučuje sa Android 8.0 OS, sve nove karakteristike sistema su podržane, i nijedna od njih nije nadogradnja.

Sa stanovišta multimedije, dopao nam se ovaj uređaj, dobro je reprodukovao muziku i u poređenju sa drugim modelima, pretežno kineskim, zvuči bolje, zvuk se reprodukuje čistije i bolje. Dolby podrška čini slušanje muzike lepšim, možete prilagoditi uređaj svojim željama. Slušalice koje dolaze u prodajnom pakovanju su prosečne, ali ne i loše.

U aplikaciji Moto vam se prikazuje kako možete da aktivirate kameru pokretom, kako možete da snimite glasovnu komandu da biste aktivirali telefon, a takođe uveden je i noćni režim.

Implementacija radija je uobičajena, radio radi sa slušalicama.

Utisci

Kvalitet zvuka prilikom razgovora je u redu, sagovornik vas čuje glasno i jasno. Nema razloga za žalbu na bilo šta. Jačina poziva je visoka, jasno iznad proseka, uređaj je dobro čujan pod različitim uslovima.

Sa cenom koju je proizvođač odredio G6 Plus je prilično skup. Poređenja radi, prošlogodišnji X4, koji je više klase, gotovo u potpunosti se poklapa sa karakteristikama ovog modela, ali ima ekran od 5,2 inča. Ali sve ostalo je potpuno isto, a postoji i nadogradnja na Android 8.0.

Kada je reč o konkurenciji tu su brojni modeli, a jedan od njih je svakako i Honor 10.

Na kraju, želimo da naglasimo da je Moto G6 Plus dobar uređaj, ali će se među konkurentskim modelima izgubiti zbog cene, a detalji koje mu je kompanija dodala očigledno nisu dovoljni da privuku pažnju.

MOBILNISVET.COM JE EKSKLUZIVNI ZASTUPNIK MOBILE-REVIEW.COM
(Srbija, Crna Gora, Bosna i Hercegovina, Hrvatska i Severna Makedonija)
NAPOMENA
Prevod je ekskluzivno vlasništvo sajta Mobilnisvet.com, a kopiranje dela ili celog testa je strogo zabranjeno.
Tekst je pod zaštitom kako mobile-review.com tako i mobilnisvet.com sajta, zloupotrebe neće biti tolerisane.
Slike su vlasništvo sajta mobile-review.com, koje su u neobrađenom obliku na sajtu mobilnisvet.com.
* maloprodajna cena sa uključenim PDV-om. Dinarske cene modela se dele sa prodajnim efektivnim kursom NBS koji se ažurira na svakih nekoliko dana. Plaćanje ISKLJUČIVO u dinarskoj protivvrednosti.
Uslovi korišćenja Mail: mobilnisvet.com@gmail.com - Sva prava rezervisana. © 2003-2024