Galaxy A7 (2018) 128GB, Dual SIM2018
2018. godina
6" OLED, 74.4% body
13% 7885 Octa, Android 10
RAM 4 GB, INT 128GB, EXT SDXC
3300 mAh Neizmenjiva
2 kamere, max 24MP
Test mobilni telefon Samsung Galaxy A7 (2018) A750 128GB Dual
U nastavku pročitajte kompletan test mobilnog telefona Samsung Galaxy A7 (2018) A750 128GB Dual. U testu ćete pronaći detaljne informacije testiranog mobilnog telefona Samsung Galaxy A7 (2018) A750 128GB Dual vezano za izgled modela, performanse, kvalitet ekrana i kamera.
MOBILNISVET.COM JE EKSKLUZIVNI ZASTUPNIK MOBILE-REVIEW.COM
(Srbija, Crna Gora, Bosna i Hercegovina, Hrvatska i Severna Makedonija)


Kompletan test pametnog telefona Samsung Galaxy A7 2018 (SM-A750)

Fotografije uživo

Prodajno pakovanje

  • Pametni telefon
  • Punjač
  • MicroUSB kabl
  • Žične stereo slušalice
  • Alat za izvlačenje fioke SIM kartice
  • Uputstvo za upotrebu
Specifikacije
Dimenzije i masa 159.8 x 76.8 x 7.5 mm, 168 grama
Materijali kućišta Staklo, metal (aluminijum)
Ekran 6 inča, 1080x2220 piksela (18.5: 9), SuperAMOLED, 411 ppi, automatska kontrola osvetljenja, AlwaysOn Display
Operativni sistem Google Android 8.0
Platforma Exynos 7885, 4 jezgara do 2.1 GHz, Mali G71
Memorija 4 GB RAM-a, 64 GB ROM-a (50 GB slobodno), microSD slot memorijske kartice kapaciteta do 512 GB
Bežično povezivanje Wi-Fi a / b / g / n / ac, dual-band, Bluetooth 5.0
Mreže 2G: 850/900/1800/1900 3G: 850/900/1800/2100 4G: B1 / B3 / B5 / B7 / B8 / B20; 4G TDD LTE B38 / B40 / B41 Dual SIM cards, nanoSIM (nije kombinovani slot)
Navigacija GPS / GLONASS
Senzori i konektori microUSB (USB 2.0), NFC, ANT + akcelerometar, senzor blizine, senzor osvetljenja, senzor otisaka prstiju sa desme strane, prepoznavanje lica
Glavna kamera 24 + 8 + 5 MP (širokog ugla i obična kamera, treći modul je za dubinu polja), LED blic, 1080p video snimanje
Prednja kamera 24 MP, bokeh efekat, različitit dodatni efekti
Baterija Li-Ion 3300 mAh, vreme razgovora do 19 sati, video reprodukcija do 19 sati
Stepen zaštite Nema
Boje crna, plava, pink, na nekim tržištima dodatne boje su dostupne
Zvuk FM radio
Sistemi za plaćanje Samsung Pay, Google Pay
SAR SAR za glavu: 0.335 W / kg. SAR za telo: 1.425 W / kg (Evropska metoda testiranja)

Pozicioniranje

U 2018. godini evolucija serije A se nastavlja. Samsung je predstavio čitav niz različitih modela, kao što su A6 / A6 + / A7 / A8 / A8 +, što čini ponudu u segmentu srednjih cena zasićenom. Ponekad je teško razumeti koji model šta nudi, jer ideološki nisu dizajnirani u istom stilu, svaki model nudi svoje ideje. A7 2018 može postati bestseler, obzirom da postoje svi preduslovi za to. Ovo je prvi uređaj koji nam dolazi iz Samsunga, u kojem postoje tri glavne kamere i dobra prednja kamera. Ovi parametri ukazuju na to da je uređaj napravljen da bude konkurencija modelima linije Honor, kao i sa kineskim uređajima, koji naglašavaju selfi fotografije, npr. OPPO / Vivo.

Ako se stavite na mesto osobe koja je došla u prodavnicu, A7 2018 će odgovarati svima koji traže balansirani uređaj u srednjem segmentu, pri čemu ga karakteriše dizajn koji je karakterističan za najbolje uređaje u ovom segmentu. Istovremeno, potrebno je shvatiti da osoba fotografiše i traži, ako ne posebne prilike, onda nešto neobično. Pre svega, A7 2018 je namenjen mladima, i predstavlja zanimljiv uređaj u smislu odnosa cena i kvaliteta. Druga velika ciljna grupa su oni koji traže model srednjeg segmenta velikog brenda. Zapravo imamo iPhone XR po ceni koja je dva i po puta viša, i to čini ovaj uređaj zanimljivim svim čulima. Po našem mišljenju, A7 2018 će biti najprodavaniji u seriji A i ostaće relevantan dugo vremena.

Dizajn, dimenzije, kontrole

Spoljašnjost ovog modela je veoma slična Honor liniji: svetle boje, staklo na prednjem i zadnjem panelu, aluminijumski okvir. Uređaj je dostupan u tri boje - crnoj, plavoj i pink.

Prednji panel je u svim varijantama crne boje, a 2,5D stakleni deo podseća na vodeće modele kompanije. Neobičan detalj je činjenica da je senzor otiska prsta postavljen na desnoj strani, kao u nekim smart telefonima kompanije Sony.

Takav raspored senzora je zgodan; ako uzmete uređaj u ruku, prst odmah pada na njega. Alternativno, možete koristiti funkciju prepoznavanja lica (lica, a ne dužice oka). Ova funkcija je prilično sigurna, uprkos pokušajima nije bilo prijavljenih slučajeva da je neko uspeo da telefon prevari korišćenjem fotografije. Zbog toga imate mogućnost izbora koju tehnologiju ćete koristiti.

U prošlogodišnjem A7 modelu, postojala je IP67 zaštita, dok u novom modelu nema nikakve zaštite. Zašto je proizvođač to učinio nije jasno, ali ovo je bila dodatna i prijatna opcija serije A koja nije bila dostupna konkurenciji.

Ako govorimo o tome šta nam se ne sviđa, onda je to microUSB konektor na dnu, kada većina kompanija već prelazi na USB Type C. Generalno, nema stvarnog razloga da se ne menja konektor sem činjenice da konkurencija to radi. Sa druge strane, oni koji razmatraju ovaj uređaj će preći preko ovog nedostatka.

Sa donje strane je 3,5 mm priključak, kao i jedan od mikrofona, drugi je sa suprotne strane. Sa gornje strane je i zvučnik. Sa leve strane možete naći slot nanoSIM kartice i memorijske kartice. Nije kombinovan, tako da možete koristiti dve SIM kartice paralelno sa memorijskom karticom.

Na zadnjem panelu nalazi se kamera, okružena je metalnim obodom. Ako vam uređaj ispadne ova ivica ima više nego korisnu ulogu da zaštiti sočivo kamere što smo mi iskusili nekoliko puta.

Dimenzije telefona su 159.8 x 76.8 x 7.5 mm, težina 168 grama. Dobro leži u ruci, zgodan je da se smesti u džep farmerki. Uopšte nam se uređaj dopao ergonomski, vrlo je kompaktan za dijagonalu ekrana od 6 inča.

Ekran

Rezolucija je 1080x2220 piksela (FullHD +), geometrija ekrana je 18.5: 9, a Samsung takav ekran naziva komercijalno Infiniti Display. Tip matrice je SuperAMOLED, pri čemu se razlikuje od glavnog modela ne samo u rezoluciji, već i u maksimalnoj osvetljenosti. Sa druge strane, ovo je primetno samo u direktnim poređenjima; u svakodnevnom životu, kvalitet ekrana je više nego dovoljan. Za neke, biće prijatno otkriće da je ekran potpuno ravan i da nema krivina.

Postoje različiti režimi ekrana, fino podešavanje, sve je poznato sa drugih uređaja kompanije, postoji automatsko podešavanje osvetljenosti ekrana.

Naravno, postoji AlwaysOn Display funkcija, možemo pretpostaviti da funkcioniše dobro i omogućava vam da ne uključujete ekran da biste pogledali vreme ili propuštene događaje, što je veoma zgodno.

Nismo imali prigovora o tome kako ekran funkcioniše, savršeno se pokazao u svim situacijama. Vrlo kvalitetna matrica je ta koja izvlači situaciju, uključujući i kvalitet fotografija koje uređaj snima, pri čemu one izgledaju mnogo bolje na ekranu telefona nego na računaru.

Za razliku od glavnih modela, nemate mogućnost da promenite rezoluciju ekrana, ona je fiksirana u podešavanjima. U teoriji, bilo je moguće obezbediti i rezoluciju HD + (1480x720 piksela, ali kompanija očigledno nije želela da gubi vreme na takvo podešavanje.)

Baterija

A7 ima bateriju kapaciteta 3300 mAh. Vreme neprekidne video reprodukcije pri maksimalnom osvetljenju (HD film, MX Player) je oko 14,5 sati (kompanija navodi do 17 sati, ali sve zavisi od samog video sadržaja).

Aktivnom upotrebom uređaja, dobićete barem jedan dan rada, to je 600-800 MB prenetih podataka na mreži u LTE-u, isto u Wi-Fi, 6-7 sati rada ekrana (pola maksimalnog osvetljenja). Sa manjim opterećenjem, uređaj radi dva dana. Za potpuno punjenje baterije potrebno je oko 2,5 sata.

Tradicionalno, postoji režim maksimalne uštede energije, u kojem su pozadinski procesi isključeni, ekran postaje crn.

Čipset, memorija, performanse

Uređaj koristi Exynos 7885 čipset (2 x 2.2 GHz Cortex A73 + 6 x 1.6 GHz Cortex A53), Mali-G71 grafički procesor, pri čemu je reč o jednom od prvih modela koji ga koriste). Ovaj čipset se proizvodi tehnološkim procesom od 14 nm (LPP FinFET). Činjenica da u čipsetu postoje samo dve jezgra visokih performansi i šest standardnih ne utiču na brzinu bilo u igrama ili u svakodnevnim zadacima, sve je prilično brzo, nećete videti nikakve probleme. Glavni modeli su subjektivnije brži, što se dokazuje sintetičkim testovima, ali za korisnika je mnogo važnije uporedo testiranje što retko ko radi.

Modeli sa konfiguracijom 4/64 GB isporučuju se na određenim tržištima dok neka druga nude 6/64 GB opciju koja izgleda zanimljivo sa malom razlikom u ceni.

Podržane su memorijske kartice kapaciteta do 512GB, pri čemu je dostupan zaseban slot.

Pogledajte rezultate sintetičkih testova, to nisu maksimalne vrednosti i mnogo se razlikuju u poređenju sa vodećim modelima, ali to je i očekivano.

Opcije povezivanja

Podržani su USB 2.0 (MicroUSB), OTG, Bluetooth 5.0, aptX i drugi audio kodeci.

Model karakteriše LTE Cat.11, agregacija frekvencije je podržana. Sa stanovišta bežičnih interfejsa, očigledna su Wi-Fi poboljšanja, koriste se novi algoritmi. Funkcija Wi-Fi reapeter-a i dalje je prisutna, a Wi-Fi dual-band je odlično rešenje.

Kamere

Ako A8/A8+ može da se pohvali dual „selfi“ kamerom, onda A7 može da se pohvali jednom ali vrednom koju odlikuje 24 megapiksela, a takođe nudi i gomilu različitih efekata pa možete kreirati sopstveni skup ikona za instant poruke preko vodećeg Samsung-ovog modela. Možete pogledati primer takvog skupa ikona.

Prednja kamera snima odlične fotografije. Fotografije su prihvatljive, ne treba vam ništa više za samopouzdanje.

Ono što predstavlja najzanimljiviju stavku jesu tri glavne kamere koje se razlikuju jedna od druge, a reč je o 5MP modulu (F/2.2) za određivanje dubine polja radi stvaranja bokeh efekta, 8 MP širokougaonom modulu (13 mm, f/2.4), kao i glavnom 24 MP modulu (f/1.7, PDAF). Imajte na umu da, kao i kod svih sličnih modela, širokougaoni objektiv ima fiksni fokus. Interfejs kamere je kao i kod drugih Samsung modela, nudi različite efekte i dodatne funkcije.

Uređaj ima inteligentnu definiciju scena. Ova opcija funkcioniše kao poseban režim u podešavanjima, a po podrazumevanom podešavanju je onemogućena. Definicija je prilično jednostavna, a slike su različite. Kod Huawei modela, AI algoritam za scene je mnogo agresivniji nego ovde.

Da bismo uporedili kvalitet fotografije, uzećemo Huawei Mate 20 Lite, budući da su ovi pametni telefoni direktni konkurenti. Pogledajte slike i sami zaključite koji je bolji.

Samsung Galaxy A7 2018, Huawei Mate 20 Lite

A evo još fotografija i video zapisa iz A7 2018, koji vam mogu pomoći da steknete neku ideju o kameri.

Ovaj uređaj je zanimljiv za mlade jer pruža dobre mogućnosti za fotografisanje, razlikuje se od masovnih kineskih modela gde su kamere, po pravilu, lošije i slabije. Takođe pruža određenu slobodu za kreativnost. U svojoj cenovnoj grupi uređaj je zanimljiv zahvaljujući kamerama.

Softverske karakteristike

Uređaj pokreće Android 8.0.0, pri čemu se očekuje prelazak na verziju 9 ali za sada nije poznato tačno kada. Tu je i Samsung Experience verzija 9.0. Pametni telefon je sličan vodećim modelima po svemu, ne postoje posebne razlike.

Telefon se isporučuje sa običnim slušalicama, dok vodeće modele prate AKG slušalice koje zvuče mnogo bolje.

Uređaj ima FM radio uz opciju snimanja emitovanja, slušalice igraju ulogu antene.

Multimedijalne mogućnosti uređaja su uobičajene, ima gotovo sve što možete poželeti od takvog uređaja. Diktafon sa režimom intervjua, menadžer datoteka sa ugrađenim arhiverom i mnogim drugim korisnim opcijama.

Utisci

Sa komunikacijom je sve u redu, uključujući i korišćenje dve SIM kartice. Jačina zvuka je dobra, vibracija je prosečna, ali se i dalje oseća. Prijem aparata u problematičnim oblastima je dobar.

Cena ovog modela je neuobičajena zbog toga što je ovo prvi put da se model serije A za 2018. godinu prodaje po ceni koja je manje ili više bliska stvarnosti i normalnim cenama. Međutim, početkom januara, kada se pojavio A8+, to nije bio slučaj. Tokom godine, cena A8 + je prilično opala pa je sada ovaj model moguće pronaći po pristupačnijoj ceni. Jeftiniji je od novog, iako je u mnogim aspektima sličan - isti ekran, isti softver, ali konektor kod starog modela je USB tip C, dok je ovde mikro USB, a više nije moguće ispratiti čudnu logiku kojom se kompanije vode. Dvostruka „selfie“ kamera i jedna vrhunska kamera su odlike A8+. Ovde treba razmisliti o onome što vam treba, pošto A7 2018 odnosi pobedu samo zbog širokougaone kamere.

Iznad ove linije je uređaj kao što je A9 2018. Ovo rešenje sa 4 glavne kamere (dodata je kamera sa x 2 zumom). Veći je broj mogućnosti pošto je kapacitet memorije 128 GB, a ovaj uređaj dostupan je po drugačijoj ceni što ga dovodi u potpuno drugu klasu pa tako nema smisla upoređivati ih jer su oni suviše različiti.

U ovoj cenovnoj grupi postoji mnogo različitih modela, ali najinteresantniji je Huawei Mate 20 Lite, ovaj uređaj ima dualnu kameru, sličnu dijagonalu ekrana (ali je ovo IPS matrica), uporedivo vreme rada, a utisci o uređaju su veoma slični. Sa druge strane, ovaj model je jeftiniji pa nije ni toliko zanimljiv. Prilikom izbora uređaja A-brenda u datom cenovnom segmentu ozbiljno treba razmotriti i Mate 20 Lite, sve drugo je kompromis do neke mere.

U osnovi, A7 2018 je veoma uspešan i ima sve mogućnosti da postane dugoročan model na tržištu. Obzirom na to koliko brzo padaju cene mnogih Samsung proizvoda, ovaj model može brzo postići drugu vrednost, pa će onda kupovina postati još uspešnija. Sadašnja cena se može smatrati povoljnom a sigurno je da će marketinški trik sa tri kamere dati odlične rezultate. Gotovo je sigurno da će ovaj model serije A-2018 biti najprodavaniji.

MOBILNISVET.COM JE EKSKLUZIVNI ZASTUPNIK MOBILE-REVIEW.COM
(Srbija, Crna Gora, Bosna i Hercegovina, Hrvatska i Severna Makedonija)
NAPOMENA
Prevod je ekskluzivno vlasništvo sajta Mobilnisvet.com, a kopiranje dela ili celog testa je strogo zabranjeno.
Tekst je pod zaštitom kako mobile-review.com tako i mobilnisvet.com sajta, zloupotrebe neće biti tolerisane.
Slike su vlasništvo sajta mobile-review.com, koje su u neobrađenom obliku na sajtu mobilnisvet.com.
* maloprodajna cena sa uključenim PDV-om. Dinarske cene modela se dele sa prodajnim efektivnim kursom NBS koji se ažurira na svakih nekoliko dana. Plaćanje ISKLJUČIVO u dinarskoj protivvrednosti.
Uslovi korišćenja Mail: mobilnisvet.com@gmail.com - Sva prava rezervisana. © 2003-2024