Honor Play 2018
2018. godina
6.3" LCD, 83% body
20% 970, Android 8.1 Oreo
RAM 4 GB, INT 64GB, EXT nema
3750 mAh Neizmenjiva
1 kamera, max 16MP
Test mobilni telefon Huawei Honor Play
U nastavku pročitajte kompletan test mobilnog telefona Huawei Honor Play. U testu ćete pronaći detaljne informacije testiranog mobilnog telefona Huawei Honor Play vezano za izgled modela, performanse, kvalitet ekrana i kamera.
MOBILNISVET.COM JE EKSKLUZIVNI ZASTUPNIK MOBILE-REVIEW.COM
(Srbija, Crna Gora, Bosna i Hercegovina, Hrvatska i Severna Makedonija)
Original review / Originalni tekst:


Kompletan test pametnog telefona Honor Play (COR-L29)

Specifikacije
Dimenzije i masa 157.91 x 74.27 x 7.48 mm, 166 grama
Materijali kućišta Staklo, metal
Ekran 6.3 inča, 2340x1080 piksela (FullHD +), LTPS LCD, odnos stranica 19: 9; jačina osvetljenja 400 cd / m2, odnso kontrasta 720: 1
Operativni ssitem Google Android 8.1, vlasnički EMUI 8.2 interfejs
Platforma HiSilicon Kirin 970 (4x2.4 GHz Cortex-A73 + 4x1.8 GHz Cortex-A53), grafika Mali-G72 MP12
Memorija 4 GB RAM-a, 64 GB interne memorije, microSD kapaciteta do 256 GB
Bežično povezivanje Wi-Fi a / b / g / n / ac DualBand, Bluetooth 4.2 (A2DP, BLE, HWA, aptX / aptX HD), NFC
Mreže 2G: 850/900/1800/1900 MHz
3G: 850/900/1700/1900/2100 MHz
4G CAT 18/13: 1/3/5/7/8/20
Dual SIM kartice
Navigacija GPS, GLONASS
Senzori i konektori Skener otisaka prstiju sa zadnje strane, USB Type-C 2.0
Glavna kamera 16 MP + 2 MP, otvor blende f / 2.2, žižna daljina 27 mm
Prednja kamera 16 MP, otvor blende f / 2.0, žižna daljina 27 mm
Baterija Li-Pol 3750 mAh, brzo punjenje Huawei Quick Charge 9V / 2A, 30 minuta - 65%
Boje Ljubičasta, crna i crvena

Prodajno pakovanje

  • Pametni telefon
  • AC adapter
  • Slušalice
  • Zaštitna futrola
  • Zaštitini film za ekran (postavljen na ekran pre isporuke uređaja)
  • USB kabl
  • Alat za izvlačenje fioke SIM kartice
  • Uputstvo za upotrebu
  • Garancija

Pozicioniranje

Huawei mašinerija se ne zaustavlja ni na trenutak. Svakog meseca predstavlja nekoliko uređaja koji se preklapaju na različite načine: predstave interesantan uređaj Huawei brenda, a zatim još pristupačniju verziju, pa onda model u okviru brenda Honor, i tako se štancuju manje više isti uređaji različitih naziva. Generalno, kineski programeri ne poštuju ni sebe niti potencijalnog kupca.

Danas ćemo pričati o Honor Play modelu, pristupačnijem kada je u pitanju ova klasa, uređaju koji ima pristojne parametre: procesor vodećeg modela, puno memorije, postoje dve kamere i veliki ekran sa "notch" izrezom na vrhu. Kapacitet baterije je pristojan, a srećom NFC nije nestao iz ovog modela.

Huawei sam pozicionira Honor Play kao pametni telefon za igre, jer se u novom firmware-u pojavila GPU Turbo tehnologija (dostupna je za skoro sve moderne Huawei/Honor uređaje), koja prema procenama, povećava performanse uređaja za 60% i smanjuje potrošnju za 30%.

Ako kupujete uređaj u zvaničnoj prodavnici, onda vam je na raspolaganju širok spektar dodatne opreme (Tracker Band 3) ili različite vrste slušalica, eksternih baterija i stativa.

PS Na IFA-2018 događaju Honor Play dobio je devet nagrada vodećih medija industrije, koji su ga nazvali jednim od najboljih uređaja prikazanih na ovom događaju.

Dizajn, dimenzije, kontrole

Honor Play izgleda prilično dobro: kombinacija glatkih ivica, neobičnih boja i materijala kućišta stvara kompletan izgled koji razlikuje Play od drugih uređaja kompanije. Ne kažemo da su prethodni izgledali lošije, samo ovaj model nije kao svi ostali, naročito u ljubičastoj boji. Takođe u prodaji su crna i crvena varijanta modela Play.

Pre nego što kupite model Honor Play, morate shvatiti da su njegove dimenzije relativno velike - 158 × 74 × 7,5 mm, iako je težina 166 grama. Širina je na ivici udobnog držanja. Bilo bi dobro da je malo skraćen okvir ekrana i blago poravnate bočne ivice na zadnjoj strani.

Prednji panel je staklo sa oleofobnim premazom. Zadnji panel je od metala, na kojem su, nažalost, vidljivi otisci prstiju.

Na vrhu prednjeg panela ćete pronaći: selfi kameru, indikator propuštenih događaja koji se nalazi iza mrežice zvučnika, sam zvučnik i senzore osvetljenja / blizine. Zvučnik je glasan, sagovornika čujete jasno i glasno.

Na donjem kraju su 3,5 mm priključak, USB-C port, mikrofon, zvučnik. Sa desne strane nalazi se taster za uključivanje i taster za regulaciju jačine zvuka, a u gornjem levom uglu se nalazi metalni kombinovani slot za nano-SIM i microSD kartice. Dodatni mikrofon za snimanje stereo zvuka i smanjenje šuma je iznad.

Sa zadnje strane telefona: modul sa dve sočiva, blic i okrugli skener otiska prsta. Pored njega je sistem za prepoznavanje lica.

Honor Play i Huawei nova 3

Honor Play i Huawei P20 Pro

Honor Play i Meizu 16th

Ekran

Proizvođači se prosto utrkuju koji će predstaviti uređaj sa izrezom na ekranu po ugledu na iPhone X. Sa druge strane, Samsung, Sony i Meizu ne prihvataju ovaj trend još uvek.

Dijagonala ekrana Honor Play je 6,3 inča, odnos stranica ekrana je 19: 9, rezolucija 2340x1080 piksela (FullHD +), matrica se izrađuje pomoću LTPS LCD tehnologije. Uglovi vidljivosti su maksimalni, ekran se ne ponaša dobro prilikom izlaganja sunčevoj svetlosti.

Test matrice ekrana
Osvetljenost bele boje 400 cd / m2
Kontrast 720: 1
grafikon osvetljenosti Ispod normale
Gamma Snažna promena od 2.2 do 2.6
Grafikon boja Plave boje ima previše, crvene ima premalo
Temperatura Savršena
SRGB trougao Premašuje u svim oblastima
Siva boja Neprirodna

Zaključak: jačina osvetljenja je malo iznad proseka, kontrast je nizak, gama je loša (sa različitim vrednostima pozadinskog osvetljenja, u sjajnim zonama slika nije dobra), boje su zasićene, ali siva boja je neprirodna.

U okviru postavki ekrana postoji stavka kojom se sakrije izrez na ekranu.

Trajanje baterije

Telefon velikog ekrana treba bateriju velikog kapaciteta. Honor Play poseduje bateriju kapaciteta 3750 mAh. Ne možemo da kažemo da Play obara rekorde kada je reč o autonomiji, ali uređaj može da snima video u trajanju od 11 sati, a igre prazne bateriju za 7 sati. Ovo je veoma dobar rezultat! Verovatno, sa AMOLED-matricom ekrana, autonomija bi porasla za 50 odsto naročito kada je reč o reprodukciji video sadržaja.

Vreme rada ekrana je u proseku bilo oko 5 sati pri automatskoj osvetljenosti. Telefon je radio od 8 ujutru do 3-5 ujutru sledećeg dana.

Bateriju možete da punite koristeći tehnologiju Huawei Quick Charge 9V / 2A za 1 sat i 20 minuta (30 minuta - 65%).

Opcije povezivanja

U ovom delu, sve je tradicionalno: pametni telefon podržava rad sa dve SIM kartice, postoji podrška za LTE CAT 18/13 (1/3/5/7/8/20). Tokom upotrebe nema problema.

Uprkos prisustvu NFC čipa, uređaj ne podržava Mifare Classic i Ultralight.

Dostupan je Wi-Fi b / g / n / ac sa dva opsega, Bluetooth verzija 4.2 (A2DP, BLE, aptX / aptX HD). Podržan je USB 2.0.

Za navigaciju su dostupni GPS, GLONASS i BDS. Osetljivost je prosečna (detektuje do 25 satelita i koristi 16-18), tačnost je prosečna (od 6 metara).

Kamera

Stalno smo razmišljali o tome gde je Huawei štedeo, predstavljajući tako zanimljiv a opet pristupačan uređaj. Ispostavilo se da su to kamere. Ovde nećete videti velike objektive, a monohromatske kamere takođe nisu prisutne.

Glavni modul je rezolucije 16 MP (f / 2.2) plus dodatni, čisto za zamućenje pozadine, rezolucije 2 MP. Prednja kamera je takođe rezolucije16 MP, a otvor blende je optike je f/2.0.

Kvalitet fotografija snimljenih tokom dana po dobrom sunčanom vremenu je vrlo dobar: svetle boje, precizan balans bele, dobra oštrina. Čim se nivo osvetljenja smanji – pojavljuju se šumovi i zrnasta struktura. Problem je u otvoru blende.

Prednja kamera je interesantna, ali bolje je gledati slike samo u niskoj rezoluciji, pošto je kadar pri maksimalnoj rezoluciji pun zrnastih detalja i loše oštrine. Možete kreirati portrete sa zamućenjem pozadine, a, kao što ste primetili, postoji samo jedno sočivo selfi kamere.

Honor Play video snima u rezoluciji do 4K pri 30 fps i FullHD 30/60 kadrova u sekundi. Postoji režim „usporenja“ - 120 sličica u sekundi u FullHD rezoluciji. U 4K visokoj rezoluciji, slika izgleda odlično, ali uvek je kvari kamera koja traži fokus.

Zaključak: U pitanju je obična kamera koja pokazuje dobar rezultat danju i slab noću.

Interfejs je tipičan za EMUI bez inovacija.

Primeri fotografija

Memorija, čipset i performanse

Čini se da se 4/64 GB memorije već može smatrati standardom u pametnim telefonima u srednjem rasponu cena. Ova količina je dovoljna za apsolutno svaku svrhu. Brzina memorije Honor Play je 7000 MB/s - ovo je prosečan rezultat, ali dobar (jeftini modeli mahom nude - 3000-5000 MB/s, glavni modeli - 12000-17000 MB/s). Brzina ugrađene memorije u okviru 64 GB - 450/200 MB/s - odličan rezultat, po pravilu, ovakve rezultate postižu uređaje blizu glavnih modela.

Procesor koji je izabran za Play model je onaj koji je do sada bio instaliran u najsavremenijim smart telefonima kompanije Huawei: HiSilicon Kirin 970. Njegova upotreba na pristupačnijim uređajima je sasvim logična: na IFA 2018 je prikazan Kirin 980, koji je postao glavni čip kompanije Huawei. Zbog toga, 970 se može poslati direktno na uređaje pristupačnih cena.

U leto ove godine kada je najavljen Honor Play, najavljena je i GPU Turbo tehnologija. Na webu možete čitati mnoštvo marketinških fraza poput "povećava produktivnost, povećava brzinu, smanjuje potrošnju energije" i impresivne brojke.

Posle čitanja mnoštva informacija na ovu temu, došli smo do zaključka da tehnologija u ograničava maksimalan broj FPS zbog stabilnosti hardvera u igrama. To jest, ako je ranije u igri FPS bio od 25 do 40, onda će GPU Turbo tehnologija ograničiti FPS u opsegu od 30 - 34 sličica u sekundi. Pored toga, skoro da nema mikrokašnjenja.

Snimci sa ekrana iz igre PUBG

Što se tiče potrošnje energije, nije sve tako jasno. Po pravilu, ušteda iznosi 2-7% - to nije loše, ali ne dostiže 30%, kako marketinški stručnjaci pokušavaju da nas ubede. Uopšteno govoreći, potrebno je da pročitate malo između redova. Ono što je krucijalno je da su sva poređenja napravljena u odnosu na Kirin 960!

U telefonu postoji aplikacija "Game Center" (u folderu "Alati"). U njemu možete odabrati aktiviranje vibracije tokom bitaka. Nešto poput tehnologije koja se primenjuje u game padovima.

U igrama, zadnja strana kućišta modela Honor Play zagreva do 40 stepeni Celzijusa, a staklo na prednjoj ploči - do 45 stepeni. Izuzetno je neprijatno koristiti takav uređaj. Bez obzira koliko to zvuči smešno, ali sa Play modelom morate imati prenosni hladnjak, kao na ASUS ROG telefonu.

Na pitanje: "Pa, kakve vrste igara će se moći igrati bez kočenja?" - odgovor je jednostavan: "Sve."

Pametni telefon Honor Play radi na Google Android verziji 8.1, a vlasnički EMUI interfejs je verzije 8.2. Šta se novo pojavljuje u verziji 8.2, nije bilo moguće saznati. Dakle, čekamo najavu novog Mate i EMUI 9.

Multimedija

Ovaj model poseduje jedan zvučnik koji obezbeđuje reprodukciju zvuka. Zvuk je vrlo je glasan, kvalitet je dobar. Zvuk je jednostavniji nego na Apple iPhone 8 Plus ili Huawei P20 Pro, a malo tiši nego na Meizu 16th.

Utisci

Zvuk u slušalicama (testiran na Meizu Flow) je glasan, bas se dobro čuje, srednje i visoke frekvencije rade veoma dobro. Uopšte nam se svidelo kako Honor Play reprodukuje sadržaje. Sigurni sam da će većina korisnika to pozitivno ceniti.

Kvalitet komunikacije je u velikoj meri, isti kao i kod drugih Huawei / Honor telefona. Vibracija je prosečna, ali se može osetiti u džepovima.

Čini nam se da je u pitanju prilično uspešan telefon za igre u smislu nedostatka kočenja i kašnjenja u igrama. Jedino što može razočarati igrače je jako zagrevanje kućišta. Drugi detalji stvarno ne razlikuju Honor Play od drugih proizvoda kompanije Huawei. Koliko smo shvatili, Play je najpristupačniji pametni telefon baziran na još vrhunskom čipsetu Kirin 970. Dakle, kupovina ovog modela će biti opravdana 100%. Ukoliko uspete da uhvatite neku promociju pa dobijete Honor Band 3, onda je ovaj model najbolja ponuda u svom cenovnom opsegu.

Konkurenti:

  • Huawei P20 Lite. Karakteriše ga odličan izgled. Razlikuje se od modela od Play po tome što koristi Kirin 659 procesor, manji kapacitet baterije. Zanimljivo poređenje za one koji žele da kupe uređaj brenda Huawei. Količina memorije, kamere, ekran - plus ili minus su manje više isti.
  • Honor 10. Popularni pametni telefon brenda Honor. Odlične kamere sa veštačkom inteligencijom, moćna prednja kamera, skener otisaka prsta na ekranu, izrez na vrhu ekrana - sve što vam se sviđa po adekvatnoj ceni. Pored toga, možete dobiti i fitness tracker. Ako imate novca, onda je bolje dodati malo još i uzeti originalni Honor 10.
  • ASUS Zenfone 5 . Ovde je jedna kamera standardna, druga je širokougaona. Korišćen je procesor Qualcomm Snapdragon 636. Jedna od prednosti je kvalitetna IPS matrica ekrana. Vrlo dobra opcija za one koji traže alternativu Huawei / Honor modelima.
  • Meizu Pro 7. Sigurno ste zaboravili na ovaj model. Kompaktni pametni telefon sa dva ekrana, dobrim kamerama, uobičajenim procesorom kompanije MediaTek, sa DAC Cirrus Logic CS43130. Nažalost, kao i u svim Meizu telefonima, nema NFC. Napravljen za ljubitelje muzike i fanove kompanije.
  • LG G6. Odličan telefon otporan na prašinu i vodu, napravljen prema standardu MIL-STD-810G. Performanse nisu loše, poseduje dobre kamere (jedan modul sa širokougaonom optikom), moćni DAC i kompaktne dimenzije.
MOBILNISVET.COM JE EKSKLUZIVNI ZASTUPNIK MOBILE-REVIEW.COM
(Srbija, Crna Gora, Bosna i Hercegovina, Hrvatska i Severna Makedonija)
Original review / Originalni tekst:
NAPOMENA
Prevod je ekskluzivno vlasništvo sajta Mobilnisvet.com, a kopiranje dela ili celog testa je strogo zabranjeno.
Tekst je pod zaštitom kako mobile-review.com tako i mobilnisvet.com sajta, zloupotrebe neće biti tolerisane.
Slike su vlasništvo sajta mobile-review.com, koje su u neobrađenom obliku na sajtu mobilnisvet.com.
* maloprodajna cena sa uključenim PDV-om. Dinarske cene modela se dele sa prodajnim efektivnim kursom NBS koji se ažurira na svakih nekoliko dana. Plaćanje ISKLJUČIVO u dinarskoj protivvrednosti.
Uslovi korišćenja Mail: mobilnisvet.com@gmail.com - Sva prava rezervisana. © 2003-2024