G7 ThinQ 2018
2018. godina
6.1" LCD, 82.6% body
33% 845, Android 9
RAM 4 GB, INT 64GB, EXT SDXC
18W, 3000 mAh Neizmenjiva
2 kamere, max 16MP
Test mobilni telefon LG G7 ThinQ
U nastavku pročitajte kompletan test mobilnog telefona LG G7 ThinQ. U testu ćete pronaći detaljne informacije testiranog mobilnog telefona LG G7 ThinQ vezano za izgled modela, performanse, kvalitet ekrana i kamera.
MOBILNISVET.COM JE EKSKLUZIVNI ZASTUPNIK MOBILE-REVIEW.COM
(Srbija, Crna Gora, Bosna i Hercegovina, Hrvatska i Severna Makedonija)
Original review / Originalni tekst:


Kompletan test pametnog telefona LG G7 ThinQ

Specifikacije
Dimenzije i masa 153 x 72 x 7.9 mm, 162 grama
Materijali kućišta Staklo, metal
Ekran 6.1 inča, 3120x1440 piksela (QuadHD +), IPS LCD, odnos stranica 19.5: 9; osvetljenost 500 cd / m2, odnos kontrasta 1500: 1
Operativni sistem Google Android 8.0, vlasnički korisnički interfejs LG UX
Platforma Qualcomm Snapdragon 845, 8 jezgara, radni takt do 2.5 GHz; grafika Adreno 630
Memorija 4 GB RAM-a, 64 GB interne memorije, microSD slot za kartice kapaciteta do 2 TB
Bežično povezivanje Wi-Fi a / b / g / n / ac DualBand, Bluetooth 5 (aptX / aptX HD)
Nreže 2G: 850/900/1800/1900 3G: 900/2100 4G CAT 18/13: B1 / B7 / B8 / B20 / B30; VoLTE / VoWiFi Dual SIM kartice
Navigacija GPS, BDS, GLONASS
Senzori i konektori Skener otisaka prstiju sa zadnje strane, USB Type-C 2.0, NFC
Glavna kamera 16 MP, 71 stepen uglovi vidljivosti, f / 1.6 + 16 MP, 107 stepeni uglovi vidljivosti, f / 1.9
Prednja kamera 8 MP, f / 1.9
Baterija Li-Pol 3000 mAh, brzo punjenje, 50% za 35 minuta
Stepen zaštite IP68 i vojni standard 810G
Boje Coal black, Moroccan blue, ice platinum
Zvuk Hi-Fi DAC Sabre ES9218PC

Prodajno pakovanje

  • Pametni telefon
  • AC adapter
  • Slušalice
  • USB kabl
  • Alat za izvlačenje fioke SIM kartice
  • Uputstvo
  • Garancije

Pozicioniranje

Nedavno se na tržištu pojavio LG G7 ThinQ a zanimljivo je to da on nije konkurencija V30+ (ionako je već dugo u ponudi) i V35 ThinQ modelima. U ovom trenutku potencijalni kupci treba da biraju između G7 i V30+. Postoje razlike ali ne tako očigledne: neko bira POLED-ekran kod V30 +, a neko traži IPS kao kod G7, i tako dalje. Ovoga puta reč je o LG G7.

Sa stanovišta pozicioniranja, ovde je sve izuzetno jednostavno: G7 je jedan od vodećih modela sa svim mogućim tehničkim karakteristikama. Kao što se čini, model nudi jedan značajan parametar: matrica ekrana se pravi pomoću IPS tehnologije, dok skoro svi slični uređaji nude matrice kreirane na osnovu OLED tehnologija. Kao što je poznato, ove matrice imaju PVM, a neki korisnici napominju da su osetili jak zamor očiju.

Kompanija naglašava nekoliko ključnih karakteristika G7: kamere visokog kvaliteta, snažan zvuk i zaštićeno kućište telefona - IP68 i vojni standard MIL-STD810G.

Isto važi i za većinu vrhunskih uređaja.

Izgled

Izgleda pametnog telefona LG G7 ne zaslužuje pohvalu budući da je u pitanju tipičan monoblok Android u 2018. sa staklenim kućištem. Uređaj ne poseduje ništa što bi ga razlikovalo od brojnih drugih pametnih telefona, što nikako nije dobro.

Kućište LG G7 je prošireno i ima visinu od 153 mm, širinu 72 mm (ivica maksimalnog udobnog prianjanja) i debljinu od skoro 8 mm, ali je njegova ukupna masa mala - 162 grama. Očigledno je da proizvođači nisu brinuli o debljini svojih uređaja: G7 - 8 mm, Huawei P20 Pro - 8 mm, Samsung Galaxy S8 Plus - 8.1 mm, Sony XZ2 - 11 mm i tako dalje. Može se reći da je kapacitet baterije povećan, on je otprilike 3000 - 3.500 mAh, kao i pre dve, tri ili četiri godine. Ranije se govorilo da tanak telefon ide u korist baterije, ali sada gotovo svi uređaji imaju veću debljinu ali kapacitet baterije isti.

Bočni okvir G7 je napravljen od metala i obojen je istom bojom kao i kućište. Zadnja strana izrađena je od stakla. Dizajn je donekle primitivan i dosadan. Samo pod određenim uglom možete videti originalnu boju telefona. Na primer, marokansko plavo - to je samo tamno plava boja koja se usled nedovoljne količine svetla čini crnom. Dizajn Huawei P20 ili Honor 10 (ako govorimo o staklu i razmišljanju u njemu) je daleko atraktivniji. Među drugim bojama u kojima je dostupan LG G7 su crna i siva.

Ali kritikovati način na koji pametni telefon leži u ruci je besmisleno budući da je G7 jedan od najboljih u ovom pogledu. Još jedno pitanje koje se postavlja jeste pitanje mehaničkog tastera na levoj strani koji pokreće Google Now. Ne samo da je suvišan, već ometa udobno korišćenje uređaja: bez obzira kako držite telefon, na ovaj ili onaj način, uvek ćete pritisnuti ovaj taster! Ako uređaj držite desnom rukom srednji prst pada na ovaj taster, a kada je telefon u levoj ruci na njega pada palac. Stiče se utisak da dizajneri uopšte nisu koristili telefon, već su jednostavno uradili ono što su i do sada radili, što znači: „Samsung ima Bixbi taster, moramo to odmah iskopirati!“. Jedina pozitivna stvar u celoj ovoj priči jeste potpuno onemogućavanje svih funkcija povezanih sa dodatnim tasterom. Zašto praviti gužvu sa mehaničkim tasterom ako već postoje glasovne komande. Postoji još jedna ekstremnija varijanta, a to je: u HTC U12 + koji uopšte nema mehaničke tastere, oni su zamenjeni senzorima (oni reaguju na pritisak) uz povratne informacije bazirane na vibraciji. Pritisak na takve tastere predstavlja još jedno zadovoljstvo: gde funkcioniše, gde ne funkcioniše, bilo da je pritisnuto ili ne…

Oleofobni premaz na kućištu LG G7 je visokog kvaliteta: otisci, iako ostaju, gotovo su neprimetni, brzo se brišu, a prst lako klizi.

Ono što treba pomenuti a što je već tradicionalno za LG: model G7 je zaštićen od vode i prašine standardom IP68, uz to je dobio i sertifikat Military Standard 810G. Za savremene uređaje, ovo su neophodne stvari.

Na vrhu uređaja se nalazi indikator propuštenih događaja, senzori osvetljenosti i blizine, kamera za snimanje „selfie“ fotografija i govorni zvučnik koji je dovoljno glasan a prilikom testiranja nije bilo nikakvih problema.

Na donjoj ivici - standardni 3,5 mm audio izlaz (ovo je za posebnu pohvalu), glavni mikrofon, USB-C, handsfree zvučnik.

Sa desne strane nalazi se taster za uključivanje (tanak, mali, lagani pritisak je dovoljan), sa leve strane – dodatni taster (Google Assistant), odvojeni tasteri iza kontrolu jačine zvuka. A na vrhu su kombinovani 2 x nanoSIM/microSD slot i sekundarni mikrofon.

Sa zadnje strane vidljivi su jedan blic, sistem laserskog fokusiranja, dvostruka kamera i skener otisaka prstiju. LG je odbio da koristi taster za uključivanje sa zadnje strane, što je vrlo dobra odluka.

Kada je reč o vibracijama, stiče se utisak kao da je implementiran Apple-ov Taptic Engine. Vibracije odlično rade u okviru čitavog korisničkog interfejsa: aktiviranje kamere, pritiskanje tastature ili dodirnih tastera i tako dalje.

LG G7 i Huawei P20 Pro

LG G7 i Huawei P20

LG G7 i Apple iPhone X

Ekran

Ovde je LG G7 odlučio da postupi na sledeći način: ili leva i desna strana ostaju iste ili je sve crno ili postoje vidljive nijanse. Sve ovo je konfigurisano sekciji vezanoj za ekran. Obzirom da se koristi IPS-matrica, i dalje je vidljivo, čak i ako koristite crnu boju za popunjavanje izreza.

Dijagonala ekrana je 6.1 inča, rezolucija je QuadHD (3120 × 1440 piksela), gustina je 563 piksela po inču (vrlo visoka gustina - nije AMOLED uz Pentile), IPS matrica bez međuvazdušnog prostora.

Test matrice
Osvetljenost i bela boja 590 cd / m2 i maksimalna vrednost 850 cd / m2
Osvetljenost crne boje 0.4 cd / m2 i maksimalna vrednost 0.63 cd / m2
Kontrast 1450: 1 i maksimalan vrednsot 1350
Grafik osvetljenosti Idealan
Gama Nekritične pormene od 2.26 do 2.42
Grafikon boja Plava je veoma jaka, crvene nedostaje
Temperatura Varira u zavisnosti od osvetljenja od 11 100K do 10 400K
SRGB trougao Boje će biti zasićene
Siva boja Neprirodna

U okviru podešavanja možete odabrati boju: auto, eco, bioskop, sport, igre - ili ručno podesiti temperaturu boje.

Slika je veoma svetla (ne 1000 nita kao što proizvođač navodi ali nije loše) i kontrastna matrica ekrana sa zasićenim bojama; siva boja je neprirodna. Kalibracija je standardna.

Da biste izabrali boju podloge na dodirnim tasterima, potrebno je otvoriti odgovarajuću sekciju, a dostupna je i izmena kombinacija. Uprkos činjenici da je uređaj opremljen IPS ekranom, Always-On režim ekrana je i dalje prisutan. Izaberite nivo osvetljenja, omogućite ili onemogućite raspored, biranje, uključujući bilo koju sliku.

Ako želite da povećate vreme rada, trebalo bi da manuelnim putem izaberete rezoluciju ekrana, na primer, 1560 x 720 ili 2340 x 1080 piksela. Razlika je primetna, čak i između 2340 x 1080 i 3120 x 1440 piksela.

Da biste kreirali mini prozor, možete omogućiti funkciju u podešavanjima. Da biste aktivirali takav prozor, potrebno je da pritisnete tastere osetljive na dodir.

Trajanje baterije

Ovaj LG model koristi litijum-polimersku bateriju kapaciteta 3000 mAh. Na primer, kod V30 + kapacitet je 3300 mAh, ali i OLED-matrica. Pametni telefon još nije testiran, ali stiče se utisak da će video zapis moći da traje duže nego što je to slučaj sa G7, te da će situacija i sa igranjem igara biti najmanje 1.5 put bolja.

Nije poznato da li je do uzorka koji je korišćen za testiranje ili je u pitanju realno vreme, ali uz maksimalno osvetljenje moguće je vršiti reprodukciju video sadržaja u trajanju od 6 časova a za igranje igara baterija će pružiti pet sati. U proseku LG G7 radio nije više od 15 sati, vreme automatskog osvetljenja ekrana je bilo oko 4 sata.

Always-On režim rada na dnevnom nivou bateriju prazni za 7 do 15 odsto u zavisnosti od nivoa osvetljenosti.

Pametni telefon podržava brzo punjenje, pa se tako baterija za 35 minuta napuni do 50 odsto.

Opcije povezivanja

U ovom slučaju, sve je relativno tipično za bilo koji skupi uređaj na Android OS-u: dve SIM kartice podržavaju 4G LTE (B1/B7/B8/B20/B30), radi u VoLTE a tu je čak i VoWiFi. Dostupan je i NFC čip sa potpunom podrškom za Mifare, što znači da je uz pomoć LG G7 lako čitati podatke sa mape metroa, kao i dopuniti svoj račun.

Prisutni su Wi-Fi ac DualBand standard, Bluetooth 5.0 sa podrškom za aptX i aptX HD. GPS i GLONASS se koriste za navigaciju. Uređaj odmah određuje satelite (do 40 jedinica), lako se „kači“ na 15 do 20 satelita, a tačnost je 5 - 7 metara. Ako ste zainteresovani za rad s satelitima, onda je G7 jedna od najboljih opcija!

Kamere

Tradicionalno, LG koristi u svojim pametnim telefonima jedan modul sa uobičajenom žižnom daljinom, a drugi - sa malim, odnosno širokougaonim objektivom. Pored toga, potrebne su i dve kamere za kreiranje efekata.

Vredi napomenuti da je LG koristio inteligentne režime u fotoaparatu. Definiše 19 scena: nebo, izlazak sunca, zalazak sunca, deca, pejzaž, cvet, grad i tako dalje. I modeli stariji od petnaest godina imali su sličnu opciju ali oko 10 inteligentnih režima.

Činilo mi se da AI radi adekvatno samo na konkretnim primerima: nebo, cvet, čovek i zgrade. Ponekad se prilično tačno prepoznaje: tastatura – „tehnologija“, „računar“, „crna boja“; igračka u krupnom planu, igračka. U zavisnosti od objekta, korekcija boje i drugi parametri se podešavaju. Kao po pravilu, očigledno je samo na objektima koji su razumljivi za telefon: osoba (pokušava da odabere lice i uključi HDR), nebo (uključuje HDR i korekciju plave nijanse), cveće i zelenilo (zelena boja postaje nešto više zasićena).

Za sve ovo može se zahvaliti AI trendu: ako je uradio Huawei onda ćemo i mi. Inače, i kod Huawei modela ove opcije gotovo uvek u velikoj meri ukrašavaju stvarnost.

Prilikom testiranja vršeno je poređenje fotografija snimljenih korišćenjem Huawei P20 Pro, Apple iPhone X i drugim poznatim modelima. Zaključak je jednostavan: prvo mesto pripada Huawei P20 Pro, pogotovo kada je u pitanju fotografisanje pod nedovoljnim uslovima osvetljenja, drugom mesto pripada Apple-u, a treće – X modelu, dok zadnje mesto zauzima LG.

Problem glavne kamere LG G7 je niska oštrina. U mraku u režimu „noćnog snimanja“ softver u potpunosti smanjuje rezoluciju slike sa 16 MP na 3 MP. LG ima uski dinamički opseg, slab rad sa ekspozicijom (u noćnim okvirima možete videti „blede“ oblasti).

Naravno, uvek možemo reći da je za testiranje na raspolaganju bio nekomercijalni uzorak. Međutim, nisu objavljeni novi testovi kada su stigli komercijalni uzorci.

Dodatna širokougaona kamera počela je da snima bolje zbog velikog otvora blende. Autofokus još uvek nije prisutan.

Pametni telefon snima video sadržaje maksimalne rezolucije 4K pri brzini od 30 kadrova u sekundi, 1080p pri brzini od 60 kadrova u sekundi. Kvalitet je odličan, dinamički opseg je širok. Postoji samo jedan minus a to je jako skraćeni ram, čak i kada se snima na širokougaonoj optici.

Selfi kamera nije loša, ne žalimo se ni na šta posebno.

Bokeh efekti rade dobro. Činjenica je da glavni modul ima veliku žižnu daljinu, oko 35 mm (za kamere ovo je malo previše, obično je u pitanju 25 – 27 mm), tako da portreti izgledaju kao da su snimljeni sa zumom.

Nisu nam se svidele promene u podešavanjima. Ako je uključen jedan od režima (Qlens, Portrait ili Ai CAM), neke postavke su onemogućene, na primer, ne možete odabrati 4K video i 1080p 60 fps. A ako isključite režime, onda "Stabilno snimanje" i HDR nisu dostupni. Kao rezultat toga, potrošićete mnogo vremena da shvatite koji su režimi omogućeni, zašto nešto nije aktivirano, nešto ne radi. Na taj način možete propustiti neke važne momente koje biste inače fotografisali. Neophodno je jednostavno i razumljivo prilagoditi postavke, a ponekad ne dozvoliti korisniku da napravi komplikovane postavke uopšte. U Apple uređajima sve je jasno: kamera, video snimanje. I, uprkos jednostavnosti, maksimum je obezbeđen kada je reč o Apple kamerama. Sada iPhone X snima tako dobro da se njegova kamera upoređuje sa novitetima na Androidu. A ovaj model je na tržištu već gotovo godinu dana.

Takođe, Huawei P20 Pro telefon pati od komplikovanog interfejsa. Isto tako, dok menjate režime – ne možete i snimati fotografije.

Zaključak: LG G7 kamera dobro snima bez obzira na konkurente, video je odličan, podešavanja su malo preopterećena, Ai - više modni detalj nego prednost.

Primeri fotografija

Memorija, čipset, performanse

Shvatamo da samo mali broj korisnika bi koristio 6-8 GB RAM u realnim uslovima ali u glavnom modelu bilo je potrebno instalirati najmanje 6 GB RAM-a. U LG G7 postoji samo 4 GB. Brzina memorije je čak 15.000 MB / s. Na ugrađenoj memoriji se takođe štedelo – dostupno je samo 64 GB. Brzina čitanja je oko 800 MB/s. Brzina snimanja je 190 MB/s.

Kao procesor, korišćen je potpuno novi Qualcomm Snapdragon 845. Čak ni ne znamo šta da kažemo o njemu obzirom da je reč o najbržem testiranom čipu do sada, koji ostvaruje 250.000 poena na Antutu testu. Za grafiku odgovoran je Adreno 630. Telefon radi glatko, ne koči, nema kašnjenja. Iako ljudi ukazuju na blago kašnjenje prilikom pozivanja, reč je pre o problemu u softveru. Ostale opcije rade savršeno brzo dok se uređaj ne zagreva prekomerno (do 42 stepeni Celzijusa).

Posebno smo snimili za vas nekoliko video snimaka koji prikazuju grafiku i brzinu u PUBG i WOT igrama (najmanje 43 FPS, prosečno 50-60 FPS).

Pametni telefon LG G7 radi pod operativnim sistemom Google Android verzija 8.0 i vlasničkom interfejsu LG UX 6.0+. U planovima je nadogradnja na Android 9.0.

U poređenju sa prethodnim verzijama UX, interfejs je postao mnogo brži, bez očiglednih problema sa kočenjem, bez nepotrebnih kontrola. Odvojeno je vredna pomena funkcija "Game". Ako uređaj razume da ste zaustavili igranje, onda pametni telefon pauzira igru. Sasvim iskreno, prilikom testiranja trajanja baterije dugo nismo mogli da shvatimo zašto su sve partije igara nakon pet minuta neaktivnosti "pauzirane".

Druga stvar vredna pomena je da se pojavio "plutajući" panel. Možete mu dodati prečice i kontakte. Interesantno je da da se pojavljuje i nestaje se sa malim prijatnim vibracijama, kao kada zupčanici rade.

Od značajnih detalja tu su i - snimač sa podešavanjima GAIN, LCF i LMT. Snimanje se može kreirati u FLAC formatu uz 24-bitni 96 kHz stereo zvuk.

Multimedija

Programeri kompanije su odlučili da primene drugačiju tehniku kada je reč o povećanju jačine zvuka. Neko jednostavno pojačava glasnost zvučnika, neko postavlja dva zvučnika, a LG je koristio rezonantni efekat (akustični rezonator ima jačinu približno 15 puta veću nego drugi sistemi): vibracije kućišta pametnog telefona prenose se na mesto gde se telefon nalazi. Tako, na primer, sto deluje kao zvučno pojačalo ili zvučni provodnik.

Na udaljenosti od jednog metra, maksimalna jačina zvuka zvučnika do 90 dB, a ako stavite pametni telefon tako da njegova zadnja strana leži na površini stola, jačina zvuka će se povećati na 100 dB. Pored povećanja broja decibela, takođe se pojavljuju i dodatne frekvencije. Zamislite da slušate muziku samo na visokim frekvencijama, a zatim dodajte srednje i niske. Uopšteno gledano, efekat je zanimljiv, ali ako vam se telefon nalazi u džepu neće biti nikakvog povećanja jačine zvuka.

Za zvuk u slušalicama odgovoran je za digitalno-analogni pretvarač Sabre ES9218PC kompanije ESS Technology. Koliko nam je poznato reč je o pojačivaču koji se pojavio 2016. godine a komercijalna primena je bila u okviru modela LG V20.

Mikhail Borzenkov, glavni i odgovorni urednik časopisa Stereo & Video, audiofil, apologista dobrog zvuka, prisustvovao je ruskoj prezentaciji pametnog telefona.

Mikhail Borzenkov je veoma pozitivno govorio o muzičkim mogućnostima LG G7, naglasivši da je u pitanju jedan od najboljih telefona za slušanje muzike. Mi ćemo mu verovati i složiti se sa njegovim mišljenjem.

Zvuk je stvarno sočan, čist i vrlo glasan. Kvalitet smo proverili koristeći Bose QC35 slušalice i slušajući muziku u FLAC formatu. Ovde je neophodno shvatiti da prilikom kupovine LG G7 kao muzičkog plejera vredi kupiti kvalitetne slušalice.

LG G7 poseduje radio.

Utisci

Ove godine uređaji bazirani na Android OS-u su klonirali Apple iPhone X sa monoblok izgledom tako da morate da se naviknete na to. LG G7 nije izuzetak, i uopšte, izgled ovog modela kod nas lično ne izaziva nikakva posebna osećanja: čini nam se da su prethodni pametni telefoni izgledali bolje.

Još jedno kontroverzno pitanje je dodatni mehanički taster sa leve strane koji pokreće Google Now. Da, može se isključiti, oni koji drže telefon u desnoj ruci će ga neprekidno dodirivati srednjim ili domalim prstom, što sprečava udobno korišćenje tastera za uključivanje.

Kamere nisu najnovije, iako su napori programera primetni: tu su veliki otvori blende, Ai-režim rada, odličan optički stabilizator i tako dalje. Možda će se nešto promeniti u komercijalnim uzorcima uređaja.

Matrica ekrana je napravljena pomoću IPS tehnologije - za nas ovo je pozitivan detalj jer su nam već dosadili uređaji sa AMOLED matricama. Osim toga, vredi istaći vrlo visoku rezoluciju - jasnoća slike je na visini. Osvetljenost je klasična, ali uređaj ne može da se pohvali sa 1000 nita, već samo 850.

Kada je reč o muzičkim mogućnostima moramo reći da je zvuk elegantan, plus programeri su radili na neobičnom detalju za pametne telefone – efektu rezonantnosti: stavite LG G7 pametni telefon na sto i dobijate snažniji zvuk.

I na kraju, zaštita IP68 i MIL-STD810G takođe predstavlja veliki plus za pametni telefon.

Kako nam se čini, pametni telefon LG G7 biće kupovan mahom od strane vlasnika modela G4 i G5, pošto se oni veoma razlikuju od novog modela, ali se koncept čuva. Uređaj LG G6, mislimo, nije vredan promene za G7, pošto su parametri glavnog modela 2017 i dalje prilično relevantni.

Reći "Da, potrebno ga je kupiti" ili "Ne, nije vredno trošiti novac", ne možemo: LG G7 pametni telefon nije loš, ali bez nekog posebnog detalja koji će vas oduševiti. Lično, mislimo da bi se lakše odlučili za kupovinu da su dizajneri uređaja uklonili taster "Google Assistant-a" i poboljšali kameru barem na nivo Apple iPhone X modela (ne govorimo o Google Pixel 2, Huawei P20 Pro i Samsung Galaxy S9 Plus).

Možete razmotriti sledeće opcije: uzeti v30+ ili sačekati v35. Razlika u odnosu na G7 će biti mala, ali baterija, mislimo, će trajati duže usled upotrebe OLED ekrana.

Ispod su pametni telefoni kojima možete lako zameniti novi model kompanije LG:

  • Samsung Galaxy S9 Plus . Nema komentara.
  • Apple iPhone X. Za one koji su umorni od operativnog sistema Android.
  • HTC U12 + . Model koji još nije u prodaji. Neuobičajeni dodirni tasteri, kamere, IPS matrica, snažan procesor i IP68 zaštita. Izgled ne naročito privlačan.
  • OnePlus 6 . Smart telefon za entuzijaste, koji se i dalje prodaje preko servisa kao što su JD, AliExpress i drugi. Karakteristike OnePlus 6 su tipične za vrhunske uređaje.
  • Huawei P20 Pro . Pametni telefon koristi sopstveni čip kompanije, 6 GB RAM-a, 128 GB ugrađene memorije, ali nema slota za microSD karticu. Poseduje tri kamere. Trenutno je lider kada je reč o kvalitetu fotografije.
  • Asus Zenfone 5z . Ovaj model je bazira na Qualcomm Snapdragon 845 procesoru, poseduje, dve kamere i bateriju kapaciteta 3300 mAh.
  • O Xiaomi modelima nećemo pisati, ali se i oni nameću kao konkurencija.
MOBILNISVET.COM JE EKSKLUZIVNI ZASTUPNIK MOBILE-REVIEW.COM
(Srbija, Crna Gora, Bosna i Hercegovina, Hrvatska i Severna Makedonija)
Original review / Originalni tekst:
NAPOMENA
Prevod je ekskluzivno vlasništvo sajta Mobilnisvet.com, a kopiranje dela ili celog testa je strogo zabranjeno.
Tekst je pod zaštitom kako mobile-review.com tako i mobilnisvet.com sajta, zloupotrebe neće biti tolerisane.
Slike su vlasništvo sajta mobile-review.com, koje su u neobrađenom obliku na sajtu mobilnisvet.com.
* maloprodajna cena sa uključenim PDV-om. Dinarske cene modela se dele sa prodajnim efektivnim kursom NBS koji se ažurira na svakih nekoliko dana. Plaćanje ISKLJUČIVO u dinarskoj protivvrednosti.
Uslovi korišćenja Mail: mobilnisvet.com@gmail.com - Sva prava rezervisana. © 2003-2024